ADSL'yi Uçurma Planı

0
punky
Hızlı internet erişimi için yatırımlarına devam eden Türk Telekom, yeni projesiyle 2007'de ADSL'yi 2 Mbit hızdan 20 Mbit'e taşıyacak. Bunun için mevcut bakır hatlara paralel olarak fiberoptik kablolar kullanılacak.
Türk Telekom şu anda üst limiti 2 Mbit olan ADSL (hızlı internet erişimi) bağlantı hızını önümüzdeki yıl yapacağı fiberoptik kablo yatırımının ardından 20 Mbit seviyesine çıkarmaya hazırlanıyor.

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, ADSL bağlantısı için kullanılan mevcut bakır kabloların 2 Mbit bağlantı hızına imkân verdiğini, bundan fazla hız kapasitesinde ADSL'nin verimli çalışmadığını hatırlatarak, önümüzdeki yıl yapacakları fiberoptik kablo yatırımının ardından, 20 Mbit hız seviyesine ulaşılacağını açıkladı.

Kaynak: Milliyet

Görüşler

0
desenturk
Peki yurtdışı çıkışta herhangi bir kapasite artırımı düşünüyorlar mı?

0
sleytr
Hong Kong'ta 1gigabit 215$, 100mbit 38$ ve 10mbit ise 16$ 'a satılıyormuş.
Bakalım ttnet'in en çok 20mbit kapasiteli
FTTH hizmeti bize kaca patliyacak.
0
Tarık
Hong Kong eski ingiliz sömürgesi olduğu için dediğin doğru olabilir. Fakat çin in kuzeyinde Shandong denilen bana göre rezil işçi kentinde 5 yıldızlı otelde internet bağlantısı 256 kbps nin üzerine çıkamıyordu. Hızı artırmak için yaptığımız ısrarlarımıza(+rmb +$) rağmen (ki çinlilerle ingilizce konuşmak ölümden beter) sonuç şu : çin hatları olağanüstü kötü ve telekomları çok kötü çalışıyor ya da özel bir filtreleme sistemi, vekil sunucu sistemiyle çalıştırıyorlar. Zamanım elvermediğinden tüm Çin'i incelemedim ama "Çin de internet çok hızlı ve ucuz ağabey" diyen adama pek inanamıyorum. Bildiğim kadarıyla hakkaniyetli hizmet veren tek yer kanada devleti ve bazı kuzey ülkeleri.
0
sleytr
Kim "Çin'de internet çok hızlı ve ucuz" dedi? Kaldı ki Çin gibi dev bir ülkede belirli bir hizmet kalitesini yakalamak elbette bir çok Avrupa ülkesine göre daha zordur. Ancak yazdıklarınızdan "dünyada hızlı ve ucuz internet erişimi olan pek fazla yer yok" anlamını çıkarıyorum ki internete en pahalıya erişen insanlardan biri olarak buna katılmam pek mümkün değil.
0
osteosit
Peki ya eski bakır hatlar ne olacak?

Eski hatlar sökülecek mi yoksa alternatif olrak sadece 1-2 Mbit'e kadar bağlantı isteyenlere sunulacak mı?

Ayrıca TT yine yeni altyapının da tekeli olacak mı? Olmaması gerekiyor sanırım.
0
arif_dn
Telekom 20mbit'e çıkarmadan önce yurtdışı çıkışlarını arttırsın, herkese 2mbit verdiğinde yurtdışı çıkışlarının felç olacağını herkes biliyor. Bu yüzden önc eyurtdışı çıkışlarını arttrısınlar da sonra 20mbit yaparlar.
0
towsonu2003
ttnet? 20Mbit? hehehe

araba fiyatina interneeeeet! geeeel geeeeel (arkayi 6layin abiler ablalar)...

...
0
Guardian
kota sınırı ve fiyatlandırma adına bir açıklama yapılmamış! :)
0
towsonu2003
20Mbit'in aylik kotasini 5 MB yaparlarsa ne komik olurdu ;) "olmaz demeyin sansinizi deneyin"... ;)
0
Tugba
O Paul denen adamın saçmalıyor.
0
towsonu2003
hı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google´den email servisi

sametc

‘Gmail’ adını taşıyacak olan yeni email hizmetinin içinde, gönderilen ve gelen email metinlerini tarayacak bir arama motoru bulunacak. Gmail kullanıcılara 1 gigabyte ücretsiz alan sağlayacak. Bu rakam yaklaşık 500 bin email sayfasını tutabiliyor.
Google, Gmail servisinin finansmanını alışılmadık bir şekilde sağlayacak. Google arama motoru, email metinlerinde geçen konulara ilişkin reklem linklerini emaillere iliştirecek. Örneğin, iletişim kuran iki kullanıcının gitmeyi planladıkları bir konserin bilet satışına dair internet linki email ile beraber gelecek. Google ilk etapta imtiyazlı kullanıcılara açılacak olan deneme servisinin ardından, Gmail’i bir kaç hafta içerisinde internete taşıyacak.
devamı: www.ntvmsnbc.com

Bu Sitede Tıklamak Yasak: dontclick.it

FZ

Hiç fareye tıklamadan bir siteyi güzel güzel gezebilir ve işaret parmağınızı dinlendirebilir misiniz? Başlangıçta saçma ve zormuş gibi geliyor ancak bazılar böyle düşünmüyor: http://dontclick.it/

Çok kısa süren bir alışma süresinden sonra tüm siteyi çok daha sükunet içinde, sürekli bir fare çıtırtı sesi olmadan gezebileceğinizi fark ettiğinizde epey şaşıracaksınız.

100 mbit bağlantı 109 ytl

nehuse

Şurada yazan habere göre tellcom firması ağaoğlu sitesinde 100mbit e kadar bağlantı hizmeti vermeye başlamış .Şu an lokal bir boyutta olmasına rağmen bu alanda bir ilk olması türktelekom'un tekelinin kırılmasına yönelik bir adım olması açısından bence çok önemli bir başlangıç. Umarım en kısa zamanda yaygınlaşır ve tekel kırılır.

Türkiye'nin İlk Python Portali

talat

Açık kod dünyasında popüleritesi hızla artan Python dili ile ilgili ilk Türkçe içerikli site açıldı: http://www.turkpython.net

Türkiye`de toplam 2000 ADSL portu varken...

sundance

Evet yanlış duymadınız, Türkiye`de toplam 2000 DSL portu var. Hem de Belçika`nın işletimden kaldırdığı santraller üzerinden çalışan 2000 port varken Avrupa SHDSL Symetrical High Density Subscriber Line, teknolojisine geçmeye hazırlanıyor. Telefon hatları üzerinden her iki yönlü 4.6Mbit iletişim sağlayacak olan SHDSL, şu anki SDSL başta olmak üzere bütün DSL teknolojisini etkileyeceğe benziyor.

Not: Bu arada farkında mısınız bilmiyorum ama geçen aydan itibaren ev telefonları %23`lük lüks tüketim malları kdv dilimine girdi :) Gülümseyin, ihtiyacımız var