ADSL'yi Uçurma Planı

0
punky
Hızlı internet erişimi için yatırımlarına devam eden Türk Telekom, yeni projesiyle 2007'de ADSL'yi 2 Mbit hızdan 20 Mbit'e taşıyacak. Bunun için mevcut bakır hatlara paralel olarak fiberoptik kablolar kullanılacak.
Türk Telekom şu anda üst limiti 2 Mbit olan ADSL (hızlı internet erişimi) bağlantı hızını önümüzdeki yıl yapacağı fiberoptik kablo yatırımının ardından 20 Mbit seviyesine çıkarmaya hazırlanıyor.

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, ADSL bağlantısı için kullanılan mevcut bakır kabloların 2 Mbit bağlantı hızına imkân verdiğini, bundan fazla hız kapasitesinde ADSL'nin verimli çalışmadığını hatırlatarak, önümüzdeki yıl yapacakları fiberoptik kablo yatırımının ardından, 20 Mbit hız seviyesine ulaşılacağını açıkladı.

Kaynak: Milliyet

Görüşler

0
desenturk
Peki yurtdışı çıkışta herhangi bir kapasite artırımı düşünüyorlar mı?

0
sleytr
Hong Kong'ta 1gigabit 215$, 100mbit 38$ ve 10mbit ise 16$ 'a satılıyormuş.
Bakalım ttnet'in en çok 20mbit kapasiteli
FTTH hizmeti bize kaca patliyacak.
0
Tarık
Hong Kong eski ingiliz sömürgesi olduğu için dediğin doğru olabilir. Fakat çin in kuzeyinde Shandong denilen bana göre rezil işçi kentinde 5 yıldızlı otelde internet bağlantısı 256 kbps nin üzerine çıkamıyordu. Hızı artırmak için yaptığımız ısrarlarımıza(+rmb +$) rağmen (ki çinlilerle ingilizce konuşmak ölümden beter) sonuç şu : çin hatları olağanüstü kötü ve telekomları çok kötü çalışıyor ya da özel bir filtreleme sistemi, vekil sunucu sistemiyle çalıştırıyorlar. Zamanım elvermediğinden tüm Çin'i incelemedim ama "Çin de internet çok hızlı ve ucuz ağabey" diyen adama pek inanamıyorum. Bildiğim kadarıyla hakkaniyetli hizmet veren tek yer kanada devleti ve bazı kuzey ülkeleri.
0
sleytr
Kim "Çin'de internet çok hızlı ve ucuz" dedi? Kaldı ki Çin gibi dev bir ülkede belirli bir hizmet kalitesini yakalamak elbette bir çok Avrupa ülkesine göre daha zordur. Ancak yazdıklarınızdan "dünyada hızlı ve ucuz internet erişimi olan pek fazla yer yok" anlamını çıkarıyorum ki internete en pahalıya erişen insanlardan biri olarak buna katılmam pek mümkün değil.
0
osteosit
Peki ya eski bakır hatlar ne olacak?

Eski hatlar sökülecek mi yoksa alternatif olrak sadece 1-2 Mbit'e kadar bağlantı isteyenlere sunulacak mı?

Ayrıca TT yine yeni altyapının da tekeli olacak mı? Olmaması gerekiyor sanırım.
0
arif_dn
Telekom 20mbit'e çıkarmadan önce yurtdışı çıkışlarını arttırsın, herkese 2mbit verdiğinde yurtdışı çıkışlarının felç olacağını herkes biliyor. Bu yüzden önc eyurtdışı çıkışlarını arttrısınlar da sonra 20mbit yaparlar.
0
towsonu2003
ttnet? 20Mbit? hehehe

araba fiyatina interneeeeet! geeeel geeeeel (arkayi 6layin abiler ablalar)...

...
0
Guardian
kota sınırı ve fiyatlandırma adına bir açıklama yapılmamış! :)
0
towsonu2003
20Mbit'in aylik kotasini 5 MB yaparlarsa ne komik olurdu ;) "olmaz demeyin sansinizi deneyin"... ;)
0
Tugba
O Paul denen adamın saçmalıyor.
0
towsonu2003
hı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Droplets > Internet uygulamalarının geleceği

omniheurist

HTML tabanlı internet uygulamalarının programcıya ve kullanıcıya getirdiği birçok zorluklar ve kısıtlar vardır. Request-Response modelinden kaynaklanan tek taraflı update kısıtı, dinamik ve esnek olmayan arayüz, bantgenişliğinin çok verimsiz kullanılması, aynı bilginin tekrar tekrar iletilmek zorunda olması ve farklı programlama pratikleri vb...

ADSL Tarifesi Yenilendi!

resilence

Türk Telekom'un ADSL tarifelerinde yaptığı değişiklik Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylandı. Kullanıma bağlı ADSL uygulamaya konulurken ISS'ler için uygulanan ADSL tarifesi de değişti.

Yeni Fiyat Tarifesi
Tüm bağlantı ücretleri 59.000.000 TL
128/32 -> hizmetten kaldırıldı
256/64 -> 49.000.000 TL
512/128 -> 99.000.000 TL
1024/256 -> 169.000.000 TL
2048/512 -> 269.000.000 TL

Kaynak: turk.internet.com

Ekonomik olarak en güçlü 100 ülke/şirket

sundance

2000'de yayınlanan bu rapora göre Dünya'nın en büyük 100 ekonomik gücünün 51'i çok uluslu şirketler.

Her ne kadar raporun yeni halini bulamamış olsak da, bizim için ilginç olanı 22 ve 23 numaralar. Kırmızı çizgi bizden başlıyor.

Körfez Savaşı 2 (Dünya Savaşı 2.5)

FZ

İlginç bir projeye imza atan bu programcı, "Bu proje körfezde başlatılacak olası bir savaşın nelere yol açacağına dair bir projeksiyondur. Bunun için çok gelişmiş zaman algoritmaları ve tarihi semiyotik analiz yöntemi kullandım. Analizimin %99.999 oranında gerçekçi olduğunu düşünüyorum..." diyor.

Ne demek istediğini merak edenler http://www.idleworm.com/nws/2002/11/iraq2.shtml adresine bakabilirler.

Microsoft IIS pazar payını %5 arttırdı bu ay!!!

sundance

Evet yanlış duymadınız, yıllardır Internet web sunucuları üzerine aylık araştırmalarını yayınlayan www.netcraft.com bu ayki araştırmasında 31,299,592 web sunucusunu inceledi.
Sonuçlar, Microsoft IIS ile sunulan web sitelerinde bir önceki aya göre %5`lik bir artış olduğu. İşin ilginç yanı bu %5`lik kayıp daha önce Solaris üstünde hizmet veren NameZero`nun Windows 2000`e geçmesi ve Network Solutions`ın Solaris ağırlıklı Digex`den Windows ağırlıklı Interland`e geçmesi sonucu oldu.

Neyse merak edenler için dakika ve skor ;)
Apache %58.73 - Microsoft %27.88