ADSL'yi Uçurma Planı

0
punky
Hızlı internet erişimi için yatırımlarına devam eden Türk Telekom, yeni projesiyle 2007'de ADSL'yi 2 Mbit hızdan 20 Mbit'e taşıyacak. Bunun için mevcut bakır hatlara paralel olarak fiberoptik kablolar kullanılacak.
Türk Telekom şu anda üst limiti 2 Mbit olan ADSL (hızlı internet erişimi) bağlantı hızını önümüzdeki yıl yapacağı fiberoptik kablo yatırımının ardından 20 Mbit seviyesine çıkarmaya hazırlanıyor.

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, ADSL bağlantısı için kullanılan mevcut bakır kabloların 2 Mbit bağlantı hızına imkân verdiğini, bundan fazla hız kapasitesinde ADSL'nin verimli çalışmadığını hatırlatarak, önümüzdeki yıl yapacakları fiberoptik kablo yatırımının ardından, 20 Mbit hız seviyesine ulaşılacağını açıkladı.

Kaynak: Milliyet

Görüşler

0
desenturk
Peki yurtdışı çıkışta herhangi bir kapasite artırımı düşünüyorlar mı?

0
sleytr
Hong Kong'ta 1gigabit 215$, 100mbit 38$ ve 10mbit ise 16$ 'a satılıyormuş.
Bakalım ttnet'in en çok 20mbit kapasiteli
FTTH hizmeti bize kaca patliyacak.
0
Tarık
Hong Kong eski ingiliz sömürgesi olduğu için dediğin doğru olabilir. Fakat çin in kuzeyinde Shandong denilen bana göre rezil işçi kentinde 5 yıldızlı otelde internet bağlantısı 256 kbps nin üzerine çıkamıyordu. Hızı artırmak için yaptığımız ısrarlarımıza(+rmb +$) rağmen (ki çinlilerle ingilizce konuşmak ölümden beter) sonuç şu : çin hatları olağanüstü kötü ve telekomları çok kötü çalışıyor ya da özel bir filtreleme sistemi, vekil sunucu sistemiyle çalıştırıyorlar. Zamanım elvermediğinden tüm Çin'i incelemedim ama "Çin de internet çok hızlı ve ucuz ağabey" diyen adama pek inanamıyorum. Bildiğim kadarıyla hakkaniyetli hizmet veren tek yer kanada devleti ve bazı kuzey ülkeleri.
0
sleytr
Kim "Çin'de internet çok hızlı ve ucuz" dedi? Kaldı ki Çin gibi dev bir ülkede belirli bir hizmet kalitesini yakalamak elbette bir çok Avrupa ülkesine göre daha zordur. Ancak yazdıklarınızdan "dünyada hızlı ve ucuz internet erişimi olan pek fazla yer yok" anlamını çıkarıyorum ki internete en pahalıya erişen insanlardan biri olarak buna katılmam pek mümkün değil.
0
osteosit
Peki ya eski bakır hatlar ne olacak?

Eski hatlar sökülecek mi yoksa alternatif olrak sadece 1-2 Mbit'e kadar bağlantı isteyenlere sunulacak mı?

Ayrıca TT yine yeni altyapının da tekeli olacak mı? Olmaması gerekiyor sanırım.
0
arif_dn
Telekom 20mbit'e çıkarmadan önce yurtdışı çıkışlarını arttırsın, herkese 2mbit verdiğinde yurtdışı çıkışlarının felç olacağını herkes biliyor. Bu yüzden önc eyurtdışı çıkışlarını arttrısınlar da sonra 20mbit yaparlar.
0
towsonu2003
ttnet? 20Mbit? hehehe

araba fiyatina interneeeeet! geeeel geeeeel (arkayi 6layin abiler ablalar)...

...
0
Guardian
kota sınırı ve fiyatlandırma adına bir açıklama yapılmamış! :)
0
towsonu2003
20Mbit'in aylik kotasini 5 MB yaparlarsa ne komik olurdu ;) "olmaz demeyin sansinizi deneyin"... ;)
0
Tugba
O Paul denen adamın saçmalıyor.
0
towsonu2003
hı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hata 1 milyon: Parası Ödenmedi

karum

Ticari bir hediyelik eşya sitesi olduğunu tahmin ettiğimiz http://www.esenhediyelik.com.tr sitesinin "title"ında aynen şu yazıyordu ==> HATA 1 milyon: Parası ödenmedi. HTML sayfasında da emeğinin karşılığını alamadığından sayfayı kapattığını belirten bir firmanın web adresi. "hata 1 milyon olayı" çok hoşuma gitti :)

Director Shockwave 8.5 ile 3 boyutlu bir Internet

redogre

Macromedia Shockwave player 8.5 i yükleyebildim sonunda. Internet te 3d devrimi yaratacağını iddia eden sitelerle ilgili açıklamaları okuyup azım sulanıyordu. Bir müddet Director 8 kullanmış biri olarak "Amman kimse tutmasın" nidalarıyla daldım director 8.5 ile yapılmış sitelere.... Gayette iyi oldu netekim. Henüz M.D. 8.5 e ulaşamadım ama ürünler göz kamaştırıcı ve gelecek vaad ediyor. Özellikle Director ile bir şeyler yapıp "Ahh ahhh, imkan olacaktı şööle bi 3d oyun yapacaktım !" diyenlere işte fırsat...

Free Software Magazine

yuxel

Free Software Magazine, yazarları arasında Richard Stallman'ın da bulunduğu yeni bir e-dergi. Dergi html ve pdf formatlarında okunabiliyor.

Warner Bros ile amatör Harry Potter hayranları arasındaki telif savaşı

larweda

Harry Potter, J. K. Rowling'in çok satan fantazi serisi romanlarının baş kahramanı. Bir süre önce filmini çekmek üzere Harry Potter isminin ve kitaplarının telif haklarını satın alan Warner Bros, adresinde Harry Potter geçen amatör hayran sitelerini zorla ele geçirmeye çalıştı ancak geri adım atmak zorunda kaldı.

Güzel Siteler - 3: Shockhaber.com

sundance

Açıkcası ATV`de yayınlanan Şok programını pek sevmiyordum. Hani `ulan ne milletiz nelere nelere inanıyoruz` şeklinde olması bir yana, çok gelir geçer, havada buluyordum programı.

Fakat yeni açılan Shockhaber.com (bildiğim kadarıyla ATV ile pek bir alakası yok, yalnızca o programda çalışmış elemanların serbest oluşumu bu) bence TV programından çok daha güzel hazırlanmış ve gerçekten bir şeyler söyleyen bir site.

Önyargılarıma rağmen dolaştım ve hoşuma gitti. Umarım başarılı olurlar.