1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansı

0
tongucyumruk
serbestyazilim.org.tr ve ODTÜ IEEE grubu tarafından düzenlenen 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Önemli günler listesinde göremeyince haber olarak bunu yazma gereği hissettim. Ayrıntılı bilgiye şu link`ten ulaşabilirsiniz.
gnu

Görüşler

0
tongucyumruk
Tabii siz 7-8 Ekimdeki konferansi beklerseniz daha çok beklersiniz Nedenmi?? çünkü ben aptalim ve 7-8 Aralik yerine 7-8 Ekim yazmisim. Herkesten çok özür dilerim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DotGNU Ortaklaşa Kodlama Yarışması Başladı

FZ

Free Software Foundation, bünyesindeki GNU projesinin bir parçası olan DotGNU Projesi kapsamında uluslararası ve tüm programcılara yönelik ödüllü bir yarışma düzenliyor.

Yarışmaya katılan programcılar DotGNU Portable.NET System.Windows.Forms C# sınıfları bölümünü tamamlamak için yarışacaklar. Yarışmanın hedefi kapalı kodlu olan kitaplığın açık kodlu ve her sistemde çalışabilir halini somut olarak hayata geçirmek.

Kamuoyunu ayağa kaldıralım

gencbeyin

Aşağıdaki adreslere, candundar@superonline.com, anahaber@atv.com.tr, Teknoloji@ntvmsnbc.com, pusulahaber@turk.net, hulki.cevizoglu@populerbilim.com.tr, nke-istanbul@nazimkulturevi.org, posta@evrensel.net, egitimbsk@anap.org.tr, dypgenclikkollari@dyp.org.tr, chpbim@chp.org.tr, akguvercinist@dsp.org.tr, StarHaber@startv.com.tr, gnkur@tsk.mil.tr, iletisim@iletisim.com.tr, şu yazıyı gönderdim.

Sizler de bir şekilde bu ve başka adreslere bunları gönderebilirseniz, belki türk milletine bunun önemli bir konu olduğunu dank ettirebiliriz...
berkem

OpenGL artık özgür

sundance

SGI firması haklarını elinde tuttuğu üç boyutlu hızlandırma teknolojisi OpenGL'i Free Software Foundation'ın kabul ettiği şartlarda yeniden lisansladı.

Linux.com'da yeralan habere göre bu, ticari bir firmanın Özgür Yazılım Dünyası'na bugüne kadar verdiği en büyük hediye.

Haber Turu

Nightwalker

Dünya aslında sandığımızdan hızlı dönüyor. Bütün bu koşuşturmacanın arasında tek tek bütün haberleri takip etmek mümkün değil. Ben de bunun için, Conan biraderden ilham alarak bir haber turu yapmaya karar verdim. Haber Başlıkları : Güvenlik Duvarınızın Sesi Nasıl Geliyor, Yeni Başlayanlara Hazır Linux: Cobind, Bilişim Yaz Kampı, Momentler yardımıyla Optik Karakter Tanıma, Türkçe GPL Wiki Yazılımı : Wiksis, Açık Kodda İş Bulmak. Ayrıntılar içeride...

GPL hastaları ve ``Commonistler´´ aranıyor!

velista

Pardus, Creative Commons lisanslanmış bloglar, açık kaynak kodlu yazılımlar falan derken, konu ister istemez uzun süredir ertelediğimiz, pek de üzerine konuşup "suyu bulandırmak" istemediğimiz bir noktaya dayandı...

Soru çok ciddi: Başta GNU GPL, GNU LGPL, GNU FDL ve CC olmak üzere, özgür dünyanın kullandığı lisans sözleşmeleri "hukuki açıdan" Türkiye'de ne kadar geçerli?