yzai okyun

0
parsifal
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Bakın siz de başardınız!

Görüşler

0
realist
"kamradaşır"ı çıkaramadım ben.
0
FZ
O kadar basit değil. Gördüğüm kadarı ile araştırmacılar işin kolayına kaçmışlar ve İngilizce için yaptıkları basit bir şeyi genellemişler. (Orjinal örneğe bakacak olursanız bazı kritik harf çiftlerinin, vs. korunduğunu görürsünüz). Buyrun ODTÜ´den bir Bilişsel Bilim (Cognitive Science) hocasının verdiği örneğe göz atalım (ilk ve son harfler doğru yerde):

dyeemnei irnstsieez tdkrucee gsliriecktern, oklllezie kamcaon krmllleeeie

Not: Yukarıdaki Türkce cümleyi okumayı başaranlar bunu ne kadar sürede ve çaba harcadıklarını bir kenara not etsinler lütfen.

YAGSN (Yet Another Geyique Scientific News) :-P
0
Robert
Aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer in waht
oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht the frist
and lsat ltteer be at the rghit pclae. The rset can be a total mses and you
can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not
raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe.
0
mysterious
ilk gördüğümde mozilla kafayı yedi mi acaba diye düşündüm ama meğerse haberin içeriği ile alakalıymış :)
0
anonim
ben de ilk gordugumde yeni bir kriptoloji teknigi zannettim, ama sonradan bir de baktim ki pek basarili degilmis...
bu hayatsal bilgi ile benim ekran karsisinda siritmami saglayan arkadasa cani gonulden tesekkurlerimi iletmeyi bir borc bilirim...
0
bio
http://www.bisso.com/ujg_archives/000227.html
0
fleaux
:)))))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux ve Bira

e2e

Newsforge.com, "Linux ve bira" başlığı altında, "Favori biranız hangisi" adlı bir anket yapmış.

Aralarında, Richard M. Stallman, Alan Cox, Eric Allman, Fyodor, Eric S. Raymond, Michael Tiemann, Andrew Morton gibi isimlerin de yeraldığı anket sonuçları ilginç :)

Editörün Notu: Stallman'ın cevabını okudum mu? Okudum. Şaşırdım mı? Hayır! ;) Ayrıca yorumda geçen "Hackers" kitabı FM'de daha önce tanıtılmıştı, bilginize.

Hay aksi!

wizzyfx

Bu sabah karşılaştığım Microsoft hata sayfası. Helal olsun vallahi, iyi güldüm sabah sabah. Error code'ları değiştirip diğerlerini görebilirsiniz. Hay aksi!

Açık+Net+Basit

anonim

'Bu da bir okurumuzdan durum degerlendirmesi' Aslında haber komik degil. Bana uygun bir başlık bulamadım inanmazsınız. Benim derdim bir site acmak , "işe gideyim ama bilgisayarla ugraşmayayım" diyenlerin sitesi olcak.

Ey sunucu, elma dersem çık, armut dersem çıkma

robin

Kuzey Carolina Üniversitesi'nde 4 yıldır kayıp olan bir sunucu bulundu.

Sistem yöneticileri kabloyu takip ettiklerinde duvarda oda olmayan bir kısma girdiğini görmüşlerdi. Sunucunun olduğu yeri işçilerin yanlışlıkla duvar örerek kapattığı anlaşıldı. İlginç olan ise bu 4 yıl süresince sunucunun tek bir paket kaybetmemiş olması. :)

3-B Tux: Hem de elle tutulabilir!

conan

İşte size güzel bir ofis ya da fazlamesai eğlencesi ;) Elle tutulabilir gözle görülebilir, katlanır, bükülür, kağıttan, kartondan 3 boyutlu tux maketi :) Evdeki, ofisteki arkadaşlarınıza GNU/Linux sevginizi bir defa daha gosterebilmeniz icin :) Yılbaşı ağacınızın tepesine de dikebilirsiniz. Haydi bakalim kim en büyüğünü yapacak! ;)