Yeni Yılın İlk Sayısıyla E-bergi Sizlerle

0
ilke444

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu'nun olarak hazırladığımız aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım elektronik dergisi e-bergi, yeni yılda da Ocak 2009 sayısıyla sizlerle!

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak, bilgisayar bilimi ve özgür yazılım alanlarındaki Türkçe kaynak sıkıntısını gidermek amacıyla http://e-bergi.com adresinde yayımlamakta olduğumuz elektronik dergi e-bergi, yeni yılda da Ocak 2009 sayısıyla sizlerle! Beğeneceğinizden eminiz ;)

Bergimizin Ocak sayısı içeriği ise şöyle:

Bergimiz hakkında her türlü görüş, öneri, eleştiri ve desteğiniz memnuniyetle karşılanacaktır. Bize ulaşmak veya katılmak için hot-line@cclub.metu.edu.tr adresini kullanabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Emeği geçenlerin eline sağlık. GNU Solfege isimli müzik eğitimi yazılımıyla ilgili yazıda bazı çeviriler dikkatimi çekti mesela 'scale' sözcüğü için Türkçe karşılık olarak 'ölçü' verilmiş, onun 'dizi' olması gerekdiğini düşünüyorum (misal do majör dizi, pentatonik dizi laflarında olduğu gibi). Ölçü deyince 4/4'lük ölçü gibi kullanımları (İng. 'meter') kast ediyoruz bildiğim kadarı ile. Ayrıca bazı yerlerde İngilizce olarak 'Sign Chord' gibi ifadeler var, sanırım 'Sing Chord' olacak. 'Cadence' için Türkçede 'kadans' sözcüğü kullanılıyor diye biliyorum, 'uyum' sözcüğü doğru çeviri mi ondan da şüpheliyim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby ile Ağ Programlama ve Web Servisleri

anonim

Mark Watson tarafından yazılan ve devx.com da yayımlanan bu makale Ruby ile ağ programlama ve web servislerine giriş niteliği taşıyor. En yaygın kullanılan 3 tip web servisinin (CGI, XML-RPC, SOAP) Ruby ile gerçekleştiriminin anlatıldığı bu makaleye buradan ulaşabilirsiniz.

Emacs Bilgileri

malkocoglu

Emacs hakkında bazı yararlı olacağını düşündüğümüz bilgileri sunuyoruz.

Emacs Dış Programları Nasıl İşletir?

Ayrica, son hafta çıkan diğer yazılar:

Fazla mesai süründürür!

ErdemDemir

Geçen gün kitaplığımı düzenlerken, 10 yıl kadar önce okumuş olduğum Paul Lafargue'ın yazdığı "Tembellik Hakkı" kitabını yeniden okuma şansı buldum. Bir defa daha ezberimi bozan bu kitabı fazlamesai (!) camiasıyla paylaşmak istedim.

Paul Lafargue İnternet Arşivi

"Tembellik Hakkı"

Ve alıntılar, sadece fikir verebilmek için...

e-bergi Mart 2009 Sayısı Yayında

ilke444

Günden güne artan okuyucu kitlesi ile tüm bilgisayar bilimi ve özgür yazılım meraklılarına hitap ettiğini kanıtlayan e-bergi, Mart 2009 sayısı ile sizlerle.

Lessig, ''Code and Other Laws of Cyberspace'' kitabını okurlarıyla güncelleyecek

butch

Lawrence Lessig, ilk basımı 1999'da yapılan "Code and Other Laws of Cyberspace" kitabının yeni basımı için içeriğini güncellemek amacıyla ilginç ama kendisine yakışır bir yöntem seçti. Wiki tabanlı bir sistem aracılığıyla kitabın güncellenmesi sürecine herkes dahil olabilecek.
/.