Yazılımcılara Devlet Teşviği Geliyor

0
FZ
"Ben yazılım projesi yapacağım" diyen kişiye devlet karşılıksız 100 bin YTL verecek...

Habertürk teknoloji editörü Selin Canik'e konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım teşviğin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı:
"Bir teşvik kanunu çıkarıyoruz. Ar-Ge yani yazılım yapacak olan, bilgisayar konusunda buluşlar, araştırma yapacak olanları teşvik edeceğiz. Bunun birkaç türü var.

Bireysel girişim sermayesi: Diyelim ki bir konuda araştırma yapıyorsunuz projenizi getireceksiniz size teminatsız 100 bin YTL para verilecek.

İkincisi bir şirketsiniz Ar-Ge grubu oluşturdunuz 50 kişiniz var bunların sigorta primlerini devlet ödeyecek, vergi indirimi sağlanacak, Ar-Ge harcamalarını gider yazabileceksiniz. Böylece amacımız bilgi iletişim teknolojilerinde Ar-Ge bütçelerine katkı sağlamak, Türkiye'nin dünyanın geleceği olan bilişimde hak ettiği yeri almasını mümkün hale getirmek. Çalışmalarımız bunun için. "

Kaynak: Habertürk H2

Görüşler

0
aliguney
inşallahh hayırlı olur. güzel bir şeye benziyor. tabi uygluma esnasında ne gibi bir bürokrasi ile karşılaşılır zamanla duyarız.
0
Betelgeuse
Nedense işin içinde devlet olduğunda aklıma türlü numaralarla yolsuzluklar yapanların bundan yararlanacağı ama gerçekten işi gücü yazılım olanların bürokrasiden ve türlü türlü engellerden yıldırılıp hiç uğraşmayalım teşvikle falan biz işimize bakalım diyeceği gelir. Umudum yok.
0
aycanirican
Eğer böyle birşey çıkarsa, biz core-server projesi için bu imkandan yararlanabiliriz. Bu tür hibelerin en kötü yanı hibeyi almak için bile bürokratik engelleri aşmak için firmaların türemesi. Zaten yeterli olmayan paramızı bir de o firmalara veriyoruz. İşler kolay olsa, herkes kendi işini yapsa ne güzel olur.

Biz proje için özel sektörden yatırımcı aradık, onu da bulamadık henüz. Fikirlerinizi bekliyorum.
0
uhallac
Sayın Bakan 50 kişilik Ar-Ge ekibinden bahsederek teşviğin gideceği firmaları da işaret etmemiş mi sizce?
0
koraypeksayar
Süper yorum :)

Valla 10-15 kişi Ar-Ge departmanı olan firmaların devlet teşviğine ihtiyacı olmayacak kadar büyük firmalar olduğunu düşünecek olursak, 50 kişiyle bir mini-IBM,100 kişiyle bir mini-NASA, ..., 1000 kişiyle bir mini-Silikon Vadisi kurulur herhalde :)
0
SHiBuMiGo
Hesaplama yapılırken ar-Ge ekibinin içersine o kurumda çalışan tüm mühendisler dahil ediliyor bildiğim kadarıyla ve buna benzer bir devlet teşviği kurumlara halihazırda veriliyor (yine bildiğim kadarıyla)
0
tiva
4 yıldan fazla zamandır arama motoru projesi ile uğraşıyorum, 2 yıldır www.iyi.web.tr adresinde prototip olarak çalışmaktadır. Tahmin edeceğiniz gibi serverlar(ezzi.net üzerinde 5 adet ) yurtdışında barındırılmaktadır.Bu proje için başvurduğumda banka teminat mektubunu karşılayamadığım için kosgeb desteğini alamadım (param olsa zaten kosgeb e başvurmazdım) Fakat www.sf.net üzerinde open source olarak bulunan bir arama motoru projesini kullanan(kullandıkları örümcekteki imzayı ilk başlarda orjinal ismi ile kullanıyorlardı) bilgi.com tübitak dan destek almış durumda ve bilgi.com yani nokta.com zaten parası olan bir firma ve bugün %75 sex içerikli bir video sitesininde sahibi durumunda. Türkiyedeki teşvikler bile hep parası olana veriliyor. Çiftçinin tarlası bile teminat sayılıp kredi verilirken, çok daha kolay bir şekilde fizibilitesi yapılabilen bilişim projelerimize kimse destek vermiyor. İnşallah bu haberde ifade edilenler gerçek olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pozitif e-dergi TEMMUZ sayısı çıktı...

adonis

» Kendi Pardus DVD'ni yap!
» Özgürce eğlenmek:GP2X üstelik içinde linux var!
» DirectX 10:Balon mu, devrim mi?
» PIC: Ucuz ama ciddi
» OpenSuSE 10.1: Bol aksesuar, kötü işçilik
» Xorg'u fethetmek!
Ve daha fazlası 220 sayfa dergi içeriğinin yine 50 sayfaya yakın bir bölümü Gnu/Linux'a ayrılmış. İndirmek için www.pozitifpc.com adresini ziyaret etmeniz yeterli.

Türkiye'deki Bilişim Şirketleri

ahmetozdemir

Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, İnternet Haftası kapsamında 13 Nisan’da Ankara’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bilişim şirketlerinin kendi ürün ve çözümleri yerine tamamen ithal ürün ve çözümler kullandıklarını, bunun da yerli bilişim şirketlerinin gelişmesine ket vurduğunu söyledi. Haberin ayrıntıları burada.

Bilişim Zirvesi 2001 Çağrı Merkezi

musshani

4-7 Eylül 2001 tarihleri arasında, Bilişim Haftası kapsamında, gerçekleştirilecek Bilişim Zirvesi'01 hazırlıkları devam ediyor. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile Askeri Müze Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek olan Bilişim Zirvesi'01, katılımcılarını doğru yönlendirme, bilgilendirme ve katılımcılarının iletişim ihtiyacını gidermeye yönelik olarak Çağrı Merkezi faaliyetine başladı.

Merhaba yeni bilişim DEV´i...

elrond

Evet beklenen gelişme oldu ve HP-Compaq birleşmesinin nasıl şekilleneceğine dair ilk resmi açıklamalar geldi. Ürün aileleri aşağıdaki gibi şekilleniyor. Yok abi ben sabredemem direk olayı birinci ağızdan inceleyeceğim derseniz Buraya buyrun...

CISCO Öğrenci Proje Yarışması

FZ

CISCO´nun (Türkiye) üniversite öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği proje yarışması başladı. Üzerinde proje geliştirilmesi istenen konular şunlar: