Yazılımcılara Devlet Teşviği Geliyor

0
FZ
"Ben yazılım projesi yapacağım" diyen kişiye devlet karşılıksız 100 bin YTL verecek...

Habertürk teknoloji editörü Selin Canik'e konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım teşviğin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı:
"Bir teşvik kanunu çıkarıyoruz. Ar-Ge yani yazılım yapacak olan, bilgisayar konusunda buluşlar, araştırma yapacak olanları teşvik edeceğiz. Bunun birkaç türü var.

Bireysel girişim sermayesi: Diyelim ki bir konuda araştırma yapıyorsunuz projenizi getireceksiniz size teminatsız 100 bin YTL para verilecek.

İkincisi bir şirketsiniz Ar-Ge grubu oluşturdunuz 50 kişiniz var bunların sigorta primlerini devlet ödeyecek, vergi indirimi sağlanacak, Ar-Ge harcamalarını gider yazabileceksiniz. Böylece amacımız bilgi iletişim teknolojilerinde Ar-Ge bütçelerine katkı sağlamak, Türkiye'nin dünyanın geleceği olan bilişimde hak ettiği yeri almasını mümkün hale getirmek. Çalışmalarımız bunun için. "

Kaynak: Habertürk H2

Görüşler

0
aliguney
inşallahh hayırlı olur. güzel bir şeye benziyor. tabi uygluma esnasında ne gibi bir bürokrasi ile karşılaşılır zamanla duyarız.
0
Betelgeuse
Nedense işin içinde devlet olduğunda aklıma türlü numaralarla yolsuzluklar yapanların bundan yararlanacağı ama gerçekten işi gücü yazılım olanların bürokrasiden ve türlü türlü engellerden yıldırılıp hiç uğraşmayalım teşvikle falan biz işimize bakalım diyeceği gelir. Umudum yok.
0
aycanirican
Eğer böyle birşey çıkarsa, biz core-server projesi için bu imkandan yararlanabiliriz. Bu tür hibelerin en kötü yanı hibeyi almak için bile bürokratik engelleri aşmak için firmaların türemesi. Zaten yeterli olmayan paramızı bir de o firmalara veriyoruz. İşler kolay olsa, herkes kendi işini yapsa ne güzel olur.

Biz proje için özel sektörden yatırımcı aradık, onu da bulamadık henüz. Fikirlerinizi bekliyorum.
0
uhallac
Sayın Bakan 50 kişilik Ar-Ge ekibinden bahsederek teşviğin gideceği firmaları da işaret etmemiş mi sizce?
0
koraypeksayar
Süper yorum :)

Valla 10-15 kişi Ar-Ge departmanı olan firmaların devlet teşviğine ihtiyacı olmayacak kadar büyük firmalar olduğunu düşünecek olursak, 50 kişiyle bir mini-IBM,100 kişiyle bir mini-NASA, ..., 1000 kişiyle bir mini-Silikon Vadisi kurulur herhalde :)
0
SHiBuMiGo
Hesaplama yapılırken ar-Ge ekibinin içersine o kurumda çalışan tüm mühendisler dahil ediliyor bildiğim kadarıyla ve buna benzer bir devlet teşviği kurumlara halihazırda veriliyor (yine bildiğim kadarıyla)
0
tiva
4 yıldan fazla zamandır arama motoru projesi ile uğraşıyorum, 2 yıldır www.iyi.web.tr adresinde prototip olarak çalışmaktadır. Tahmin edeceğiniz gibi serverlar(ezzi.net üzerinde 5 adet ) yurtdışında barındırılmaktadır.Bu proje için başvurduğumda banka teminat mektubunu karşılayamadığım için kosgeb desteğini alamadım (param olsa zaten kosgeb e başvurmazdım) Fakat www.sf.net üzerinde open source olarak bulunan bir arama motoru projesini kullanan(kullandıkları örümcekteki imzayı ilk başlarda orjinal ismi ile kullanıyorlardı) bilgi.com tübitak dan destek almış durumda ve bilgi.com yani nokta.com zaten parası olan bir firma ve bugün %75 sex içerikli bir video sitesininde sahibi durumunda. Türkiyedeki teşvikler bile hep parası olana veriliyor. Çiftçinin tarlası bile teminat sayılıp kredi verilirken, çok daha kolay bir şekilde fizibilitesi yapılabilen bilişim projelerimize kimse destek vermiyor. İnşallah bu haberde ifade edilenler gerçek olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Yazılımcılarına Müjde

sametc

Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye’deki yazılım potansiyelini yurtdışına tanıtmak amacıyla bir yazılım portalı oluşturmak üzere kolları sıvadı.

Siz Çin'in dostusunuz. Ben de Microsoft'un dostuyum.

ahmetozdemir

Çin cumhurbaşkanı Hu Jintao Amerika ziyareti esnasında Bill Gates ilede görüşmüş. Görüşme sırasında ''Siz Çin'in dostusunuz. Ben de Microsoft'un dostuyum.'' demiş. Ayrıca yazılım korsanlarına karşı mücadele ettiklerini de savunmuş. Haberin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Blackberry patent: 612M$ Baby

ekrems

Amerika'da tabir yerindeyse moda olan ve her an e-mail alıp gönderebilmenizi sağlayan blackberry aldı cihazlar ve bunlara servis sağlayan yazılımlarla ilgili olarak NTP ve RIM (Research in Motion) arasındaki dava tarafların aralarında anlaşmasıyla nihayet sonuçlandı. Sonuç: RIM, NTP'ye patent ihlallerine karşılık 612,5 milyon dolar ödeme yapacak. RIM, blackberry adlı araçların üretip yaygınlaştırmışken 1992'de kurulmuş olan NTP firmasının 2001 yılında açtığı patent davasının gazabına uğradı...

`Bilgisayar Bilimleri´ eğitim gönüllüleri aranıyor

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından, lise öğretmenlerine ve öğrencilerine yönelik programlama eğitimi ve yarışması düzenlenecektir.

Böyle bir girişimde gönüllü olarak yer almak ister misiniz?

Yüz yıllık problem çözüldü

sametc

Rus bilimadamı Grigori Perelman yüzyıldır çözülemeyen “Poincaré Conjecture” problemini çözdüğünü iddia etti. St. Petersburg’da bulunan Rus Bilimler Akademisi Steklov Matematik Enstitüsü profesörlerinden, Dr. Grigori Perelman, matematik tarihinin “Poincaré Conjecture” olarak bilinen problemini çözdüğünü söyledi. Problemin kanıtının onaylanması belki de aylar alacak, ancak kanıtın onaylanmasıyla matematik dünyasını yüzyıldır meşgul eden 3-boyutlu nesneler üzerine Poincaré yargısı kanıtlanmış olacak.