Yazılımcılara Devlet Teşviği Geliyor

0
FZ
"Ben yazılım projesi yapacağım" diyen kişiye devlet karşılıksız 100 bin YTL verecek...

Habertürk teknoloji editörü Selin Canik'e konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım teşviğin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı:
"Bir teşvik kanunu çıkarıyoruz. Ar-Ge yani yazılım yapacak olan, bilgisayar konusunda buluşlar, araştırma yapacak olanları teşvik edeceğiz. Bunun birkaç türü var.

Bireysel girişim sermayesi: Diyelim ki bir konuda araştırma yapıyorsunuz projenizi getireceksiniz size teminatsız 100 bin YTL para verilecek.

İkincisi bir şirketsiniz Ar-Ge grubu oluşturdunuz 50 kişiniz var bunların sigorta primlerini devlet ödeyecek, vergi indirimi sağlanacak, Ar-Ge harcamalarını gider yazabileceksiniz. Böylece amacımız bilgi iletişim teknolojilerinde Ar-Ge bütçelerine katkı sağlamak, Türkiye'nin dünyanın geleceği olan bilişimde hak ettiği yeri almasını mümkün hale getirmek. Çalışmalarımız bunun için. "

Kaynak: Habertürk H2

Görüşler

0
aliguney
inşallahh hayırlı olur. güzel bir şeye benziyor. tabi uygluma esnasında ne gibi bir bürokrasi ile karşılaşılır zamanla duyarız.
0
Betelgeuse
Nedense işin içinde devlet olduğunda aklıma türlü numaralarla yolsuzluklar yapanların bundan yararlanacağı ama gerçekten işi gücü yazılım olanların bürokrasiden ve türlü türlü engellerden yıldırılıp hiç uğraşmayalım teşvikle falan biz işimize bakalım diyeceği gelir. Umudum yok.
0
aycanirican
Eğer böyle birşey çıkarsa, biz core-server projesi için bu imkandan yararlanabiliriz. Bu tür hibelerin en kötü yanı hibeyi almak için bile bürokratik engelleri aşmak için firmaların türemesi. Zaten yeterli olmayan paramızı bir de o firmalara veriyoruz. İşler kolay olsa, herkes kendi işini yapsa ne güzel olur.

Biz proje için özel sektörden yatırımcı aradık, onu da bulamadık henüz. Fikirlerinizi bekliyorum.
0
uhallac
Sayın Bakan 50 kişilik Ar-Ge ekibinden bahsederek teşviğin gideceği firmaları da işaret etmemiş mi sizce?
0
koraypeksayar
Süper yorum :)

Valla 10-15 kişi Ar-Ge departmanı olan firmaların devlet teşviğine ihtiyacı olmayacak kadar büyük firmalar olduğunu düşünecek olursak, 50 kişiyle bir mini-IBM,100 kişiyle bir mini-NASA, ..., 1000 kişiyle bir mini-Silikon Vadisi kurulur herhalde :)
0
SHiBuMiGo
Hesaplama yapılırken ar-Ge ekibinin içersine o kurumda çalışan tüm mühendisler dahil ediliyor bildiğim kadarıyla ve buna benzer bir devlet teşviği kurumlara halihazırda veriliyor (yine bildiğim kadarıyla)
0
tiva
4 yıldan fazla zamandır arama motoru projesi ile uğraşıyorum, 2 yıldır www.iyi.web.tr adresinde prototip olarak çalışmaktadır. Tahmin edeceğiniz gibi serverlar(ezzi.net üzerinde 5 adet ) yurtdışında barındırılmaktadır.Bu proje için başvurduğumda banka teminat mektubunu karşılayamadığım için kosgeb desteğini alamadım (param olsa zaten kosgeb e başvurmazdım) Fakat www.sf.net üzerinde open source olarak bulunan bir arama motoru projesini kullanan(kullandıkları örümcekteki imzayı ilk başlarda orjinal ismi ile kullanıyorlardı) bilgi.com tübitak dan destek almış durumda ve bilgi.com yani nokta.com zaten parası olan bir firma ve bugün %75 sex içerikli bir video sitesininde sahibi durumunda. Türkiyedeki teşvikler bile hep parası olana veriliyor. Çiftçinin tarlası bile teminat sayılıp kredi verilirken, çok daha kolay bir şekilde fizibilitesi yapılabilen bilişim projelerimize kimse destek vermiyor. İnşallah bu haberde ifade edilenler gerçek olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Enixma'nın Şubat Sayısı Çıktı

erika

Dergiyi http://www.enixma.org adresinden indirebilirsiniz.

Linux Şenligi 2

redial

1-4 Mayıs 2003 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan Linux Şenliği 2'ye herkes davetlidir. Şenlikte çok ciddi bir oyun turnuvasının düzenleneceğini de belirtmekte fayda var ;-)

MPlayer (ve Niceleri) Yazılım Patentleri Nedeniyle Zor Durumda!

ykarslioglu

MPlayer, GNU/ Linux camiasının en yetenekli çokluortam oynatıcılarından biri fakat sitesinde hiç iç açıcı olmayan haberler var.

Yazılım patentleri konusu, özgür yazılımların birçoğunun önünü kapatma tehlikesini bereberinde getiriyor. Ayrıntıları http://www.mplayerhq.hu/homepage/index.html adresinden okuyabilirsiniz...

ABD Ordusu İçin Dünya Simülasyonu

FZ

``There´´ isimli oyun firması, ABD ordusu tarafından kullanılmak üzere sanal bir dünya modeli geliştiriyor. Söz konusu model gerçek dünyanın 1:1 ölçekli simülasyonu olacak.

Söz konusu bilgisayar modelinin gelecekteki çatışmalarla ilgili önceden planlama yapabilme amacına hizmet edeceği belirtiliyor.

Kaynak: http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/3507531.stm

F2s.com hizmetleri artık ücretli

butch

Ücretsiz web alanı deyince verdiği hizmetlerle neredeyse rakipsiz olan f2s.com 28 Şubat 2002 tarihinden itibaren varolan kullanıcılarının da hesaplarını kapatarak bu hizmeti bitiriyor. Bildiğiniz gibi 20 Mb web alanı, bir database, cgi, php gibi bir hizmeti ücretsiz ve reklamsız veriliyordu. Bana gelen mail de isterseniz bu tarihten önce yıllık £36 (yaklaşık 50$) karşılığı bu hizmetten yararlanmaya devam edebilirsiniz deniyor. F2s kullanıcılarına büyük geçmiş olsun.