Yazılımcılara Devlet Teşviği Geliyor

0
FZ
"Ben yazılım projesi yapacağım" diyen kişiye devlet karşılıksız 100 bin YTL verecek...

Habertürk teknoloji editörü Selin Canik'e konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım teşviğin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı:
"Bir teşvik kanunu çıkarıyoruz. Ar-Ge yani yazılım yapacak olan, bilgisayar konusunda buluşlar, araştırma yapacak olanları teşvik edeceğiz. Bunun birkaç türü var.

Bireysel girişim sermayesi: Diyelim ki bir konuda araştırma yapıyorsunuz projenizi getireceksiniz size teminatsız 100 bin YTL para verilecek.

İkincisi bir şirketsiniz Ar-Ge grubu oluşturdunuz 50 kişiniz var bunların sigorta primlerini devlet ödeyecek, vergi indirimi sağlanacak, Ar-Ge harcamalarını gider yazabileceksiniz. Böylece amacımız bilgi iletişim teknolojilerinde Ar-Ge bütçelerine katkı sağlamak, Türkiye'nin dünyanın geleceği olan bilişimde hak ettiği yeri almasını mümkün hale getirmek. Çalışmalarımız bunun için. "

Kaynak: Habertürk H2

Görüşler

0
aliguney
inşallahh hayırlı olur. güzel bir şeye benziyor. tabi uygluma esnasında ne gibi bir bürokrasi ile karşılaşılır zamanla duyarız.
0
Betelgeuse
Nedense işin içinde devlet olduğunda aklıma türlü numaralarla yolsuzluklar yapanların bundan yararlanacağı ama gerçekten işi gücü yazılım olanların bürokrasiden ve türlü türlü engellerden yıldırılıp hiç uğraşmayalım teşvikle falan biz işimize bakalım diyeceği gelir. Umudum yok.
0
aycanirican
Eğer böyle birşey çıkarsa, biz core-server projesi için bu imkandan yararlanabiliriz. Bu tür hibelerin en kötü yanı hibeyi almak için bile bürokratik engelleri aşmak için firmaların türemesi. Zaten yeterli olmayan paramızı bir de o firmalara veriyoruz. İşler kolay olsa, herkes kendi işini yapsa ne güzel olur.

Biz proje için özel sektörden yatırımcı aradık, onu da bulamadık henüz. Fikirlerinizi bekliyorum.
0
uhallac
Sayın Bakan 50 kişilik Ar-Ge ekibinden bahsederek teşviğin gideceği firmaları da işaret etmemiş mi sizce?
0
koraypeksayar
Süper yorum :)

Valla 10-15 kişi Ar-Ge departmanı olan firmaların devlet teşviğine ihtiyacı olmayacak kadar büyük firmalar olduğunu düşünecek olursak, 50 kişiyle bir mini-IBM,100 kişiyle bir mini-NASA, ..., 1000 kişiyle bir mini-Silikon Vadisi kurulur herhalde :)
0
SHiBuMiGo
Hesaplama yapılırken ar-Ge ekibinin içersine o kurumda çalışan tüm mühendisler dahil ediliyor bildiğim kadarıyla ve buna benzer bir devlet teşviği kurumlara halihazırda veriliyor (yine bildiğim kadarıyla)
0
tiva
4 yıldan fazla zamandır arama motoru projesi ile uğraşıyorum, 2 yıldır www.iyi.web.tr adresinde prototip olarak çalışmaktadır. Tahmin edeceğiniz gibi serverlar(ezzi.net üzerinde 5 adet ) yurtdışında barındırılmaktadır.Bu proje için başvurduğumda banka teminat mektubunu karşılayamadığım için kosgeb desteğini alamadım (param olsa zaten kosgeb e başvurmazdım) Fakat www.sf.net üzerinde open source olarak bulunan bir arama motoru projesini kullanan(kullandıkları örümcekteki imzayı ilk başlarda orjinal ismi ile kullanıyorlardı) bilgi.com tübitak dan destek almış durumda ve bilgi.com yani nokta.com zaten parası olan bir firma ve bugün %75 sex içerikli bir video sitesininde sahibi durumunda. Türkiyedeki teşvikler bile hep parası olana veriliyor. Çiftçinin tarlası bile teminat sayılıp kredi verilirken, çok daha kolay bir şekilde fizibilitesi yapılabilen bilişim projelerimize kimse destek vermiyor. İnşallah bu haberde ifade edilenler gerçek olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hayallerinizde ki Projenin Gerçekleşmesini İster misiniz?

opheus

Sun Microsystem girişimcilik, NetBeans Innovators Grants programı ile geliştiricilere cağrıda bulunarak, fikirlerini belirli tarihler arasında kendilerine ulaştırmanızı istemekte ve ödül toplamda 1 milyon dolar.

Parkyeri'nden Tarihi Rekor: %3432 Büyüdü!

pinguary

Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlemeye amaçlayan Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye - 2007 Programı sonuçlandı. Programın birincisi, e-ticaret ve mobil çözümler alanında faaliyet gösteren ve son 5 yılda yüzde 3 bin 432 büyüme kaydeden Parkyeri oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen program sonuçları, Rahmi Koç Müzesinde düzenlenen bir törenle açıklandı. İnternette ve mobil araçlarda e-ticaret ve mobil uygulamalar sunan Parkyeri'nin mobil telefonlardan televizyon izlemeyi sağlayan CepTV ve e-ticaret için teknik ve operasyonel altyapı kuran "sıcak pazar" gibi uygulamaları bulunuyor.

FreeBSD ile Tanışmanın Kolay Yolu: PC-BSD

anonim

PC-BSD yeni BSD dağıtımı ve FreeBSD'yi örnek alarak oluşturulmuş bir dağıtımdır.

PC-BSD bir Live CD'le gelen ve CD'sinde Red Hat'ın Anaconda'sına benzer bir installer ile size FreeBSD'yi kolay ve hızlı bir sekilde kurmanıza ve ayarlamanıza yardımcı oluyor.
FreeBSD ile tanışmanın daha kolay bir yolu var artık. Diskimiz de yer mi açsak acaba ?

Ayrıntılı bilgi için

Dağıtımın resmi adresi
PC-BSD'nin son versiyonunu indirmek için

Edd Dumbill ile Mono ve XML üzerine söyleşi

roktas

csharpnedir sitesi editörleri, "Mono : A Developer's Notebook"/O'Reilly kitabının yazarı ve aynı zamanda bir Debian geliştiricisi olan Edd Dumbill ile kısa bir söyleşi yapmışlar. Söyleşinin Türkçe çevirisini İngilizce özgün haliyle birlikte okumak mümkün.

Zenginliğe $2.56 değerinde bir adım

cbc

Zengin olmak için ne yaparsınız?

Kaliteli ve az kişinin yaptığı işlerde rol alıp yüklü miktarda ödemeler alabilirsiniz. Ya da günde 48 saat çalışıp, maaşınızı 2ye katlayabilirsiniz. Tabi bunun için tek başınıza yaşıyor olmanız ve giderinizin az olması gerekir.

Daha zor bir yöntemi Laszlo Nemeth deniyor. Yöntemi öğrenip dünyadaki şanslı azınlığın içinde nasıl olunabileceğini görmek için haberin devamına bakın.