Yazılımcılara Devlet Teşviği Geliyor

0
FZ
"Ben yazılım projesi yapacağım" diyen kişiye devlet karşılıksız 100 bin YTL verecek...

Habertürk teknoloji editörü Selin Canik'e konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım teşviğin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı:
"Bir teşvik kanunu çıkarıyoruz. Ar-Ge yani yazılım yapacak olan, bilgisayar konusunda buluşlar, araştırma yapacak olanları teşvik edeceğiz. Bunun birkaç türü var.

Bireysel girişim sermayesi: Diyelim ki bir konuda araştırma yapıyorsunuz projenizi getireceksiniz size teminatsız 100 bin YTL para verilecek.

İkincisi bir şirketsiniz Ar-Ge grubu oluşturdunuz 50 kişiniz var bunların sigorta primlerini devlet ödeyecek, vergi indirimi sağlanacak, Ar-Ge harcamalarını gider yazabileceksiniz. Böylece amacımız bilgi iletişim teknolojilerinde Ar-Ge bütçelerine katkı sağlamak, Türkiye'nin dünyanın geleceği olan bilişimde hak ettiği yeri almasını mümkün hale getirmek. Çalışmalarımız bunun için. "

Kaynak: Habertürk H2

Görüşler

0
aliguney
inşallahh hayırlı olur. güzel bir şeye benziyor. tabi uygluma esnasında ne gibi bir bürokrasi ile karşılaşılır zamanla duyarız.
0
Betelgeuse
Nedense işin içinde devlet olduğunda aklıma türlü numaralarla yolsuzluklar yapanların bundan yararlanacağı ama gerçekten işi gücü yazılım olanların bürokrasiden ve türlü türlü engellerden yıldırılıp hiç uğraşmayalım teşvikle falan biz işimize bakalım diyeceği gelir. Umudum yok.
0
aycanirican
Eğer böyle birşey çıkarsa, biz core-server projesi için bu imkandan yararlanabiliriz. Bu tür hibelerin en kötü yanı hibeyi almak için bile bürokratik engelleri aşmak için firmaların türemesi. Zaten yeterli olmayan paramızı bir de o firmalara veriyoruz. İşler kolay olsa, herkes kendi işini yapsa ne güzel olur.

Biz proje için özel sektörden yatırımcı aradık, onu da bulamadık henüz. Fikirlerinizi bekliyorum.
0
uhallac
Sayın Bakan 50 kişilik Ar-Ge ekibinden bahsederek teşviğin gideceği firmaları da işaret etmemiş mi sizce?
0
koraypeksayar
Süper yorum :)

Valla 10-15 kişi Ar-Ge departmanı olan firmaların devlet teşviğine ihtiyacı olmayacak kadar büyük firmalar olduğunu düşünecek olursak, 50 kişiyle bir mini-IBM,100 kişiyle bir mini-NASA, ..., 1000 kişiyle bir mini-Silikon Vadisi kurulur herhalde :)
0
SHiBuMiGo
Hesaplama yapılırken ar-Ge ekibinin içersine o kurumda çalışan tüm mühendisler dahil ediliyor bildiğim kadarıyla ve buna benzer bir devlet teşviği kurumlara halihazırda veriliyor (yine bildiğim kadarıyla)
0
tiva
4 yıldan fazla zamandır arama motoru projesi ile uğraşıyorum, 2 yıldır www.iyi.web.tr adresinde prototip olarak çalışmaktadır. Tahmin edeceğiniz gibi serverlar(ezzi.net üzerinde 5 adet ) yurtdışında barındırılmaktadır.Bu proje için başvurduğumda banka teminat mektubunu karşılayamadığım için kosgeb desteğini alamadım (param olsa zaten kosgeb e başvurmazdım) Fakat www.sf.net üzerinde open source olarak bulunan bir arama motoru projesini kullanan(kullandıkları örümcekteki imzayı ilk başlarda orjinal ismi ile kullanıyorlardı) bilgi.com tübitak dan destek almış durumda ve bilgi.com yani nokta.com zaten parası olan bir firma ve bugün %75 sex içerikli bir video sitesininde sahibi durumunda. Türkiyedeki teşvikler bile hep parası olana veriliyor. Çiftçinin tarlası bile teminat sayılıp kredi verilirken, çok daha kolay bir şekilde fizibilitesi yapılabilen bilişim projelerimize kimse destek vermiyor. İnşallah bu haberde ifade edilenler gerçek olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Artık Neredesin? diye sormak yok!

anonim

sobbe™ yepyeni bir mobil teknoloji olarak Turkcell kullanıcılarının hizmetine giriyor. Bu servis ile kişiler arkadaşlarının nerede olduklarını gerçek zamanlı olarak Kısa Mesaj Servisi (SMS) ve 10 milyon Türk kullanıcısı ile dünyanın en büyük sosyal iletişim ağı olan Facebook üzerinden öğrenebilecekler.

100 km.den Daha Uzun Mesafeler İçin Pratik Kuantum Şifreleme

FZ

İngiltere´de çalışan bilimadamları 100 km.den daha uzun bir fiber optik hat üzerinden göndermek istedikleri veriyi kuantum şifreleme yöntemi ile gizleyerek göndermeyi başardılar.

Cambridge´deki `Toshiba Research Europe´ merkezi araştırmacıları bu başarılı denemeden yola çıkarak kısa sürede ticari sistemlerin geliştirilebileceğini belirttiler.

İdeal Pencere Yöneticisi

tongucyumruk

Linux ve benzeri sistemleri kullananlar arasında yıllardır süregelen bir tartışmadır: En iyi pencere yöneticisi hangisi? Kimileri bir masaüstü ortamı sağladığından KDE, Gnome gibi sistemleri tercih eder, kimileriyse hafif ve hızlı olması amacıyla Fluxbox, Windowmaker gibi sadece işini yapmaya yönelmiş olanları. Freshmeat'ten Jeff Covey'de yıllar süren araştırmadan sonra kendince ideal olana ulaşmış. Bu konuda yazdığı Antidesktop başlıklı yazıda ise ulaştığı sonuçları açıklamış. Desktop meraklılarına ısrarla tavsiye edilir.

EnderUNIX Logo Yarışması Düzenliyor

honal

Değerli Açık kod severler,

6 yıldır sizlerin sevgi ve destekleri ile bugünlere geldik. Yıllar geçtikçe daha da büyüdük. 200 civarında doküman yazıldı, 14 proje geliştirildi, 400 kişiyi barındıran mail listemiz oldu, 3000 kişi bizden haber almak için kayıt yaptırdı. Çok az insanın ilgi duyduğu konular üzerine çalışmamıza rağmen günlük yaklaşık 2000, aylık 25000 tekil ziyaret ve toplamda aylık 70.000 sayfa gösterimine ulaştık.

Bu büyüme ile birlikte misyonumuz aynı kalmak üzere vizyonumuzu da değiştirdik. Bu nedenle alıştığınız FreeBSD'yi ima eden logomuzu da değiştirmek istiyoruz. Sizlerin katılımını sağlamak için bir yarışma açmayı uygun gördük.

Küba Açık Kaynak Peşinde

ali_deren

Venezüella'nın lideri Hugo Chavez, ilginç muhalefet tarzıyla unutturduğu Küba Başkanı Fidel Castro'ya da ilham kaynağı oldu. Chavez'in ülkesini uluslararası yazılım tekellerinden kurtarmak için başlattığı açık kaynaklı yazılım ve sistemlere dönüş hamlesine Küba da destek vereceğini açıkladı.