Ve Red Hat Bombayı Patlattı: Fedora Project

0
anonim
Red Hat bir süre önce artık kutulu perakende satışı yapmayacağını bildirmişti. Bunun yerine Red Hat Linux Project´i duyurdu. Hemen ardından da Red Hat Severn, RH´nin ilk public betası duyuruldu. Ancak bundan sonra Red Hat Linux Sitesi askıya alındı ve yeni bir açıklama hazırlandığı söylendi. O gün bügündür RH´den hiç ses çıkmadı hatta Beta tarihleri bile ertelendi. Nihayet bugün beklenen açıklama geldi:
Fedora Project: Red Hat Fedora´yı bir açık yazılım projesi olark tanımlıyor ve RH nin buna sponsoruk yaptığını söylüyor. Bununla birlikte projeye RH mühendisi olmayan yazılım geliştiricilerinin de alınacağını bildiriyor. Yeni projenin üreteceği dağıtımın isminin ne olacağı sitede tam anlamıyla açıklanmış değil ancak Red Hat RH Enterprise Linux´a devam edeceğini bildiriyor.

Haberin Devamı

Görüşler

0
mascix
benim fikrim odur ki bu RH son kullanıcısını geri kazanmaya çalıştığı için debian tadında bi proje yapmaya çalışıyor lakin başarılı olamayacak. bende eskiden RH8 çıkana kadar bir rh hayranıydım. rh8 ile beraber şaşırdım neyse dedim bu değil demekki bir sonraki sürüm istediğim gibi olur dedim fakat rh9 fiyaskosuyla birlikte rh sayfasını kapadım. bundan sonrada sanırım MDK ile devam edeceğim. herkezede şiddetle tavsiye ediyorum MDK 9.1 kullanıyorum çok memnunum.
0
ghanthar
enim fikrim odur ki bu RH son kullanıcısını geri kazanmaya çalıştığı için debian tadında bi proje yapmaya çalışıyor
Kanımca olay bu kadarla bitmiyor. Haberi yazdıktan sonra iyice karıştırdım Fedora sitesini: Anladığım kadarıyla artık Red Hat Linux olmayacak Fedora Project ve Red Hat Enterprise Linux var sadece. Red Hat Fedora Project in ürettiği OS e destek sağlamayacak ve Fedora ya sponsorluk yapmaktan başka birşey yapmayacak Fedora Bağımsız bir açık yazılım projesi olarak. Bildiğimiz Red Hat ın daha gelişmiş bir versiyonu Red Hat Enterprise Linux paralı olarak satılacak ve Red Hat bu versiyonu yapmak için gönüllü programcılar tarafından geliştirilen Fedora Core u kullanacak Kısaca Red Hat ın ana amacı yüzlerce insan tarafından geliştirilen ve bir o kadar kişi tarafından denenen neredeyse bedavaya getirmek. RH mühendislerini de para getirecek işlerde kullanmak.
Bu benim midemi bulandırıyor açıkçası. Para kazanmak için açık yazılım projesi oluşturmak ve sanki herşey açık yazılım içinmiş gibi gösterip saman altından su yürütmek. Son 3 yıldır kutulu satışların düşmesi Red Hat ı bu yola itti sanırım. Suse bunu bedava iso vermeyerek Mandrake ise Mandrake Club ile aşmaya çalışmıştı bence çok ta iyi yapmışlardı....
Bu arada Mandrake bence de RH en iyi alternatif olacaktır. 9.1 gerçekten iyi bir sürüm ancak bug dolu olduğu ve özellikle kde nin zırt pırt çöktüğüde bir geçek. Ancak bunlara dahi değer. Tabii bunları çekmek zorunda değilsiniz biraz sabır ve tüm bunlardan arındırılmış bir 9.2 :)
0
GaripFakir

bEN DEBİAN 'LA ÇOK GEÇ TANIŞTIM. VE İYİKİ DE TANIŞMIŞIM.

TÜM BUNLARLA KAFAMI MEŞGUL EDECEGİME DEBİAN KULLANIRIM. BOYLECE TAM DA BIR LINUX DAĞITIMINA ALIŞMIŞKEN ORTADA KALMAKTAN ( TERKEDİLEN SEVGILI POZİSYONUNDA) KURTULURUM.

BIR LINUX DAĞITIMI SEÇMEK TAKIM TUTMAK YADA BIR KIZLA ÇIKMAK GIBI BİR ŞEY
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Red Hat Linux 9.0

eexx

Red Hat Linux 9.0'ın 31 Mart itibari ile hazır olacağı duyuruldu. Red Hat'in RHN üyelerine gönderdiği e-posta içeriği şöyle:

Red Hat 7.1 Çıktı Ha Gayret !

sundance

Red Hat 7.1 dün yapılan bir açıklama ile beta versiyondan final versiyona geçtiğini dünyaya duyurdu.

Yeni versiyonda, çoklu işlemci desteği olan 2.4 kernel, default güvenlik ayarları, daha kolay installasyon gibi bir çok gelişme var. Ve artık RedHat installasyonu minimum iki cd.
Bana sorarsanız denenmişi tekrar denemenin alemi yok .2 versionları dışında RedHat'den hayır gelmez.

Sony Playstation 3'e Fedora Core 5

Chriseba

Sony Playstation 3 piyasaya çıkmadan önce yapılan haberlerde; içinde Linux işletim sistemi olacağı ve harddisk ile beraber geleceği açıklanmıştı.

Fedora Core 2 (test1) hazır

murat09

Popüler Linux dağıtımlarından Fedora, Core2 nin test sürümünü download'a hazırladı. Indirmek için burayı kullanabilirsiniz. RH aynı zamanda AMD64 Opteron işlemciler için geliştirilen Fedora Core1 'in de test sürümünü download'a açtı.

Siz de `Microsoft ´ laştırabildiklerimizden misiniz ?

sundance

Slashdot`ın Red Hat`den teyit ettirdiği habere göre, Red Hat firması bundan sonra otomatik update için $9.95'lik bir üyelik gerektiren yeni bir sisteme geçiyormuş.

RedHat`ın önde gelen Linux firmalarından biri olması, Linux`u kolay kolay gelemeyeceği bazı yerlere taşıyor olması çok güzel, bunun karşılığında para kazanıyor olması da bizi olsa olsa sevindirir, ama yolu bu olmamalıydı.