Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

0
OSEC
22 Mart 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.
Eğitimi tamamlayan kişiler, Bilgi/Sistem/Network güvenliği konularında sektörde çalışma imkanları bulabilecekleri gibi, piyasada rağbet gören çeşitli ethical hacker sınavlarına hazır hale geleceklerdir. Eğitim hakkında detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Kaliforniya Universitesi (Santa Barbara) Yurtlarında Win2000 Yasağı

cayfer

Bir SlashDot haberine göre Santa Barbara'daki Kaliforniya Üniversitesi yurtlarında öğrencilerin Win2000 kullanmalarına artık izin verilmiyormuş. Haberin kaynağı olan UCSB Yurt Ağları yönetiminin yazısını burada bulabilirsiniz. Özet olarak Win2000 hataları yüzünden kampus ağının altüst olmasına daha fazla tahammül edemediklerini anlatan ve öğrencilerin XP Home'a geçmelerini isteyen bir yazı. Hatta bu geçiş için yardıma gereksinim duyanlara destek bile oluyorlar. Başlarının Win2000 ile ne denli dertte olduğunu gösteriyor bu kararları.

Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... V2.0

Nightwalker

Bu sefer güvenlik ve hacking ile ilgili 2 ayrı siteden haber var.

1.si artık hackerların deneme tahtasına dönüşen defensive thinking.

Dünyaca ünlü hacker Kevin Mitnick’e ait web sitesi (www.defensivethinking.com) yine hacklendi… 23.02.2003 itibariyle zone-h üyeleri tarafından yapılan saldırıda (http://www.zone-h.org/defaced/2003/02/23/www.defensivethinking.com(1)/) Mitnick’in sitesinin bu kez politik amaçlı hack edildiği bildirildi…

Hacker´lar California´nın Elektrik Şebekesindeler

PCc0d3r

Hacker'lar bu sefer ABD'nin California eyaletinin elektrik şebekesine dadandı. 25 Nisan'da şebekenin ana bilgisayarına giren sanal korsanlar 11 Mayıs'a kadar fark edilmemişler. Neyse ki sisteme önemli bir hasar verilmemiş (ki bunu yapabilecekleri noktalara dahi erişmiş hacker'lar).

FBI'ın yaptığı araştırmalara göre saldırının Çin'in Guangdong bölgesinden yapıldığı tahmin edilmekte. Ayrıca Santa Clara ve Tulsa'dan da olabileceğini söyledi yetkililer...

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 14 Kasım

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.

Paralı Askerler 3.Dünya Savaşını`mı Başlattı ?

sundance

8 Mart günü yaklaşık 40 kadar Amerikan e-ticaret sitesi Rusya ve Ukrayna`dan kaynaklandığı tahmin edilen saldırılara uğradı.
Reuters`in verdiği habere göre saldırıya uğrayan sitelerin hepsi de Microsoft Windows NT işletim sistemindeki bir zayıflık yüzünden zarar gördüler. FBI`ın bildirdiğine göre sözkonusu problem 1998 yılında tespit edilmiş ve gerektiği gibi patchlenmiş.
Security Focus`un haberi oldukça ilginç detaylar içeriyor. Yaklaşık 1 milyon kullanıcının kredi kartı bilgileri Mafya`nın elinde tahminen.