Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

0
OSEC
22 Mart 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.
Eğitimi tamamlayan kişiler, Bilgi/Sistem/Network güvenliği konularında sektörde çalışma imkanları bulabilecekleri gibi, piyasada rağbet gören çeşitli ethical hacker sınavlarına hazır hale geleceklerdir. Eğitim hakkında detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Web Güvenliği E-Dergi 3. Sayı

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından hazırlanan, iki aylık periyotlarda yayımlanması planlanan Web Güvenliği E-dergi`nin Ağustos 2009`da yayımlanan ilk sayısından sonra, Aralık 2009 3. sayısı da yayımlandı.

DNS Önbellek Zehirlenmesi: Açıklık ve Kapanması

auselen

Internet'in temel protokollerinden olan DNS üzerinde çok ciddi bir açık bulunmuştur.

Son günlerde görünürlüğü, etkisi ve alınan önlemleri açısından çokça tartışılan, Dan Kaminsky tarafından bulunan DNS protokol açığı, belli başlı ürünler için çözülmüş olmasına rağmen, açıklığı suistimal edebilecek saldırı araçlarının ortaya çıkması ve hala tüm ağ ve bilgisayar markaları tarafından çözümlerin sunulmamış olmasından dolayı, daha uzunca bir süre güvenlik açısından bir sorun olmaya devam edecek gibi görünmektedir.

OpenOffice Kritik Güvenlik Açığı

Geryon

OpenOffice 1.0.1'de 2.0Beta'ya kadar olan versiyonlarda kritik bir açık bulundu. Açık sayesinde word dökümanlarınız sisteminizde kod çalıştırabiliyor.

Hem GNU/Linux hem de Microsoft Windows sistemleri açıktan etkileniyor.

http://www.securityfocus.com/bid/13092

The Legend of Puffy Hood

barisozyurt

Only one remote hole in the default install, in more than 7 years!" sloganlı ailenizin işletim sistemi OpenBSD, 1 Kasım'da yayınlayacağı 3.4 sürümünün sürüm şarkısını duyurdu: The Legend of Puffy Hood

Yeni virus LoveGate´e dikkat

sametc

Bilgisayar güvenliği uzmanları, Asya ve Avrupa'da yayılmaya başlayan LoveGate adlı "worm (solucan)" türü bir bilgisayar virüsü konusunda uyardı. Tam adı LoveGate.c olan virüs, e-mail yoluyla bulaştığı sistemde bir arka kapı açarak bilgisayarda kayıtlı herşeyin güvenliğini tehlikeye atıyor.
Virüs bulaşır bulaşırmaz Pekin'deki iki e-mail adresine mesaj gönderiyor. Virüs yazarının sistemle bağlantı kurmasını sağlayan LoveGate, yazarın başkasının bilgisayarında istediği herşeyi (dosyaları silmek, kişisel bilgileri çalmak, ya da bazı uygulamaları çalıştırmak vs.) yapabilmesine neden oluyor.
E-mail'e eklenmiş LoveGate taşıyan dosyaya tıklandığında, virüs kendi kendini kopyalayarak adres defterindeki isimlere gönderebiliyor.
Anti-virüs şirketi Trend Micro yetkilileri, yayılma hızı yavaşlayan LoveGate'in dünya genelinde 10 bin bilgisayarı etkilediğini tahmin ediyor.
Kaynak:Hürriyetim