JEdit ActiveX Nesnesi Veri İfşa Açığı

0
anonim
Türkiye'deki bir çok bankanın kullanıcılarını tuş kaydedici (keylogger) ve truva atlarına karşı korumak için hizmete sunduğu JEdit objesinde veri ifşa açığı bulundu. Bu açık kullanılarak kurumsal ağların güvenlik yapılarını aşmak için önemli bilgilere erişilebiliyor.
Çeşitli bankalar JEdit objesinin farklı isimlerdeki farklı Build'lerini kullanıcılarının güvenliğini arttırmak amacıyla dağıtmakta ve bu objeyi yüklemeleri tavsiyesinde bulunmaktadır.

Söz konusu obje, bir takım parametreler ile manipüle edilerek internet üzerinden kullanıcıların:
  • Makina ismi
  • Log-in olan kullanıcı ismi
  • Ethernet MAC Adresi
  • Ethernet'e tanımlanmış (Internal) IP Adresi
  • Ethernet'e tanımlanmış (Internal) Gateway Adresi
  • Harddisk Seri numarası

bilgilerini ifşa etmektedir.

Bu açıktan etkilendiği tespit edilen yazılımlar:
  • Garanti Bankası / Güvenlik Kalkanı
  • Anadolufinans Kurumu / Anadolu Hisarı
  • İş Bankası / Güvenlik Çemberi
  • Turkishbank / E-Guard

Durumu test etmek ve açığı kullanan JavaScript programını görmek için http://www.srlabs.net/bulten/source/Jaguar.htm adresini kullanabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Rapid7, Metasploit’i Satın Aldı

anonim

Türkiye satışlarını, Endersys’in yaptığı önde gelen “bütünleşik zayıflık tarama sistemi” üreticisi Rapid7, dünyanın en geniş exploit veritabanına sahip açık kod “penetration test framework” Metasploit projesini satın aldı.

SecurityFocus Internet Tarayıcı Uyarısı

Soulblighter

Daha önce "BugTraq Tarayıcı Testi" ile ilgili bir yazı yollamıştım. Bu yazıdan sonra SecurityFocus internet tarayıcılarla ilgili uyarıları yayınladı. BugTraq testinde IE'nin kodunun diğerlerinden daha iyi olduğu ve hatalı HTML kodlarını düzgün sorunsuz yorumladığına dair bilgi verilmişti. Fakat SecurityFocus aynı uyarıyı IE için de yapmış. Kısacası IE dahil tüm tarayıcılar bu soruna sahip. Ben de size SecurityFocus sonuçlarını çeviriyorum.

Korsan mı değil mi?

bahadirkandemir

BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.

Google Hacking Database (GHDB)

sonereker

Bir güvenlik açığı veritabanı düşünün, Google'ı kullanarak tüm www'yi tarayan bir sistem: I am Johnny, i hack stuff

Editör'ün notu: Crack aracı olarak Google

Başka `ILoveYou` virüsü`ne geçiş yok!

larweda

Kendisini adres defterindeki bütün adreslere yollayan ve bu şekilde çok kısa zamanda tüm dünyaya yayılabilen `ILoveYou` ve `Kournikova` gibi virüsleri engellemek için geliştirilen yeni bir yöntem var. Klasik virüs engelleme algoritmalarının tersine, İngiliz Savunma araştırmaları merkezindeki yazılım bilimcilerin geliştirdiği `::Mail` programı, bilgisayarınıza gelen dosya ve e-mail'leri değil, sizin dışarıya gönderdiğiniz dosya ve e-mail'leri kontrol ediyor. Bu şekilde sizin bilgisayarınız virüs kapsa bile başkalarına yaymanız mümkün olmuyor. Bu tarz bir mantığın yanında klasik virüs koruma programlarını da kullanarak şu anda dünyanın belası olan virüslerden kısa bir süre için kurtulabilirsiniz. Ancak henüz bu geliştirilen algoritmayı virüs koruma programlarına uygulayarak ürün haline getiren bir yazılım firması ortaya çıkmadı.

Belli ki virüs yazan elemanlar (ki belki de dünyanın en iyi yazılımcıları bu işle uğraşıyorlar) virüslerini dağıtmak için başka yollar keşfetmek zorunda kalabilirler. Çok uzun sürmez bence, ne dersiniz?