JEdit ActiveX Nesnesi Veri İfşa Açığı

0
anonim
Türkiye'deki bir çok bankanın kullanıcılarını tuş kaydedici (keylogger) ve truva atlarına karşı korumak için hizmete sunduğu JEdit objesinde veri ifşa açığı bulundu. Bu açık kullanılarak kurumsal ağların güvenlik yapılarını aşmak için önemli bilgilere erişilebiliyor.
Çeşitli bankalar JEdit objesinin farklı isimlerdeki farklı Build'lerini kullanıcılarının güvenliğini arttırmak amacıyla dağıtmakta ve bu objeyi yüklemeleri tavsiyesinde bulunmaktadır.

Söz konusu obje, bir takım parametreler ile manipüle edilerek internet üzerinden kullanıcıların:
  • Makina ismi
  • Log-in olan kullanıcı ismi
  • Ethernet MAC Adresi
  • Ethernet'e tanımlanmış (Internal) IP Adresi
  • Ethernet'e tanımlanmış (Internal) Gateway Adresi
  • Harddisk Seri numarası

bilgilerini ifşa etmektedir.

Bu açıktan etkilendiği tespit edilen yazılımlar:
  • Garanti Bankası / Güvenlik Kalkanı
  • Anadolufinans Kurumu / Anadolu Hisarı
  • İş Bankası / Güvenlik Çemberi
  • Turkishbank / E-Guard

Durumu test etmek ve açığı kullanan JavaScript programını görmek için http://www.srlabs.net/bulten/source/Jaguar.htm adresini kullanabilirsiniz.

İlgili Yazılar

The Legend of Puffy Hood

barisozyurt

Only one remote hole in the default install, in more than 7 years!" sloganlı ailenizin işletim sistemi OpenBSD, 1 Kasım'da yayınlayacağı 3.4 sürümünün sürüm şarkısını duyurdu: The Legend of Puffy Hood

Hack Teknikleri

anonim

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Ahmet BERKAY'ın yazdığı bu doküman bilgisayar güvenliğine giriş niteliği taşıyor ve pek çok güvenlik riskini kuş bakışı inceliyor.

CIA Analiz Yapmayı Bir Türk'ten Öğreniyor

FZ

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) dünyaca ünlü analizcileri, bilgi toplama ve bilgiyi değerlendirme konularında bir Türk'ün geliştirdiği yöntemi kullanıyorlar. Cenk Gazen adlı Türk bilgisayar bilimcisinin iki arkadaşıyla geliştirdiği Argus Projesi, terörizmle savaşta çok önemli olarak görülüyor.

Trusted Computing Hakkında Bir Sunum

sundance

Uzun bir süredir bahsi geçen "Bilgisayarınıza bir chip takılacak, bu sayede yazılım üreticileri ve web siteleri başta olmak üzere herkes kim olduğunuzu bilecek ve güvende olacaksınız" şeklinde lanse edilen Trusted Computing hakkında inanılmaz bir sunuma rastladım.

RMS'in "Treacherous (Hileci) computing" diye yorumladığı TC, Microsoft, Intel, IBM, HP ve AMD'nin birarada yeraldığı nadir projelerden biri. İki ayrı kalitedeki (25MB/50Mb) sunumu izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Ben şimdiye kadar daha iyi bir sunum izlemedim.
Daha detaylı bilgi için adres AgainstTCPA

Sun ve Microsoft Elele: Bir İlk :))

sundance

Evet evet yanlış duymadınız. Sun ve Microsoft iki rakip firma (bildiğim kadarıyla ilk defa) birlikte çalışıp Internet`in en ilginç wormlarından birini dünyaya getirdiler.

Söz konusu worm Solaris 5.6 ve 7 işletim sistemlerindeki bir açıktan (deyim yerindeyse sekerek) Microsoft IIS bulunan makinalara geçiyor ve bunlardaki bazı açıklardan yararlanıp ana sayfalarını değiştiriyor.

Aldığımız haberlere göre binlerce site bu problemden etkilenmiş. En azından ben Türkiye`de üç tane biliyorum :p