JEdit ActiveX Nesnesi Veri İfşa Açığı

0
anonim
Türkiye'deki bir çok bankanın kullanıcılarını tuş kaydedici (keylogger) ve truva atlarına karşı korumak için hizmete sunduğu JEdit objesinde veri ifşa açığı bulundu. Bu açık kullanılarak kurumsal ağların güvenlik yapılarını aşmak için önemli bilgilere erişilebiliyor.
Çeşitli bankalar JEdit objesinin farklı isimlerdeki farklı Build'lerini kullanıcılarının güvenliğini arttırmak amacıyla dağıtmakta ve bu objeyi yüklemeleri tavsiyesinde bulunmaktadır.

Söz konusu obje, bir takım parametreler ile manipüle edilerek internet üzerinden kullanıcıların:
  • Makina ismi
  • Log-in olan kullanıcı ismi
  • Ethernet MAC Adresi
  • Ethernet'e tanımlanmış (Internal) IP Adresi
  • Ethernet'e tanımlanmış (Internal) Gateway Adresi
  • Harddisk Seri numarası

bilgilerini ifşa etmektedir.

Bu açıktan etkilendiği tespit edilen yazılımlar:
  • Garanti Bankası / Güvenlik Kalkanı
  • Anadolufinans Kurumu / Anadolu Hisarı
  • İş Bankası / Güvenlik Çemberi
  • Turkishbank / E-Guard

Durumu test etmek ve açığı kullanan JavaScript programını görmek için http://www.srlabs.net/bulten/source/Jaguar.htm adresini kullanabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Dreamcast kullanarak firewall nasıl delinir...

conan

Yaratıcılıkta sınır tanımayan hacker "dostlarımız", artık ebay`den 100$'ın altına bulunabilen Dreamcast`leri içine Linux yükleyerek şirketlerin sistemlerine giriyorlarmış. Dreamcast`i seçmelerinin asıl nedeni ucuz olması ve içinde ethernet bağlantısıyla gelmesi 1 2. Yöntem ise oldukça güzel :) Şirket içinde networke bir oyun makinası getirdim diyerekten aslında bir ayağı firewall dışında bir ayağı ise içeride olan bir hackbox sokmuş oluyorlar. Bu kutu içerisinde SSH, Web browsers gibi toollar ekleyerek de firewall bypass edilmiş bölgeye istedikleri bir yerden sızabiliyorlar. (Günümüzde tuvaletten bile network kablosu geçtiği düşünülürse basit bir ziyaretçi bile içeri bir box sokabilir hehe)

Apache.org´u nasıl hack ettim?

conan

Baştan söyleyeyim, hack eden ben değilim ;) Daha önce Apache.org un başına gelenler yazısında belirttiğim olayın akabinde, hack'in nasıl gercekleştirildigine dair hacker (cracker?) ile bir IRC roportajı yapılmış.

Kendini fluffy bunny diye tanıtan hacker roportajda detaylı bir şekilde apache.org, VA Linux (themes.org), Source Forge (5 ay) ve de bir ISP'yi (Akamai.net) nasıl eline geçirdiğini anlatıyor. Genel olarak sniffing ve SSH üstünden trojan horse yollayarak passwordleri ele geçirdiğinden bahseden bunny kendisine white hat mi yoksa black hat mi diye soranlara da gray hat olduğunu soylemiş ;) (Do not underestimate the power of the dark side... [Star Wars - Yoda])

Detaylı bilgi

LKD listeleri yeniden düzenleniyor

rootshell

Linux.org.tr´da Mustafa Akgül hocamızın imzasıyla yayınlanan açıklamaya göre LKD listeleri çıkan bir problem yüzünden yeniden oluşturulmuştur, eski üyeler ve yenileri lütfen müdüriyete ;)

Rootshell´e not: Lütfen bir dahaki sefere metni aldığın yerin urlini yazarsan, haberine müdahale etmek zorunda kalmayız.

Symantec'den log analizi...

RoR

Symantec internet güvenlik takibini, Kişisel bilgisayarlardaki firewall loglarından faydalanarak genişletiyor.

İngilizler, Ruslar ve Şifreler

FZ

II. Dünya Savaşı sırasında Bletchley Park´ta çalışan başta Turing olmak üzere matematikçilerin, dilbilimcilerin ve diğerlerinin Almanların Enigma şifresini çözme maceraları konu ile ilgilenenlerin malumudur.

Ancak İngiliz şifre analizcilerinin Sovyetler Birliği şifreleri ilgili yaptıkları önemli çalışmalar yakın bir döneme dek bir sır perdesi ile örtülü idi.