Ücretsiz - Java Teknoloji Saatleri -31 Mart 2010 Saat 19.00'da

0
anonim
Bu ay 7. si düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 31 mart 2010 çarşamba günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde gerçekleştirilecektir.
İşte Mart 2010 ayı için konuklarımız ve konular :

Seminer salonu : 19.00 - 19.45

Özcan ACAR (www.KurumsalJava.com)

Konu : NO-SQL

NoSQL Mimarisi

Mevcut veritabani sistemleri neden yetersiz kalıyor ? Apache Cassandra projesi

Özcan Acar 1974 Samsun doğumludur. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra Almanya’da bulunan ailesinin yanina gitti. Doksanlı yılların sonunda Almanya’nın Darmstadt şehrinde bulunan FH Darmstadt üniversiteden bilgisayar mühendisi olarak mezun olmuştur. Danışman ve programcı olarak Avrupa ve Türkiye'de çalışmaktadır.

Yayımlanan kitapları: Extreme Programming
Java Tasarım Şablonları ve Yazılım Mimarileri
Perl / CGI

Uzmanlık alanları:

Scrum / Extreme Programming
J2EE / JEE
Linux, Open Source frameworkler
Konu : The Art of Data Distribution

Distributed Programming
Concurrency
Serialization
Socket programming
Performance

Talip Ozturk, Founder, Managing Partner



Talip Ozturk is the founder of Hazelcast and Hazel Ltd. He has been working with enterprise Java since 1999. In 2003, he got fascinated by Jini and developed an implementation of JavaSpaces. In 2008, his passion for distributed programming led him to develop Hazelcast, an open source clustering and highly scalable data distribution platform for Java. Before Hazelcast, he was the director of technology at Zaman Media Group.

Görüşler

0
Tarık
"Avrupa ve Türkiyede çalışmıştır..."

Avrupa' ya girişte bu arkadaşla karşılaşıyoruz yani? :) Yahu ülke ismi yerine kıta ile ne denmek isteniyor?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Struts

malkocoglu

Jakarta projesinin gözde teknolojilerinden Struts, JSP sayfaları ile sunucu tarafı Java kodlarının bağlanması için çok faydalı bir teknolojiye dönüştü. Model/Görüntü/Kontrolör (Model/View/Controller), kısa namı ile MVC olarak olarak bilinen mimarinin gerçekleştirimi olan Struts, tekrar kullanılır servis tarafı kodlarının tasarlanmasında yardımcı da oluyor.

Bu teknoloji hakkında ki yazıları www.bilgidata.com adresinde bulabilirsiniz.

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....

Struts Ölüyor mu?

innaw

Java dünyasının doğası gereği mevcut bir çok "web framework" alternatifi varken, Apache Vakfı'nın Struts projesi bir çok önemli projede kullanıldı, kullanılıyor ve artık bir "de facto" standart haline geldi.

Java Kongresi İzlenimleri

FZ

18 Haziran 2005 Cumartesi, sıcak bir İstanbul sabahı. Yatmadan önce son hatırladığım şey kan çanağı gözlerle Practical Common Lisp kitabından bir bölüm okuduğum idi ancak güneş çoktan doğmuştu ve bir FM edtörü olarak yakından takip etmem gereken bir Java etkinliği vardı. Apar topar kalk, banyo, hemencecik bir şeyler giyin ve dışarı fırla...

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere tesisleri dolu dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için hazır görünüyordu. Tanıdığım en iyi Delphi programcısı olan dostumla buluşup açılış konuşmasıyla başlayacak etkinliği izlemek için BS-1 salonuna doğru yol aldım.

NetBeans Java IDE ile Türkiye Yollarında

FZ

Eclipse ile sıkı bir rekabet içinde olan NetBeans'in artık bir de televizyonu var, daha doğrusu sanal televizyonu. Nisan ayındaki bölümlerde ise küçük bir Türkiye turu izleyebilirsiniz. ;-)