Ücretsiz - Java Teknoloji Saatleri -31 Mart 2010 Saat 19.00'da

0
anonim
Bu ay 7. si düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 31 mart 2010 çarşamba günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde gerçekleştirilecektir.
İşte Mart 2010 ayı için konuklarımız ve konular :

Seminer salonu : 19.00 - 19.45

Özcan ACAR (www.KurumsalJava.com)

Konu : NO-SQL

NoSQL Mimarisi

Mevcut veritabani sistemleri neden yetersiz kalıyor ? Apache Cassandra projesi

Özcan Acar 1974 Samsun doğumludur. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra Almanya’da bulunan ailesinin yanina gitti. Doksanlı yılların sonunda Almanya’nın Darmstadt şehrinde bulunan FH Darmstadt üniversiteden bilgisayar mühendisi olarak mezun olmuştur. Danışman ve programcı olarak Avrupa ve Türkiye'de çalışmaktadır.

Yayımlanan kitapları: Extreme Programming
Java Tasarım Şablonları ve Yazılım Mimarileri
Perl / CGI

Uzmanlık alanları:

Scrum / Extreme Programming
J2EE / JEE
Linux, Open Source frameworkler
Konu : The Art of Data Distribution

Distributed Programming
Concurrency
Serialization
Socket programming
Performance

Talip Ozturk, Founder, Managing Partner



Talip Ozturk is the founder of Hazelcast and Hazel Ltd. He has been working with enterprise Java since 1999. In 2003, he got fascinated by Jini and developed an implementation of JavaSpaces. In 2008, his passion for distributed programming led him to develop Hazelcast, an open source clustering and highly scalable data distribution platform for Java. Before Hazelcast, he was the director of technology at Zaman Media Group.

Görüşler

0
Tarık
"Avrupa ve Türkiyede çalışmıştır..."

Avrupa' ya girişte bu arkadaşla karşılaşıyoruz yani? :) Yahu ülke ismi yerine kıta ile ne denmek isteniyor?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Schemafree

anonim

Küme ortamında MySQL'in indeks silme ve güncelleme sırasında tabloları kitlediği gözleminden hareketle, indeksleri ek tablolar olarak şemasız bir veri tabanında kullanma fikri ortaya çıktı. Friendfeed altyapısı şu anda Python ortaminda boyle bir çözümü kullanıyor; Schemafree projesi bu altyapıyı Java ortamında yapmayi amaclamakta. Blogumuzda cikan haber surada bulunabilir.

IBM'den Java 6 için en hızlı YGS(SDK)

mehmeterten

IBM, Java topluluğunun ilgisini çekmesi ve geribildirimleri toplamak amacıyla Java 6 için bir SDK(Software Development Kit-Yazılım Geliştirme Seti) ve sponsorluğunu yaptığı bir program (Early Release Program) yayınladı

Spring Framework

malkocoglu_2

Spring Framework bilgi işlem sektöründe büyük ilgi görmeye başladı. Bu altyapıyı kullanan programcılar ve teknik liderler, altyapının ne kadar iyi ve yararlı olduğunu söyledikten sonra hernedense bu sebepleri teknik olarak bir türlü tarif edememektedirler. "Spring, Tivo gibidir" demiştir bir kullanıcı, "sahip olmadan değerini bilemezsin. Tarif edilemez". :) Bu yazımızda, gizem perdesini biraz daha kaldırmak ve Spring'in teknik yararlarını ortaya çıkartmayı amaçladık.

http://www.bilgidata.com/pdfs/spring.pdf

PreciseJava: Java'da performansı arttırmanın yolları

Soulblighter

PreciseJava, "Nasıl daha optimize kodlar yazarım?" diyenler için bir güzel bir kaynak. Burada birçok Java teknolojisini kullanırken nasıl performansı arttırabileceğinizi örneklerle görebilirsiniz. Ayrıca sitede ücretsiz bir eKitap da yer alıyor.

Struts Ölüyor mu?

innaw

Java dünyasının doğası gereği mevcut bir çok "web framework" alternatifi varken, Apache Vakfı'nın Struts projesi bir çok önemli projede kullanıldı, kullanılıyor ve artık bir "de facto" standart haline geldi.