Türk Projeleri İnternet Gündeminde

0
anonim
İnternette ülkemiz adına güzel gelişmeler yaşanıyor.San Francisco'da Web 2.0 Expo'nun gerçekleştirildiği şu günlerde başında Türklerin bulunduğu güzel projelerle internet gündemindeyiz.
İlk haber Hakia'dan geldi. Başında Dr. Riza C. Berkan'ın bulunduğu semantik arama motoru Hakia, en iyi 100 web 2.0 servisinin seçildiği "The 2008 Webware 100 Awards" organizasyonunda, Arama ve Referans kategorisinde (Search and Reference) kazanan 10 web servisi arasına girdi. Google'ın, Yahoo'nun bulunduğu kazananlar arasına Hakia'nın da girmesi, gelecekteki güzel günlerin bir habercisi...

"Bu sadece başlangıç" diyen Hakia Ekibi'nin teşekkür yazısı

İkinci haberse Emre Sokullu'nun projesi GROU.PS'tan. Alpha sürümden Beta sürüme geçen GROU.PS, Web 2.0 Expo'nun hemen öncesinde arka arkaya önemli sitelere başlık oldu. Öncelikle şu yazı ile Techcrunch'da bahsi geçen ilk Türk projesi olan GROU.PS, daha sonra RWW, VentureBeat, Web Worker Daily gibi sitelerde de tanıtıldı.

Web 2.0 Expo için San Francisco'da bulunan Arda Kutsal'ın, Emre Sokullu ile yaptığı röportaj

Sıradaki? ;)

Görüşler

0
Mingitau
sıradaki mi? Kimse MySchoolog dan bahsetmemiş.
www.myschoolog.com Henüz 1 yaşınnı biraz geçiyor ama şu anda dünyada kabul görmüş durumdaki aktif olarak 16 dilde kullanılıyor.
0
battalgazi
Turklerin boyle basarilara imza atmalari guzel - fakat bu projelerin kac tanesi Turkiye'den? ;) Basinda Turk olmasi iyi, ama yetmez.. Eger bir proje Silicon Valley'da, disarida gelistiriliyorsa, o projenin zihin yansimalari buraya degil oraya yansiyacak demektir. Varsin olsun, hic olmayacagindan daha iyi, fakat bu tur projeler Turkiye icin bir gosterge sayilamaz.
0
aycanirican
Biz de web sunucu yazdık. Common Lisp ile.

http://labs.core.gen.tr
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'nin İlk Python Portali

talat

Açık kod dünyasında popüleritesi hızla artan Python dili ile ilgili ilk Türkçe içerikli site açıldı: http://www.turkpython.net

İnternet radyoları

tongucyumruk

Açıkçası radyo dinlemekten pek hazzetmem. Çünkü radyolarda genelde çalınan şarkılar pekte bana hitap etmez. Bu durumumu ilk olarak Yahoo! tarafından yakın zamanda devralınan (eskidende varmış ama benim haberim yoktu) LaunchCast değiştirdi. Şu an arkada güzel bir blues parçası çalıyor ve ben bunları yazıyorum.

Türkiye'deki İlk Şirket ''Blog''u

FZ

Yahoo'daki [turkiyebilgitoplumu] başlıklı iletişim grubunda Türkiye'nin ilk şirket blog'u duyurulmuş, bir dostum da benimle paylaşınca ben de buradan duyurayım dedim:

Merhaba,

İlginizi çekebileceğini düşündüm, Türkiye'nin ilk şirket blog'u (olduğunu sanıyoruz):

http://blog.tele.com.tr

Şu metinle duyuruyoruz:

Türk Telekom´dan Yeni ADSL İhalesi

o_ozardic

Türk Telekom A.Ş. (TT) ikinci ADSL ihalesi için ön yeterlilik ilanına çıktı. 200 bin port olacağı bildirilen ihaleye katılmak isteyenler ön yeterlilik belirlemek üzere 6 Haziran 2003’e kadar başvuru yapacaklar. Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda yeterli bulunanlara davet mektubu gönderilecek ve istekliler test aşamasın çağrılacaklar. Testten geçen şirketlerden ise fiyat istenecek. Ön yeterlilik mektubu, 400 milyon TL karşılığında TT’den alınabilirken ayrıntılı bilgiye http://www.malzeme.telekom.gov.tr/xdsl/ilan.htm adresinden erişmek mümkün.

Gezegenler arası Internet!

sundance

Geçen hafta katıldığım bir sunumda, bir uzman Gezegenler arası Internet projesinden söz etti.

Güvenlik ile ilgili bir sunumdu ama benim aklımda nerdeyse sadece bu proje kaldı. Mars'a insanlı uçuş sırasında bile astronotların Internet'i kullanabilmelerini amaçlayan bu proje, aradaki önemli mesafe farkı nedeniyle, protokoller üzerinde bazı değişiklikler gerekiyor (iletişimin yaklaşık yirmi dakikada bir olması gibi sebeplerle).

İlginç bir fikre ilginç çözümler.