Türk Projeleri İnternet Gündeminde

0
anonim
İnternette ülkemiz adına güzel gelişmeler yaşanıyor.San Francisco'da Web 2.0 Expo'nun gerçekleştirildiği şu günlerde başında Türklerin bulunduğu güzel projelerle internet gündemindeyiz.
İlk haber Hakia'dan geldi. Başında Dr. Riza C. Berkan'ın bulunduğu semantik arama motoru Hakia, en iyi 100 web 2.0 servisinin seçildiği "The 2008 Webware 100 Awards" organizasyonunda, Arama ve Referans kategorisinde (Search and Reference) kazanan 10 web servisi arasına girdi. Google'ın, Yahoo'nun bulunduğu kazananlar arasına Hakia'nın da girmesi, gelecekteki güzel günlerin bir habercisi...

"Bu sadece başlangıç" diyen Hakia Ekibi'nin teşekkür yazısı

İkinci haberse Emre Sokullu'nun projesi GROU.PS'tan. Alpha sürümden Beta sürüme geçen GROU.PS, Web 2.0 Expo'nun hemen öncesinde arka arkaya önemli sitelere başlık oldu. Öncelikle şu yazı ile Techcrunch'da bahsi geçen ilk Türk projesi olan GROU.PS, daha sonra RWW, VentureBeat, Web Worker Daily gibi sitelerde de tanıtıldı.

Web 2.0 Expo için San Francisco'da bulunan Arda Kutsal'ın, Emre Sokullu ile yaptığı röportaj

Sıradaki? ;)

Görüşler

0
Mingitau
sıradaki mi? Kimse MySchoolog dan bahsetmemiş.
www.myschoolog.com Henüz 1 yaşınnı biraz geçiyor ama şu anda dünyada kabul görmüş durumdaki aktif olarak 16 dilde kullanılıyor.
0
battalgazi
Turklerin boyle basarilara imza atmalari guzel - fakat bu projelerin kac tanesi Turkiye'den? ;) Basinda Turk olmasi iyi, ama yetmez.. Eger bir proje Silicon Valley'da, disarida gelistiriliyorsa, o projenin zihin yansimalari buraya degil oraya yansiyacak demektir. Varsin olsun, hic olmayacagindan daha iyi, fakat bu tur projeler Turkiye icin bir gosterge sayilamaz.
0
aycanirican
Biz de web sunucu yazdık. Common Lisp ile.

http://labs.core.gen.tr
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kablonetle dialup teknolojisini yakalamak

anonim

Telekomun son baskılarıyla 128k ve 192k olarak verilen kablonet hizmeti 64k download ve 16k upload olacak şekilde değiştirildi. Kablonet hizmetleri için şirketlerin kendileriyle abone başına 64k anlaşması yaptıklarını belirten yetkililer aslında bunun dolandırıcılık olduğunu ve bu şirketleri gereken değişiklikleri yapmaya zorladıklarını resmi olmayan bir biçimde belirttiler.

Sözleşmeye göre ortada bir hata yok. Herkes alırken 64/16'lık olduğunu biliyordu. Asıl sorun yarı fiyatına diğer bir çok ülkede 1024/512'lik hat alınabilirken 60 milyon verip dialuptan yavaş uploada sahip olmak. Şu an bir çok kişi aboneliklerini iptal etme aşamasında. Sonra ne mi olacak? belki dial-up olarak ttnetten bağlanılacak ya da yine telekomdan adsl bağlantı alınacak.

Google´den email servisi

sametc

‘Gmail’ adını taşıyacak olan yeni email hizmetinin içinde, gönderilen ve gelen email metinlerini tarayacak bir arama motoru bulunacak. Gmail kullanıcılara 1 gigabyte ücretsiz alan sağlayacak. Bu rakam yaklaşık 500 bin email sayfasını tutabiliyor.
Google, Gmail servisinin finansmanını alışılmadık bir şekilde sağlayacak. Google arama motoru, email metinlerinde geçen konulara ilişkin reklem linklerini emaillere iliştirecek. Örneğin, iletişim kuran iki kullanıcının gitmeyi planladıkları bir konserin bilet satışına dair internet linki email ile beraber gelecek. Google ilk etapta imtiyazlı kullanıcılara açılacak olan deneme servisinin ardından, Gmail’i bir kaç hafta içerisinde internete taşıyacak.
devamı: www.ntvmsnbc.com

E-Posta, HTML ve Gereksizlik Üzerine

sundance

E-posta, Internet'in belki de en çok kullanılan araçlarından biri. Taa ARPANET zamanlarından itibaren insanların haberleşmesi için kullanılan, daha sonra 70'lerin sonundan itibarense USENET vasıtasıyla çok daha geniş kitlelere ulaşan e-posta, hemen hepimiz için normal postadan daha önemli bir araç halini aldı.

Önceden tamamen text olan e-posta'lar, zamanla dosya naklini mümkün kılmak için attachment kabul eder bir hale geldiler. Uzun süre böyle devam ettikten sonra (bildiğim kadarıyla Microsoft'un bir hareketiyle) HTML e-posta kavramı geldi. Artık e-postamızda, süper html formatında yazılar, resimler, kimden geldiğini bile bilmediğimiz reklam bombardımanları ve katastrofik virüsler başgösterdi.

İyi de Laz'ın söylediği gibi "Şart midur ?"*

USB ADSL Modemler ve GNU/Linux Ayarları

FZ

Debian GNU/Linux, Türkçeleştirme ve Modem konularından sorumlu Internet bakanımız, değerli FM üyesi roktas bu sefer leziz bir ADSL ve Linux yazısı hazırlayıp sıcak sıcak bize sunmuş. Afiyet olsun.

Karadenizin güzide bir şehrinde sıradan bir Cuma gününün sıradan bir öğle sonrasında çalan bir telefonla başladı hikaye. Türk Telekom'dan arıyorlardı. Telefondaki sesi birilerine benzeterek gaf yaptım önce. Öyle ya Türk Telekom beni niye arasın? Ve üstelik içinde ADSL geçen cümleleri niçin kursun? Mevzu yaklaşık 3-5 ay önce hiçbir şekilde ciddiyet belirtisi göstermeyen bir aleladelikle yaptığım ADSL önbaşvurusuyla alakalı idi. "İlimizde ADSL hizmetine geçiş çalışmaları başladı. Ön başvuruda bulunanlara öncelik veriyoruz, merkez müdürlüğe gelmeniz halinde ADSL sözleşmesi yapabilirsiniz?" Hoppala, ağlasak mı gülsek mi? "Emriniz olur, hemen geliyorum" dediğimde saate bakmayı unutmuştum ve saat 16.30 sularıydı. "Acele etmenize gerek yok, Pazartesi günü de olabilir" cevabını fevkalade şüpheli bir tonla kabul ettim. Ya hafta sonu kararlarından cayarlarsa, ya Pazar günü şehrin bütün eşrafı ayaklanarak Ankara destekli bir müdahaleyle bütün o "/alelade/" ön başvuruların önüne geçerse ya kıymetlimisi elimisden alırlarsa, vesaire vesaire...

www.2ka.org

lazarus

Zamanında hepimizin kurcaladığı Exploit Generator'un yaratıcısı Korhan Kaya çalışmalarını www.2ka.org altında beğenimize sunmuş.