Türk Projeleri İnternet Gündeminde

0
anonim
İnternette ülkemiz adına güzel gelişmeler yaşanıyor.San Francisco'da Web 2.0 Expo'nun gerçekleştirildiği şu günlerde başında Türklerin bulunduğu güzel projelerle internet gündemindeyiz.
İlk haber Hakia'dan geldi. Başında Dr. Riza C. Berkan'ın bulunduğu semantik arama motoru Hakia, en iyi 100 web 2.0 servisinin seçildiği "The 2008 Webware 100 Awards" organizasyonunda, Arama ve Referans kategorisinde (Search and Reference) kazanan 10 web servisi arasına girdi. Google'ın, Yahoo'nun bulunduğu kazananlar arasına Hakia'nın da girmesi, gelecekteki güzel günlerin bir habercisi...

"Bu sadece başlangıç" diyen Hakia Ekibi'nin teşekkür yazısı

İkinci haberse Emre Sokullu'nun projesi GROU.PS'tan. Alpha sürümden Beta sürüme geçen GROU.PS, Web 2.0 Expo'nun hemen öncesinde arka arkaya önemli sitelere başlık oldu. Öncelikle şu yazı ile Techcrunch'da bahsi geçen ilk Türk projesi olan GROU.PS, daha sonra RWW, VentureBeat, Web Worker Daily gibi sitelerde de tanıtıldı.

Web 2.0 Expo için San Francisco'da bulunan Arda Kutsal'ın, Emre Sokullu ile yaptığı röportaj

Sıradaki? ;)

Görüşler

0
Mingitau
sıradaki mi? Kimse MySchoolog dan bahsetmemiş.
www.myschoolog.com Henüz 1 yaşınnı biraz geçiyor ama şu anda dünyada kabul görmüş durumdaki aktif olarak 16 dilde kullanılıyor.
0
battalgazi
Turklerin boyle basarilara imza atmalari guzel - fakat bu projelerin kac tanesi Turkiye'den? ;) Basinda Turk olmasi iyi, ama yetmez.. Eger bir proje Silicon Valley'da, disarida gelistiriliyorsa, o projenin zihin yansimalari buraya degil oraya yansiyacak demektir. Varsin olsun, hic olmayacagindan daha iyi, fakat bu tur projeler Turkiye icin bir gosterge sayilamaz.
0
aycanirican
Biz de web sunucu yazdık. Common Lisp ile.

http://labs.core.gen.tr
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet mimarisinin temeli: Uçdan uca prensibi

arikan

MIT Media Lab Virüssel İletişim Grubu (Viral Communications Group)'ndan David Reed geçtiğimiz günlerde "IP3 Kamu Yararı ödülü" aldı. Reed bu odülü Internet mimarisinin temelini oluşturan dijital ağlarda "end-to-end prensibi"ni (uçdan uca prensibi) geliştirmesiyle kazandı.

AOL Bir Şeyler Yapıyor Ama ...

sundance

ICQ`u aldığından beri çok bir hareket görmediğimiz AOL, ICQ lisansını bir şekilde kullanıma açıyor. Ama tam olarak ne yapıyor, nasıl yapıyor biz anlayamadık, anlayan beri gelsin.

Lisansın içinde `10,000 kopyadan fazla dağıtılmaması, 13 yaşından küçüklere verilmemesi` gibi ibareler var
Hayra alamet mi desek, yoksa büyük ölçekte firmaların ne yaptığının farkında olmadan yaptığı bir başka gariplik mi desek bilemiyoruz...

FRP (Fantasy Role Play) Tutkunları İçin

redline99

Sıfırdan PHP ve MySQL ile yazdığım 7-8 aydır açık olan bir FRP web sitem var. Benim gözlemlerime göre Türkiye'de bu konuda derin bir eksik var. (FRP siteleri var ama kimisi Firefox'la kesinlikle uyumlu değil, ve çoğu phpnuke gibi sistemler üzerine kurulu.) Böylece bende bir FRP delisi olarak bu siteyi yaptım. İlgili arkadaşların acımasız yorumlarını :P ve yardımlarını beklerim: www.darkredtr.com

UNIX Ağ Programlama Kılavuzu

FZ

Brian "Beej" Hall'un UNIX Ağ Programlama Kılavuzu'nun Türkçe tercümesi ileriseviye.org sitesine eklendi. C dili ile UNIX, GNU/Linux vb. işletim sistemleri üzerinde düşük seviyeli ağ ve Internet programlama yapmak isteyenler bu kaynaktan faydalanıp başlangıç aşamasından orta aşamaya kadar gelebilirler.

Linuxcuyuz.biz

Dirty_tux

İsteyen herkese ücretsiz olarak Linux dağıtımlarının CDlerini gönderen Linuxcuyuz.biz sitesi 1 Mart'ta açıldı. Sonunda herkesin merakla beklediği bir proje daha hayata geçirildi ve artık Türkiye'de de ücretsiz olarak isteyen herkes istediği Linux dağıtımının CD'lerine ulaşabilecek. Ayrıntılı bilgi için: http://linuxcuyuz.biz