Türk Projeleri İnternet Gündeminde

0
anonim
İnternette ülkemiz adına güzel gelişmeler yaşanıyor.San Francisco'da Web 2.0 Expo'nun gerçekleştirildiği şu günlerde başında Türklerin bulunduğu güzel projelerle internet gündemindeyiz.
İlk haber Hakia'dan geldi. Başında Dr. Riza C. Berkan'ın bulunduğu semantik arama motoru Hakia, en iyi 100 web 2.0 servisinin seçildiği "The 2008 Webware 100 Awards" organizasyonunda, Arama ve Referans kategorisinde (Search and Reference) kazanan 10 web servisi arasına girdi. Google'ın, Yahoo'nun bulunduğu kazananlar arasına Hakia'nın da girmesi, gelecekteki güzel günlerin bir habercisi...

"Bu sadece başlangıç" diyen Hakia Ekibi'nin teşekkür yazısı

İkinci haberse Emre Sokullu'nun projesi GROU.PS'tan. Alpha sürümden Beta sürüme geçen GROU.PS, Web 2.0 Expo'nun hemen öncesinde arka arkaya önemli sitelere başlık oldu. Öncelikle şu yazı ile Techcrunch'da bahsi geçen ilk Türk projesi olan GROU.PS, daha sonra RWW, VentureBeat, Web Worker Daily gibi sitelerde de tanıtıldı.

Web 2.0 Expo için San Francisco'da bulunan Arda Kutsal'ın, Emre Sokullu ile yaptığı röportaj

Sıradaki? ;)

Görüşler

0
Mingitau
sıradaki mi? Kimse MySchoolog dan bahsetmemiş.
www.myschoolog.com Henüz 1 yaşınnı biraz geçiyor ama şu anda dünyada kabul görmüş durumdaki aktif olarak 16 dilde kullanılıyor.
0
battalgazi
Turklerin boyle basarilara imza atmalari guzel - fakat bu projelerin kac tanesi Turkiye'den? ;) Basinda Turk olmasi iyi, ama yetmez.. Eger bir proje Silicon Valley'da, disarida gelistiriliyorsa, o projenin zihin yansimalari buraya degil oraya yansiyacak demektir. Varsin olsun, hic olmayacagindan daha iyi, fakat bu tur projeler Turkiye icin bir gosterge sayilamaz.
0
aycanirican
Biz de web sunucu yazdık. Common Lisp ile.

http://labs.core.gen.tr
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hukuk ve Kantarın Topuzu

sefalet

Son günlerde gelişen olaylar çerçevesinde kamuoyunda çocuk istismarına yönelik suçlara karşı bir duyarlılık ve eyleme geçme isteği artmıştır. Fakat konu genelağ ve onun kullanımı olunca yerel hukuk yeterli olamamakta ve uygulamada sorunlar yaşanmaktadır. Yeni T.C. Kanunu ile "Bilişim Suçları" (bilişim alanındaki suçlar demek daha doğru görünüyor) bir tanım içine sokulmaya çalışıldı. Bu sayede, ülkeler bazında, en sert tedbirlerin alındığı ceza ve usül kanunlarına sahip olduk. Öyle ki, aşıldığı zannedilen "fişleme", "takip", "gözetleme" gibi pek çok bakımdan eleştirilecek uygulamalar geri gelmiş görünüyor.Özellikle çocuk istismarı ile mücadele etmek gayreti ile bilinçli ve bilinçsiz ve en önemlisi kamuoyunun görüşüne sunulmadan çeşitli uygulamalara geçilip, kanun maddeleri hayata geçirilmiştir.

Last.fm Mağduriyetinden Kullanıcı Sendikasına

FZ

Biraz önce Replikas’tan bir şarkı dinledim bilgisayarımda. Bu sırada MP3 oynatıcıma eklenmiş bir yazılım ise arkaplanda bunu last.fm sunucularına haber vermekle meşguldu.

Günün her anı milyonlarca kişi milyonlarca şarkı dinliyor, ve aynen benim bilgisayarımın yaptığı gibi onlarınki de bıkmadan usanmadan dinlenen bütün şarkıları last.fm‘e haber vermekte. Yani last.fm kullanıcısı olan her dinleyicinin müzik zevki kayıt edilmekte.

Bu ölçekte ve güncellikte bir müzik dinleme verisinin neler için kullanılabileceğini burada anlatmaya lüzum yok. Herhalde en önemli ve en çok karşılaştığımız kullanım alanı, müzik yapımcılarının ve reklamcıların, biriktirilen bu toplu zekayı kullanarak daha da iyi hedeflenmiş kitlelere ulaşmaları.

Türkiye´deki Internet Uygulamaları

FZ

11 Mart Pazartesi günü saat 18:30'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampusu Akademik Kurul Odasında, Alcatel e-Ticaret Genel Müdürü Tayfun Türkalp'in konuşmacı olarak katılacağı "Türkiye'deki İnternet Uygulamaları" başlıklı bir konferans düzenlenecektir.

Opera´nın MSN´den İntikamı

FZ

Meşhur ve çevik Internet tarayıcısı Opera hem 7.01 numaralı sürümünü çıkardı hem de daha önce kendisini kullanan Internet kullanıcılarını taciz eden MSN portalinden intikamını aldı.

Warner Bros ile amatör Harry Potter hayranları arasındaki telif savaşı

larweda

Harry Potter, J. K. Rowling'in çok satan fantazi serisi romanlarının baş kahramanı. Bir süre önce filmini çekmek üzere Harry Potter isminin ve kitaplarının telif haklarını satın alan Warner Bros, adresinde Harry Potter geçen amatör hayran sitelerini zorla ele geçirmeye çalıştı ancak geri adım atmak zorunda kaldı.