8. Türkiye`de Internet Konferansı

0
FZ

8. TURKİYE'DE INTERNET KONFERANSI
4-6 Kasım 2002
Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi
İstanbul
AKTİF KATILIM ÇAĞRISI


Türkiye'de Internet ile ilgili grupları bir araya getirerek Internet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, Internet teknolojileri aracılığı ile toplumsal verimliliği artırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla, daha önce ilk altısı yapılan, ulusal boyutta bir konferans düzenlenmiştir.
Konferansa bildiri sunma, eğitim semineri verme ve tartışma grubu/açık oturum düzenleme şeklinde aktif katılım davet edilmektedir. Konferans kayıt olan dinleyecilere açıktır.

Konferansın Ana Konuları

E-Türkiye
E-avrupa
Bilgisayar ağlari ve Internet
Internet, Intranet ve Extranet
Kamu Bilgisayar Ağları
Dünyada ve bizde Internet altyapısı
Internet ve Medikal Bilişim
Yeni Internet teknolojileri
Yeni Ekonomi
M-ticaret
Internet'in AR-GE amaçlı kullanımı
Bilgisayarlaşma, ulusal bilgisayar ağı ve bilişim altyapısı
Türkiye'de Internet'in yapılanması
Internet'te Turkce kullanımı ve İçerik
Enformasyon kaynakları, indeksleme ve tarama
E-ticaret ve E-iş
Internet'te güvenlik
Internet, kütüphanecilik, elektronik yayıncılık ve basın Eğitimde Internet kullanımı
Özgur yazılım, açık kaynak ve Internet
Internet'in sosyal boyutları
Internet'in yasal boyutları
Internet, demokratikleşme ve toplumsal denetim
Internet'te siyaset ve siyasi partiler
Internet'de duzenleyici kurullar
Gizlilik, Bireysel haklar ve Internet
Internet ve etkin devlet
Tarımsal Bilişim

Konferans dili Türkçe'dir. Bununla birlikte, ayrı bir oturumda sunulmak üzere Ingilizce bildiri başvuruları da kabul edilecektir. Basvurulari, tam metin bildirileri ve çalışma grubu önerilerini aşağıda tanımlanan şekilde 25 Eylül 2002'ye kadar iletiniz.

Klasik bildiri : Bilimsel yazım kuralları çerçevesinde yazılmış geniş özet ya da tam bildiri metni, en fazla sekiz A4 sayfa. Birinci sayfada em kimlik bilgisi (yazar adı, çalıştığı kuruluş, telefon, faks ve elektronik posta adresleri) bulunmalıdır. Metnin düzenlemeye ve Internet uzerinde konmaya uygun elektronik kopyası, html, doc, TeX dosyaları tercih edilir.

Elektronik bildiri: Herhangi bir Internet yazılım aracı ile okunabilecek, gösterilebilecek ya da dinlenebilecek çokluortam bildiri. Sınırsız form ve boyut. Başında kimlik bilgisi.

Eğitim semineri önerisi: Başlık, süre, azami katılımcı sayısı, anlatılacak konuların azami bir A4 sayfasına sığacak tanımı, eğitimin verilme şekli, donanım ve yazılım gereksinimleri, önerenin kimlik bilgisi.

Tartışma grubu/açık oturum önerisi: Başlık, süre, beklenen katılımcı sayısı, tartışılacak konuların tanımı, önerenin kimlik bilgisi.

Tüm bildiriler ve sahiplerinin izni varsa eğitim seminerleri notları elektronik ortamda sunulacaktır.

Her türlü iletişim için : bilgi@inet-tr.org.tr
http://inet-tr.org.tr/

Notlar:

1. Bu ilk çağrıdır. Pek çok detay daha sonraki duyurularda ve http://www.inet-tr.org.tr/ yoluyla iletilecektir.
2. Konferansı destekleyen Sivil toplum orgutleri ve çesitli kurullar daha sonra duyurulacaktır.
3. Konferans sponsorlarını belirleme sürecindeyiz. Bu konuda katkıda bulunmak isteyenler doğrudan bilgi@inet-tr.org.tr adresine yazsınlar ve/veya bizimle temasa geçsinler.
4. inet-conf@inet-tr.org.tr listesi, konferansa katkı vermek isteyen kişi ve kurumların haberlesmesi için açılmış bir listedir. Üye olmak için

To: inet-conf-request@inet-tr.org.tr
Subject: subscribe

adresine e-posta gönderebilirsiniz ya da INET linkini kullanabilirsiniz. Listeci Ecartis/Listar robotudur. Arşivlerine ise http://listweb.bilkent.edu.tr/inet-conf/ adresinden erişebilirsiniz.

Saygılarımızla
Yürütme Kurulu Adına
Mustafa Akgül

İlgili Yazılar

TürkTelekom Suyunu Çıkardı

sundance

Bayramdan önce Türk Telekom tariflerine gelen %25`lik zamla fiyatların 280,000 TL.den 350,000 TL.e çıktığını hemen herkez biliyor.

Peki bayram ertesinde bu ücretin %20`lik bir artışla 415,000TL`e çıktığını biliyor musunuz ?
Tabi ki hemen protesto sitesi açıldı. İster protesto edin, ister etmeyin, ama bilgilenin...

rainbow9 - web tabanlı web geliştirme laboratuvarı

anonim

Rainbow9, Javascript,CSS ve HTML dilleriyle web arayüzü geliştirenler için yapılmış, açık kaynaklı bir laboratuvar uygulamasıdır. Rainbow9 ile geliştiriciler pratik biçimde deney/derleme işlerini arşivleyebiliyor, isterlerse çalışma grubu oluşturarak projeyi eş zamanlı yönetebiliyorlar. Rainbow9, aynı zamanda kod tamamlama ve javascript tabanlı eklenti desteği gibi özelliklere de sahip, kullanmaya başlamadan önce tanıtım videosunu izlemekte fayda var.

Yeni ADSL tarifeleri açıklandı ..

euler

Turk Telekom, 01.11.2005 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni ADSL tarifelerini açıkladı.

Yeni tarifelerle beraber, bundan sonra başvuru yapılabilecek en düşük hız 512Kpbs oldu.
Editör'ün notu: Tarifenin html formatı için buraya bakabilirsiniz.

E-gineer :: Web Mühendislerinin Sitesi

SHiBuMi

Esasında e-gineer.com uzunca bir süredir yayında olan bir site. İçeriği genel olarak Web geliştiricilerini, özel olarak da PHP geliştiricilerini kapsıyor. Özellikle "PHP Hacker's Paradise" başlıklı yazı, bütün programcılar tarafından okunması faydalı bir "yol gösterici". En çok sevdiğim sözlerden birisi de bu siteye ait: "Web gurus know that speed of coding is much more important than speed of code"...

Digg'sizin hakkından 180° gelir!

sundance

"Web 2.0 herşeyi değiştiriyor" derken, 2005 yılının en önde gelen 2005'in önde gelen Web 2.0 uygulamalarından Digg'e sonunda sağlam bir rakip çıktı!

Slashdot'ı, hızı ve dinamizmi ile geri plana iten Digg'e rakip olan 180° News RSS feedlerden otomatik olarak topladığı haberlerin Digg'deki gibi önemli-önemli değil diye sınıflandırılmasını sağlıyor.

Ne diyelim, We are of BORG. All your bases belong to us!