8. Türkiye`de Internet Konferansı

0
FZ

8. TURKİYE'DE INTERNET KONFERANSI
4-6 Kasım 2002
Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi
İstanbul
AKTİF KATILIM ÇAĞRISI


Türkiye'de Internet ile ilgili grupları bir araya getirerek Internet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, Internet teknolojileri aracılığı ile toplumsal verimliliği artırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla, daha önce ilk altısı yapılan, ulusal boyutta bir konferans düzenlenmiştir.
Konferansa bildiri sunma, eğitim semineri verme ve tartışma grubu/açık oturum düzenleme şeklinde aktif katılım davet edilmektedir. Konferans kayıt olan dinleyecilere açıktır.

Konferansın Ana Konuları

E-Türkiye
E-avrupa
Bilgisayar ağlari ve Internet
Internet, Intranet ve Extranet
Kamu Bilgisayar Ağları
Dünyada ve bizde Internet altyapısı
Internet ve Medikal Bilişim
Yeni Internet teknolojileri
Yeni Ekonomi
M-ticaret
Internet'in AR-GE amaçlı kullanımı
Bilgisayarlaşma, ulusal bilgisayar ağı ve bilişim altyapısı
Türkiye'de Internet'in yapılanması
Internet'te Turkce kullanımı ve İçerik
Enformasyon kaynakları, indeksleme ve tarama
E-ticaret ve E-iş
Internet'te güvenlik
Internet, kütüphanecilik, elektronik yayıncılık ve basın Eğitimde Internet kullanımı
Özgur yazılım, açık kaynak ve Internet
Internet'in sosyal boyutları
Internet'in yasal boyutları
Internet, demokratikleşme ve toplumsal denetim
Internet'te siyaset ve siyasi partiler
Internet'de duzenleyici kurullar
Gizlilik, Bireysel haklar ve Internet
Internet ve etkin devlet
Tarımsal Bilişim

Konferans dili Türkçe'dir. Bununla birlikte, ayrı bir oturumda sunulmak üzere Ingilizce bildiri başvuruları da kabul edilecektir. Basvurulari, tam metin bildirileri ve çalışma grubu önerilerini aşağıda tanımlanan şekilde 25 Eylül 2002'ye kadar iletiniz.

Klasik bildiri : Bilimsel yazım kuralları çerçevesinde yazılmış geniş özet ya da tam bildiri metni, en fazla sekiz A4 sayfa. Birinci sayfada em kimlik bilgisi (yazar adı, çalıştığı kuruluş, telefon, faks ve elektronik posta adresleri) bulunmalıdır. Metnin düzenlemeye ve Internet uzerinde konmaya uygun elektronik kopyası, html, doc, TeX dosyaları tercih edilir.

Elektronik bildiri: Herhangi bir Internet yazılım aracı ile okunabilecek, gösterilebilecek ya da dinlenebilecek çokluortam bildiri. Sınırsız form ve boyut. Başında kimlik bilgisi.

Eğitim semineri önerisi: Başlık, süre, azami katılımcı sayısı, anlatılacak konuların azami bir A4 sayfasına sığacak tanımı, eğitimin verilme şekli, donanım ve yazılım gereksinimleri, önerenin kimlik bilgisi.

Tartışma grubu/açık oturum önerisi: Başlık, süre, beklenen katılımcı sayısı, tartışılacak konuların tanımı, önerenin kimlik bilgisi.

Tüm bildiriler ve sahiplerinin izni varsa eğitim seminerleri notları elektronik ortamda sunulacaktır.

Her türlü iletişim için : bilgi@inet-tr.org.tr
http://inet-tr.org.tr/

Notlar:

1. Bu ilk çağrıdır. Pek çok detay daha sonraki duyurularda ve http://www.inet-tr.org.tr/ yoluyla iletilecektir.
2. Konferansı destekleyen Sivil toplum orgutleri ve çesitli kurullar daha sonra duyurulacaktır.
3. Konferans sponsorlarını belirleme sürecindeyiz. Bu konuda katkıda bulunmak isteyenler doğrudan bilgi@inet-tr.org.tr adresine yazsınlar ve/veya bizimle temasa geçsinler.
4. inet-conf@inet-tr.org.tr listesi, konferansa katkı vermek isteyen kişi ve kurumların haberlesmesi için açılmış bir listedir. Üye olmak için

To: inet-conf-request@inet-tr.org.tr
Subject: subscribe

adresine e-posta gönderebilirsiniz ya da INET linkini kullanabilirsiniz. Listeci Ecartis/Listar robotudur. Arşivlerine ise http://listweb.bilkent.edu.tr/inet-conf/ adresinden erişebilirsiniz.

Saygılarımızla
Yürütme Kurulu Adına
Mustafa Akgül

İlgili Yazılar

Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

anonim

HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.

Hata 1 milyon: Parası Ödenmedi

karum

Ticari bir hediyelik eşya sitesi olduğunu tahmin ettiğimiz http://www.esenhediyelik.com.tr sitesinin "title"ında aynen şu yazıyordu ==> HATA 1 milyon: Parası ödenmedi. HTML sayfasında da emeğinin karşılığını alamadığından sayfayı kapattığını belirten bir firmanın web adresi. "hata 1 milyon olayı" çok hoşuma gitti :)

Internet'in sahipleri

auselen

Başlık sansasyonel fakat "Asia Green IT System Bilgisayar San. ve Tic. Ltd. Sti." da kim?

http://www.iana.org/domains/root/db adresine denk gelince merak ettim, biraz sed ile güreşip aşağıdaki listeyi oluşturdum.

$ curl -s http://www.iana.org/domains/root/db | xmllint --html --xpath "//table/tbody/tr/td[1]/span/a|//table/tbody/tr/td[2]|//table/tbody/tr/td[3]" - 2>/dev/null...

Under Construction!

parsifal

Eski yazıma yorum olarak yazacaktım. Ancak son halini görünce tepemin tası iyice attı.
Eh en sonunda olan oldu. Artık meşhur sitemiz "Under Construction!" ibaresi altında yayın hayatına devam ediyor.

Bravo!!!

Gelen yorumlara göre yeni site gümbür gümbür gelecek. Bizler ise beklemeyi bilmeyen konuşanlarız. O zaman konuşmaya devam...

Hotmail' den 250 MB Posta Kutusu (Webmail Servisi Savaşları - Bölüm 3)

Challenger

Gmail' in ortaya 1000 MB gibi uçuk bir kapasiteyle ortaya çıkışı, Yahoo'nun posta kutusu kapasitesini 100 MB' a çıkarması derken şimdi de Hotmail 250 MB'lık posta kutusuyla karşımızda.

NTVMSNBC'de yer alan bu haberde; "Hotmail’in bellek kapasitesini artırma kararı, Google’ın 1GB’lik Gmail servisi açacağını açıklaması ve Yahoo’nun e-posta bellek kapasitesini 100 MB’ye çıkarmasının ardından geldi. MSN.com VP’si Blake Irving, şirketin pazardaki bellek kapasitesi rekabetinde geriye düşmek niyetinde olmadığını ifade etti." diyor.

Ortalık iyice kızışıyor. Birbirine düşman 3 büyük ordu silahlarını çekti. Acaba savaşa yeni bir ordu daha katılacak mı? Acaba hepsi Gmail gibi mail taraması yapıyor mu? Acaba Skynet gerçek mi? Savaşı kim kazanacak? 4. bölümde görüşmek üzere.