8. Türkiye`de Internet Konferansı

0
FZ

8. TURKİYE'DE INTERNET KONFERANSI
4-6 Kasım 2002
Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi
İstanbul
AKTİF KATILIM ÇAĞRISI


Türkiye'de Internet ile ilgili grupları bir araya getirerek Internet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, Internet teknolojileri aracılığı ile toplumsal verimliliği artırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla, daha önce ilk altısı yapılan, ulusal boyutta bir konferans düzenlenmiştir.
Konferansa bildiri sunma, eğitim semineri verme ve tartışma grubu/açık oturum düzenleme şeklinde aktif katılım davet edilmektedir. Konferans kayıt olan dinleyecilere açıktır.

Konferansın Ana Konuları

E-Türkiye
E-avrupa
Bilgisayar ağlari ve Internet
Internet, Intranet ve Extranet
Kamu Bilgisayar Ağları
Dünyada ve bizde Internet altyapısı
Internet ve Medikal Bilişim
Yeni Internet teknolojileri
Yeni Ekonomi
M-ticaret
Internet'in AR-GE amaçlı kullanımı
Bilgisayarlaşma, ulusal bilgisayar ağı ve bilişim altyapısı
Türkiye'de Internet'in yapılanması
Internet'te Turkce kullanımı ve İçerik
Enformasyon kaynakları, indeksleme ve tarama
E-ticaret ve E-iş
Internet'te güvenlik
Internet, kütüphanecilik, elektronik yayıncılık ve basın Eğitimde Internet kullanımı
Özgur yazılım, açık kaynak ve Internet
Internet'in sosyal boyutları
Internet'in yasal boyutları
Internet, demokratikleşme ve toplumsal denetim
Internet'te siyaset ve siyasi partiler
Internet'de duzenleyici kurullar
Gizlilik, Bireysel haklar ve Internet
Internet ve etkin devlet
Tarımsal Bilişim

Konferans dili Türkçe'dir. Bununla birlikte, ayrı bir oturumda sunulmak üzere Ingilizce bildiri başvuruları da kabul edilecektir. Basvurulari, tam metin bildirileri ve çalışma grubu önerilerini aşağıda tanımlanan şekilde 25 Eylül 2002'ye kadar iletiniz.

Klasik bildiri : Bilimsel yazım kuralları çerçevesinde yazılmış geniş özet ya da tam bildiri metni, en fazla sekiz A4 sayfa. Birinci sayfada em kimlik bilgisi (yazar adı, çalıştığı kuruluş, telefon, faks ve elektronik posta adresleri) bulunmalıdır. Metnin düzenlemeye ve Internet uzerinde konmaya uygun elektronik kopyası, html, doc, TeX dosyaları tercih edilir.

Elektronik bildiri: Herhangi bir Internet yazılım aracı ile okunabilecek, gösterilebilecek ya da dinlenebilecek çokluortam bildiri. Sınırsız form ve boyut. Başında kimlik bilgisi.

Eğitim semineri önerisi: Başlık, süre, azami katılımcı sayısı, anlatılacak konuların azami bir A4 sayfasına sığacak tanımı, eğitimin verilme şekli, donanım ve yazılım gereksinimleri, önerenin kimlik bilgisi.

Tartışma grubu/açık oturum önerisi: Başlık, süre, beklenen katılımcı sayısı, tartışılacak konuların tanımı, önerenin kimlik bilgisi.

Tüm bildiriler ve sahiplerinin izni varsa eğitim seminerleri notları elektronik ortamda sunulacaktır.

Her türlü iletişim için : bilgi@inet-tr.org.tr
http://inet-tr.org.tr/

Notlar:

1. Bu ilk çağrıdır. Pek çok detay daha sonraki duyurularda ve http://www.inet-tr.org.tr/ yoluyla iletilecektir.
2. Konferansı destekleyen Sivil toplum orgutleri ve çesitli kurullar daha sonra duyurulacaktır.
3. Konferans sponsorlarını belirleme sürecindeyiz. Bu konuda katkıda bulunmak isteyenler doğrudan bilgi@inet-tr.org.tr adresine yazsınlar ve/veya bizimle temasa geçsinler.
4. inet-conf@inet-tr.org.tr listesi, konferansa katkı vermek isteyen kişi ve kurumların haberlesmesi için açılmış bir listedir. Üye olmak için

To: inet-conf-request@inet-tr.org.tr
Subject: subscribe

adresine e-posta gönderebilirsiniz ya da INET linkini kullanabilirsiniz. Listeci Ecartis/Listar robotudur. Arşivlerine ise http://listweb.bilkent.edu.tr/inet-conf/ adresinden erişebilirsiniz.

Saygılarımızla
Yürütme Kurulu Adına
Mustafa Akgül

İlgili Yazılar

Radikal Internet Sitesine Ne Oldu?

FZ

Radikal'in web sitesinde önceki gün bazı sorunlar yaşandı. Gün boyunca haberlere ulaşmak isteyenler dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Öğleden sonra ise özellikle MGK Genel Sekreterliği'nin yetkilerini konu eden 'İşte en gizli yönetmelik' başlıklı manşet haber ve İsmet Berkan'ın ilgili yazısı görüntülenemedi. Olayın teknik açıklaması şöyle:

GUIdebook: Kullanıcı Arayüzü Sergisi

Soulblighter

Genişlemekte olan içeriğiyle, bu site, bir çok işletim sisteminin, eski sürümleri dahil, ekran görüntülerinden tutun da, uygulamaların açılış ekranlarına ve görüntülerine kadar bir çok grafik arayüz resmini barındırıyor.

Director Shockwave 8.5 ile 3 boyutlu bir Internet

redogre

Macromedia Shockwave player 8.5 i yükleyebildim sonunda. Internet te 3d devrimi yaratacağını iddia eden sitelerle ilgili açıklamaları okuyup azım sulanıyordu. Bir müddet Director 8 kullanmış biri olarak "Amman kimse tutmasın" nidalarıyla daldım director 8.5 ile yapılmış sitelere.... Gayette iyi oldu netekim. Henüz M.D. 8.5 e ulaşamadım ama ürünler göz kamaştırıcı ve gelecek vaad ediyor. Özellikle Director ile bir şeyler yapıp "Ahh ahhh, imkan olacaktı şööle bi 3d oyun yapacaktım !" diyenlere işte fırsat...

SPAMcilerle mücadele

anonim

Spam'ciler artık iyice gemi azıya aldı! Hergün neredeyse yüz tane saçma sapan mesaj alıyoruz. Bu sayıyı kullanıcı sayısıyla çarpınca gerek band genişliğimiz gerekse disk sığamızın ne denli boşa harcandığını görüp dehşete kapılmamak elde değil. Çimento karıştırma makinası satanından tutun tercüme yapanına kadar herkes teknolojiye ayak uyduruyor(!).
Yaklaşık bir yıldır spam gönderenlerin kullandıkları ISP'lerle görüşmeye çalışıyorum. Yaklaşık yarısı yanıt verme nezaketini gösterdi bugüne kadar. Yanıt verenlerinde çoğu "O mesajlar spam değilmişki, duyuru yapıyorlarmış" dedi!
Yok efendim istersem "unsubs" diyip listeden çıkabilirmişim falan...

Bilişim Sohbetleri

butch

itconversations.com BT dünyasından önemli isimlerin, önemli konuşmalarının gerek ses kayıtlarına gerek metinlerine ulaşabileceğiniz bir site.

Lawrence Lessig, Free Culture, Bölüm 1 ile başlayalım mı arşivi oluşturmaya?