Turing Günü - İstanbul Bilgi Üniversitesi

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 31 Mayıs 2003, Cumartesi günü düzenlenecek olan Turing Günü´ne ilgili herkes davetlidir.

Bu sene adı geçen seminere konuşmacı olarak katılacak olan araştırmacılardan biri, daha önce yine FM´de bahsi geçmiş olan Dr. Richard Wallace. Dr. Wallace, 2000 ve 2001 yılında Loebner Ödülünü kazanmış ve `en insani´ program kabul edilen A.L.I.C.E. isimli yapay diyalog yazılımının ve AIML (Artificial Intelligence Markup Language) dilinin yaratıcısı.
Diğer konuşmacı ise Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü´nden Dr. David Davenport. Dr. Davenport, insan beyninin çalışma prensipleri, YZ/Bilişsel Bilim konuları üzerinde çalışıyor ilgi alanının odak noktasının `computationalism´ fikri teşkil ediyor.

Görüşler

0
FZ
Özellikle yapay zekâya meraklı arkadaşları, araştırmacıları bekliyoruz.
0
malkocoglu
Alice, "bilgisayara akil vermeye gerek yok, konusmasindan insan zannedilse yeterli olur" mantigi ile yazilmisti saniyorum (Turing testi icin). Turing testi sirasinda bir hakem bilgisayar ile klavyeden iletisim kuruyor, kac dakika bilgisayar oldugunu 'anlayamadigi' olculuyordu. Genel YZ dunyasi Turing Testlerine fazla zaman harcamadi (belirtmek isterim), sayin Wallace'in su anda ne ile ugrastigini dogrusu merak ediyorum. Konferans izlenimlerinizi bekleyecegim.
0
FZ
Loebner yarışması ile ilgili bir hayli negatif spekülasyon mevcut. Ayrıca Dr. Wallace ve çalışmaları ile ilgili olarak da akademik camiada pek de olumlu şeyler düşünülmediğini biliyoruz (ki adamın dediklerini göz önünde bulundurunca bunu doğal karşılıyorum :)

Ancak belki tam da bu sebeplerden ötürü bir hayli ilginç bir konferans olacağa benzer. Dilerim yoğun, sert ve verimli fikir tartışmalarına sahne olur.

Konferansa katılan arkadaşlardan bir kısmının izlenimlerini yine FM ortamında bizimle paylaşacaklarından şüphem yok ;-)

Bizi izlemeye devam edin...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Apache-PHP-Linux ile daha yüksek performans

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 12 Eylül Çarşamba günü saat 18.30`da Ankara Üniversitesi`nde seminer düzenliyor. Apache, PHP ve Linux üçlüsü web uygulama geliştiricileri tarafından ceşitli nedenler ile yoğun biçimde tercih edilen bir kombinasyondur. Bu seminerde, ilgili yazılımların performans ayarları ayrıntılı bir biçimde tartışılacak ve yüksek performans için PHP uygulama geliştiricilerinin dikkat etmesi gereken hususlar ortaya konulacak. Seminer sonunda performansı %500 kadar arttırmanın mümkün olduğunu sizler de göreceksiniz.

Seminer: “Linux Nedir ?“

anonim

Linux Kullanıcıları Derneğini ve CEIT kulübü tarafından düzenlenecek Olan “Linux Nedir?“ seminerine hepinizi bekliyoruz...!!!

Tarih: 15 Aralık 2006 Cuma, Saat 13:00-15:00
Yer: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü - A 202 Salonu-Beşiktaş
Konuşmacı: Gökmen Göksel

İTÜ'de seminer - Silikon Vadisi'nden Dönüş Hikayesi: AirTies Wireless Networks

anonim

Silikon Vadisi'nden Dönüş Hikayesi: AirTies Wireless Networks

Konuşmacı: Bülent Çelebi, Metin Taşkın

İTÜ IEEE Öğrenci Kolu, National Semiconductor, Analog Devices ve Ubicom gibi uluslararası firmalarda yüksek pozisyonlarda çalışıp Amerika'da "Teknoloji Yaratan İlk 10 Kişi" arasına seçildikten sonra, beyin göçünü tersine çevirmek ve bir "Tasarım Merkezi" açmak için Türkiye'ye geri dönen Bülent Çelebi ile Cisco Mucidi ödülü kazanan ilk ve tek Türk mühendisi Metin Taşkın'ı üniversite öğrencileri ile buluşturuyor...

Yer: İstanbul Teknik Üniversitesi / Elektrik-Elektronik Fakültesi - İdris Yamantürk 1304 no.lu salon

Tarih: 3 Mart 2005 (Perşembe) - 12.30-13.59

http://www.airties.com

LKD 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

madness

Linux Kullanıcıları Derneği, 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ni 13-16 Mayıs 2004 tarihlerinde Ankara Milli Kütüphane'de düzenliyor.

Şenliğimize gerek kamudan, gerekse özel sektörden, yurdun dört bir yanından katılım bekliyoruz.

Yakında şenlik ile ilgili son gelişmeleri http://senlik.linux.org.tr adresimizden takip edebileceksiniz.

Akıl: Eski Bir Probleme Yeni Yüzyılda Nörobilim Penceresinden Bir Bakış

FZ

TÜBA Asli Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Turgay Dalkara, 25 Mayıs 2006 Perşembe günü saat 18:00'de TÜBİTAK Mustafa İnan Konferans Salonunda (Tunus Cad. No: 80, Kavaklidere - Ankara) "Akıl: Eski Bir Probleme Yeni Yüzyılda Nörobilim Penceresinden Bir Bakış" konulu bir konferans verecektir.