Turing Günü - İstanbul Bilgi Üniversitesi

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 31 Mayıs 2003, Cumartesi günü düzenlenecek olan Turing Günü´ne ilgili herkes davetlidir.

Bu sene adı geçen seminere konuşmacı olarak katılacak olan araştırmacılardan biri, daha önce yine FM´de bahsi geçmiş olan Dr. Richard Wallace. Dr. Wallace, 2000 ve 2001 yılında Loebner Ödülünü kazanmış ve `en insani´ program kabul edilen A.L.I.C.E. isimli yapay diyalog yazılımının ve AIML (Artificial Intelligence Markup Language) dilinin yaratıcısı.
Diğer konuşmacı ise Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü´nden Dr. David Davenport. Dr. Davenport, insan beyninin çalışma prensipleri, YZ/Bilişsel Bilim konuları üzerinde çalışıyor ilgi alanının odak noktasının `computationalism´ fikri teşkil ediyor.

Görüşler

0
FZ
Özellikle yapay zekâya meraklı arkadaşları, araştırmacıları bekliyoruz.
0
malkocoglu
Alice, "bilgisayara akil vermeye gerek yok, konusmasindan insan zannedilse yeterli olur" mantigi ile yazilmisti saniyorum (Turing testi icin). Turing testi sirasinda bir hakem bilgisayar ile klavyeden iletisim kuruyor, kac dakika bilgisayar oldugunu 'anlayamadigi' olculuyordu. Genel YZ dunyasi Turing Testlerine fazla zaman harcamadi (belirtmek isterim), sayin Wallace'in su anda ne ile ugrastigini dogrusu merak ediyorum. Konferans izlenimlerinizi bekleyecegim.
0
FZ
Loebner yarışması ile ilgili bir hayli negatif spekülasyon mevcut. Ayrıca Dr. Wallace ve çalışmaları ile ilgili olarak da akademik camiada pek de olumlu şeyler düşünülmediğini biliyoruz (ki adamın dediklerini göz önünde bulundurunca bunu doğal karşılıyorum :)

Ancak belki tam da bu sebeplerden ötürü bir hayli ilginç bir konferans olacağa benzer. Dilerim yoğun, sert ve verimli fikir tartışmalarına sahne olur.

Konferansa katılan arkadaşlardan bir kısmının izlenimlerini yine FM ortamında bizimle paylaşacaklarından şüphem yok ;-)

Bizi izlemeye devam edin...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri (Ankara) : Redhat Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, ay başında yeni sürümünü çıkaran günümüzün popüler Linux dağıtımlarından Redhat'deki yenilikler, kurulum incelikleri ve çeşitli özellikler anlatılacaktır. Saat 18.30'da başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı bilgi -

Silikon Vadisi'nden Türkiye'ye Köprü

FZ

Son aldığımız haberlere göre 2005 Kaliforniya Türk Amerikan Teknoloji Konferansι (TABCON 2005), Türk Amerikan Ticaret İlişkileri Derneği (TABC), Stanford üniversitesi Türk Öğrenci Derneği ve Stanford üniversitesi Yüksek İşletme Fakultesi Teknoloji Grubu tarafιndan, "Silikon Vadisi'nden Türkiye'ye Köprü" başlιğι altιnda düzenlenecekmiş. Buradan etkinlik programını öğrenmek mümkün. Etkinlikle ilgili dikkat çekici bir nokta ise Türkiye'den giden katılımcılarının konaklama ücretlerinin etkinlik organizasyonu tarafından karşılanıyor olması.

inet-tr, XIV. Türkiye'de İnternet Konferansı, Linux Seminerleri

anonim

XIV. Türkiye'de İnternet Konferansı (http://inet-tr.org.tr/inetconf14/) kapsamında, LKD Seminer Çalışma Grubu tarafından üç seminer düzenleniyor

II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı belli oldu!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu yıl ikincisini 1-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlediği II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nin programı duyuruldu. 90'ın üzerinde teknik seminer, başarı öyküsü ve serbest tartışmanın yer aldığı programda özgür yazılımların hemen her rengini bulmak mümkün. Şenliğe geri sayım başladı... -Ayrıntılı Bilgi-

Ümraniye 75. Yıl Cumhuriyet Ticaret Meslek Lis., Linux ve Özgür Yazılım Semineri

hcg

İstanbul - Ümraniye, 75. Yıl Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi Konferans Salonunda, 6 Mayıs Çarşamba günü Enver Altın tarafından GNU/Linux ve Özgür Yazılım başlıklı bir seminer verilecektir.

ilgi duyan herkes davetlidir.

Adres: 75. Yıl Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi Mithatpaşa cad. No: 43 Ümraniye / İstanbul