Turing Günü - İstanbul Bilgi Üniversitesi

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 31 Mayıs 2003, Cumartesi günü düzenlenecek olan Turing Günü´ne ilgili herkes davetlidir.

Bu sene adı geçen seminere konuşmacı olarak katılacak olan araştırmacılardan biri, daha önce yine FM´de bahsi geçmiş olan Dr. Richard Wallace. Dr. Wallace, 2000 ve 2001 yılında Loebner Ödülünü kazanmış ve `en insani´ program kabul edilen A.L.I.C.E. isimli yapay diyalog yazılımının ve AIML (Artificial Intelligence Markup Language) dilinin yaratıcısı.
Diğer konuşmacı ise Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü´nden Dr. David Davenport. Dr. Davenport, insan beyninin çalışma prensipleri, YZ/Bilişsel Bilim konuları üzerinde çalışıyor ilgi alanının odak noktasının `computationalism´ fikri teşkil ediyor.

Görüşler

0
FZ
Özellikle yapay zekâya meraklı arkadaşları, araştırmacıları bekliyoruz.
0
malkocoglu
Alice, "bilgisayara akil vermeye gerek yok, konusmasindan insan zannedilse yeterli olur" mantigi ile yazilmisti saniyorum (Turing testi icin). Turing testi sirasinda bir hakem bilgisayar ile klavyeden iletisim kuruyor, kac dakika bilgisayar oldugunu 'anlayamadigi' olculuyordu. Genel YZ dunyasi Turing Testlerine fazla zaman harcamadi (belirtmek isterim), sayin Wallace'in su anda ne ile ugrastigini dogrusu merak ediyorum. Konferans izlenimlerinizi bekleyecegim.
0
FZ
Loebner yarışması ile ilgili bir hayli negatif spekülasyon mevcut. Ayrıca Dr. Wallace ve çalışmaları ile ilgili olarak da akademik camiada pek de olumlu şeyler düşünülmediğini biliyoruz (ki adamın dediklerini göz önünde bulundurunca bunu doğal karşılıyorum :)

Ancak belki tam da bu sebeplerden ötürü bir hayli ilginç bir konferans olacağa benzer. Dilerim yoğun, sert ve verimli fikir tartışmalarına sahne olur.

Konferansa katılan arkadaşlardan bir kısmının izlenimlerini yine FM ortamında bizimle paylaşacaklarından şüphem yok ;-)

Bizi izlemeye devam edin...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

12 Mayıs, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Linux Seminerleri

hcg

12 Mayıs Salı günü LKD Seminerleri Karaman'da.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi Yunus Emre salonu.

1. oturum 10.30 - 12.00
2. oturum 13.30 - 15.00

Konu : Linux Nedir?, Linux Masaüstü, Linux Kurulumu (Pardus), Çalışan CD'den çalışırken, USB'ye Çalışan Pardus kurulumu

Konuşmacı Mahmut Sedat Eroğul.

Saatlerinizi Ayarlayın:Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri Başlıyor

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak 2003 yılında başlattığımız ve bir gelenek haline getirdiğimiz, yurtiçinden ve yurtdışından özgür yazılımla ilgili değerli konukları ağırladığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri etkinliğinin altıncısı 17 Nisan Cuma günü yani yarın sabah başlıyor.

Üniversitelerde yeni bir gün doğuyor...

omercelik

Windows Vista, 2007 Office Sistem ve .NET Framework 3.0 konularının anlatıldığı lansman etkinlikleri 10 Farklı Üniversitede gerçekleşecek. İlk lansmanlar; 20 Mart 2007 Salı günü Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde, ikincisi de 23 Mart 2007 Cuma günü Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti. Sırada Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi var. Tüm öğrenciler bu etkinliklere davetlidir.

IV. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Afişi Hazır..

aekoroglu

Herkesin merakla beklediği IV. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği afişimiz tamamlandı.
Afişimiz en kısa sürede dağıtılmaya başlanacaktır. Eğer "ben de afiş asmak istiyorum" diyorsanız bizlerle afis@linux.org.tr adresinden irtibata geçebilirsiniz. Tasarımı yapan sayın Selçuk Erdem'e çok teşekkür ederiz.
(Editörün notu: Afiş burada senlikle ilgili detaylı bilgi de burada)

Linux Semineri : DNS ve Bind DNS Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 15 günde bir düzenlediği seminerler çerçevesinde Çarşamba günü internetin temelini oluşturan alan adı sistemini (DNS) ve DNS servisi için kullanılan Bind yazılımını anlatan bir seminer düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak olan seminer her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık. - Ayrıntılı bilgi -