Tunç 'Turbo' Dindaş Röportajı

0
dcc
Bilgisayar dergiciliğinin duayenlerinden, bir zamanların Kommodor Abi'si Tunç Dindaş ile bir röportaj yaptım. Zamanın Commodore, Amiga Dünyası ve tabii ki Megamiga dergilerinin perde arkasında olup bitenleri okumak ister misiniz? O halde buyrun: bu linke tıklayın.

Görüşler

0
sadettinpolat2
kufur iceren roportaj yapmak ve bunu hicbir uyari olmadan ulu orta reklam edip yayinlamak maharet olsa gerek sanirim.
0
majesty
Haber eklemek maharet sayılmaz, yahu...
0
majesty
Ah.. Amiga günlerim... :)
0
PsYcHeDeLiC
Hiçbir sayıyı kaçırmadan almıştık o zamanlar ben ve en yakın arkadaşım hatta dergiyi beraber alır beraber okur ve beraber dergiye mektuplar yazardık :)) Güzel günlerdi teşekkürler Turbo. Bu güzel röportaj için sizlerede teşekkürler.
0
lale
bu dergilerin içeriklerini ve yazıları içeren bir web sitesi var mı? o dergilerdeki yazılar, çok güzel ve teknik bilgi verici. böyle bir site varsa adresini verebilir misiniz?
0
Alcofribas
Ben birkaç sayıyı yollamıştım aşağıdaki foruma. Başkaları da değişik dergiler yolladılar. Bu dergilerle ve retro bilgisayarla ilgili oldukça kapsamlı bir çalışmamız sürüyor. Bu dergileri ve cihazları temin etmek pek kolay olmuyor. Kaynaklara ulaşabildiğimiz oranda sizlerle paylaşacağız.

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php
0
SHiBuMiGo
Amiga Dünyası'nda gelmiş geçmiş en başarılı oyun yazısı "Utopia" idi. Yazı bir günlük biçiminde o kadar güzel yazılmıştı ki oyunu oynarken insan o günlüğü de yaşıyordu. Gerçekten çok başarılı bir ekiptiler...



Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Amiga'nın son günü!

sundance

1985'te ortaya çıktığında zamanının en az on yıl ilerisinde olduğu söyleniyordu. 1994'de kapandığı gün dönemin en hızlı grafik çipi AAA'ı üretmiş haldeydiler.

Gerçek anlamda multitasking, aynı ekranda birden fazla grafik modu, dört kanal sesi ve hatta bir çok C-64 hackerına ilham verici özellikleri ile ve daha birçok şeyi hayatımıza kazandıran Amiga yaklaşık on yıl ortalığı kasıp kavurdu.

64'ler'den Abdurrahman Pala ile Röportaj

dcc

Bir zamanların 64'ler dergisinin sahibi Abdurrahman Pala ile "o günleri" anlatan bir röportaj yaptım. Eğer MAC Adventure, Son Sayfa, Teleteknik veya Elvira gibi kelimeler sizin için bir anlam ifade ediyorsa bu röportajı okuyun!

Bronx röportajı

dcc

Ünlü Commodore ve Amiga demo grubu Bronx'un kurucuları Turbo ve Vigo ile bir röportaj yaptım. Zombie Boys'un kuruluşu, Midnite Movie'nin kötü kaderi, Zombie Boys'tan Bronx'a geçiş, Bronx-Clique sürtüşmesi ve grubun 1990'ların sonundan itibaren yeniden canlanması... Hepsi ve daha fazlası bu röportajda!

Açık kaynak kodlu amiga os AROS

3lobyte

Bir çoğumuzun bilgisayara başlama nedeni olan Amiga bilindiği gibi artık yok ancak birileri aslında lisanslı olan Amiga OS'un açık kaynak kodlu halini geliştiriyor! Üstelik bunu kullanmak için bir Amigaya ihtiyacınız yok.

7D5 Demoscene Party IV

retrolog

Geleneksel 7DX Parti Seri'sinin yenisi 17-18 Eylül tarihlerinde, Maltepe Üniversitesi - Marmara Eğitim Köyünde yapılacaktır.