TiddlyWiki: Kişisel Wiki, tek .html dosyasında!

0
sundance
Malum son zamanlarda hepimizin gözdesi Wikipedia ve wiki teknolojileri. Öyle ki artık bir çok kişi arama yaparken daha rafine sonuçlara ulaşmak için Wikipedia'yı tercih etmekte.

Wiki teknolojisi o kadar gelişti ki, hemen her zevke hitap eden wikiler bulmak mümkün. Öte yandan defterlerime aldığım notları kaydedebileceğim, kurulumu basit bir wiki aramaktaydım ki karşıma TiddlyWiki çıktı.
Bütün yapmanız gereken Tiddly Wiki'nin ana sayfanızı harddiskinize (ya da benim tercihimdeki gibi USB diskinize) kaydetmek. Artık sizin de bir kopyanız oldu.

Eğer siz de hayata dair notlar almayı seviyorsanız, birsürü deftere birsürü notlar alıp, "ah keşke bunları etiketlere göre ayırsam da, yeri geldiğinde konu ile ilgili bir şeylere kolay ulaşabilsem" hem de bunu istersem bir web sunucusundan istersem de USB diskimden yapabilsem diyorsanız Tiddly Wiki tam size göre.

Buna ek olarak böyle bir kurulumu mümkün kuran javascript ile yapılan uygulamalar gerçekten ilgi çekici.

Not: Bu arada dolmakalem ve defterin yerini tabi ki tutmadığını, öte yandan bütün defterlerin de, markası ya da derisinin kalitesi ile değil, içine yazılanlar kadar değerli olduğunu, defter fetişinin çok da sağlıklı bir şey olmadını da unutmayalım ;)
gnu

Görüşler

0
simor
Ah, keşke kağıtlara yazdığım telefon numaralarının kime ait olduğunu da bulsa :).
Çok kullanışlı ve etkili bir yazılım üretmişler.
Haberdar ettiğiniz için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenVista Çıktı

meddah

Sizin de benim gibi ilk aklınıza gelen Windows Vista'nin açık kodlu haliyse yazıyı okumaya devam etmenizi öneririm. :-)

FSF'den Trend Micro'yu Boykot Çağrısı

memin

Free Software Foundation ve GNU ana sayfalarındaki bannerlardan görülebileceği üzere Trend Micro şirketini boykot etmeye başlamışlar.

Bu Bilgiyi Barkodlasak da mı Saklasak, Barkodlamasak da mı Saklasak?

barbaros

Arkadaşlarınızla gezerken bir pastaneye uğradınız. Yediğiniz pasta o kadar lezizdi ki, aşçıdan tarifini isteme gafletinde bulundunuz. O da haklı olarak bu işten para kazandığını, tarifi size verirse aç kalacağını söyledi. Damak zevkinize bir yenilik daha katacaktınız, ama olmadı.

Günümüzde bilginin en büyük dağılım kanallarından biri, şüphesiz internet. İnternet ile bir şekilde ilişkisi olan herkes, reklam amacıyla ücretsiz sağlanan e-posta adresleri, ücretsiz web alanları gibi birkaç istisna alan dışında bir çok hizmetin, bilgisayarda kişisel ya da ticari kullanım amacıyla edinilen programların, fotoğraf ve haber arşivi gibi "aslî" bilgi kaynaklarının ücrete tabî olduğunu bilmektedir. Okumakta olduğunuz yazı, bu örnekler arasında yer alan "ücret karşılığı kullanılan program"ı kendisine konu edindi. İnternet üzerinde, her ay çıkan bilgisayar dergilerinin cd eklerinde, çeşitli kitapların yanında verilen cdlerde bir çok program bulunmakta, ancak bu programların yaklaşık %95'i, aslında belli bir ücret karşılığı satılmakta olup, bu ücret ödenip programın kaydı yapılana kadar belirli sayıda, belirli gün kısıtlamasıyla, belirli fonksiyonların devre dışı kalması zorunluluğuyla kullanılabilme gibi kısıtlamalarla dağıtılan reklam sürümleridir.

Kamuoyunu ayağa kaldıralım

gencbeyin

Aşağıdaki adreslere, candundar@superonline.com, anahaber@atv.com.tr, Teknoloji@ntvmsnbc.com, pusulahaber@turk.net, hulki.cevizoglu@populerbilim.com.tr, nke-istanbul@nazimkulturevi.org, posta@evrensel.net, egitimbsk@anap.org.tr, dypgenclikkollari@dyp.org.tr, chpbim@chp.org.tr, akguvercinist@dsp.org.tr, StarHaber@startv.com.tr, gnkur@tsk.mil.tr, iletisim@iletisim.com.tr, şu yazıyı gönderdim.

Sizler de bir şekilde bu ve başka adreslere bunları gönderebilirseniz, belki türk milletine bunun önemli bir konu olduğunu dank ettirebiliriz...
berkem

Avrupa yasa koyucuları yazılım patentlerini yasallaştırma yönünde

anonim

Avrupa yasa koyucuları yazılım patentlerini yasallaştırma yönünde. Bizim ülkemizinde yakında tamamen AB mevzuatlarına geçeceği düşünüldüğünden . Bu Linux ve diğer ücretsiz yazılımlar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Yazılım Patentlerinde bağımsız bir Avrupa için simdi dilekçe gönderin.
Be the source with you