Teşekkürler Elendil.......

0
mambo
Hani hep derler ya en iyi okul hayat okuludur diye sanırım bunu en yoğun ve en güzel yaşayanlardan biri de benim.
Bilgisayarla tanışmam yaklaşık 1.5 - 2 yıl oluyor ondan önce bilgisayara şeytan icadı diye bakardım çünkü hiç bir şey anlamıyordum arkadaşımın bilgisayarı vardı onlara gider Fifa97 oynardık ve vay anasını nasıl oyun yapmışlar diye ağzımın suyu akardı. Daha sonraları mahalleden bir abi ve 3 arkadaşı Beşiktaş'ta internet cafe açtılar Serdar abi Allah rahmet eylesin benim cafe de işe başlamamı istedi. Bende böylelikle DNF (Duke Nukem Forever)internet cafe camiasına katılmış oldum işte hayat okulu o anda başlamış oldu benim için. işteki ilk günümü hatırlıyorumda sabah gidip bilgisayarları açıyordum bastım power tuşuna açılırken dos sesinden korkup bilgisayarı kapamıştım :)) DNF de gördüğüm insanların birbirlerine olan saygı sevgileri gerçekten beni çok etkilemişti.DNF kapanalı yaklaşık 1 yıl oldu ben ise hala onlarlayım hepsi bana kardeşleri gibi davranır çoğu zamanımızı birlikte geçiririz. Sanırım hayatımın son 3 yılındaki en güzel olay bu insanlarla tanışmaktı. Şu anda bilgisayar konusunda bir şeyler biliyorsam bu onlar sayesindedir belki bildiklerim şu an devede kulak ama bir iki yıl öncesine göre bayağı bişeyler öğrendiğim kesin. Öğrendiklerimi bu kişilere yani Kıvılcım , Boran ,Ahmet ve Emre'ye borçluyum. Bu yazıyı sadece onlara teşekkür etmek için yazdım Tabiki en büyük teşşekürü Serdar abi nam-ı diyar Elendil hak ediyor. Teşekkürler Elendil Nur içinde yat :(

Görüşler

0
anonim
sanırım aynıı yollardan bende geçtim zaten seniide yakından tanıryorum ve sana katılıyorum
fatih
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yetiştirilmek üzere güzel(!) yazılım mühendisi aranıyor

Chaosopher

Bir İK sitesindeki ilanlara bakarken, Bilişim sektörünümüz nüfusundaki erkek egemenliğini "güzel" bir şekilde azaltmak isteyen bu ilanı gördüm. Yorumsuz olarak dip notunu FM'ye geçiyorum:

Artçı fikirler, yerli içerik...

jfever

Her yeni ve iyi fikir gibi bloglar icin de artçıların gelmesi kaçınılmazdı. Milliyet'in de nev'i şahsına münhasır bir blog servisiyle ortaya çıktığını edunya'dan ogrendim. Bu servisin nasıl bir seyir izleyeceğini tahmin etmeye kalmadan, edunya'daki yorumlardan nasil bir işleyişe sahip olduğunu öğrendik. Milliyet blog servisini kendi haline bırakıp gündelik yaşantıma geri dönmüştüm ki...

TASARIM SUÇTUR

sundance

FM2'nin tartışmaya açıldığı bu günlerde UcanTekme Burak arkadaşımın yazdığı yorum, uzun süredir yazmayı düşündüğüm bir yazı için bana bahane oldu.

İçerik yönetim sistemleri gerçekten de tasarımı hayatımızdan çıkartmış mıdır ? Bu kötü mü olmuştur üzerine küçük bir deneme, umarım tartışırız

TASARIM SUÇTUR...

Vikipedi Kalkındırma Çağrısı

kernelpanic

Belki bir çoğumuz biliyor, Vikipedi adında bir internet sitesi var… kendini ;

“Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz bir İnternet ansiklopedisi. Wiki teknolojisi kullanılarak hazırlanır. Sürekli ilave ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacaktır. ”

şeklinde tanımlayan bu sanal ansiklopedi, kullanıcıların katkılarıyla oluşuyor. Ziyaretçiler bildikleri bir konuda başlık açabiliyor yahut bir başlığa ekleme yapabiliyorlar. Wikipedia’nın türkçe ayağını oluşturan Vikipedi az da olsa yükselişte olmasına rağmen malesef ki ülkemizde yeterli ilgiyi bulamıyor.

BBC arşivlerini dünyaya açıyor !

sundance

Newsforge'un haberine göre BBC, bütün arşivini Internet üzerinden özgürce erişilebilir hale getirecek. Yakın tarihte gerçekleşmesi beklenen bu projenin, Özgür Yazılım'ın ilkelerinin sadece yazılım alanında değil, başka alanlarda da yaygınlaşmasının önemli bir örneği olacak.
Dr. Who ve Red Dwarf bir yana, ne belgeseller, dünya tarihine şahitlik etmiş ne anlara şahitlik edebileceğiz bir düşünün.