Sun ve Microsoft Elele: Bir İlk :))

0
sundance
Evet evet yanlış duymadınız. Sun ve Microsoft iki rakip firma (bildiğim kadarıyla ilk defa) birlikte çalışıp Internet`in en ilginç wormlarından birini dünyaya getirdiler.

Söz konusu worm Solaris 5.6 ve 7 işletim sistemlerindeki bir açıktan (deyim yerindeyse sekerek) Microsoft IIS bulunan makinalara geçiyor ve bunlardaki bazı açıklardan yararlanıp ana sayfalarını değiştiriyor.

Aldığımız haberlere göre binlerce site bu problemden etkilenmiş. En azından ben Türkiye`de üç tane biliyorum :p

İlgili Yazılar

Web sayfasında adres yayınlamak...

sundance

İnsanların size ulaşabilmesi için web sayfanızda adresinizi yayınlamak istiyorsunuz, fakat sayfaları dolaşıp email adresi toplayan web spiderlarından da illallah dediniz. Adresinizi sundance at fazlamesai nokta net veya fazlamesai.net de sundance diye yazdınız, bu sefer de ortalama IT müdürünün bu adresi anlayıp anlamayacağından endişe etmeye başladınız :)

Bu java script sayesinde artık böyle bir derdiniz kalmayacak. Sayfaya girip email adresinizi yazın ve anında size hiçbir spiderın anlayamayacağı karmaşıklıkta geri verilsin. Hem de sayfa üstündeki görüntüsünde ve linkinde hiçbir sorun olmadan. Dahası Javascripti sadece karmaşıklaştırılmış adresinizi bir kez oluşturmak için kullanıyorsunuz, sayfanıza girecek kullanıcıların browserlarında olması da gerekli değil.

SecureProgramming.com: Güvenli Programlama Teknikleri

FZ

Süper bir uygulama geliştitiriyorsunuz, keskin bir C/C++ (ya da Java, PHP, vs.) programcısı olduğunuzu düşünüyorsunuz, uygulamanızı diğerleri ile de paylaşıyor ve bununla gurur duyuyorsunuz.

Birkaç gün sonra defalarca ıncığına cıncığına dek test ettiğiniz uygulamadaki açıklar SecurityFocus gibi sitelerde yayınlanıyor... Klasik ve kulağa tanıdık gelen bir senaryo değil mi?

Ciddi anlamda uygulama geliştiren ve abuk sabuk güvenlik açıklarına yazılımlarında yer vermek istemeyen programcıların, Secure Programming Cookbook for C and C++ kitabının yazarları tarafından kamuya açılan http://www.secureprogramming.com sitesini ziyaret etmelerinde fayda var.

Türkiye´de Online Alışveriş Tehlikesi

ts

Bir çogumuz internetten alisveris yapiyoruz. Çogu zaman internetten alışveriş yapmak zaman kazandırıyor, daha çok çeşide birkaç tıklama ile ulaşmamızı sağlıyor.

Tüm bu olumlu yanlarina nazaran her zaman kafaları karıştıran yanları da olmuştur Internetten alışverişin. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak artık yurt dışındaki kapsamlı alişveriş sitelerinin yanında onlarla yarışabilecek yerli versiyonlarına da ulaşabiliyoruz. Fakat ilk günden beri insanların kafasını kurcalayan güvenlik konusunda her geçen gün yaşanan olumlu, olumsuz tecrübeler kimilerini internetten alışveriş yapmaya yöneltiyor kimilerini ise güvenlik gibi birtakım kararsız konulardan dolayı tereddüde düşürüyor.

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

butch

14 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

İstanbul´da Siber Savaş (Hacking) Yarışması!

FZ

SİBER SAVAŞ OYUNLARI 2002 Başlıyor!

Sizleri, bilgisayarları korumak ya da güvenlik önlemlerini aşmak konusundaki becerilerinizi bir eğlenceye dönüştürecek "Siber Savaş Oyunları 2002"ye katılmaya davet ediyoruz.

Bilgisayar güvenliği alanındaki deneyiminizi göstermeye hazır mısınız?

19-21 Aralık 2002 tarihlerinde Istanbul Harbiye Kültür Merkezi (Askeri Müze)'de gerçekleştirilecek "VIII. Türkiye'de Internet Konferansı" (inet-tr'02) kapsamında düzenlenecek Siber Savaş Oyunları yarışmasında iki seçeneğiniz var: