Snort Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi Eğitimi

0
anonim
1-2 Mayıs 2010 tarihlerinde Snort - Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi eğitimi düzenlenecektir.

Snort(Ağ tabanlı saldırı tespit ve engelleme sistemi) eğitimi günümüzde ağ güvenliği denildiğinde akla ilk gelen bileşen Saldırı Engelleme Sistemleri(IPS)ni açık kaynak kodlu IPS yazılımı Snort kullanarak uygulamalı olarak öğreten bir eğitimdir.

Eğitim tamamen türkçe olup konusunda uzman eğitmen tarafından verilmektedir. Eğitim ile birlikte Açık Akademi yayınlarından TCP/IP Ağ Güvenliği kitabı ve Türkçe hazırlanmış Snort eğitim notları verilecektir.

Eğitim içeriği Snort Certified Professional (SnortCP) ile uyumludur.


Eğitimle ilgili detaylar http://www.guvenlikegitimleri.com/new/snort-saldiri-tespit-ve-engelleme-sistemi-egitimi adresinden edinilebilir.

İlgili Yazılar

SHA-1 Kırıldı!

tongucyumruk

Elektronik bankacılık uygulamalarından dijital imzaya, kablosuz ağ güvenliğinden binlerce web sitesinin kullanıcı veritabanlarına kadar güvenliğe ihtiyaç duyulan birçok noktada kullanılan ve günümüze kadar başta ABD olmak üzere birçok ülke tarafından "resmi" harmanlama (hashing) algoritması olarak kullanılan SHA-1 Çinli bir bir bilim insanı ve ekibi tarafından kırıldı.

Windows 2000´e Güvenlik Ödülü (nasıl yani?)

anonim

Microsoft Windows 2000, Information Technology Security Evaluation for Common Criteria (Bilgi Teknolojileri Güvenlik Değerlendirmesi Ortak Kriterleri) tarafından belirlenen standartlara göre, bugüne kadar bir işletim sisteminin hayata geçirdiği en geniş çaptaki gerçek yaşam senaryoları nedeniyle Common Criteria Sertifikası almaya hak kazandı.

CIA Analiz Yapmayı Bir Türk'ten Öğreniyor

FZ

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) dünyaca ünlü analizcileri, bilgi toplama ve bilgiyi değerlendirme konularında bir Türk'ün geliştirdiği yöntemi kullanıyorlar. Cenk Gazen adlı Türk bilgisayar bilimcisinin iki arkadaşıyla geliştirdiği Argus Projesi, terörizmle savaşta çok önemli olarak görülüyor.

Phrack 58 çıktı!

sundance

Internet öncesinden beri güvenlik ve iletişim ortamlarının tartışmasız bir numaralı dergisi PHRACK`in yeni sayısı çıktı.

Özellikle LoopBack bölümünde okur mektuplarına verilen cevapları okumanızı tavsiye ederim, eminim eski sayıları da teker teker elden geçirirsiniz...

Router Tasarlarken Dikkatli Olmak Lazım! ;-)

FZ

2003 yılının Mayıs ayında `University of Wisconsin - Madison´ ağ yöneticileri kampüsteki kamuya açık NTP (Network Time Protocol) zaman sunucusu bilgisayarın kaldıramayacağı kadar yoğun bir trafiğe maruz kaldığını saptadılar. Başlangıçta saniyede yüzbinlerce paketten oluşan bu trafiği DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı olarak algılayan ağ yöneticileri durumu inceleyince bunun böyle olmadığını gördüler.

Problemin pek çok organizasyonda bolca bulunan ucuz ve küçük bir router cihazdaki gömülü koddan kaynaklandığı tespit edildi ve üretici firma ile temas kurma çabaları başladı... Bu süreci çok güzel ve detaylı bir şekilde yansıtan teknik raporu tüm ilgililerin okumasında fayda var. Söz konusu süreç aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğine dair güzel bir örnek.