Sınırlı Sorumlu ISP kooperatifi

0
sundance
LinuxJournal`ın bu makalesi, uzun süredir birçoğumuzun hayalini süsleyen bir proje :) Bilgisayar meraklılarının, sağlam bir ekonomik model üstünde biraraya gelip, teknisyenlerin kendileri olduğu bir ISP kooperatifi.

Eğer şu an `üff karışık iş, birileri bu sistemi kursa da biz de katılsak` diyorsanız, sıkın dişinizi bir iki ay daha fazlamesai`yi bekleyin, belki size bir süpriz yapabiliriz ;)

Görüşler

0
orqan
Walla olsa da alsak, kalsak diyorum. Kulaga inanilmayacak kadar hos geliyor.
0
urxalit
Yalnız TTnet´in data hatlarına ortalama %300 zam yapıp yıllık 18 milyona dial-up erişim satması ISP´leri neredeyse bitirmiş durumda. Yakın gelecekte büyük ISP´lerin bile kapanma-birleşme haberleri duyarsak şaşırmayalım.

Teknik ihtiyaçlarınızı duyurun elimizden geleni yaparız. Ama önce iyi bir para hesabı yapmak gerek.
Kolay gele... :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

RTUK@internet

ganzo66

Aşagıdaki yazı Fatih Altaylı tarafından yazılmıştır. Dikkatle okuyun ve Türkiye'de internetin ve hosting mekanizmasının çivisinin nasıl çıktığını sizde görün. Bu tip yasa ve oluşumlara engel olmak için derhal harakete geçmek gerekmektedir. Bizler sesimizi ciddi olarak duyurmak zorundayız, yoksa hayatlarında internette iş yapmamış insanlar tamamen yasakçı zihniyetle dünyada bir örneği daha olmayan bir uygulamayı başlatacaklar. Bize etkisi şu an olmayabilir ama şimdi bir şeylere karşı durmazsak zamanı geldiğinde ve yardıma ihtiyacımız olduğunda etrafımızda kimseyi bulamaya biliriz. DİKKAT ve PANİK !!!!!

Google´den email servisi

sametc

‘Gmail’ adını taşıyacak olan yeni email hizmetinin içinde, gönderilen ve gelen email metinlerini tarayacak bir arama motoru bulunacak. Gmail kullanıcılara 1 gigabyte ücretsiz alan sağlayacak. Bu rakam yaklaşık 500 bin email sayfasını tutabiliyor.
Google, Gmail servisinin finansmanını alışılmadık bir şekilde sağlayacak. Google arama motoru, email metinlerinde geçen konulara ilişkin reklem linklerini emaillere iliştirecek. Örneğin, iletişim kuran iki kullanıcının gitmeyi planladıkları bir konserin bilet satışına dair internet linki email ile beraber gelecek. Google ilk etapta imtiyazlı kullanıcılara açılacak olan deneme servisinin ardından, Gmail’i bir kaç hafta içerisinde internete taşıyacak.
devamı: www.ntvmsnbc.com

Siteniz için Oyyla araçları

anonim

Daha önce burada bahsedilen sosyal imleme sitesi Oyyla!com, siteniz için Dışardan Oyyla Düğmesi ve Feedburner beslemeleriniz için Feedflare eklentisi çıkardı.

Dışardan Oyyla Düğmesi ve Feedburner eklentisi ile Oyyla'ya gönderilen yazılarınız, ziyaretçilerinizin Oyyla'da bekleyenler kısmına girmesine gerek kalmadan oylanarak ana sayfaya çıkmasına yardımcı olur.

Limitli ADSL'de Alt Sınır 1 Megabite Çıktı

FZ

Türk Telekom bugün yaptığı açıklama ile daha önce 512 Kilobit olan limitli ADSL'deki alt sınırın 1 Ağustos'tan itibaren 1 MegaBit olarak uygulanacağını duyurdu.

Türk Telekom’un yeni uygulaması sayesinde, kotalı internet bağlantısına sahip tüm internet kullanıcıları için ADSL iki kat hızlanıyor: 3, 6 ve 9 GB limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, geçtiğimiz dönem 512 Kbitt olan temel internet bağlantısı 1 Megabite (1024 Kbit) çıkıyor. Böylece kotalı internet kullanıcıları önümüzdeki dönemde şimdikinden 2 kat daha hızlı internet bağlantısına kavuşacak. Bağlantı hızları artarken kota büyüklüklerinde herhangi bir değişik olmayacak.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com/

Web 2.0: Pasif Sörfçüden Aktif Internet Katılımcısına Geçiş

FZ

Dün akşamki FM TV programında "Web 2.0" kavramının nelere karşılık geldiğinden bahsediyorduk. İzleyicilerden de gelen fikirler bir araya getirildiğinde ortaya çıkan kavramlardan biri de "sitelerin içeriğini katılımcıların gayet kolayca belirleyebildiği, kolektif bilinç oluşturma" yapısı idi.

Bu durumun ve Web 2.0 dalgasının örneklerinden biri de Squidoo. Söz konusu taze sitenin sloganı Everyone's an expert on something (herkesin uzman olduğu bir konu vardır). Görülen o ki yakında Lens ve Lens Master kavramlarını daha sık duyacağız ve belki birileri Lens Master olarak para kazanmaya başlayacak...