Savaşın Dijital Yüzü

0
barbar
Arap dünyasının CNN'i, El Jezire televizyon kanalının web sitesinin başı sürekli dertte. Durmadan indirilen, DoS saldırılarına uğrayan web sitesinin özellikle ingilizce sayfalarının durduğu sub-domaini, süregelen saldırılardan dolayı neredeyse hiçbir zaman izlenemez halde. Kimler saldırıyor bilemiyoruz, arapçasına neden dokunan yok; o da meçhul.
ABD konvensiyonel, radyoaktif, medyatik savaşından sonra elektronik-sayısal savaşta da istediğini kısıtlamaya devam ediyor gibi gözüküyor. Site indirilmeden önce neleri barındırıyordu merak edenler için bir mirror mevcut.

Ekstra... Ekstra...

Arapça siteden, en net göstergelerden biri kabul edilen, keyfini kaçırmak istemeyenlerin bakmaması gereken fotoğraflara ulaşmak da mümkün.

"Bu fotoğrafların gösterilmesi Cenevre Konvansiyonu’na aykırı" gibi söylemlere sahip olan bir Amerika da var.

Ona cevap olarak, "Peki bunlar ne?" diyen insanlar da...

Görüşler

0
murat09
HTTP 403.6 - Forbidden: IP address rejected Internet Information Services
TTNET Ip'mi sevmedi bu El Cezire..Ana sayfada ise service unavailable hatası var. Belki de genel bir kısıtlama koymuşlardır artık bıktıkları için, diğer IPlerden erişmeyi denemedim. Hak vermiyor da değilim, o kadar saldırıdan sonra genel bir engellemeyi geçici olarak koymuş olabilirler. Fakat derim ki, bu daha esas -dijital- savaşın başlangıcı olacak tahminimce. Bu yara, bu savaş uzun süre kanayacak. Diğer boyuta girmek dahi istemiyorum midem bulanıyor...
0
anonim
Resimler ve sayfa yayindan kaldirildi. Bu ve bunun gibi savasin dehset yuzunu gormek istiyorsaniz, http://www.robert-fisk.com/iraqwarvictims_mar2003.htm adresine bakin. Orada toplu halde gosteriliyorlar. DIKKAT! GERCEKTEN SINIR BOZUCU RESIMLER
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OSEC Linux Eğitimleri : 18 Eylül

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimleri yeni dönemi 18 Eylül'de başlayacak.


Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Daniel Robbins, Microsoft'la Çalışacak

butch

Gentoo.org 'da duyurulduğu üzere Gentoo Linux kurucusu Daniel Robbins artık Microsoft'la çalışacak. Açıklamaya göre Microsoft'ta Açık kaynak ve topluluk temelli yazılımları anlamaları konusunda yardımcı olacak. Detaylı bilgi için /., gentoo.org

Yapay zeka, Özgürlük isteği ruhtan mı gelir?

Evil_Empire

İngiltere'de yapay zeka ve robotik deneyleri yapan Magna bilim-macera merkezinde bir robotun kaçması bilim adamlarını oldukça şaşırtmış. Robotları arenada dövüştürüp onaran ve tekrar dövüştüren insanlık dışı(!) uygulamadan bunalan "Gaak" isimli robot 15 dakikalik boşluktan yararlanarak otoparka kadar kaçmayı başarmış. Robotun kaçması Prof. Noel Sharkey'i oldukça heyecanlandırmış. Korku, özgürlük gibi şeyler nerden geliyor acaba? Bu olay bana Space Odyssey 2001'in HAL'ini hatırlattı.
Haber icin tıklayın ...

Ereğli´li Bir Bilgisayarcı da Virüs Yazdı!

redial

Dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik yazılım şirketlerinden Symantec'in sitesinde yer alan habere göre, tahminen Ereğli doğumlu yazılımcının hazırladığı VBS.Ereglili@mm adlı virüs, yayılmaya başladı.

Hakia'dan Haberler

anonim

neogen yazıyor "Hakia'dan 3 yeni haber var: 1- Emre Sokullu Hakia'da. 2- Sol üst köşeden Türkçe Hakia müjdesi veriliyor. 3- Hakia "Search For Better Search", yani "Daha İyi Arama Arayışı" adlı bir kampanya düzenlemiş. John Battelle gibi lider düşünürlerin konu hakkındaki yorumlarına ulaşmak ve yorum eklemek mümkün.