Savaşın Dijital Yüzü

0
barbar
Arap dünyasının CNN'i, El Jezire televizyon kanalının web sitesinin başı sürekli dertte. Durmadan indirilen, DoS saldırılarına uğrayan web sitesinin özellikle ingilizce sayfalarının durduğu sub-domaini, süregelen saldırılardan dolayı neredeyse hiçbir zaman izlenemez halde. Kimler saldırıyor bilemiyoruz, arapçasına neden dokunan yok; o da meçhul.
ABD konvensiyonel, radyoaktif, medyatik savaşından sonra elektronik-sayısal savaşta da istediğini kısıtlamaya devam ediyor gibi gözüküyor. Site indirilmeden önce neleri barındırıyordu merak edenler için bir mirror mevcut.

Ekstra... Ekstra...

Arapça siteden, en net göstergelerden biri kabul edilen, keyfini kaçırmak istemeyenlerin bakmaması gereken fotoğraflara ulaşmak da mümkün.

"Bu fotoğrafların gösterilmesi Cenevre Konvansiyonu’na aykırı" gibi söylemlere sahip olan bir Amerika da var.

Ona cevap olarak, "Peki bunlar ne?" diyen insanlar da...

Görüşler

0
murat09
HTTP 403.6 - Forbidden: IP address rejected Internet Information Services
TTNET Ip'mi sevmedi bu El Cezire..Ana sayfada ise service unavailable hatası var. Belki de genel bir kısıtlama koymuşlardır artık bıktıkları için, diğer IPlerden erişmeyi denemedim. Hak vermiyor da değilim, o kadar saldırıdan sonra genel bir engellemeyi geçici olarak koymuş olabilirler. Fakat derim ki, bu daha esas -dijital- savaşın başlangıcı olacak tahminimce. Bu yara, bu savaş uzun süre kanayacak. Diğer boyuta girmek dahi istemiyorum midem bulanıyor...
0
anonim
Resimler ve sayfa yayindan kaldirildi. Bu ve bunun gibi savasin dehset yuzunu gormek istiyorsaniz, http://www.robert-fisk.com/iraqwarvictims_mar2003.htm adresine bakin. Orada toplu halde gosteriliyorlar. DIKKAT! GERCEKTEN SINIR BOZUCU RESIMLER
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OSEC Linux Eğitimleri : 22 Mayıs

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimleri yeni dönemi 22 Mayıs'ta başlayacak.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Adobe SWF ve FLV nin kodlarını açtı.

anonim

Adobe sitesinde yaptığı açıklama ile SWF ve FLV dosya biçiminin kodlarını açtığını açıkladı.

Hayallerinizde ki Projenin Gerçekleşmesini İster misiniz?

opheus

Sun Microsystem girişimcilik, NetBeans Innovators Grants programı ile geliştiricilere cağrıda bulunarak, fikirlerini belirli tarihler arasında kendilerine ulaştırmanızı istemekte ve ödül toplamda 1 milyon dolar.

Zamanda Yolculuk Yaptığını İddia Eden Adam Borsayı Karıştırdı

FZ

Federal güvenlik görevlileri, içeriden bilgi sızdırma suçlaması yüzünden bir Wall Street borsacısını tutuklayıp sorgulamaya başladılar. Tutuklanan borsa dahisi, 2256 yılından günümüze zaman yolculuğu yaptığını iddia ediyor!

"Security and Exchange Commission" kaynaklarına göre 44 yaşındaki Andrew Carlssin, 28 Ocak tarihindeki tutuklanmasına yol açan şüphe uyandırıcı olağanüstü borsa başarısını yukarıdaki gibi garip bir şekilde açıklamakla yetiniyor.

FreeBSD Çekirdek (Core) Geliştirme Ekibi ile Röportaj

FZ

Karşınızda çekirdek FreeBSD yazılım uzmanları ile yapılmış bir röportaj. Wes Peters, Greg Lehey and M. Warner Losh ve Scott Long ile konuşulan konular arasında şunlar var: Sun Microsystems tarafından desteklenen Java port´u, Linux ile rekabet, 5.x sürümü ve diğer UNIX sistemlerle kıyaslamalar, yeni dosya sistemi UFS2, XFree86 uygulaması, SCO ve UNIX ile ilgili fikri mülkiyet meseleleri. Eğer öyle ya da böyle UNIX uyumlu herhangi bir işletim sistemi ile muhatapsanız (ya da MS Windows üzerinde TCP/IP kullanıyorsanız :-P) bu röportajı mutlaka okumalısınız.