Savaşın Dijital Yüzü

0
barbar
Arap dünyasının CNN'i, El Jezire televizyon kanalının web sitesinin başı sürekli dertte. Durmadan indirilen, DoS saldırılarına uğrayan web sitesinin özellikle ingilizce sayfalarının durduğu sub-domaini, süregelen saldırılardan dolayı neredeyse hiçbir zaman izlenemez halde. Kimler saldırıyor bilemiyoruz, arapçasına neden dokunan yok; o da meçhul.
ABD konvensiyonel, radyoaktif, medyatik savaşından sonra elektronik-sayısal savaşta da istediğini kısıtlamaya devam ediyor gibi gözüküyor. Site indirilmeden önce neleri barındırıyordu merak edenler için bir mirror mevcut.

Ekstra... Ekstra...

Arapça siteden, en net göstergelerden biri kabul edilen, keyfini kaçırmak istemeyenlerin bakmaması gereken fotoğraflara ulaşmak da mümkün.

"Bu fotoğrafların gösterilmesi Cenevre Konvansiyonu’na aykırı" gibi söylemlere sahip olan bir Amerika da var.

Ona cevap olarak, "Peki bunlar ne?" diyen insanlar da...

Görüşler

0
murat09
HTTP 403.6 - Forbidden: IP address rejected Internet Information Services
TTNET Ip'mi sevmedi bu El Cezire..Ana sayfada ise service unavailable hatası var. Belki de genel bir kısıtlama koymuşlardır artık bıktıkları için, diğer IPlerden erişmeyi denemedim. Hak vermiyor da değilim, o kadar saldırıdan sonra genel bir engellemeyi geçici olarak koymuş olabilirler. Fakat derim ki, bu daha esas -dijital- savaşın başlangıcı olacak tahminimce. Bu yara, bu savaş uzun süre kanayacak. Diğer boyuta girmek dahi istemiyorum midem bulanıyor...
0
anonim
Resimler ve sayfa yayindan kaldirildi. Bu ve bunun gibi savasin dehset yuzunu gormek istiyorsaniz, http://www.robert-fisk.com/iraqwarvictims_mar2003.htm adresine bakin. Orada toplu halde gosteriliyorlar. DIKKAT! GERCEKTEN SINIR BOZUCU RESIMLER
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Enixma'nın Şubat Sayısı Çıktı

erika

Dergiyi http://www.enixma.org adresinden indirebilirsiniz.

Amerika yanıyor, Internet ayakta!

larweda

Dün Birleşik Devletlerde meydana gelen terörist olaylar, hem Amerika hayatını ve ekonomisini, hem de Dünya gündemini ve ekonomisini derinden sarstı. Olaylar olurken ve olduktan sonra Amerikadaki sabit ve mobil iletişim şirketleri atyapı kısıtlamalarından tamamen yetersiz kaldılar. Ama internet`i hayatının içinde yaşayan amerika, ciddi bir iletişim aracı olarak e-mail'i kullanmaya devam etti. Ben Amerika'daki haber almak istediğim bütün arkadaşlarıma sadece e-mail ile ulaşabildim. E-mail'e fazla yüklenilmesi de Hotmail, Yahoo gibi yüksek miktarda e-mail servisi veren sunucuların fazla yüklenmesine ve servis verememesine sebep oldu.

İdeal Pencere Yöneticisi

tongucyumruk

Linux ve benzeri sistemleri kullananlar arasında yıllardır süregelen bir tartışmadır: En iyi pencere yöneticisi hangisi? Kimileri bir masaüstü ortamı sağladığından KDE, Gnome gibi sistemleri tercih eder, kimileriyse hafif ve hızlı olması amacıyla Fluxbox, Windowmaker gibi sadece işini yapmaya yönelmiş olanları. Freshmeat'ten Jeff Covey'de yıllar süren araştırmadan sonra kendince ideal olana ulaşmış. Bu konuda yazdığı Antidesktop başlıklı yazıda ise ulaştığı sonuçları açıklamış. Desktop meraklılarına ısrarla tavsiye edilir.

18 Yaşında Belediye Başkanı Oldu

melitical

ABD'nin Michigan eyaletine bağlı küçük bir kasabada yapılan belediye başkanlığı seçimini 18 yaşındaki Michael Sessions kazandı. 9000 nüfuslu ilçeyi kapı kapı dolaşan Michael seçim masrafları için yazın biriktirdiği 700 doları kullanmış.

Postmodern Müzik

FZ

Konsere gidiyorsunuz. Başlangıç saati diyelim 19:00 ama herkes 18:00'da orada. Neden? Hazırlık yapmanız gerekiyor. Önce bir kiosk'a başvurup cep telefonu ve koltuk numaralarınızı veriyorsunuz. Evet, bu işi web'den de yapabilirsiniz, o zaman erken gitmeniz gerekmez. Neyse, salonda yerinizi alıyorsunuz. Ve bilin bakalım neler oluyor?

Herkes oturduktan sonra sahnedeki müzisyenler bir takım düğmelere basıp,bütün seyircilerin cep telefonlarına melodiler yüklüyorlar. Sonra da numaraları arayarak sizi çalıyorlar. Ve dünya tarihinde ilk defa müzik aletleri yerine seyircinin (cep telefonlarının) çalındığı bir konser gerçekleştiriliyor. Şaşarsınız ama ortaya dinlenebilir şeyler çıkıyor. Sitede mp3'ler var: Dialtones: a telesymphony.