Savaşın Dijital Yüzü

0
barbar
Arap dünyasının CNN'i, El Jezire televizyon kanalının web sitesinin başı sürekli dertte. Durmadan indirilen, DoS saldırılarına uğrayan web sitesinin özellikle ingilizce sayfalarının durduğu sub-domaini, süregelen saldırılardan dolayı neredeyse hiçbir zaman izlenemez halde. Kimler saldırıyor bilemiyoruz, arapçasına neden dokunan yok; o da meçhul.
ABD konvensiyonel, radyoaktif, medyatik savaşından sonra elektronik-sayısal savaşta da istediğini kısıtlamaya devam ediyor gibi gözüküyor. Site indirilmeden önce neleri barındırıyordu merak edenler için bir mirror mevcut.

Ekstra... Ekstra...

Arapça siteden, en net göstergelerden biri kabul edilen, keyfini kaçırmak istemeyenlerin bakmaması gereken fotoğraflara ulaşmak da mümkün.

"Bu fotoğrafların gösterilmesi Cenevre Konvansiyonu’na aykırı" gibi söylemlere sahip olan bir Amerika da var.

Ona cevap olarak, "Peki bunlar ne?" diyen insanlar da...

Görüşler

0
murat09
HTTP 403.6 - Forbidden: IP address rejected Internet Information Services
TTNET Ip'mi sevmedi bu El Cezire..Ana sayfada ise service unavailable hatası var. Belki de genel bir kısıtlama koymuşlardır artık bıktıkları için, diğer IPlerden erişmeyi denemedim. Hak vermiyor da değilim, o kadar saldırıdan sonra genel bir engellemeyi geçici olarak koymuş olabilirler. Fakat derim ki, bu daha esas -dijital- savaşın başlangıcı olacak tahminimce. Bu yara, bu savaş uzun süre kanayacak. Diğer boyuta girmek dahi istemiyorum midem bulanıyor...
0
anonim
Resimler ve sayfa yayindan kaldirildi. Bu ve bunun gibi savasin dehset yuzunu gormek istiyorsaniz, http://www.robert-fisk.com/iraqwarvictims_mar2003.htm adresine bakin. Orada toplu halde gosteriliyorlar. DIKKAT! GERCEKTEN SINIR BOZUCU RESIMLER
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

www.freelance-tr.org açıldı

kefukar

freelance-tr.org siz programcı ve webmaster'ları Türkiye'deki firma sahipleri ve özel çözüm arayan yöneticilerle buluşturmak için aracı bir portal olarak hizmetinizde.

Dünya Sayısal Kütüphanesi WDL Açıldı

FZ

BM Dünyanın Bilgisi Kütüphanesini Açtı

4. yüzyılda Arap yarımadasında ne tür bilimsel gelişmeler oluyordu? Peki ya aynı dönemde Çin'deki ve Güney Amerika'daki politik durum nasıldı? 5. yüzyılda Japonya'daki edebiyatı İskandinav mitolojik metinleri ile kıyaslamak ister misiniz?

İnsanlık tarihindeki dönüm noktalarını temsil eden kültür hazineleri olan özgün eserler sayısal ortama aktarıldı ve Birleşmiş Milletler desteği ile http://www.wdl.org adresinde yayına sunuldu.

Dünya haritası üzerinde istediğiniz zaman aralığına kısıtlayabileceğiniz etkili ve basit bir navigasyon yapısı sunan World Digital Library içinde tarihteki ilk roman kabul edilen Japonca eserden tutun, Arap bilginlerin ilk cebir metinlerine dek türünün ilk örneği olan belgelere ve bunlarla ilgili uzmanların açıklamalarına erişmeniz mümkün.

Üstün varlıklar ve diğerleri

ganzo66

Sözlerime şu ünlü özdeyişi hatırlatarak başlayacağım, " Herkes eşittir ama bazıları daha eşittir". Buradan yola çıkarak Redogre'nun yazdığı yazı için insanları patron veya çalışan diye ayırmanın yanlış olduğuna inanıyorum ve diyorum ki: "İnsanlar ikiye ayrılır: ÜSTÜN VARLIKLAR VE DİĞERLERİ"

gOS: Yeni Bir Kavram

erika

Birçok Web 2.0 uygulamasını içeren alternatif bir işletim sistemi üretilmiş, adı ''gOS'', Ubuntu tabanlı. Şuradan indirebilirsiniz. Sitede Google ile bir alakalarının olmadığı belirtilmiş. Bu işletim sistemi özellikle Google uygulamalarının ve diğer bedava yazılımların daha geniş kitlelere ulaşması için yapılmış. WalMart'da 199$'a çıkan gPC'de bu işletim sistemi yüklü. Yok satmış. :-) Türkiye'de 199$'a satılan bir laptop olsa ne iyi olur.

C++ Geliştirme IDEsi Code::Blocks ve Yenilikleri

Tarık

Özgür C++ tümleşik geliştirme ortamının uzunca bir süredir beklenen yeni kararlı sürümü, yeni sitesiyle beraber kullanıcılarla buluştu. Sürüm numaralandırma planı değişikliğe uğrayan Code::Blocks'un şu anki sürüm numarası 8.02 olarak güncellenmiş durumda.