Sanal Sevgilinin Peşine Özel Dedektif

0
anonim
İnternette tanıştığı birinin gerçekte kim olduğunu merak edenler için ABD'de yeni bir web sitesi açıldı. Ciddi bir ilişki peşinde olanlar, web'de tanıştıkları kişiyle ilgili bilgi edinmek için bu siteye belli bir miktar para ödeyip, online sevgililerinin hayatları hakkında bilmek istedikleri hemen hemen her şeyi öğrenebiliyorlar.
Screenyourmate.com web sitesini tasarlayan Tanya Scurry, daha önce şirketlerin işe alacakları elemanlar için araştırma yaptıklarını, şimdi de bu servisi online sevgililer için vereceklerini belirtiyor.

Web sitesine başvuranlar 169 dolar ödeyerek tanımak istediklerini kişinin evlilik, vergi, emlak kayıtları hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Araştırmada ayrıca sabıka kaydı olup olmadığı ve cinsel içerikli bir suç işleyip işlemediği de ortaya çıkıyor.

Müşteriler müstakbel eşlerinin ev arkadaşları ya da eski eşleri hakkında da bilgi alıyor. Araştırmanın 3-5 gün sürdüğünü belirten site yetkilileri, bütün bu sürecin çok sıkı bir gizlilik prensibi içinde yürüdüğünü iddia ediyor. Sitede "kız/erkek arkadaş", "evlilik öncesi", "boşanma öncesi" ve "eş" gibi çeşitli araştırma paketleri bulunuyor.

Sitenin verdiği servisi değerlendiren bir internet kullanıcısı, birileri hakkında gizlice araştırma yapmanın yanlış olduğunu ifade ederken, bir başka kullanıcı sadece internette konuştuğu biri hakkında daha fazlasını bilmenin güvenlik için gerektiğini düşünüyor.

Kaynak: http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~12@nvid~233590,00.asp

İlgili Yazılar

Gerçek hayat!!!

sundance

Pazartesi günü işe geldiniz, bilgisayarınızı açtınız, sabah kahvenizi yudumlarken, haberleri deşiyorsunuz ve karşınıza yine bir SecondLife haberi çıktı. Yok şu olmuş, yok bu olmuş, SecondLife'da ilk defa şu durumla karşılaşılmış vs.

Sizin de içinden "Yahu gidin de kendinize bir hayat edinin" demek geliyor mu? İşte karşınızda 6,5 milyar üyesi ile GetAFirstLife

İnsan Hakları ve İnternet Şirketleri

sz

EFF, yaklaşık iki yıldır, insan hakları grupları, yatırımcılar, akademisyenler ve İnternet şirketlerinin -- Yahoo!, Google ve Microsoft da dahil -- işlerinin, dünya çapında özgür ifade ve gizlilik konularını nasıl geliştirilebileceği ile ilgili görüşmelerine katıldı. Bu tartışmaların sonucu ise bazı şirketlerin iş yaptıkları bütün ülkelerde uygulamayı kabul ettikleri bir takım ilkelerden oluşan Global Network Initiative kurumudur.

Sanal Gerçek ve Gerçek

FZ

Hacettepe Üniveristesi, Bilişsel Psikofizyoloji Araştırma bölümünden Prof. Dr. Sirel Karakaş ile `meta-biliş´, `kokteyl partisi etkisi´, `meta bellek´, `sanal iletişim ile gerçek fiziksel iletişim arasındaki farklar´ üzerine ilginç bir söyleşi.

Prof. Karakaş genellikle insanların pek de üzerinde durmadıkları `koku alma ve buna göre duygu oluşturma´ özelliğimizden ve bunun iletişimi ne kadar ciddi olarak etkileyebileceğinden tutun da TV karşısında sürekli belli türde bir yayına maruz bırakılan çocuklarda görülen otizm hastalığına dek pek çok şeyden bahsediyor.

Söyleşinin tamamını bu adreste okuyabilirsiniz.

Bağlantılar, İlişkiler, Sosyal Ağlar ve Çizgeler Üstüne

FZ

Timothy M. O'Brien, son makalesinde, geliştirdiği bir yazılımın sonuçlarını bizimle paylaşıyor. Kısa bir süre önce kurulmuş ve davet usülü çalışan bir tür iş odaklı dinamik sosyal ağ olan connection.oreilly.com sisteminin, kişilerarası bağlantıları FOAF (Friend Of A Friend) formatına göre sunmasından faydalanarak söz konusu bağlantıları "görselleştiriyor". İyi ama nasıl?

TASARIM SUÇTUR

sundance

FM2'nin tartışmaya açıldığı bu günlerde UcanTekme Burak arkadaşımın yazdığı yorum, uzun süredir yazmayı düşündüğüm bir yazı için bana bahane oldu.

İçerik yönetim sistemleri gerçekten de tasarımı hayatımızdan çıkartmış mıdır ? Bu kötü mü olmuştur üzerine küçük bir deneme, umarım tartışırız

TASARIM SUÇTUR...