Sanal Sevgilinin Peşine Özel Dedektif

0
anonim
İnternette tanıştığı birinin gerçekte kim olduğunu merak edenler için ABD'de yeni bir web sitesi açıldı. Ciddi bir ilişki peşinde olanlar, web'de tanıştıkları kişiyle ilgili bilgi edinmek için bu siteye belli bir miktar para ödeyip, online sevgililerinin hayatları hakkında bilmek istedikleri hemen hemen her şeyi öğrenebiliyorlar.
Screenyourmate.com web sitesini tasarlayan Tanya Scurry, daha önce şirketlerin işe alacakları elemanlar için araştırma yaptıklarını, şimdi de bu servisi online sevgililer için vereceklerini belirtiyor.

Web sitesine başvuranlar 169 dolar ödeyerek tanımak istediklerini kişinin evlilik, vergi, emlak kayıtları hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Araştırmada ayrıca sabıka kaydı olup olmadığı ve cinsel içerikli bir suç işleyip işlemediği de ortaya çıkıyor.

Müşteriler müstakbel eşlerinin ev arkadaşları ya da eski eşleri hakkında da bilgi alıyor. Araştırmanın 3-5 gün sürdüğünü belirten site yetkilileri, bütün bu sürecin çok sıkı bir gizlilik prensibi içinde yürüdüğünü iddia ediyor. Sitede "kız/erkek arkadaş", "evlilik öncesi", "boşanma öncesi" ve "eş" gibi çeşitli araştırma paketleri bulunuyor.

Sitenin verdiği servisi değerlendiren bir internet kullanıcısı, birileri hakkında gizlice araştırma yapmanın yanlış olduğunu ifade ederken, bir başka kullanıcı sadece internette konuştuğu biri hakkında daha fazlasını bilmenin güvenlik için gerektiğini düşünüyor.

Kaynak: http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~12@nvid~233590,00.asp

İlgili Yazılar

Düşüncesizce iletilen mesajlar üzerine

sundance

Geçenlerde sevdiğim bir arkadaşımdan kan kanseri bir çocukla ilgili bir e-posta aldım. Yaklaşık bir-iki saat sonra ise, bu mailin yanlış olduğu, sözkonusu çocuğun üç yıl önce vefat ettiğini, arkadaşımın da kendisine yollanan postayı bütün iyi niyetiyle (ve hayatında ilk defa) yönlendirdiğini öğrendim.

Sözkonusu e-posta'nın devamında, kaynağı belirsiz bu tür e-postaların sadece bizde duygusal allerji yaratmakla kalmadığı çok ciddi zararlar da verebildiğiyle ilgili çok düşünceli yazılmış bir metin vardı, bunu sizlerle paylaşmak isterim.
İyilik bile düşüncesizce yapılmamadığında anlamlı. Eğer gerçekten bir yardımda bulunmak istiyorsanız, lütfen bir forward ile yardım edemeyeceğinizi anlayıp, bir yardım kuruluşuna bizzat başvurun. Sanallık, saflık ve salaklık arasında bazen kabul edilemeyecek bir ayrım olabiliyor.

İletişim Ahlakı

anonim

Uzun süredir beni de rahatsız eden bir konu hakkında Barış Şimşek'in blogunda güzel bir yazı gördüm. Fazlamesai bence bu konunun tartışılabileceği en güzel mekanlardan birisi. Binlerce gereksiz e-postanın dolaşmasına neden olan ayrıca artık can sıkmaya başlayan bu e-posta "forward etme" üzerine insanları bilinçlendirmek lazım.

Afganistan Internet`i yasakladı!

sundance

Reuters`in 13 Temmuz'da verdiği habere göre Afganistan Internet erişimini ülke çapında yasaklamış.

Kadınlara, çocuklara, müziğe, basına, kısacası yaşama ait hemen her şeye karşı gayet hoşgörülü! olan bir hükümetin nasıl olup da böyle sert bir karar aldığı :)), dahası on yıllarca süren savaşın ortada hem bilgisayar hem de elektriğe sahip çok az bina bıraktığı Afganistan`da böyle bir karara neden gerek duyulduğu uluslararası çevrelerce şaşkınlıkla karşılanmış.

Gülümseyin, dünyanın bir yerinde birileri bizim yerimize somurtuyor çünkü...

IRC mi IM mi?

sundance

Afternet.org'da yayınlanan bu makale eski dost IRC'nin hala ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kişiselliğin gün geçtikçe daha çok pompalandığı günümüzde IRC, yeni arkadaşlar edinme, sohbetlere sadece dinleyici olma, bilgileri paylaşma gibi bir çok konuda IM'e üstünlük sağlamakta.

Ama belki de en önemli kısmı meşhur Third Place kavramının Internet'teki en önemli dayanağı olması.

Bana mı ilerliyorsun ey teknoloji !

sundance

Zamanında 386SX CPU`nun bazı özellikleri sonradan budanmış 386DX olduğunu (ve daha pahalıya mal olduğunu) duyduğumdan beri rahatsızlığını çektiğim bir mevzuu.

Teknoloji ilerliyor, herşeyi daha kolay yapar hale geliyoruz, iyi hoş ama hala 50 yıl öncesinin işçileri kadar haftada çalışma saatimiz var. Tamam, bizler de daha pimpirik, daha kolay hastalanır, daha zor beğenir olduk ama yine de daha az çalışıyor olmamız gerekmez mi ?

Bu teknoloji bize mi ilerliyor, yoksa bizden veya bize rağmen mi ilerliyor ?

Sanırım bu sadece benim rahatsızlığım değil, ComputerLife-Online'da bu konu ile ilgili çok güzel bir makale var tavsiye ederim.