Reklam

0
redogre

Görüşler

0
feran
KARE'nin yorumsuz kalmasına gönlüm razı olmadı ama güldüm de düşündüm de diyemem - Çarliyi sevmiyorum ben pinguinleri seviyorum:)
0
anonim
maymun biraz daha microsoft kalıo olaya :) medyanın maymunu olmuş diyebiliriz.O yüzden penguenleri daha iyi yerlerde bekliyorum :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai´deki ilk online röportaj

sundance

Perşembe akşamı Türkiye saati ile 22:00'dan 24:00'a kadar irc.freenode.net'de #fazlamesai kanalında, İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Mustafa Karakaplan ile online röportaj yaptık. Konu malum; Universite de Linux kullanımı

IRC üzerinden röportaj konusunda her ne kadar tercübesiz olsak da, güzel bir sohbet oldu, birçok güzel şey öğrendik, Fazlamesai kullanıcıları ile afterhours party bile yaptık :) Bundan sonra hemen her akşam bizi irc.freenode.net'de #fazlamesai kanalında bulabilirsiniz.

İyi okumalar... Bizle o gece beraber olan kullanıcılarımıza ve özellikle, geceyi kurtaran Foo_Bar'a ekstradan teşekkürler:)

fazlamesai.net'e Soralım: Erdös Sayısını Hesaplayan Program Yazabilir Misiniz?

FZ

Macar matematikçi Paul Erdös gelmiş geçmiş en üretken matematikçilerdendir. Hayatı boyunca yaklaşık 1500 makale yazmış olan Erdös, bu makalelerin çoğunu başka matematikçilerle birlikte yazmıştı. Erdös'ü onurlandırmak amacı ile ortaya atılmış Erdös sayısı diğer matematikçilerle Erdös arasındaki işbirliği mesafesini gösterecek şekilde tanımlanır.

Paul Erdös'ün Erdös sayısı sıfırdır. Başka bir matematikçinin (bu kişiye M diyelim) Erdös sayısı ise şöyle hesaplanır: M'nin birlikte makale yazdığı matematikçilerin Erdös sayılarından minimum olanını al ve buna 1 ekle. Çıkan sayı M'nin Erdös sayısıdır. Yani Erdös ile bir makale yazdı iseniz Erdös sayınız 1, Erdös ile doğrudan makale yazmayıp onunla yazmış biri ile makale yazdı iseniz Erdös sayınız 2, ... şeklinde gider.

Gelelim soruya:

Ofis

redogre

Amman Doktor Canım Doktor

redogre

Kitab-ül Sima

redogre