Rakun XML Uygulama Platformu projesi 0.3.1 sürümünü çıkardı

0
evolution

İTÜ Yazılım Geliştirme Merkezi'nde 4 kişilik bir ekip tarafından yürütülen proje 0.3.1 sürümüne ulaştı. Web üzerinden uygulama tasarımı için tamamıyla XML kuralları kullanan platform arayüzler konusunda da kurumsal ihtiyaçları karşılayabilmek için AJAX yöntemini benimsemiştir.

Proje hakkında daha detaylı bilgi almak için http://www.rakun.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Proje üzerinde geliştirilmiş MRP demo uygulaması için http://mrp.rakun.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Uygulama demosunda kullanacağınız kullanıcı adı ve şifre "demo" dur.

Görüşler

0
tongucyumruk
Merak edenler için, ayrıca sitede Plone kullanımı ve Zope içinde AJAX teknolojilerinin kullanımı konulu iki ekran yayını (screencast) mevcut. Henüz sadece AJAX videosunu izledim, ufak bir eleştiri, aradaki kodlar çok hızlı gelip geçiyor (sanki copy/paste yapılıyormuş gibi). Bunun yerine kodları satır satır yazarsanız yapılan işin anlaşılması açısından daha iyi olacağını düşünüyorum. Gerçi görüntüyü dondurup okuyup sonra tekrar takip etmek mümkün fakat bence bu dikkati dağıtabiliyor. Bir de görüntülere ses ekleme imkanı varsa belgelerin sağladığı faydayı katlayarak artırır diye düşünüyorum. Gerek bu güzel yazılım, gerekse eğitici görüntüler için teşekkürler.
0
evolution

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere Zope ve Plone teknolojileri yurtdışında çok popüler olmasına rağmen ülkemizde pek bilinmiyorlar. Biz de Türkiye'de bu teknolojilerin nimetlerinden yararlanmak ve onları kullanarak çeşitli projeler yapmak için yaklaşık 4 senedir çalışıyoruz. Henüz incelettiğimiz kişilerden altyapıya yönelik olumsuz bir tepki gelmedi. Bu da dolayısıyla bizi mutlu ediyor. Videolar konusuna gelince, copy-paste konusunda haklısın, öyle yaptım. Çünkü sunum sırasında yazılışı beklemek bazılarını sıkıyordu, ben de o kısımları ayıkladım.

0
evolution
İTÜ'de geliştirdiğimiz bu altyapıyı kullanarak çeşitli gruplarla kurumsal projeler yapmak istiyoruz. Bu konuda önerileriniz, proje fikirleriniz varsa lütfen yazın, tartışalım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

YZC Sözlük v0.0.4 Çıktı

anonim

YZC Sözlük yapısal birkaç iyileştirme ile 0.0.4 versiyona ulaşmıştır. Bu versiyonda:

+ Ezberletici kullanılabilir duruma gelmiştir, detaylı ayarlamalar ile.
+ Harf duyarlı kelime arama özelliği eklenmiştir. SQLite veritabanın gücü ile arama fonksiyonlarımız ilerleyen sürümlerde güçlendirilecektir.
+ Sınavcı çalışmalarına başlanmıştır.

Tüm bunlara ek Web Sitesi çalışmalarımızda devam etmektedir. Sözlüğün güncel versiyonuna, ve kaynak kodlarına sitemiz, http://yzcsozluk.yaz-ar.com/'dan ulaşabilirsiniz.

Renklendirme Algoritması

kris

Eski siyah beyaz filmleri nasil renklendirdikleri aklım almıyordu. Kimyasal ya da bilgisayarlı bir yöntem olsun 1,5 saatlik film olsa 25x60x90 = 135000 kare eder. Her kare ile yarım saat uğraşılsa en az 67500 saat eder. Keşke o zamanlar böyle bir uygulama olsaydı... Bu israilliler deli:

Colorization using optimization.

Vim 7 çıktı!

sundance

Unix camiasının en eski editörlerinden vi'ın steroidli hali, VİM'in 7.0 sürümü Bram Moolenar tarafından anons edildi.

Yeni özelliklerini görmek ve kullanmak istiyorsanız buradan indirebilirsiniz. Daha Amiga sürümü çıkmadı, Amiga'cılar bir zahmet Subversion'a.

Tabi bir de unutmadan; cat flames.txt > /dev/null

Google Programlama Yarışması

FZ

Efsanevi arama mekanizması Google, ilk programlama yarışmasını duyurdu.

ArsTechnica sitesinde yer alan habere göre eğer acilen 10.000$'a ihtiyacınız var ise yapmanız gereken hemen kolları sıvamak ve belli bir işlemden geçirilmiş ancak yine de ham formatta sunulmuş 900.000 web sayfalık veriyi işleyip anlamlı bir iş yapan program kodunu yazmak.

Microsoft, AJAX, Ruby on Rails

FZ

Gelecek hafta başlayacak büyük etkinliklerden Microsoft Professional Developers Conference sürecinde AJAX bağlantılı teknolojilerin tanıtılacağı ve Atlas projesinin gün ışığına çıkarılacağı söyleniyor.

Yine aynı haberde ajaxian.com'dan Dion Almaer'in Ruby on Rails web geliştirme "framework"ünü AJAX teknolojilerini en iyi destekleyen platformlardan biri olarak göstermesi de dikkate değer noktalardan biri.