Rakun XML Uygulama Platformu projesi 0.3.1 sürümünü çıkardı

0
evolution

İTÜ Yazılım Geliştirme Merkezi'nde 4 kişilik bir ekip tarafından yürütülen proje 0.3.1 sürümüne ulaştı. Web üzerinden uygulama tasarımı için tamamıyla XML kuralları kullanan platform arayüzler konusunda da kurumsal ihtiyaçları karşılayabilmek için AJAX yöntemini benimsemiştir.

Proje hakkında daha detaylı bilgi almak için http://www.rakun.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Proje üzerinde geliştirilmiş MRP demo uygulaması için http://mrp.rakun.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Uygulama demosunda kullanacağınız kullanıcı adı ve şifre "demo" dur.

Görüşler

0
tongucyumruk
Merak edenler için, ayrıca sitede Plone kullanımı ve Zope içinde AJAX teknolojilerinin kullanımı konulu iki ekran yayını (screencast) mevcut. Henüz sadece AJAX videosunu izledim, ufak bir eleştiri, aradaki kodlar çok hızlı gelip geçiyor (sanki copy/paste yapılıyormuş gibi). Bunun yerine kodları satır satır yazarsanız yapılan işin anlaşılması açısından daha iyi olacağını düşünüyorum. Gerçi görüntüyü dondurup okuyup sonra tekrar takip etmek mümkün fakat bence bu dikkati dağıtabiliyor. Bir de görüntülere ses ekleme imkanı varsa belgelerin sağladığı faydayı katlayarak artırır diye düşünüyorum. Gerek bu güzel yazılım, gerekse eğitici görüntüler için teşekkürler.
0
evolution

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere Zope ve Plone teknolojileri yurtdışında çok popüler olmasına rağmen ülkemizde pek bilinmiyorlar. Biz de Türkiye'de bu teknolojilerin nimetlerinden yararlanmak ve onları kullanarak çeşitli projeler yapmak için yaklaşık 4 senedir çalışıyoruz. Henüz incelettiğimiz kişilerden altyapıya yönelik olumsuz bir tepki gelmedi. Bu da dolayısıyla bizi mutlu ediyor. Videolar konusuna gelince, copy-paste konusunda haklısın, öyle yaptım. Çünkü sunum sırasında yazılışı beklemek bazılarını sıkıyordu, ben de o kısımları ayıkladım.

0
evolution
İTÜ'de geliştirdiğimiz bu altyapıyı kullanarak çeşitli gruplarla kurumsal projeler yapmak istiyoruz. Bu konuda önerileriniz, proje fikirleriniz varsa lütfen yazın, tartışalım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux Üzerinde Streaming Media

FZ

Neden değerli hard diskimi yığınla MP3/Ogg Vorbis ile doldurayım (ya da bir sürü CD yazıp bunları kataloglamak ile uğraşayım)? Bulunduğum ağ üzerinde birileri bir sunucu kursa ve ben de misal XMMS ile doğrudan oraya bağlanıp paşa paşa müziğimi, radyomu, vs. canlı bağlantı üzerinden dinlesem diyenlerdenseniz ve böyle bir müzik sunucusunun nasıl kurulacağını merak ediyorsanız şu lezzetli makale tam ağzınıza göre: Streaming Audio the Icecast Way

SynthMaster: İlk Türk ses işleme ve efekt yazılımı

FZ

Bilgisayarlar sayesinde dolap büyüklüğündeki ses işleme cihazları küçük yazılımlara dönüştü. Son örnek bir Türk'ün imzasını taşıyor.

Bu alandaki dev oyuncuların yanına, işlev olarak hiçbir eksiği bulunmayan bir isim daha katıldı: SynthMaster. Bülent Bıyıkoğlu adlı bir Türk tarafından 1995 yılında o zamanki bir yazılım yarışmasına katılmak için hazırlanmaya başlanan SynthMaster, 2004 yılından bu yana aktif olarak geliştirilerek tam bir ürün haline getirilmiş. Bıyıkoğlu, 90'lı yıllarda bu yazılım için çalışırken hazırladığı EffectsMaster adlı uygulama sayesinde Kanada'dan bir iş teklifi alarak bu ülkeye taşınma kararı vermiş.

Google Programlama Yarışması

FZ

Efsanevi arama mekanizması Google, ilk programlama yarışmasını duyurdu.

ArsTechnica sitesinde yer alan habere göre eğer acilen 10.000$'a ihtiyacınız var ise yapmanız gereken hemen kolları sıvamak ve belli bir işlemden geçirilmiş ancak yine de ham formatta sunulmuş 900.000 web sayfalık veriyi işleyip anlamlı bir iş yapan program kodunu yazmak.

Sun ve Microsoft Web Servisleri İçin Kapışırken Borland Yapacağını Yaptı

FZ

Sun Microsystems ve Microsoft firmaları en hızlı, en güzel web servisi geliştirme araçlarını ben sunarım şeklinde kapışadursunlar, efsanevi Borland firması gene yapacağını yaptı ve web servisi geliştirmek için araçlar içeren Delphi 6 adlı ürününü piyasaya sürdü.

Türkçe Wiki/Blog Melezi Wikepage'in Yeni Sürümü Çıktı

anonim

Veritabanı gerektirmeyen ve yaklaşık 30 KB büyüklüğünde wiki / blog melezi Wikepage'in yeni sürümü Opus 11 2006.3 çıktı. Çoğunlukla hataları giderilen ve optimize edilen bu sürümde, birkaç ufak özellik de eklenmiş. Ayrıntılı bilgiyi wikepage sitesinde bulabilirsiniz.

Not: Ön tanımlı olarak İngilizce seçili gelen Wikepage'i Türkçe kullanabilmek için aynı sayfadan Türkçe dil dosyasını da indirmeniz gerekiyor.