Rakun XML Uygulama Platformu projesi 0.3.1 sürümünü çıkardı

0
evolution

İTÜ Yazılım Geliştirme Merkezi'nde 4 kişilik bir ekip tarafından yürütülen proje 0.3.1 sürümüne ulaştı. Web üzerinden uygulama tasarımı için tamamıyla XML kuralları kullanan platform arayüzler konusunda da kurumsal ihtiyaçları karşılayabilmek için AJAX yöntemini benimsemiştir.

Proje hakkında daha detaylı bilgi almak için http://www.rakun.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Proje üzerinde geliştirilmiş MRP demo uygulaması için http://mrp.rakun.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Uygulama demosunda kullanacağınız kullanıcı adı ve şifre "demo" dur.

Görüşler

0
tongucyumruk
Merak edenler için, ayrıca sitede Plone kullanımı ve Zope içinde AJAX teknolojilerinin kullanımı konulu iki ekran yayını (screencast) mevcut. Henüz sadece AJAX videosunu izledim, ufak bir eleştiri, aradaki kodlar çok hızlı gelip geçiyor (sanki copy/paste yapılıyormuş gibi). Bunun yerine kodları satır satır yazarsanız yapılan işin anlaşılması açısından daha iyi olacağını düşünüyorum. Gerçi görüntüyü dondurup okuyup sonra tekrar takip etmek mümkün fakat bence bu dikkati dağıtabiliyor. Bir de görüntülere ses ekleme imkanı varsa belgelerin sağladığı faydayı katlayarak artırır diye düşünüyorum. Gerek bu güzel yazılım, gerekse eğitici görüntüler için teşekkürler.
0
evolution

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere Zope ve Plone teknolojileri yurtdışında çok popüler olmasına rağmen ülkemizde pek bilinmiyorlar. Biz de Türkiye'de bu teknolojilerin nimetlerinden yararlanmak ve onları kullanarak çeşitli projeler yapmak için yaklaşık 4 senedir çalışıyoruz. Henüz incelettiğimiz kişilerden altyapıya yönelik olumsuz bir tepki gelmedi. Bu da dolayısıyla bizi mutlu ediyor. Videolar konusuna gelince, copy-paste konusunda haklısın, öyle yaptım. Çünkü sunum sırasında yazılışı beklemek bazılarını sıkıyordu, ben de o kısımları ayıkladım.

0
evolution
İTÜ'de geliştirdiğimiz bu altyapıyı kullanarak çeşitli gruplarla kurumsal projeler yapmak istiyoruz. Bu konuda önerileriniz, proje fikirleriniz varsa lütfen yazın, tartışalım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows için Opera 6.01 çıktı

anonim

Kullanımı hızlı bir tarayıcı olan Opera'nın Windows için 6.01 versiyonu çıktı.
Birkaç gün önce, 6.01 ismiyle Opera'nın ftp sitelerine konan ve çeşitli sitelerde duyurulan beta build ise, hatalar içerdiği için kullanılmamalı.
Resmi olarak duyurulan sürüm build 1041 ve Java'sız hali (ow32enen601.exe) 3.340.448 bayt büyüklüğünde. Yanlışlıkla sızan build de aynı isimi taşıdığından, indirdiğiniz dosyanın güncel olduğunu uzunluğuna bakarak anlayabilirsiniz. Veya doğrudan download sayfasını deneyin.

2 Günde İşletim Sistemi Yazabilir Misiniz?

FZ

Programlamaya bir şekilde girmiş hemen herkesin aklından bir ara geçmiş sorulardan biridir, "işletim sistemi nasıl yazılır?". İşletim sistemleri bilgisayar dünyasının en popüler, en gizemli, en çok tartışılan ve piyasayı belirleyen konularından biri olagelmiştir. Kimisine göre basit, kimisine göre karmaşık olan bu işte kavram karmaşası da az değildir, çekirdek ile dağıtımı karıştıranlar mı istersiniz, neyin temel işlevsellik olduğu üstüne sabaha dek tartışanlar mı yoksa hangi donanımların esas alınması ve hangi sürücülerin desteklenmesi gerektiğine dair kavga edenler mi istersiniz... BSD, Solaris, Linux, BeOS, VMS, MS Windows ve daha pek çok geliştirme ekibine bakınca konunun popülaritesini ve karmaşıklığını anlamak mümkündür.

Pekiyi bu konuda birkaç günlük bir çalışma ile işin temellerini öğrenmek mümkün müdür? 2 günde işletim sistemi yazabilir misiniz?

ÖNEMLİ UYARI : `Bios Logosunu Değiştirelim´ Makalesi Hakkında

crematorium

Geçenlerde yazdığım ve FZ arkadaşımızın da duyurduğu Bios Logosunu Değiştirelim makalesi hakkında önemli bir uyarı yapmam gerekiyor.

Kendi makinamda Logo'mu zaten değiştirmiştim. Dün gece logodan sıkıldım ve yeniden değiştirmek istedim. Büyük bir hata yaparak daha önceden içine Logo yüklediğim "Bios Binary" dosyamın üzerine tekrardan bir logo attım ve AWDFLASH ile `flash´ladım. Makinayı yeniden başlattığımda maalesef Bios'umun elimde kaldığını farkettim. Şimdi gelelim uyarıya:

Veritabanı Teknolojilerindeki Yenilikler

FZ

Veritabanı ve bununla bağlantılı çözümler deyince son 20-25 yıldır çoğunluğun aklına gelen terimler aynıdır : SQL, ilişkisel veritabanı yönetim sistemi (markadan bağımsız), ODBC ve bunlara C++, Visual Basic, JAVA gibi dillerle erişmek ve sonuç çözümü programlamak.

Markalar değişir, işletim sistemleri değişir, işin içine Internet girer, sistemler biraz daha hızlanır, fiyatlar değişir ama temelde öyle radikal değişiklikler olmaz... diye düşünüyordum ben bugüne kadar ancak bu düşüncemi değiştiren birkaç şirketin web sayfalarına göz atıp bir miktar inceleme yaptıktan sonra öğrendiklerimi sizinle paylaşmaya karar verdim.

Laptop Robot

FZ

Haber kategorisi yazılım ama belki de donanım demeliydim, ya da her ikisi. Tabii Firmware buna ne der bilemem (bkz. programlanın Tao'su).

Evolution Robotics adlı firma, robot olayına son noktayı koymuş gibi. Masanın üzerinde hantal hantal oturan hareketsiz bilgisayarlara paydos!

Düşünsenize salonda ya da mutfakta gezinip duran bir laptop PC, fotoğraf çekiyor, elinizdeki CD'yi görüp CD sürücünün tepsisini uzatiyor ve CD'yi çalmaya başlıyor, müziğe ara verip yeni e-mailleri yatak odanıza kadar bi koşu gelip okuyor falan ;-)