Rakun XML Uygulama Platformu projesi 0.3.1 sürümünü çıkardı

0
evolution

İTÜ Yazılım Geliştirme Merkezi'nde 4 kişilik bir ekip tarafından yürütülen proje 0.3.1 sürümüne ulaştı. Web üzerinden uygulama tasarımı için tamamıyla XML kuralları kullanan platform arayüzler konusunda da kurumsal ihtiyaçları karşılayabilmek için AJAX yöntemini benimsemiştir.

Proje hakkında daha detaylı bilgi almak için http://www.rakun.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Proje üzerinde geliştirilmiş MRP demo uygulaması için http://mrp.rakun.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Uygulama demosunda kullanacağınız kullanıcı adı ve şifre "demo" dur.

Görüşler

0
tongucyumruk
Merak edenler için, ayrıca sitede Plone kullanımı ve Zope içinde AJAX teknolojilerinin kullanımı konulu iki ekran yayını (screencast) mevcut. Henüz sadece AJAX videosunu izledim, ufak bir eleştiri, aradaki kodlar çok hızlı gelip geçiyor (sanki copy/paste yapılıyormuş gibi). Bunun yerine kodları satır satır yazarsanız yapılan işin anlaşılması açısından daha iyi olacağını düşünüyorum. Gerçi görüntüyü dondurup okuyup sonra tekrar takip etmek mümkün fakat bence bu dikkati dağıtabiliyor. Bir de görüntülere ses ekleme imkanı varsa belgelerin sağladığı faydayı katlayarak artırır diye düşünüyorum. Gerek bu güzel yazılım, gerekse eğitici görüntüler için teşekkürler.
0
evolution

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere Zope ve Plone teknolojileri yurtdışında çok popüler olmasına rağmen ülkemizde pek bilinmiyorlar. Biz de Türkiye'de bu teknolojilerin nimetlerinden yararlanmak ve onları kullanarak çeşitli projeler yapmak için yaklaşık 4 senedir çalışıyoruz. Henüz incelettiğimiz kişilerden altyapıya yönelik olumsuz bir tepki gelmedi. Bu da dolayısıyla bizi mutlu ediyor. Videolar konusuna gelince, copy-paste konusunda haklısın, öyle yaptım. Çünkü sunum sırasında yazılışı beklemek bazılarını sıkıyordu, ben de o kısımları ayıkladım.

0
evolution
İTÜ'de geliştirdiğimiz bu altyapıyı kullanarak çeşitli gruplarla kurumsal projeler yapmak istiyoruz. Bu konuda önerileriniz, proje fikirleriniz varsa lütfen yazın, tartışalım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux için yeni bir sözlük: YZC

ridvantulunay

YZC, yeni bir GPL lisanslı sözlük uygulaması.

0.02 sürümü ile yapısına Ezberletici eklenen 65.552 kelimelik güzel bir sözlük.

http://www.yaz-ar.com/home/yzc/ adresinden sözlüğe ve kaynak koduna erişebilirsiniz.

Sözlük GAMBAS ve SQLITE kullanılarak hazırlanmaktadır, ilerleyen sürümlerde yapısına sınavcı, genişletilebilirlik ve GTK desteği eklenecektir.

Design Patterns: Tasarım Şablonları ve Programlama Dillerinin Kötü Yönleri

FZ

Geçen sene Eylül ayında, Volkan Yazıcı programlama dünyasının sıcak konularından biri olan tasarım şablonlarına yani 'design patterns' konusuna değinmişti:

Merhaba, comp.lang.lisp listesinde "This may be a nonsensical question, but I was wondering if it is idiomatic to apply common design patterns to lisp applications." kaşıntısı ile başlayan bir tartışmalar dizisi oldukça ilgimi çekti -- şüphesiz ki bunda bu dönem almaya başladığım Aspect-Oriented Software Development dersinin de etkisi olmuştur -- ve sizin ile oradan çok ufak bir mesajı paylaşmak istedim.


Tasarım Şablonları, nam-ı diğer Design Patterns mevzusu epey bir süredir sıcak konular arasında. Bu gibi durumlarda sık sık karşılaştığımız gibi konu basit bir teknik konu olmaktan çıkıp pek çok yanlış anlamayı, çok çeşitli felsefi bakış açılarını, alakasız yerlere dallanıp budaklanmayı, düpedüz mantıksal hataları, politik ve ekonomik savaşları bünyesinde barındırmaya başlıyor. Acaba neden?

BIOS Logosunu Değiştirelim

FZ

Eğer siz de "bilgisayarı her açtığımda gördüğüm 'EnergyStar Logosu'ndan sıkıldım" diyenlerdenseniz, Gökhan "Crematorium" Olgun arkadaşımızın BIOS Logosunu Değiştirelim konu başlıklı yazısı ilginizi çekecektir.

DeepBlue, IBM ve GO

redial

... “Ne istiyorsanız kullanın. 250 paralel işlemci yetmezse 500 tanesini kullanın, o da yetmediyse bin tane. Eğer o da yetmiyorsa benim `laptop´ıma ve oğlumun `PlayStation´ına el koyabilirsiniz. İşe yarayacak her insanı işe alın, eğer tanrı Zeus size fikir verecekse Yunanların ne dediğini umursamadan ben gidip onu Olimpos’tan sizin için getiririm ama bir büyük GO ustasını yenin yoksa...”

Tamamı için...

Editörün Notu: Mükemmel bir yazı, yazarın eline ve ruhuna sağlık.

Yazılım temalı Türkçe soru/cevap kardeşliğine davet

coskung

Yazılım dünyasında olup da Stackoverflow’u (SO) bilmeyen yoktur. Yazılım konusunda Google’da yapacağınız her aramada mutlaka SO’dan birkaç sonuç çıkacaktır. SO, yaklaşık 3.3 milyon soru, 6.6 milyon cevap ve 1.2 milyon kullanıcıya sahip devasa bir soru cevap sitesi. Şu anda dünyadaki tüm yazılımcıların itibar ettiği en önemli bilgi merkezlerinden birisi. Günde 4 milyondan fazla ziyaretçi çekiyor. SO, yalnız başına bir site değil, kocaman bir ağın en popüler parçası. Stackexchange (SX) ağı, aşçılıktan fiziğe, elektronikten bisiklete farklı birçok konuda soru/cevap sitesine sahip.