Rails 2.0 ve hatta 2.0.2 çıktı

0
butch
İlgilenen üye kalmamış olacak ki bu haber FM'e ulaşmadı. Yabancı olduğum bir konu olmakla beraber meraklılarının bu sürümü heyecanla beklediklerini biliyorum. 7 Aralık tarihinde 2.0 sürümü ile arenaya dönen Ruby On Rails'deki yenilikler için buraya, bu duyurunun hemen ardından gelen 2.0.2 sürümü için de burayı ziyaret edebilirsiniz. Rails 2.0 ile ilgili Türkçe bir yorumu da bildirgec.org'da bulabilirsiniz.

Görüşler

0
maul
"Ruby on Rails" öyle radikal kararları öyle hızlı alıyorki şaşırmamak elde değil. Bir anda SOAP'a sırtını çevirdi, tamamen RESTful diyor. Routes'a bakış açısını değiştirdi, eskisini "geçersiz" kılıyor. Ve gelişmeler öyle hızlı oluyorki, insanın bilgisi, tecrübesi zamanla artacağına sürekli sıfırlanıyor. Eğer sürekli rails ile program yazmıyorsanız, aradan kısa bür süre geçtikten sonra rails sizi kesin yeni yapısıyla bi köklü değişikliğe zorluyor. tecrübeleriniz ve bildiklerinizin kimisi boşa gidiyor.

ben rails'i gerçekten çok seviyorum. ve iddia ettikleri gibi gerçekten zevkli de olduğunu düşünüyorum. türkiyede gerekli ilgiliyi görmemesi gerçekten çok üzüntü verici. ama bunu anlamak zor değil. Rails insanları sistematik bir yapıya zorluyor. Herşeyi kitabına uygun yapmanı istiyor. Yani okumanızı, kendinizi geliştirmenizi sizden zorla istiyor. Bu aslında bir bakıma kendini geliştirecek insanlara bedava teknoloji danışmanlığı demek ama bunun değerini de bilemiyoruz.

Ben uzun süre önce ruby_turkey@yahoogroups.com adlı bir e-posta listesini türkiyedeki ruby & rails'cılar bir araya gelebilsin diye ortaya atmıştım. Bugün grubun bir kaç üyesi olsa da etkinlik neredeyse sıfır. Bu da ilgisizliğin bir göstergesi.

Ben henüz rails'a inancımı kaybetmedim. Türkiyede de bu tür bi oluşumun olabileceğine inanıyorum. Hemfikir olanları posta gurubuna, neler yapabileceğimizi tartışmaya çağırıyorum.

Herkese kolay gelsin.



0
Tarık
Bu yeni sürüm de sqlite3 "varsayılan veritabanı" olarak duyurulmuş. Nedense bu veritabanının günü geldiğinde mysql gibi obez veritabanlarının tahtını ele geçireceğine inanıyorum. Umarım öyle olur.
0
maul
sqlite sitesinde durumun böyle olmayacağını belirtmiş. mysql, postgresql veya oracle ile farklı kulvarlarda olduğunu, client/server yapısının daha uygun olacağı durumların olduğunu söylemiş.

Böyle demiş olsa da ben de sqlite'ın kısa sürede çok yaygınlaşacağı kanaatindeyim.
0
anonim
Şahsen henüz daha Rails ile ilgilenmeye hiç fırsatım olmadı.
Ne zaman olur onu da bilemem.
Ama takip ettiğim kimi projelerde sqlite in adını sık sık duymaya başladım.

Sağladığı olanaklar göz önüne alınınca oldukça iddağlı bir ürün.

Pek çoğumuz hazırladığı orta seviye bir uygulama için son kullanıcıya (bire bir temasta değilse) SQL server kurdurmanın nasıl bir işkence olduğunu bilir.
sqlite ise buna lüzüm bırakmıyor.

Bu arada Apache Foundation da Derby ile bu konuda bir adım attı. Sanırım 2008 pek çok yenilik ile gelecek :)
0
arikan
Butch merhaba, çok oldu görüşmeyeli.

Biz web tabanlı projelerimizde son 2 yıldır Ruby on Rails kullanıyoruz. Yeni Rails özellikleriyle ilgili püf noktaları ve yorumları Düğümküme'de zaman zaman yazıyoruz. http://www.dugumkume.org/rails-20-cikti

Ruby on Rails kullanıyorsanız yorumlara yazın email atın bir şekil tanışalım. Rails 2.0 iskeleti eski bazı özelikleri daha yalın olmak adına kaldırıyor, eğer Rails ile programlama yapıyorsanız bu yeni özellikler sil baştan öğrenmek anlamına gelmiyor. Tabii mevcut bir uygulamaniz çakılabilir, orda testler ve tekrar bakım yapmalısınız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby'yi Özelleştirmek

anonim

Ruby'yi gördünüz beğendiniz. Onunla kod yazmaya uygulama geliştirmeye başladınız. Ama gün geldi Ruby size yetmedi. Daha fazlasını istiyorsunuz veya varolan eklentileri NIH sebebiyle kullanmıyorsunuz. O zaman sizi Ruby için eklenti geliştirme kılavuzuna alalım. Ruby'nin kendisini veya arkasındaki büyük gücü kullanarak sizde Ruby için eklentiler yazabilirsiniz. Tabi ki her zaman ki Ruby kolaylığı ve eğlencesiyle. Code Ruby Be Happy...

Google Sonunda Ruby'yi de Kutsadı

anonim

Favori arama motorumuz Google'ın çıkardığı SketchUp isimli üç boyutlu modelleme yazılımı betik dili olarak Ruby'yi kullanıyor.

Rehber: ActiveRecord modellerini projeler arası paylaştırmak

murat

Günümüzde microservis, dağıtık uygulamalar.. vs popüler olmaktan ziyade, otomatik ölçeklenen uygulamalar geliştirmek için gerekli bir yaklaşım halini aldı. Geliştirdiğimiz uygulamanın farklı görevleri olan kısımlarını farklı uygulamalar olarak dağıtabilmek için projeleri bölmeye başladık. Ben de böyle bir ihtiyaçtan yola çıkıp kompleks bir yapısı olan ve refactor gerektiren bir rails...

Symbian OS için Ruby, Symbian Tarafından Yayımlandı

anonim

Symbian firması Symbian OS için kendi hazırladığı Ruby implementasyonunu yayımladı.
Bu uygulamanın ilginç tarafı Symbian'ın kendi inisiyatifi ile hazırlanmış olması. Ruby'nin yaygınlaştığının ve değerinin daha iyi anlaşılmakta olduğunun bir göstergesi olarak algılanabileceği gibi Ruby denince akla sadece Rails ve Web programlama gelmesinin yanlış olacağına dair de örnek teşkil ediyor.

Haber kaynağı: PINguAR

Javacılar da Ruby Demeye Başladı

FZ

Chris Adamson Ruby the Rival başlıklı yeni yazısında Java dünyasının ağır topları Bruce Tate, James Duncan Davidson, Robert Cooper ve Bill Venners sohbet etmiş ve Ruby'ye nasıl baktıklarını ele almış.

Bir iki şüpheli bakış açısını, "acaba ...?"lı tereddüdü bir kenara bırakırsak görülen manzara şu ki Java programcıları da Ruby'nin çekiciliğine dayanamıyorlar. Her ne kadar "ya aslında bakın enterprise mevzular, çok elemanlı projeler, evet var böyle argümanlarımız ama..." filan deseler de Ruby'nin getirdiği üretkenlik kazancı, Ruby on Rails'in katalizör görevi üstlenmesi gibi durumların farkında olduklarını itiraf ediyorlar.