Rails 2.0 ve hatta 2.0.2 çıktı

0
butch
İlgilenen üye kalmamış olacak ki bu haber FM'e ulaşmadı. Yabancı olduğum bir konu olmakla beraber meraklılarının bu sürümü heyecanla beklediklerini biliyorum. 7 Aralık tarihinde 2.0 sürümü ile arenaya dönen Ruby On Rails'deki yenilikler için buraya, bu duyurunun hemen ardından gelen 2.0.2 sürümü için de burayı ziyaret edebilirsiniz. Rails 2.0 ile ilgili Türkçe bir yorumu da bildirgec.org'da bulabilirsiniz.

Görüşler

0
maul
"Ruby on Rails" öyle radikal kararları öyle hızlı alıyorki şaşırmamak elde değil. Bir anda SOAP'a sırtını çevirdi, tamamen RESTful diyor. Routes'a bakış açısını değiştirdi, eskisini "geçersiz" kılıyor. Ve gelişmeler öyle hızlı oluyorki, insanın bilgisi, tecrübesi zamanla artacağına sürekli sıfırlanıyor. Eğer sürekli rails ile program yazmıyorsanız, aradan kısa bür süre geçtikten sonra rails sizi kesin yeni yapısıyla bi köklü değişikliğe zorluyor. tecrübeleriniz ve bildiklerinizin kimisi boşa gidiyor.

ben rails'i gerçekten çok seviyorum. ve iddia ettikleri gibi gerçekten zevkli de olduğunu düşünüyorum. türkiyede gerekli ilgiliyi görmemesi gerçekten çok üzüntü verici. ama bunu anlamak zor değil. Rails insanları sistematik bir yapıya zorluyor. Herşeyi kitabına uygun yapmanı istiyor. Yani okumanızı, kendinizi geliştirmenizi sizden zorla istiyor. Bu aslında bir bakıma kendini geliştirecek insanlara bedava teknoloji danışmanlığı demek ama bunun değerini de bilemiyoruz.

Ben uzun süre önce ruby_turkey@yahoogroups.com adlı bir e-posta listesini türkiyedeki ruby & rails'cılar bir araya gelebilsin diye ortaya atmıştım. Bugün grubun bir kaç üyesi olsa da etkinlik neredeyse sıfır. Bu da ilgisizliğin bir göstergesi.

Ben henüz rails'a inancımı kaybetmedim. Türkiyede de bu tür bi oluşumun olabileceğine inanıyorum. Hemfikir olanları posta gurubuna, neler yapabileceğimizi tartışmaya çağırıyorum.

Herkese kolay gelsin.



0
Tarık
Bu yeni sürüm de sqlite3 "varsayılan veritabanı" olarak duyurulmuş. Nedense bu veritabanının günü geldiğinde mysql gibi obez veritabanlarının tahtını ele geçireceğine inanıyorum. Umarım öyle olur.
0
maul
sqlite sitesinde durumun böyle olmayacağını belirtmiş. mysql, postgresql veya oracle ile farklı kulvarlarda olduğunu, client/server yapısının daha uygun olacağı durumların olduğunu söylemiş.

Böyle demiş olsa da ben de sqlite'ın kısa sürede çok yaygınlaşacağı kanaatindeyim.
0
anonim
Şahsen henüz daha Rails ile ilgilenmeye hiç fırsatım olmadı.
Ne zaman olur onu da bilemem.
Ama takip ettiğim kimi projelerde sqlite in adını sık sık duymaya başladım.

Sağladığı olanaklar göz önüne alınınca oldukça iddağlı bir ürün.

Pek çoğumuz hazırladığı orta seviye bir uygulama için son kullanıcıya (bire bir temasta değilse) SQL server kurdurmanın nasıl bir işkence olduğunu bilir.
sqlite ise buna lüzüm bırakmıyor.

Bu arada Apache Foundation da Derby ile bu konuda bir adım attı. Sanırım 2008 pek çok yenilik ile gelecek :)
0
arikan
Butch merhaba, çok oldu görüşmeyeli.

Biz web tabanlı projelerimizde son 2 yıldır Ruby on Rails kullanıyoruz. Yeni Rails özellikleriyle ilgili püf noktaları ve yorumları Düğümküme'de zaman zaman yazıyoruz. http://www.dugumkume.org/rails-20-cikti

Ruby on Rails kullanıyorsanız yorumlara yazın email atın bir şekil tanışalım. Rails 2.0 iskeleti eski bazı özelikleri daha yalın olmak adına kaldırıyor, eğer Rails ile programlama yapıyorsanız bu yeni özellikler sil baştan öğrenmek anlamına gelmiyor. Tabii mevcut bir uygulamaniz çakılabilir, orda testler ve tekrar bakım yapmalısınız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EclipseCon 2006: En iyi Geliştirici Aracı Ödülü RadRails'in

anonim

Rails 1.0 ve Agile Web Development with Rails kitabının Jolt ödüllerini kazanmalarından sonra Rails ile ilgili bir başka araç daha birinci geldi.

Rails için Eclipse platformu üzerinde çalışan bir entegre geliştirme ortamı olan RadRails, Ruby on Rails sitesinde de kullanılması tavsiye edilen editörlerin arasında gösteriliyor.

RDT ve RadRails: Eclipse için Ruby ve Ruby on Rails eklentileri

anonim

Hızla yaygınlaşan Ruby dilini Eclipse ortamında programlamak isteyenlere iki güzel eklenti: Genel Ruby programlama için Ruby Development Tools ve RoR kullanan Ruby programcıları için özel olarak tasarlanan RadRails .

Ruby için geliştirme ortamı arayanlara faydalı olacağını umarım.

Google Sonunda Ruby'yi de Kutsadı

anonim

Favori arama motorumuz Google'ın çıkardığı SketchUp isimli üç boyutlu modelleme yazılımı betik dili olarak Ruby'yi kullanıyor.

Javacılar da Ruby Demeye Başladı

FZ

Chris Adamson Ruby the Rival başlıklı yeni yazısında Java dünyasının ağır topları Bruce Tate, James Duncan Davidson, Robert Cooper ve Bill Venners sohbet etmiş ve Ruby'ye nasıl baktıklarını ele almış.

Bir iki şüpheli bakış açısını, "acaba ...?"lı tereddüdü bir kenara bırakırsak görülen manzara şu ki Java programcıları da Ruby'nin çekiciliğine dayanamıyorlar. Her ne kadar "ya aslında bakın enterprise mevzular, çok elemanlı projeler, evet var böyle argümanlarımız ama..." filan deseler de Ruby'nin getirdiği üretkenlik kazancı, Ruby on Rails'in katalizör görevi üstlenmesi gibi durumların farkında olduklarını itiraf ediyorlar.

Pilli Network: RoR ile Koşuyor

postexitus

Türkiye'nin en eski ve en büyük bloglarından hafif.org ve bildirgec.org yanlarına 3ayak.org ve zamazing.org'u da alarak, Türkiye'nin ilk gelir paylaşımlı blog ağı olan pilli network'ü oluşturdular. Bunun fazlamesai.net ahalisini ilgilendiren tarafıysa tüm altyapının Ruby On Rails ile yazılmış olması.