Ruby ve RoR: Bu ayki büyük bilgisayar dergilerinin gözdesi

0
FZ
2006 yılı Ruby Yılı olarak anılabilir. Jolt Awards etkinliğinde birincilikleri kapan Ruby "framework"ü RoR, Ruby kitabı, vs. derken bu ay da iki önemli derginin kapağında Ruby var.

Linux Journal dergisinin Temmuz 2006 ve Dr. Dobb's Journal'ın Haziran 2006 sayılarının kapak konusu Ruby ve RoR.

Bir dilin teknik, soyut, formel bir varlık değil, yaşayan, gelişen (ve bazen ölen) sosyokültürel bir yapı olduğunu bilenler için bu kısacık haber çok şey anlatıyor.

İlgili Yazılar

Javacılar da Ruby Demeye Başladı

FZ

Chris Adamson Ruby the Rival başlıklı yeni yazısında Java dünyasının ağır topları Bruce Tate, James Duncan Davidson, Robert Cooper ve Bill Venners sohbet etmiş ve Ruby'ye nasıl baktıklarını ele almış.

Bir iki şüpheli bakış açısını, "acaba ...?"lı tereddüdü bir kenara bırakırsak görülen manzara şu ki Java programcıları da Ruby'nin çekiciliğine dayanamıyorlar. Her ne kadar "ya aslında bakın enterprise mevzular, çok elemanlı projeler, evet var böyle argümanlarımız ama..." filan deseler de Ruby'nin getirdiği üretkenlik kazancı, Ruby on Rails'in katalizör görevi üstlenmesi gibi durumların farkında olduklarını itiraf ediyorlar.

Symbian OS için Ruby, Symbian Tarafından Yayımlandı

anonim

Symbian firması Symbian OS için kendi hazırladığı Ruby implementasyonunu yayımladı.
Bu uygulamanın ilginç tarafı Symbian'ın kendi inisiyatifi ile hazırlanmış olması. Ruby'nin yaygınlaştığının ve değerinin daha iyi anlaşılmakta olduğunun bir göstergesi olarak algılanabileceği gibi Ruby denince akla sadece Rails ve Web programlama gelmesinin yanlış olacağına dair de örnek teşkil ediyor.

Haber kaynağı: PINguAR

Ruby ve Rails Dünyasından

anonim

Sözü fazla uzatmadan kısa günün sonunda net aleminde Ruby ve Rails ile ilgili hatırlanması gereken notlarımıza bir bakalım.

* Murat Çeliker in yazdığı ilk türkçe Ruby on Rails kılavuzu'nun birinci bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.
* Aslen bir java idesi olarak başlayan jedit projesine Ruby ile güzelliklerini katan eklentileri burada bulabilirsiniz.
*Migrating data and schema videosunda anlatılan kodlara buradan ulaşabilirsiniz.
* Son olarak Atilla ÖZGÜR ün yazdığı Web Application Testing in Ruby ( WATIR ) ve SQL Enjeksiyon ve Watir başlıklı makalelerde oldukça ilgi çekici ve faydalı...

Rails 2.0 ve hatta 2.0.2 çıktı

butch

İlgilenen üye kalmamış olacak ki bu haber FM'e ulaşmadı. Yabancı olduğum bir konu olmakla beraber meraklılarının bu sürümü heyecanla beklediklerini biliyorum. 7 Aralık tarihinde 2.0 sürümü ile arenaya dönen Ruby On Rails'deki yenilikler için buraya, bu duyurunun hemen ardından gelen 2.0.2 sürümü için de burayı ziyaret edebilirsiniz. Rails 2.0 ile ilgili Türkçe bir yorumu da bildirgec.org'da bulabilirsiniz.

Ruby, Microsoft ve .NET

anonim

Microsoft Ruby'ye de el atmış durumda. RubyCLR'yi geliştiren John Lam'ı işe alan Microsoft, IronPython ile gerçekleştirdiği hareketin bir benzerini Ruby için de yapmışa benziyor. Böylece CLR (Common Language Runtime) ortamının ve dolayısı ile .NET programlama platformunun hem dil açısından zenginleşmesi hem de Python, Ruby gibi etkileşimli, çok hızlı program geliştirme sağlayan dinamik dillerle daha uyumlu hale gelmesi bekleniyor.

Kaynak: http://news.com.com