netSınav: Ruby On Rails Uygulaması Geliştirimi

0
anonim
Ruby On Rails ile internet üzerinden sınav sisteminin nasıl geliştirileceğine dair bölümsel halde ilerleyen bir tasarı netSınav.

Ne olduğuna dair detaylı bilgi burada yer alıyor.

Ayrıca 1. bölüm , 2. bölüm , ve 3. bölüm bağlantıları.

Sayfadan Alıntı: netSınav aslında bir uygulamanın gelişme evrelerini çok gelişmişlik düzeyine yaklaşana kadar adım adım arttırarak, gerekli bilgilendirmeleri yaparak yoluna devam edecektir.

Tasarıya yorumlarınızla ve yol haritası iyileştirmeleriyle katkıda bulunabilirsiniz. Tasarı sayfasına RubyForge üzerinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
selcukgokturk
Öncelikle döküman(lar)ı hazırlayan arkadaşın eline sağlık demek istiyorum. Ruby ile ilgili yazıların artması, eş değer olarak, Türkiye'de bu konuya olan ilginin yükselmesine sebep olacaktır. Ruby teknolojileri ile ilgili, Türkiye BT topluluğu yeterince bilgi edinemiyor/edinmiyor diye düşünüyorum.

Diğer bir yandan ise klasik bir Fazlamesai durumu ile karşı karşıyayız. Abuk subuk haberlere, zibilyon tane yorum yazılırken, bu tür konular altında, bu arkadaşların yorumlarını görmek pek mümkün olmuyor.

Bunun nedeni zaten çok açık ve net ama ben birkez daha sormak istiyorum, neden böyle? Yani çok kısa bir teşvik edici cümle bile yazmaktan aciz mi devamlı yorum yazan Fazlamesai topluluğu ?

Bu uzun süreden beri içimde ukte olan bir konu idi, madem konu açıldı, lütfen diyorum arkadaşlar. Bu kafa yapısı ile bir yere varmak mümkün değil. Yurtdışında duyurulan projeler ve proje sahipleri ile ilgili olağanüstü bir hayranlık güdüsü oluşturulurken, kendi içimizden birileri birşeyler yapmaya çalıştığında, değil desteklemek, iki satır yorum bile yazılmıyor. Pes yani.
0
anonim
Çok teşekkür ediyorum @selcukgokturk gerçekten değerli yorumlarınız için.

Son paragraflarınıza katılmamak elde değil.
Selamlar.
0
SHiBuMiGo
Türkçe kaynak ile ilgili bir gerçek var: İngilizce kaynaklar o kadar baskınki ve fazlaki, Türkçe yapılan her şey devede kulak kalıyor ve bir süre sonra kayboluyor. Bugün bir problem ile ilgili araştırma yaparken hangi dile öncelik veriyorsunuz bir düşünün, çoğumuz Türkçe'yi kaynak bulma ihtimalimizin düşük olduğunu düşünerek baştan eliyoruz.

muarifer'in koymuş olduğu içerik bana göre başarılı, alıp birşeylerin çevirisini yapayım dememiş, kendisi özgün bir içerik yaratmış. Hatta üşenmemiş screencastlerini de oluşturmuş. Yalnızca şu an için zaten Türkiye'deki Ruby ve Ror kullanıcılarının sayısı kısıtlı, Türkçe içerik de yazılım geliştirme alanında oldukça kısıtlı olunca ilgi alaka da dolayısıyla az oluyor.
0
selcukgokturk
İlgi, alakası olmayan, zibilyon adet konuya, sadece ismim gözüksün / reklamım olsun / egolarımı tatmin edeyim (bkz: Gezegen Linux) diye yorum yazan insan olduğu için, o kişilerin yerli malı diye tabir edebileceğimiz konularada yorum yazması, pek zor olmasa gerek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby on Rails 1.2 RC1 Unicode Desteği ile Çıktı

anonim

Ruby on Rails 1.2 RC1 çok istenen Unicode desteği de dahil olmak üzere yeni özellikleri ile çıktı.

Symbian OS için Ruby, Symbian Tarafından Yayımlandı

anonim

Symbian firması Symbian OS için kendi hazırladığı Ruby implementasyonunu yayımladı.
Bu uygulamanın ilginç tarafı Symbian'ın kendi inisiyatifi ile hazırlanmış olması. Ruby'nin yaygınlaştığının ve değerinin daha iyi anlaşılmakta olduğunun bir göstergesi olarak algılanabileceği gibi Ruby denince akla sadece Rails ve Web programlama gelmesinin yanlış olacağına dair de örnek teşkil ediyor.

Haber kaynağı: PINguAR

Ruby on Rails ve RoR Kitabı: 2006 Jolt Birincisi!

anonim

16. Jolt ödüllerinde, Rails 1.0, web geliştirme araçları kategorisinde; Agile Web Development with Rails kitabı da en iyi teknik kitap kategorisinde birinci oldular.

Rails 1.0, yarıştığı kategorideki JBoss 4.x, Backbase, Coldfusion ve Zend Studio gibi güçlü rakiplerine rağmen birinci olmayı başarırken; "Agile Web Development with Rails" kitabının kategorisinde Practical Common Lisp, Wicked Cool Java gibi kitaplar bulunuyordu.

Ruby Yüklemeden Ruby Çalışın

FZ

Ruby ismi epey popüler bugünlerde, iyi ama yeni bir dil ilginizi çekti diye bilgisayarınıza kurmanız şart mı? Internet ve 1 adet tarayıcı dururken neden değerli makinanızın değerli diskine bir şeyler kurasınız ki?

Try Ruby sitesine gidin ve sadece web tarayıcınızı kullanarak, sitedeki etkileşimli öğretici sistem aracılığı ile ilk Ruby deneyimlerinizi edinin!

Ruby on Rails

malkocoglu_2

Popüler nesnesel tabanlı dil Ruby için yeni bir altyapı projesi, Rails piyasaya çıktı. Rails, veri tabanı erişimi, görsel HTML kodlarınız için bir MVC altyapısı, sayfa içinde Ruby bazlı bir dil ile veriye erişim sağlayarak, Web odaklı kodlamanın tüm ihtiyaçlarını cevaplamaya talip bir proje. Java'dan sonra, lider olacak diğer dilin Ruby olacağını düşününen şahsımız için bu gelişme güzel bir haber oldu.

http://www.rubyonrails.com

"Rails is a full-stack, open-source web framework in Ruby for writing real-world applications with joy and less code than most frameworks spend doing XML sit-ups"