Ruby.NET Derleyicisi BETA Sürümü Çıktı

0
FZ
Gardens Point Ruby.NET derleyicisinin BETA sürümü çıkmış. Sitesinde yazılanlara göre derleyici şu anda bir Ruby kaynak kod dosyasını doğrulanabilir bir .NET 2.0 "assembly" dosyasına derleyebiliyor veya doğrudan söz konusu Ruby kaynak kodunu çalıştırabiliyor (derle, yükle, çalıştır). Ruby.NET derleyicisi Ruby 1.8.2 süiti ile gelen samples/test.rb içindeki 871 testi de düzgün olarak geçmiş durumda.

İlgili Yazılar

Ruby on Rails ve RoR Kitabı: 2006 Jolt Birincisi!

anonim

16. Jolt ödüllerinde, Rails 1.0, web geliştirme araçları kategorisinde; Agile Web Development with Rails kitabı da en iyi teknik kitap kategorisinde birinci oldular.

Rails 1.0, yarıştığı kategorideki JBoss 4.x, Backbase, Coldfusion ve Zend Studio gibi güçlü rakiplerine rağmen birinci olmayı başarırken; "Agile Web Development with Rails" kitabının kategorisinde Practical Common Lisp, Wicked Cool Java gibi kitaplar bulunuyordu.

Ruby on Rails 1.0: Web Programlama Rayına Oturuyor

anonim

Ve sonunda Ruby on Rails 13 Aralık itibariyle 1.0 sürüm numarasına ulaştı. Şu aralar beni deli etse de yine de onu seviyorum. RoR'a göz atmanız için bir kaç sebep

* Kolay öğrenmek için videolar
* ActiveRecord Nesne ilişkisel haritalama
* Standart Ajax Desteği
* Standart birim ve fonksiyon testleri


Bunların hiç biri sizi ilgilendirmiyorsa en azından web sitesinin yeni tasarımı görülmeye değer. Umarım 2.0 versiyonu çıktığında Türkiye'de parti yapabileceğimiz kadar RoR kullanıcısı olur ;-)

Javacılar da Ruby Demeye Başladı

FZ

Chris Adamson Ruby the Rival başlıklı yeni yazısında Java dünyasının ağır topları Bruce Tate, James Duncan Davidson, Robert Cooper ve Bill Venners sohbet etmiş ve Ruby'ye nasıl baktıklarını ele almış.

Bir iki şüpheli bakış açısını, "acaba ...?"lı tereddüdü bir kenara bırakırsak görülen manzara şu ki Java programcıları da Ruby'nin çekiciliğine dayanamıyorlar. Her ne kadar "ya aslında bakın enterprise mevzular, çok elemanlı projeler, evet var böyle argümanlarımız ama..." filan deseler de Ruby'nin getirdiği üretkenlik kazancı, Ruby on Rails'in katalizör görevi üstlenmesi gibi durumların farkında olduklarını itiraf ediyorlar.

Ruby on Rails Topluluğunda Neler oluyor?

dueSouth

Şimdilerde Rails konuşlandırmak için en çok önerilen sunucu olan Mongrel'in ilk geliştiricisi Zed Shaw kendi blog sayfasında Rails topluluğunun iç dünyası hakkında bilgi veriyor. Görünüşe göre topluluktan bazıları onu kızdırmışlar ve oldukça ağır bir eleştiri olan bu yazıyı yazmasına ve aktif olarak Rails geliştiriciliğinden çekilmesine sebep olmuşlar.

Ruby Haber Turu

anonim

Sözü uzatmaya gerek yok sırada bekleyen çok haber var. Hemen bakalım, geçtiğimiz günlerde Ruby dünyasında neler olmuş.

* Pınar Yanardağ verdiği ilk seminerinin sunumlarını buraya koymuş. (Tabi ki Ruby semineri. Seminerlerinin devamını dileriz...)
* MySQL yükselen Ruby güneşine kayıtsız kalamamış ve resmi sitesinde Ruby Formunu açmış.
* 25000 satır Changelog'un incelenmesiyle ortaya çıkan Changes in Ruby 1.9 belgesi incelenmeye değer.
* O'Reilly Radar a göre geçtiğimiz 3 aylık sürede Python kitabı satışları %20 artarken Ruby kitap satışlarındaki artış 1552% olmuş.
* Hazır kitap bahsi açılmışken Ruby ile grafik arayüzlü programlar geliştirmek isteyenler için Rapid GUI Development with QtRuby kitabının 8.50$ lik pdf sürümü ekonomik ve önemli bir kaynak olarak Ruby'cileri bekliyor.