Ruby ve Rails Dünyasından

0
anonim
Sözü fazla uzatmadan kısa günün sonunda net aleminde Ruby ve Rails ile ilgili hatırlanması gereken notlarımıza bir bakalım.

* Murat Çeliker in yazdığı ilk türkçe Ruby on Rails kılavuzu'nun birinci bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.
* Aslen bir java idesi olarak başlayan jedit projesine Ruby ile güzelliklerini katan eklentileri burada bulabilirsiniz.
*Migrating data and schema videosunda anlatılan kodlara buradan ulaşabilirsiniz.
* Son olarak Atilla ÖZGÜR ün yazdığı Web Application Testing in Ruby ( WATIR ) ve SQL Enjeksiyon ve Watir başlıklı makalelerde oldukça ilgi çekici ve faydalı...

Görüşler

0
anonim
1. ve 3. linklerde bir sorun oluşmuş. 1. maddenin 2. linki burada 3. maddedeki kod linki ise burada
0
anonim
Ayrıca gecenin ilerleyen saatlerinde rastladığım başka bir güzel rails linki. Yazdığınız uygulamaya çoklu dil desteği vermeniz için 10 kolay adım.
0
anonim
Bir habere bu kadar çok ek yapmamak lazım ama zaman karşılaştığım bir soru, " Rails desteği veren hosting firması var mı ? " Evet var hem de Türkiye'de kendilerine buradan ulaşabilirsiniz. Bende bu fırsattan istifade vizyonlarından dolayı firmayı tebrik etmek istiyorum.
0
librid
Çok güzel. Bu tip derlemelere devam edersek yakında rubygarden'da bir ayrıntılı bir Türkçe wiki sayfası hazırlanabilir.
Bu arada yorumdaki hosting firması linkinde typo olmuş, çalışan link: http://planev.com/plans-depo.html
0
anonim
Hmm güzel seçenekler sunan bir firma. Özelliklede ücretsiz web alanı servislerini denemeyi düşünüyorum. Bu sayede python ile web programlama konusunda önemli bir adım atabileceğim. Link için sağolun.

Not: RoR için verilen link Python'cuya yaradı. Neye niyet, neye kısmet :). Hem zaten önemli olan kod, dili ne olursa olsun ;).
0
anonim
Sonuna .net eki gelmediği sürece bütün diller bizim yabancı yok aramızda :)
0
eof
Sunucuları Amerika'da. Yurtdışında zaten seçenek bakımından problem yok. İlk tercihim TextDrive bu durumda. Türkiye internet omurgası üzerinde Rails hosting hâlâ yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby Haber Turu

anonim

Sözü uzatmaya gerek yok sırada bekleyen çok haber var. Hemen bakalım, geçtiğimiz günlerde Ruby dünyasında neler olmuş.

* Pınar Yanardağ verdiği ilk seminerinin sunumlarını buraya koymuş. (Tabi ki Ruby semineri. Seminerlerinin devamını dileriz...)
* MySQL yükselen Ruby güneşine kayıtsız kalamamış ve resmi sitesinde Ruby Formunu açmış.
* 25000 satır Changelog'un incelenmesiyle ortaya çıkan Changes in Ruby 1.9 belgesi incelenmeye değer.
* O'Reilly Radar a göre geçtiğimiz 3 aylık sürede Python kitabı satışları %20 artarken Ruby kitap satışlarındaki artış 1552% olmuş.
* Hazır kitap bahsi açılmışken Ruby ile grafik arayüzlü programlar geliştirmek isteyenler için Rapid GUI Development with QtRuby kitabının 8.50$ lik pdf sürümü ekonomik ve önemli bir kaynak olarak Ruby'cileri bekliyor.

IBM'den Ruby'ye destek

anonim

IBM, Rails ile DB2 veritabanı kullanacak gelişticiler için özel bir araç seti hazırlamış.

IBM gibi önemli bir firma Ruby on Rails'i kendi ürünü için desteklerken hala kafasını kuma gömen kaldıysa onlar için uyanmanın vakti gelmiş demektir ;)

Ruby'yi Özelleştirmek

anonim

Ruby'yi gördünüz beğendiniz. Onunla kod yazmaya uygulama geliştirmeye başladınız. Ama gün geldi Ruby size yetmedi. Daha fazlasını istiyorsunuz veya varolan eklentileri NIH sebebiyle kullanmıyorsunuz. O zaman sizi Ruby için eklenti geliştirme kılavuzuna alalım. Ruby'nin kendisini veya arkasındaki büyük gücü kullanarak sizde Ruby için eklentiler yazabilirsiniz. Tabi ki her zaman ki Ruby kolaylığı ve eğlencesiyle. Code Ruby Be Happy...

Ruby ve RoR: Bu ayki büyük bilgisayar dergilerinin gözdesi

FZ

2006 yılı Ruby Yılı olarak anılabilir. Jolt Awards etkinliğinde birincilikleri kapan Ruby "framework"ü RoR, Ruby kitabı, vs. derken bu ay da iki önemli derginin kapağında Ruby var.

Linux Journal dergisinin Temmuz 2006 ve Dr. Dobb's Journal'ın Haziran 2006 sayılarının kapak konusu Ruby ve RoR.

Bir dilin teknik, soyut, formel bir varlık değil, yaşayan, gelişen (ve bazen ölen) sosyokültürel bir yapı olduğunu bilenler için bu kısacık haber çok şey anlatıyor.

Google Sonunda Ruby'yi de Kutsadı

anonim

Favori arama motorumuz Google'ın çıkardığı SketchUp isimli üç boyutlu modelleme yazılımı betik dili olarak Ruby'yi kullanıyor.