Ruby ve Rails Dünyasından

0
anonim
Sözü fazla uzatmadan kısa günün sonunda net aleminde Ruby ve Rails ile ilgili hatırlanması gereken notlarımıza bir bakalım.

* Murat Çeliker in yazdığı ilk türkçe Ruby on Rails kılavuzu'nun birinci bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.
* Aslen bir java idesi olarak başlayan jedit projesine Ruby ile güzelliklerini katan eklentileri burada bulabilirsiniz.
*Migrating data and schema videosunda anlatılan kodlara buradan ulaşabilirsiniz.
* Son olarak Atilla ÖZGÜR ün yazdığı Web Application Testing in Ruby ( WATIR ) ve SQL Enjeksiyon ve Watir başlıklı makalelerde oldukça ilgi çekici ve faydalı...

Görüşler

0
anonim
1. ve 3. linklerde bir sorun oluşmuş. 1. maddenin 2. linki burada 3. maddedeki kod linki ise burada
0
anonim
Ayrıca gecenin ilerleyen saatlerinde rastladığım başka bir güzel rails linki. Yazdığınız uygulamaya çoklu dil desteği vermeniz için 10 kolay adım.
0
anonim
Bir habere bu kadar çok ek yapmamak lazım ama zaman karşılaştığım bir soru, " Rails desteği veren hosting firması var mı ? " Evet var hem de Türkiye'de kendilerine buradan ulaşabilirsiniz. Bende bu fırsattan istifade vizyonlarından dolayı firmayı tebrik etmek istiyorum.
0
librid
Çok güzel. Bu tip derlemelere devam edersek yakında rubygarden'da bir ayrıntılı bir Türkçe wiki sayfası hazırlanabilir.
Bu arada yorumdaki hosting firması linkinde typo olmuş, çalışan link: http://planev.com/plans-depo.html
0
anonim
Hmm güzel seçenekler sunan bir firma. Özelliklede ücretsiz web alanı servislerini denemeyi düşünüyorum. Bu sayede python ile web programlama konusunda önemli bir adım atabileceğim. Link için sağolun.

Not: RoR için verilen link Python'cuya yaradı. Neye niyet, neye kısmet :). Hem zaten önemli olan kod, dili ne olursa olsun ;).
0
anonim
Sonuna .net eki gelmediği sürece bütün diller bizim yabancı yok aramızda :)
0
eof
Sunucuları Amerika'da. Yurtdışında zaten seçenek bakımından problem yok. İlk tercihim TextDrive bu durumda. Türkiye internet omurgası üzerinde Rails hosting hâlâ yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Symbian OS için Ruby, Symbian Tarafından Yayımlandı

anonim

Symbian firması Symbian OS için kendi hazırladığı Ruby implementasyonunu yayımladı.
Bu uygulamanın ilginç tarafı Symbian'ın kendi inisiyatifi ile hazırlanmış olması. Ruby'nin yaygınlaştığının ve değerinin daha iyi anlaşılmakta olduğunun bir göstergesi olarak algılanabileceği gibi Ruby denince akla sadece Rails ve Web programlama gelmesinin yanlış olacağına dair de örnek teşkil ediyor.

Haber kaynağı: PINguAR

Ruby on Rails

malkocoglu_2

Popüler nesnesel tabanlı dil Ruby için yeni bir altyapı projesi, Rails piyasaya çıktı. Rails, veri tabanı erişimi, görsel HTML kodlarınız için bir MVC altyapısı, sayfa içinde Ruby bazlı bir dil ile veriye erişim sağlayarak, Web odaklı kodlamanın tüm ihtiyaçlarını cevaplamaya talip bir proje. Java'dan sonra, lider olacak diğer dilin Ruby olacağını düşününen şahsımız için bu gelişme güzel bir haber oldu.

http://www.rubyonrails.com

"Rails is a full-stack, open-source web framework in Ruby for writing real-world applications with joy and less code than most frameworks spend doing XML sit-ups"

Ruby on Rails Topluluğunda Neler oluyor?

dueSouth

Şimdilerde Rails konuşlandırmak için en çok önerilen sunucu olan Mongrel'in ilk geliştiricisi Zed Shaw kendi blog sayfasında Rails topluluğunun iç dünyası hakkında bilgi veriyor. Görünüşe göre topluluktan bazıları onu kızdırmışlar ve oldukça ağır bir eleştiri olan bu yazıyı yazmasına ve aktif olarak Rails geliştiriciliğinden çekilmesine sebep olmuşlar.

Ruby on Rails ve RoR Kitabı: 2006 Jolt Birincisi!

anonim

16. Jolt ödüllerinde, Rails 1.0, web geliştirme araçları kategorisinde; Agile Web Development with Rails kitabı da en iyi teknik kitap kategorisinde birinci oldular.

Rails 1.0, yarıştığı kategorideki JBoss 4.x, Backbase, Coldfusion ve Zend Studio gibi güçlü rakiplerine rağmen birinci olmayı başarırken; "Agile Web Development with Rails" kitabının kategorisinde Practical Common Lisp, Wicked Cool Java gibi kitaplar bulunuyordu.

Ruby'yi Özelleştirmek

anonim

Ruby'yi gördünüz beğendiniz. Onunla kod yazmaya uygulama geliştirmeye başladınız. Ama gün geldi Ruby size yetmedi. Daha fazlasını istiyorsunuz veya varolan eklentileri NIH sebebiyle kullanmıyorsunuz. O zaman sizi Ruby için eklenti geliştirme kılavuzuna alalım. Ruby'nin kendisini veya arkasındaki büyük gücü kullanarak sizde Ruby için eklentiler yazabilirsiniz. Tabi ki her zaman ki Ruby kolaylığı ve eğlencesiyle. Code Ruby Be Happy...