Ruby on Rails ve RoR Kitabı: 2006 Jolt Birincisi!

0
anonim
16. Jolt ödüllerinde, Rails 1.0, web geliştirme araçları kategorisinde; Agile Web Development with Rails kitabı da en iyi teknik kitap kategorisinde birinci oldular.

Rails 1.0, yarıştığı kategorideki JBoss 4.x, Backbase, Coldfusion ve Zend Studio gibi güçlü rakiplerine rağmen birinci olmayı başarırken; "Agile Web Development with Rails" kitabının kategorisinde Practical Common Lisp, Wicked Cool Java gibi kitaplar bulunuyordu.
CMP Media gibi ciddi bir kuruluşun verdiği Jolt ödüllerine yazılım endüstrisinin Oscar'ı veya Grammy'si benzetmesi yapılıyor.

Kaynak: http://www.loudthinking.com/arc/000573.html

İlgili Yazılar

Google Sonunda Ruby'yi de Kutsadı

anonim

Favori arama motorumuz Google'ın çıkardığı SketchUp isimli üç boyutlu modelleme yazılımı betik dili olarak Ruby'yi kullanıyor.

Ruby On Rails 1.2

avukatahmetusta

Uygulama geliştirme altyapısı Ruby On Rails, 1.2 sürümüne ulaştı.

Ruby'nin yeni sürümlerinde desteklenecek olan UTF-8 şimdiden RoR tarafından destekleniyor bile.

Ruby on Rails

malkocoglu_2

Popüler nesnesel tabanlı dil Ruby için yeni bir altyapı projesi, Rails piyasaya çıktı. Rails, veri tabanı erişimi, görsel HTML kodlarınız için bir MVC altyapısı, sayfa içinde Ruby bazlı bir dil ile veriye erişim sağlayarak, Web odaklı kodlamanın tüm ihtiyaçlarını cevaplamaya talip bir proje. Java'dan sonra, lider olacak diğer dilin Ruby olacağını düşününen şahsımız için bu gelişme güzel bir haber oldu.

http://www.rubyonrails.com

"Rails is a full-stack, open-source web framework in Ruby for writing real-world applications with joy and less code than most frameworks spend doing XML sit-ups"

Ruby on Rails 1.2 RC1 Unicode Desteği ile Çıktı

anonim

Ruby on Rails 1.2 RC1 çok istenen Unicode desteği de dahil olmak üzere yeni özellikleri ile çıktı.

Rails 2.0 ve hatta 2.0.2 çıktı

butch

İlgilenen üye kalmamış olacak ki bu haber FM'e ulaşmadı. Yabancı olduğum bir konu olmakla beraber meraklılarının bu sürümü heyecanla beklediklerini biliyorum. 7 Aralık tarihinde 2.0 sürümü ile arenaya dönen Ruby On Rails'deki yenilikler için buraya, bu duyurunun hemen ardından gelen 2.0.2 sürümü için de burayı ziyaret edebilirsiniz. Rails 2.0 ile ilgili Türkçe bir yorumu da bildirgec.org'da bulabilirsiniz.