Ruby on Rails Dünyasından...

0
anonim
Ruby on Rails dünyasındaki son gelişmelere kısaca bir göz atalım. İlk olarak üç yıllık bir .net geliştiricisinin, RoR a geçiş öyküsü şöyle başlıyor, "I had spent nearly three years learning .Net, Microsoft was due to launch 2.0 in November of this year, and I couldn’t imagine building a web application without it." devamı burada
Windows kullanıcılarına güzel bir haberle devam edelim. Instant Rails. Abria Merlin in Ruby karşılığı da diyebileceğiniz bu program, MySQL , Ruby ve Ruby on Rails paketlerini içinde barındırıyor ve tek tuşla kurulum yapmanızı sağlıyor.

Bir diğer güzel haber bütün platformlardaki kullanıcılar için RoR için hoş bir IDE: RadRails.

Bu haberlerin üstüne RoR a başlayacaklar için çok faydalı üreteç betikleri içeren bir site burada.

Son olarak geçen günlerde de FM forumlarında geçen bir tartışmanın konusu olan ister yerel uygulamanızda isterseniz web üzerinde chart, tablo ve aklınıza gelebilecek her tür grafiği oluşturup sunmanızı sağlayacak RMagick kütüphanesi.

Görüşler

0
FZ
Smalltalk seven ve Common Lisp ile oyun geliştiren bir eleman en sonunda yetti gari, nedir bu Ruby de rubi kardeşim diye girişmiş konuya:

http://www.ptarmigangames.com/malcontent/archives/39

Take Smalltalk. * cripple blocks and exceptions. * Add some gratutious C++ syntax. * Add some horrible perlisms (most of the garbage is supposed to go away, but x if y screws up the flow when reading the code. “Throw match into tub…unless you’ve already filled it with gasoline” I had to stop reading about it, it was killing me. If I didn’t know and love Smalltalk, then I might see it as something wonderful, but since I do, I don’t. I haven’t looked into Rails yet, its killer app, so I can’t comment yet on that, but I have seen the annoying video. Ruby seems to be the current ‘new wave’ of programming. At least people are seeing the benefits of dynamic languages now. Unfortunately they are way behind what already exists. Possibly in another five years, with lots of improvements to eclipse, and a simplification of the language, the Ruby camp may end up re-inventing Smalltalk.
0
ttk
Nasıl yani, aslında raylarda ilerleyen kırpılmış, kuyruğuna biraz da C++ sintaksı vagonu takılmış SmallTalk da, caponlar (veya japonlar) bize bunun adının Ruby olduğunu mu söylüyorlarmış yani ??
0
FZ
Orada biraz da "Amerikayı bazı bakımlardan yeniden keşfediyorsunuz ve bunu beklediğimiz kadar iyi de yapmıyorsunuz, yapılmış şeylere hiç mi bakmıyorsunuz" serzenişi var. Pek haksız sayılmaz. Ruby ya da RoR kötü şeyler olduğundan değil yani işte .NET ile uğraşmış adamlar aaa, ne güzel bu Ruby, RoR ne kadar hızlı geliştirmeye imkan veriyor diyorlar, yani epey bir insan için hakikaten zümrüt, değerli imkanlar sunuyor. Bu, bir başarıdır.

En nihayetinde SmallTalk da, Ruby de bilgisayara kurulup denenebilecek, haklarında epey yazılıp çizilmiş şeyler. Belgeler mevcut yani ve programcılar da kendileri karar verirler.

Bir de işin sosyal boyutu var, yani Graham'ın dediği gibi, bir grup insan mesela O'Reilly'deki her kitabın iyi olduğunu düşünür, dolayısı ile eğer O'Reilly bir dil ile ilgili kitap çıkarmadı ise o dil çok popüler olmaz, vs. (Ruby ile ilgili O'Reilly kitabı var mı bilmiyorum, o yazdıklarımı genel anlamda yazdım). Farklı bir açıdan, Ruby'nin de sırf bir Japon tarafından geliştirildiği için önyargılara maruz kaldığı düşüncesi de mevcut bazı çevrelerde.

Kendi adıma, işleri pratik hale getirecek, hızlandıracak, kolaylaştıracak her türlü çabayı, aracı, teknolojiyi ve platformu minnetle karşılarım. Şikayet olsa olsa, "ne güzel yapmışsınız, akıllısınız, keşke sizden önce gelenlerin yaptıklarını daha iyi okuyup anlasaydınız ve çok daha güzelini yapsaydınız, bunu yapabilecek potansiyeliniz var çünkü" şeklinde oluyor.
0
husgom
Daha duyurulmadi ama 12 Kasım'da İstanbul Emo'da Rails semineri vericem. :)
0
yetgin
Summary


I’ve done my research, and decided. I’ve got Programming Ruby and a book on Subversion on the way, and can’t wait to start applying everything to a real project. "

Pu ha ha. :p Onca popagandanın ardından çok komik duruyo...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby on Rails 1.2 RC1 Unicode Desteği ile Çıktı

anonim

Ruby on Rails 1.2 RC1 çok istenen Unicode desteği de dahil olmak üzere yeni özellikleri ile çıktı.

Ruby ve Rails Dünyasından

anonim

Sözü fazla uzatmadan kısa günün sonunda net aleminde Ruby ve Rails ile ilgili hatırlanması gereken notlarımıza bir bakalım.

* Murat Çeliker in yazdığı ilk türkçe Ruby on Rails kılavuzu'nun birinci bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.
* Aslen bir java idesi olarak başlayan jedit projesine Ruby ile güzelliklerini katan eklentileri burada bulabilirsiniz.
*Migrating data and schema videosunda anlatılan kodlara buradan ulaşabilirsiniz.
* Son olarak Atilla ÖZGÜR ün yazdığı Web Application Testing in Ruby ( WATIR ) ve SQL Enjeksiyon ve Watir başlıklı makalelerde oldukça ilgi çekici ve faydalı...

Ruby on Rails 1.0: Web Programlama Rayına Oturuyor

anonim

Ve sonunda Ruby on Rails 13 Aralık itibariyle 1.0 sürüm numarasına ulaştı. Şu aralar beni deli etse de yine de onu seviyorum. RoR'a göz atmanız için bir kaç sebep

* Kolay öğrenmek için videolar
* ActiveRecord Nesne ilişkisel haritalama
* Standart Ajax Desteği
* Standart birim ve fonksiyon testleri


Bunların hiç biri sizi ilgilendirmiyorsa en azından web sitesinin yeni tasarımı görülmeye değer. Umarım 2.0 versiyonu çıktığında Türkiye'de parti yapabileceğimiz kadar RoR kullanıcısı olur ;-)

Ruby, Microsoft ve .NET

anonim

Microsoft Ruby'ye de el atmış durumda. RubyCLR'yi geliştiren John Lam'ı işe alan Microsoft, IronPython ile gerçekleştirdiği hareketin bir benzerini Ruby için de yapmışa benziyor. Böylece CLR (Common Language Runtime) ortamının ve dolayısı ile .NET programlama platformunun hem dil açısından zenginleşmesi hem de Python, Ruby gibi etkileşimli, çok hızlı program geliştirme sağlayan dinamik dillerle daha uyumlu hale gelmesi bekleniyor.

Kaynak: http://news.com.com

Ruby On Rails Reklamları

meddah

Rails Envy ekibi, Apple'ın PC ve Mac reklamlarından ilham alarak çok hoş RoR reklamları hazırlanmış. Peki kime karşı dersiniz;
Ruby on Rails vs PHP
Ruby on Rails vs Java