Ruby On Rails 1.2

0
avukatahmetusta

Görüşler

0
Betelgeuse
Bu Ruby güzel birşeye benziyor. Yazılım geliştirmeye COBOL ile başlamış bir dinozor yazılımcı için önerir misiniz bunu? ASP + MS-SQL ikilisi yerine geçecek özgür yazılım taraflarından birşeyler araştırması içindeyim, PHP + PostgreSQL kurcalıyorum şu aralar ama Ruby gibi yeni çıkmış şeyler de ilgimi şekiyor. Nasıldır bu? Ticari veritabanı uygulamaları geliştirmek için yeterince olgunlaşmış mıdır? Tamam lafı döndürüp dolaştırmayayım, yani yeterince piyasa işi midir?
0
anonim
Valla piyasa işinden kasıt dev şirketlerin kullandığı enterprise işlerse Hayır. Ama piyasi işinden kasıt hızlı ve kolay uygulama gewliştirmek bu sırada da saç baş yolmamaksa EVET.

Örneğin Türkiyenin en yüksek hit alan site zincirlerinden biri pilli network RoR ile çalışıyor. Bence siz biri iki tutorial a 30-40 dakika vakit ayırıp kendiniz karar verin.
0
ng-near
Bir suredir Ror ile uygulama gelistiriyorum. Bazi eksiklikleri var, ozellikle yorumlamali bir dil olan ruby'nin yavasligi ve type sisteminden yoksun olusu beni en cok rahatsiz eden ozellikleri. Derleme olmadigi icin koddaki hatalar ancak kod bir kez calistiginda ortaya cikiyor. Java veya .Net muadili bir IDE'nin olmayisi da bir dezavantaj. Artilari ise, ogrenmesi, kod yazma ve test etme islerinin cok kolayca yapilabilmesi.
0
maul
ruby nin yavas oldugunu nasil ortaya cikardiniz? bu konuda makale veya dokuman varsa okumak isterim.

ayrica type sisteminin olmamasi bir avantaj olamaz mi?

IDE konusunda katiliyorum. umarim en yakin zamanda radrails gelisir.
0
ng-near
Makale, dokuman vs. okumadim. Ancak kendi yaptigim performance testlerinin ardindan The Computer Language Shootout Benchmarks adresinden Ruby ile diger dillerin gerceklestirimlerini karsilastirdim.
0
ng-near
Type sisteminin olmayisi bana bir miktar sac bas yoldurdu. Ozellikle Rails icinde az kullanilan metodlarin hangi tip parametreler bekledigi veya hangi tip nesneler dondurdugu tam olarak dokumante edilmedigi icin bazen kaynak koda bakmak, bazen de donen sinifinin tipini loglayip daha sonra o sinifla ilgii dokumanlara bakmak zorunda kaldigim durumlar oldu.
0
maul
ruby_turkey@yahoogroups.com adli bir email grubu var. henuz ruby nin ve rails'in turkiyede hak ettigi une ulasamamasindan oturu sakin bir grup. ancak ruby veya rails ile ugrasacaksaniz uye olmanizi tavsiye ederim.
0
anonim
Keşke bu grubu FM e haber girerek duyusaydınız. Eminim ilgi artacaktır.
0
anonim
hmm, yeri gelmişken; netSınav tasarısı ilginizi çekebilir belki.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pilli Network: RoR ile Koşuyor

postexitus

Türkiye'nin en eski ve en büyük bloglarından hafif.org ve bildirgec.org yanlarına 3ayak.org ve zamazing.org'u da alarak, Türkiye'nin ilk gelir paylaşımlı blog ağı olan pilli network'ü oluşturdular. Bunun fazlamesai.net ahalisini ilgilendiren tarafıysa tüm altyapının Ruby On Rails ile yazılmış olması.

Ruby on Rails 1.2 RC1 Unicode Desteği ile Çıktı

anonim

Ruby on Rails 1.2 RC1 çok istenen Unicode desteği de dahil olmak üzere yeni özellikleri ile çıktı.

Ruby on Rails 1.0: Web Programlama Rayına Oturuyor

anonim

Ve sonunda Ruby on Rails 13 Aralık itibariyle 1.0 sürüm numarasına ulaştı. Şu aralar beni deli etse de yine de onu seviyorum. RoR'a göz atmanız için bir kaç sebep

* Kolay öğrenmek için videolar
* ActiveRecord Nesne ilişkisel haritalama
* Standart Ajax Desteği
* Standart birim ve fonksiyon testleri


Bunların hiç biri sizi ilgilendirmiyorsa en azından web sitesinin yeni tasarımı görülmeye değer. Umarım 2.0 versiyonu çıktığında Türkiye'de parti yapabileceğimiz kadar RoR kullanıcısı olur ;-)

Ruby ve RoR: Bu ayki büyük bilgisayar dergilerinin gözdesi

FZ

2006 yılı Ruby Yılı olarak anılabilir. Jolt Awards etkinliğinde birincilikleri kapan Ruby "framework"ü RoR, Ruby kitabı, vs. derken bu ay da iki önemli derginin kapağında Ruby var.

Linux Journal dergisinin Temmuz 2006 ve Dr. Dobb's Journal'ın Haziran 2006 sayılarının kapak konusu Ruby ve RoR.

Bir dilin teknik, soyut, formel bir varlık değil, yaşayan, gelişen (ve bazen ölen) sosyokültürel bir yapı olduğunu bilenler için bu kısacık haber çok şey anlatıyor.

Ruby on Rails ve RoR Kitabı: 2006 Jolt Birincisi!

anonim

16. Jolt ödüllerinde, Rails 1.0, web geliştirme araçları kategorisinde; Agile Web Development with Rails kitabı da en iyi teknik kitap kategorisinde birinci oldular.

Rails 1.0, yarıştığı kategorideki JBoss 4.x, Backbase, Coldfusion ve Zend Studio gibi güçlü rakiplerine rağmen birinci olmayı başarırken; "Agile Web Development with Rails" kitabının kategorisinde Practical Common Lisp, Wicked Cool Java gibi kitaplar bulunuyordu.