Ruby On Rails 1.2

0
avukatahmetusta

Görüşler

0
Betelgeuse
Bu Ruby güzel birşeye benziyor. Yazılım geliştirmeye COBOL ile başlamış bir dinozor yazılımcı için önerir misiniz bunu? ASP + MS-SQL ikilisi yerine geçecek özgür yazılım taraflarından birşeyler araştırması içindeyim, PHP + PostgreSQL kurcalıyorum şu aralar ama Ruby gibi yeni çıkmış şeyler de ilgimi şekiyor. Nasıldır bu? Ticari veritabanı uygulamaları geliştirmek için yeterince olgunlaşmış mıdır? Tamam lafı döndürüp dolaştırmayayım, yani yeterince piyasa işi midir?
0
anonim
Valla piyasa işinden kasıt dev şirketlerin kullandığı enterprise işlerse Hayır. Ama piyasi işinden kasıt hızlı ve kolay uygulama gewliştirmek bu sırada da saç baş yolmamaksa EVET.

Örneğin Türkiyenin en yüksek hit alan site zincirlerinden biri pilli network RoR ile çalışıyor. Bence siz biri iki tutorial a 30-40 dakika vakit ayırıp kendiniz karar verin.
0
ng-near
Bir suredir Ror ile uygulama gelistiriyorum. Bazi eksiklikleri var, ozellikle yorumlamali bir dil olan ruby'nin yavasligi ve type sisteminden yoksun olusu beni en cok rahatsiz eden ozellikleri. Derleme olmadigi icin koddaki hatalar ancak kod bir kez calistiginda ortaya cikiyor. Java veya .Net muadili bir IDE'nin olmayisi da bir dezavantaj. Artilari ise, ogrenmesi, kod yazma ve test etme islerinin cok kolayca yapilabilmesi.
0
maul
ruby nin yavas oldugunu nasil ortaya cikardiniz? bu konuda makale veya dokuman varsa okumak isterim.

ayrica type sisteminin olmamasi bir avantaj olamaz mi?

IDE konusunda katiliyorum. umarim en yakin zamanda radrails gelisir.
0
ng-near
Makale, dokuman vs. okumadim. Ancak kendi yaptigim performance testlerinin ardindan The Computer Language Shootout Benchmarks adresinden Ruby ile diger dillerin gerceklestirimlerini karsilastirdim.
0
ng-near
Type sisteminin olmayisi bana bir miktar sac bas yoldurdu. Ozellikle Rails icinde az kullanilan metodlarin hangi tip parametreler bekledigi veya hangi tip nesneler dondurdugu tam olarak dokumante edilmedigi icin bazen kaynak koda bakmak, bazen de donen sinifinin tipini loglayip daha sonra o sinifla ilgii dokumanlara bakmak zorunda kaldigim durumlar oldu.
0
maul
ruby_turkey@yahoogroups.com adli bir email grubu var. henuz ruby nin ve rails'in turkiyede hak ettigi une ulasamamasindan oturu sakin bir grup. ancak ruby veya rails ile ugrasacaksaniz uye olmanizi tavsiye ederim.
0
anonim
Keşke bu grubu FM e haber girerek duyusaydınız. Eminim ilgi artacaktır.
0
anonim
hmm, yeri gelmişken; netSınav tasarısı ilginizi çekebilir belki.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby Haber Turu

anonim

Sözü uzatmaya gerek yok sırada bekleyen çok haber var. Hemen bakalım, geçtiğimiz günlerde Ruby dünyasında neler olmuş.

* Pınar Yanardağ verdiği ilk seminerinin sunumlarını buraya koymuş. (Tabi ki Ruby semineri. Seminerlerinin devamını dileriz...)
* MySQL yükselen Ruby güneşine kayıtsız kalamamış ve resmi sitesinde Ruby Formunu açmış.
* 25000 satır Changelog'un incelenmesiyle ortaya çıkan Changes in Ruby 1.9 belgesi incelenmeye değer.
* O'Reilly Radar a göre geçtiğimiz 3 aylık sürede Python kitabı satışları %20 artarken Ruby kitap satışlarındaki artış 1552% olmuş.
* Hazır kitap bahsi açılmışken Ruby ile grafik arayüzlü programlar geliştirmek isteyenler için Rapid GUI Development with QtRuby kitabının 8.50$ lik pdf sürümü ekonomik ve önemli bir kaynak olarak Ruby'cileri bekliyor.

RadRails 0.6.3

anonim

Ruby On Rails ın havada uçan karada kaçan BGE (Bütünleşik Geliştirme Ortamı) si RadRails ın yeni versiyonu çıktı.
Bu versiyonda dikkat çeken yenilikler; Entegre MVC test ortamı ve hayatınızı zevkli ve kolay kılan RadRails eklentilerine artık RadRails içinden de bir kaç tıklama ile ulaşmanız olarak sayılabilir.
Herkese zevkli kodlar dilerim....

Ruby on Rails 1.0: Web Programlama Rayına Oturuyor

anonim

Ve sonunda Ruby on Rails 13 Aralık itibariyle 1.0 sürüm numarasına ulaştı. Şu aralar beni deli etse de yine de onu seviyorum. RoR'a göz atmanız için bir kaç sebep

* Kolay öğrenmek için videolar
* ActiveRecord Nesne ilişkisel haritalama
* Standart Ajax Desteği
* Standart birim ve fonksiyon testleri


Bunların hiç biri sizi ilgilendirmiyorsa en azından web sitesinin yeni tasarımı görülmeye değer. Umarım 2.0 versiyonu çıktığında Türkiye'de parti yapabileceğimiz kadar RoR kullanıcısı olur ;-)

EclipseCon 2006: En iyi Geliştirici Aracı Ödülü RadRails'in

anonim

Rails 1.0 ve Agile Web Development with Rails kitabının Jolt ödüllerini kazanmalarından sonra Rails ile ilgili bir başka araç daha birinci geldi.

Rails için Eclipse platformu üzerinde çalışan bir entegre geliştirme ortamı olan RadRails, Ruby on Rails sitesinde de kullanılması tavsiye edilen editörlerin arasında gösteriliyor.

Ruby.NET Derleyicisi BETA Sürümü Çıktı

FZ

Gardens Point Ruby.NET derleyicisinin BETA sürümü çıkmış. Sitesinde yazılanlara göre derleyici şu anda bir Ruby kaynak kod dosyasını doğrulanabilir bir .NET 2.0 "assembly" dosyasına derleyebiliyor veya doğrudan söz konusu Ruby kaynak kodunu çalıştırabiliyor (derle, yükle, çalıştır). Ruby.NET derleyicisi Ruby 1.8.2 süiti ile gelen samples/test.rb içindeki 871 testi de düzgün olarak geçmiş durumda.