IBM'den Ruby'ye destek

0
anonim
IBM, Rails ile DB2 veritabanı kullanacak gelişticiler için özel bir araç seti hazırlamış.

IBM gibi önemli bir firma Ruby on Rails'i kendi ürünü için desteklerken hala kafasını kuma gömen kaldıysa onlar için uyanmanın vakti gelmiş demektir ;)

Görüşler

0
rickdangerous
Yazının başlığından pek belli olmuyor ama linki verilen makale sadece Rails'e odaklanıp Ruby dilinin güzelliklerini gözden kaçırmayın diye uyarmak amacıyla yazılmış Ruby'yi tanıtan ve öven bir makale.
Ruby genelde programcılar üzerinde enteresan etkiler yaratıyor. Burada da bir artima.com blogcusu Ruby hakkında konuşup hepsini anlatmazsam kafam patlayacak diye esprili bir şekilde Ruby ile ilgili önemli bulduğu şeyleri listelemiş.
0
anonim
Gerçekten hoş bir yazı. Acaba IBM Developerworks çeviri listesinde yerini alabilir mi ? Uzun zamandır Ruby yi böylesine güzel anlatan bir makale okumamıştım.
0
butch
Aldık gitti :)
0
robertosmix
IBM'in Java'ya verdiği destek Javanın değil IBM ihtiyacı olduğu için verilen bir destekdi. Böylelikle hem IBM geniş donanım kalemleri için ayrı ayrı uygulama geliştirme masrafından kurtulmuş olacak, hemde Micro$oft'a bağımlılığını azaltacak öte yandan da yeni bir pazarlama kanalı oluşturmuş olacak, bir taraftan da Anti-Micro$oft camiasının sempatisini elde etmiş olacaktı. Ki bunlar da yerine geldi. Bu konuda IBM'i başarılı buluyorum.

Ancak bu şu demek değildir: "Java'nın IBM'e ihtiyacı vardı"

Zaten Sun ve FSF Java'nın fazla fazla kıymetini bilmekte, daha da kıymetlendirmektedir. Hayır, bir dilin ötekinden daha üstün olduğunu düşünecek yada ima edecek kadar yanlış bir tutum içerisinde değilim.

Ama şunu belirtmeliyim ki.. bugün Ruby'nin daha da güçlenmek için IBM yada benzeri bir uluslararası güce ihtiyacı olduğu açık. Çünkü Ruby'nin ciddi bir gelişme ve evrimleşme sürecine ihtiyacı olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz.

Ruby için çok faydalı bir netice. Ancak IBM için çok da faydalı olduğunu/olacağını zannetmiyorum. Çünkü zaten IBM en önemli argümanları elde etmiş durumda. Umarım IBM beni yanıltır. Ama şüphesiz DB2 açısından gerekli bir adımdı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

netSınav: Ruby On Rails Uygulaması Geliştirimi

anonim

Ruby On Rails ile internet üzerinden sınav sisteminin nasıl geliştirileceğine dair bölümsel halde ilerleyen bir tasarı netSınav.

Ne olduğuna dair detaylı bilgi burada yer alıyor.

Ayrıca 1. bölüm , 2. bölüm , ve 3. bölüm bağlantıları.

Ruby on Rails 1.0: Web Programlama Rayına Oturuyor

anonim

Ve sonunda Ruby on Rails 13 Aralık itibariyle 1.0 sürüm numarasına ulaştı. Şu aralar beni deli etse de yine de onu seviyorum. RoR'a göz atmanız için bir kaç sebep

* Kolay öğrenmek için videolar
* ActiveRecord Nesne ilişkisel haritalama
* Standart Ajax Desteği
* Standart birim ve fonksiyon testleri


Bunların hiç biri sizi ilgilendirmiyorsa en azından web sitesinin yeni tasarımı görülmeye değer. Umarım 2.0 versiyonu çıktığında Türkiye'de parti yapabileceğimiz kadar RoR kullanıcısı olur ;-)

Ruby on Rails Topluluğunda Neler oluyor?

dueSouth

Şimdilerde Rails konuşlandırmak için en çok önerilen sunucu olan Mongrel'in ilk geliştiricisi Zed Shaw kendi blog sayfasında Rails topluluğunun iç dünyası hakkında bilgi veriyor. Görünüşe göre topluluktan bazıları onu kızdırmışlar ve oldukça ağır bir eleştiri olan bu yazıyı yazmasına ve aktif olarak Rails geliştiriciliğinden çekilmesine sebep olmuşlar.

Ruby'yi Özelleştirmek

anonim

Ruby'yi gördünüz beğendiniz. Onunla kod yazmaya uygulama geliştirmeye başladınız. Ama gün geldi Ruby size yetmedi. Daha fazlasını istiyorsunuz veya varolan eklentileri NIH sebebiyle kullanmıyorsunuz. O zaman sizi Ruby için eklenti geliştirme kılavuzuna alalım. Ruby'nin kendisini veya arkasındaki büyük gücü kullanarak sizde Ruby için eklentiler yazabilirsiniz. Tabi ki her zaman ki Ruby kolaylığı ve eğlencesiyle. Code Ruby Be Happy...

Ruby ve RoR: Bu ayki büyük bilgisayar dergilerinin gözdesi

FZ

2006 yılı Ruby Yılı olarak anılabilir. Jolt Awards etkinliğinde birincilikleri kapan Ruby "framework"ü RoR, Ruby kitabı, vs. derken bu ay da iki önemli derginin kapağında Ruby var.

Linux Journal dergisinin Temmuz 2006 ve Dr. Dobb's Journal'ın Haziran 2006 sayılarının kapak konusu Ruby ve RoR.

Bir dilin teknik, soyut, formel bir varlık değil, yaşayan, gelişen (ve bazen ölen) sosyokültürel bir yapı olduğunu bilenler için bu kısacık haber çok şey anlatıyor.