IBM'den Ruby'ye destek

0
anonim
IBM, Rails ile DB2 veritabanı kullanacak gelişticiler için özel bir araç seti hazırlamış.

IBM gibi önemli bir firma Ruby on Rails'i kendi ürünü için desteklerken hala kafasını kuma gömen kaldıysa onlar için uyanmanın vakti gelmiş demektir ;)

Görüşler

0
rickdangerous
Yazının başlığından pek belli olmuyor ama linki verilen makale sadece Rails'e odaklanıp Ruby dilinin güzelliklerini gözden kaçırmayın diye uyarmak amacıyla yazılmış Ruby'yi tanıtan ve öven bir makale.
Ruby genelde programcılar üzerinde enteresan etkiler yaratıyor. Burada da bir artima.com blogcusu Ruby hakkında konuşup hepsini anlatmazsam kafam patlayacak diye esprili bir şekilde Ruby ile ilgili önemli bulduğu şeyleri listelemiş.
0
anonim
Gerçekten hoş bir yazı. Acaba IBM Developerworks çeviri listesinde yerini alabilir mi ? Uzun zamandır Ruby yi böylesine güzel anlatan bir makale okumamıştım.
0
butch
Aldık gitti :)
0
robertosmix
IBM'in Java'ya verdiği destek Javanın değil IBM ihtiyacı olduğu için verilen bir destekdi. Böylelikle hem IBM geniş donanım kalemleri için ayrı ayrı uygulama geliştirme masrafından kurtulmuş olacak, hemde Micro$oft'a bağımlılığını azaltacak öte yandan da yeni bir pazarlama kanalı oluşturmuş olacak, bir taraftan da Anti-Micro$oft camiasının sempatisini elde etmiş olacaktı. Ki bunlar da yerine geldi. Bu konuda IBM'i başarılı buluyorum.

Ancak bu şu demek değildir: "Java'nın IBM'e ihtiyacı vardı"

Zaten Sun ve FSF Java'nın fazla fazla kıymetini bilmekte, daha da kıymetlendirmektedir. Hayır, bir dilin ötekinden daha üstün olduğunu düşünecek yada ima edecek kadar yanlış bir tutum içerisinde değilim.

Ama şunu belirtmeliyim ki.. bugün Ruby'nin daha da güçlenmek için IBM yada benzeri bir uluslararası güce ihtiyacı olduğu açık. Çünkü Ruby'nin ciddi bir gelişme ve evrimleşme sürecine ihtiyacı olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz.

Ruby için çok faydalı bir netice. Ancak IBM için çok da faydalı olduğunu/olacağını zannetmiyorum. Çünkü zaten IBM en önemli argümanları elde etmiş durumda. Umarım IBM beni yanıltır. Ama şüphesiz DB2 açısından gerekli bir adımdı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby'yi Özelleştirmek

anonim

Ruby'yi gördünüz beğendiniz. Onunla kod yazmaya uygulama geliştirmeye başladınız. Ama gün geldi Ruby size yetmedi. Daha fazlasını istiyorsunuz veya varolan eklentileri NIH sebebiyle kullanmıyorsunuz. O zaman sizi Ruby için eklenti geliştirme kılavuzuna alalım. Ruby'nin kendisini veya arkasındaki büyük gücü kullanarak sizde Ruby için eklentiler yazabilirsiniz. Tabi ki her zaman ki Ruby kolaylığı ve eğlencesiyle. Code Ruby Be Happy...

Ruby.NET Derleyicisi BETA Sürümü Çıktı

FZ

Gardens Point Ruby.NET derleyicisinin BETA sürümü çıkmış. Sitesinde yazılanlara göre derleyici şu anda bir Ruby kaynak kod dosyasını doğrulanabilir bir .NET 2.0 "assembly" dosyasına derleyebiliyor veya doğrudan söz konusu Ruby kaynak kodunu çalıştırabiliyor (derle, yükle, çalıştır). Ruby.NET derleyicisi Ruby 1.8.2 süiti ile gelen samples/test.rb içindeki 871 testi de düzgün olarak geçmiş durumda.

Ruby, Microsoft ve .NET

anonim

Microsoft Ruby'ye de el atmış durumda. RubyCLR'yi geliştiren John Lam'ı işe alan Microsoft, IronPython ile gerçekleştirdiği hareketin bir benzerini Ruby için de yapmışa benziyor. Böylece CLR (Common Language Runtime) ortamının ve dolayısı ile .NET programlama platformunun hem dil açısından zenginleşmesi hem de Python, Ruby gibi etkileşimli, çok hızlı program geliştirme sağlayan dinamik dillerle daha uyumlu hale gelmesi bekleniyor.

Kaynak: http://news.com.com

Ruby Yüklemeden Ruby Çalışın

FZ

Ruby ismi epey popüler bugünlerde, iyi ama yeni bir dil ilginizi çekti diye bilgisayarınıza kurmanız şart mı? Internet ve 1 adet tarayıcı dururken neden değerli makinanızın değerli diskine bir şeyler kurasınız ki?

Try Ruby sitesine gidin ve sadece web tarayıcınızı kullanarak, sitedeki etkileşimli öğretici sistem aracılığı ile ilk Ruby deneyimlerinizi edinin!

Ruby Haber Turu

anonim

Sözü uzatmaya gerek yok sırada bekleyen çok haber var. Hemen bakalım, geçtiğimiz günlerde Ruby dünyasında neler olmuş.

* Pınar Yanardağ verdiği ilk seminerinin sunumlarını buraya koymuş. (Tabi ki Ruby semineri. Seminerlerinin devamını dileriz...)
* MySQL yükselen Ruby güneşine kayıtsız kalamamış ve resmi sitesinde Ruby Formunu açmış.
* 25000 satır Changelog'un incelenmesiyle ortaya çıkan Changes in Ruby 1.9 belgesi incelenmeye değer.
* O'Reilly Radar a göre geçtiğimiz 3 aylık sürede Python kitabı satışları %20 artarken Ruby kitap satışlarındaki artış 1552% olmuş.
* Hazır kitap bahsi açılmışken Ruby ile grafik arayüzlü programlar geliştirmek isteyenler için Rapid GUI Development with QtRuby kitabının 8.50$ lik pdf sürümü ekonomik ve önemli bir kaynak olarak Ruby'cileri bekliyor.