IBM'den Ruby'ye destek

0
anonim
IBM, Rails ile DB2 veritabanı kullanacak gelişticiler için özel bir araç seti hazırlamış.

IBM gibi önemli bir firma Ruby on Rails'i kendi ürünü için desteklerken hala kafasını kuma gömen kaldıysa onlar için uyanmanın vakti gelmiş demektir ;)

Görüşler

0
rickdangerous
Yazının başlığından pek belli olmuyor ama linki verilen makale sadece Rails'e odaklanıp Ruby dilinin güzelliklerini gözden kaçırmayın diye uyarmak amacıyla yazılmış Ruby'yi tanıtan ve öven bir makale.
Ruby genelde programcılar üzerinde enteresan etkiler yaratıyor. Burada da bir artima.com blogcusu Ruby hakkında konuşup hepsini anlatmazsam kafam patlayacak diye esprili bir şekilde Ruby ile ilgili önemli bulduğu şeyleri listelemiş.
0
anonim
Gerçekten hoş bir yazı. Acaba IBM Developerworks çeviri listesinde yerini alabilir mi ? Uzun zamandır Ruby yi böylesine güzel anlatan bir makale okumamıştım.
0
butch
Aldık gitti :)
0
robertosmix
IBM'in Java'ya verdiği destek Javanın değil IBM ihtiyacı olduğu için verilen bir destekdi. Böylelikle hem IBM geniş donanım kalemleri için ayrı ayrı uygulama geliştirme masrafından kurtulmuş olacak, hemde Micro$oft'a bağımlılığını azaltacak öte yandan da yeni bir pazarlama kanalı oluşturmuş olacak, bir taraftan da Anti-Micro$oft camiasının sempatisini elde etmiş olacaktı. Ki bunlar da yerine geldi. Bu konuda IBM'i başarılı buluyorum.

Ancak bu şu demek değildir: "Java'nın IBM'e ihtiyacı vardı"

Zaten Sun ve FSF Java'nın fazla fazla kıymetini bilmekte, daha da kıymetlendirmektedir. Hayır, bir dilin ötekinden daha üstün olduğunu düşünecek yada ima edecek kadar yanlış bir tutum içerisinde değilim.

Ama şunu belirtmeliyim ki.. bugün Ruby'nin daha da güçlenmek için IBM yada benzeri bir uluslararası güce ihtiyacı olduğu açık. Çünkü Ruby'nin ciddi bir gelişme ve evrimleşme sürecine ihtiyacı olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz.

Ruby için çok faydalı bir netice. Ancak IBM için çok da faydalı olduğunu/olacağını zannetmiyorum. Çünkü zaten IBM en önemli argümanları elde etmiş durumda. Umarım IBM beni yanıltır. Ama şüphesiz DB2 açısından gerekli bir adımdı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby on Rails ve RoR Kitabı: 2006 Jolt Birincisi!

anonim

16. Jolt ödüllerinde, Rails 1.0, web geliştirme araçları kategorisinde; Agile Web Development with Rails kitabı da en iyi teknik kitap kategorisinde birinci oldular.

Rails 1.0, yarıştığı kategorideki JBoss 4.x, Backbase, Coldfusion ve Zend Studio gibi güçlü rakiplerine rağmen birinci olmayı başarırken; "Agile Web Development with Rails" kitabının kategorisinde Practical Common Lisp, Wicked Cool Java gibi kitaplar bulunuyordu.

Ruby On Rails 1.2

avukatahmetusta

Uygulama geliştirme altyapısı Ruby On Rails, 1.2 sürümüne ulaştı.

Ruby'nin yeni sürümlerinde desteklenecek olan UTF-8 şimdiden RoR tarafından destekleniyor bile.

Javacılar da Ruby Demeye Başladı

FZ

Chris Adamson Ruby the Rival başlıklı yeni yazısında Java dünyasının ağır topları Bruce Tate, James Duncan Davidson, Robert Cooper ve Bill Venners sohbet etmiş ve Ruby'ye nasıl baktıklarını ele almış.

Bir iki şüpheli bakış açısını, "acaba ...?"lı tereddüdü bir kenara bırakırsak görülen manzara şu ki Java programcıları da Ruby'nin çekiciliğine dayanamıyorlar. Her ne kadar "ya aslında bakın enterprise mevzular, çok elemanlı projeler, evet var böyle argümanlarımız ama..." filan deseler de Ruby'nin getirdiği üretkenlik kazancı, Ruby on Rails'in katalizör görevi üstlenmesi gibi durumların farkında olduklarını itiraf ediyorlar.

Rails 2.0 ve hatta 2.0.2 çıktı

butch

İlgilenen üye kalmamış olacak ki bu haber FM'e ulaşmadı. Yabancı olduğum bir konu olmakla beraber meraklılarının bu sürümü heyecanla beklediklerini biliyorum. 7 Aralık tarihinde 2.0 sürümü ile arenaya dönen Ruby On Rails'deki yenilikler için buraya, bu duyurunun hemen ardından gelen 2.0.2 sürümü için de burayı ziyaret edebilirsiniz. Rails 2.0 ile ilgili Türkçe bir yorumu da bildirgec.org'da bulabilirsiniz.

RDT ve RadRails: Eclipse için Ruby ve Ruby on Rails eklentileri

anonim

Hızla yaygınlaşan Ruby dilini Eclipse ortamında programlamak isteyenlere iki güzel eklenti: Genel Ruby programlama için Ruby Development Tools ve RoR kullanan Ruby programcıları için özel olarak tasarlanan RadRails .

Ruby için geliştirme ortamı arayanlara faydalı olacağını umarım.