Ruby Yüklemeden Ruby Çalışın

0
FZ
Ruby ismi epey popüler bugünlerde, iyi ama yeni bir dil ilginizi çekti diye bilgisayarınıza kurmanız şart mı? Internet ve 1 adet tarayıcı dururken neden değerli makinanızın değerli diskine bir şeyler kurasınız ki?

Try Ruby sitesine gidin ve sadece web tarayıcınızı kullanarak, sitedeki etkileşimli öğretici sistem aracılığı ile ilk Ruby deneyimlerinizi edinin!

Görüşler

0
darkhunter
>>print poem

My toast has flown from my hand
And my toast has gone to the moon.
But when I saw it on television,
Planting our flag on Halley's comet,
More still did I want to eat it.

8-D

Bayıldım, paylaştığın için teşekkürler FZ. Artık hafiften Ruby'e de el atma vakti geldi galiba :)

0
simor
Bu ruby için neden çok eğlenceli dediklerini şimdi anladım. Hatta özellikle eğlendirsin diye yazılmış :). Bir de acaba bu dili sadece istatistik hesapları için kullansak olurmu?
0
FZ
Olmaz, illa bir web uygulaması yazacaksınız! ;-)
0
FZ
Kurmadan bir dil denemek ve öğrenmek isteyenler için burası da var:

telnet://prompt.franz.com/

Ve eğer burası eğlenceli değilse, hiçbir yer eğlenceli değildir derim! ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Symbian OS için Ruby, Symbian Tarafından Yayımlandı

anonim

Symbian firması Symbian OS için kendi hazırladığı Ruby implementasyonunu yayımladı.
Bu uygulamanın ilginç tarafı Symbian'ın kendi inisiyatifi ile hazırlanmış olması. Ruby'nin yaygınlaştığının ve değerinin daha iyi anlaşılmakta olduğunun bir göstergesi olarak algılanabileceği gibi Ruby denince akla sadece Rails ve Web programlama gelmesinin yanlış olacağına dair de örnek teşkil ediyor.

Haber kaynağı: PINguAR

Google Sonunda Ruby'yi de Kutsadı

anonim

Favori arama motorumuz Google'ın çıkardığı SketchUp isimli üç boyutlu modelleme yazılımı betik dili olarak Ruby'yi kullanıyor.

Pilli Network: RoR ile Koşuyor

postexitus

Türkiye'nin en eski ve en büyük bloglarından hafif.org ve bildirgec.org yanlarına 3ayak.org ve zamazing.org'u da alarak, Türkiye'nin ilk gelir paylaşımlı blog ağı olan pilli network'ü oluşturdular. Bunun fazlamesai.net ahalisini ilgilendiren tarafıysa tüm altyapının Ruby On Rails ile yazılmış olması.

Ruby ve RoR: Bu ayki büyük bilgisayar dergilerinin gözdesi

FZ

2006 yılı Ruby Yılı olarak anılabilir. Jolt Awards etkinliğinde birincilikleri kapan Ruby "framework"ü RoR, Ruby kitabı, vs. derken bu ay da iki önemli derginin kapağında Ruby var.

Linux Journal dergisinin Temmuz 2006 ve Dr. Dobb's Journal'ın Haziran 2006 sayılarının kapak konusu Ruby ve RoR.

Bir dilin teknik, soyut, formel bir varlık değil, yaşayan, gelişen (ve bazen ölen) sosyokültürel bir yapı olduğunu bilenler için bu kısacık haber çok şey anlatıyor.

Ruby on Rails Dünyasından...

anonim

Ruby on Rails dünyasındaki son gelişmelere kısaca bir göz atalım. İlk olarak üç yıllık bir .net geliştiricisinin, RoR a geçiş öyküsü şöyle başlıyor, "I had spent nearly three years learning .Net, Microsoft was due to launch 2.0 in November of this year, and I couldn’t imagine building a web application without it." devamı burada