Ruby on Rails

0
malkocoglu_2
Popüler nesnesel tabanlı dil Ruby için yeni bir altyapı projesi, Rails piyasaya çıktı. Rails, veri tabanı erişimi, görsel HTML kodlarınız için bir MVC altyapısı, sayfa içinde Ruby bazlı bir dil ile veriye erişim sağlayarak, Web odaklı kodlamanın tüm ihtiyaçlarını cevaplamaya talip bir proje. Java'dan sonra, lider olacak diğer dilin Ruby olacağını düşününen şahsımız için bu gelişme güzel bir haber oldu.

http://www.rubyonrails.com

"Rails is a full-stack, open-source web framework in Ruby for writing real-world applications with joy and less code than most frameworks spend doing XML sit-ups"

Görüşler

0
ahmetaa
Genel olarak Ruby, Script dilleri arasinda en iyilerden biri olarak goruluyor. Ancak, Ruby icin Java'nin yerini alacak dil, ya da RoR icin J2EE ya da java tabanli ORM teknolojilerinin 'nin yerini alacak teknoloji iddiasinda bulunmak bence -bugun ve orta vadede- gulunc. Yazilim kalitesi ya da verimliligi kod satir sayisinin azligi, ya da "XML kullanmamak" ile olculmez. RoR'u hafife almiyorum, ozellikle prototip calismasi ya da kucuk uygulamalar icin Php'den bile daha guclu. Ama java cozumleri ile kiyaslayinca, ozellikle buyuk capli projelerde cok kisa dustugunu rahatca iddia edebilirim.
Ve belki daha onemlisi, su anda bu teknolojinin pazari yok. Is arama sitelerine bakin, 5000 Java ilanina karsi 1 ruby is ilani belki bulabilirsiniz. Belki bu teknoloji acisindan kiyas degil ama pazar gercekleri bizi hayal dunyasindan gercege dondurmeye yeter. Gelecekte bu degisebilir, elbette, ama gelecek guzel olacak vaatleri ile karin doymuyor ne yazikki.
Teknoloji acisindan pragmatik olmak bir erdem ve belki ben buna cogu durumda sahip degilim, ama kiyas ve gozlemlerime gore benim calisma alanimda Ne Ruby, ne perl, Ne de Python kanaatimce Java'nin yerini alabilecek dil ya da teknolojiler degil.

Alt not:
Yeni bir Ror-Hibernate kiyaslamasi icin,

http://web1.theserverside.com/articles/article.tss?l=RailsHibernate
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rehber: ActiveRecord modellerini projeler arası paylaştırmak

murat

Günümüzde microservis, dağıtık uygulamalar.. vs popüler olmaktan ziyade, otomatik ölçeklenen uygulamalar geliştirmek için gerekli bir yaklaşım halini aldı. Geliştirdiğimiz uygulamanın farklı görevleri olan kısımlarını farklı uygulamalar olarak dağıtabilmek için projeleri bölmeye başladık. Ben de böyle bir ihtiyaçtan yola çıkıp kompleks bir yapısı olan ve refactor gerektiren bir rails...

netSınav: Ruby On Rails Uygulaması Geliştirimi

anonim

Ruby On Rails ile internet üzerinden sınav sisteminin nasıl geliştirileceğine dair bölümsel halde ilerleyen bir tasarı netSınav.

Ne olduğuna dair detaylı bilgi burada yer alıyor.

Ayrıca 1. bölüm , 2. bölüm , ve 3. bölüm bağlantıları.

IBM'den Ruby'ye destek

anonim

IBM, Rails ile DB2 veritabanı kullanacak gelişticiler için özel bir araç seti hazırlamış.

IBM gibi önemli bir firma Ruby on Rails'i kendi ürünü için desteklerken hala kafasını kuma gömen kaldıysa onlar için uyanmanın vakti gelmiş demektir ;)

Ruby on Rails 1.2 RC1 Unicode Desteği ile Çıktı

anonim

Ruby on Rails 1.2 RC1 çok istenen Unicode desteği de dahil olmak üzere yeni özellikleri ile çıktı.

Symbian OS için Ruby, Symbian Tarafından Yayımlandı

anonim

Symbian firması Symbian OS için kendi hazırladığı Ruby implementasyonunu yayımladı.
Bu uygulamanın ilginç tarafı Symbian'ın kendi inisiyatifi ile hazırlanmış olması. Ruby'nin yaygınlaştığının ve değerinin daha iyi anlaşılmakta olduğunun bir göstergesi olarak algılanabileceği gibi Ruby denince akla sadece Rails ve Web programlama gelmesinin yanlış olacağına dair de örnek teşkil ediyor.

Haber kaynağı: PINguAR