Ruby on Rails Topluluğunda Neler oluyor?

0
dueSouth
Şimdilerde Rails konuşlandırmak için en çok önerilen sunucu olan Mongrel'in ilk geliştiricisi Zed Shaw kendi blog sayfasında Rails topluluğunun iç dünyası hakkında bilgi veriyor. Görünüşe göre topluluktan bazıları onu kızdırmışlar ve oldukça ağır bir eleştiri olan bu yazıyı yazmasına ve aktif olarak Rails geliştiriciliğinden çekilmesine sebep olmuşlar.
Uzun ve çokca küfür içeren sayfada Zed'in iş dünyasında karşılaştığı saçmalıklar da var. Zed, büyük firmaların ve yazılım danışmanlık şirketlerinin işleri nasıl yürüttükleri ve insan kaynakları hakkında kötü bir portre çiziyor. Bunun dışında Rails dünyasındaki ana geliştiricilerin ve Rails destekçilerinin (evangelist'lerin) nasıl Rails ve Ruby hatalarına karşı gözlerini yumdukları uzun yazıda anlatılanlar arasında. İlginç bilgilerden bir tanesi ise Rails kurucusu DHH'nin Zed'e ağ sunucusunu günde 400 defa tekrar başlatması gerektiğini söylediği an.

Ruby yeni bir sanal makine ile hızlandırılmaya çalışılırken Merb ve Nitro gibi Rails'e rakip geliştirme çatıları kendi başlarına ilerliyorlar. Tabii diğer dillerdeki geliştirme çatılarını da unutmamak lazım, en fazla dikkat çekenlerden biri de Python ile yazılmış olan Django. Tüm bu çatıların ortak özellikleri herhalde Rails kadar topluluk çekememeleri ve onun kadar dökümantasyonun bulunmaması.

Bakalım gelecek Rails ve diğer ağ uygulama geliştirme çatıları hakkında ne getirecek.

Görüşler

0
acemi_
Linki verilen yazının benim için faydası, yazının bir yerinde adı geçen Lua adlı programlama dilini farketmemi sağlaması oldu.
0
FZ
Valla çevremdeki bir grup web yazılımcısı arkadaş Python + Django'ya epey bel bağlamış ve bununla ticari iş yapıyor durumdalar. Daha önce Rails de kullanmış bu insanlar sık sık artık Python ve Django tercih ettiklerini söylüyorlar.
0
SHiBuMiGo
Bu da karşı cepheden gelen cevap.
0
redogre
tam cevap olamamış, çünkü zaten zed in şahane adamdır dediği kişilerden fernandez, diğer yüklendiği tayfadan bir cevap var mı acaba? (Aç bak google var, evet var da benim bu iki yazı dışında konuyla ilgim yok, çıkıp şu yazı iyi bir cevap veya saçma diyemem)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby ve RoR: Bu ayki büyük bilgisayar dergilerinin gözdesi

FZ

2006 yılı Ruby Yılı olarak anılabilir. Jolt Awards etkinliğinde birincilikleri kapan Ruby "framework"ü RoR, Ruby kitabı, vs. derken bu ay da iki önemli derginin kapağında Ruby var.

Linux Journal dergisinin Temmuz 2006 ve Dr. Dobb's Journal'ın Haziran 2006 sayılarının kapak konusu Ruby ve RoR.

Bir dilin teknik, soyut, formel bir varlık değil, yaşayan, gelişen (ve bazen ölen) sosyokültürel bir yapı olduğunu bilenler için bu kısacık haber çok şey anlatıyor.

Ruby on Rails ve RoR Kitabı: 2006 Jolt Birincisi!

anonim

16. Jolt ödüllerinde, Rails 1.0, web geliştirme araçları kategorisinde; Agile Web Development with Rails kitabı da en iyi teknik kitap kategorisinde birinci oldular.

Rails 1.0, yarıştığı kategorideki JBoss 4.x, Backbase, Coldfusion ve Zend Studio gibi güçlü rakiplerine rağmen birinci olmayı başarırken; "Agile Web Development with Rails" kitabının kategorisinde Practical Common Lisp, Wicked Cool Java gibi kitaplar bulunuyordu.

Ruby Haber Turu

anonim

Sözü uzatmaya gerek yok sırada bekleyen çok haber var. Hemen bakalım, geçtiğimiz günlerde Ruby dünyasında neler olmuş.

* Pınar Yanardağ verdiği ilk seminerinin sunumlarını buraya koymuş. (Tabi ki Ruby semineri. Seminerlerinin devamını dileriz...)
* MySQL yükselen Ruby güneşine kayıtsız kalamamış ve resmi sitesinde Ruby Formunu açmış.
* 25000 satır Changelog'un incelenmesiyle ortaya çıkan Changes in Ruby 1.9 belgesi incelenmeye değer.
* O'Reilly Radar a göre geçtiğimiz 3 aylık sürede Python kitabı satışları %20 artarken Ruby kitap satışlarındaki artış 1552% olmuş.
* Hazır kitap bahsi açılmışken Ruby ile grafik arayüzlü programlar geliştirmek isteyenler için Rapid GUI Development with QtRuby kitabının 8.50$ lik pdf sürümü ekonomik ve önemli bir kaynak olarak Ruby'cileri bekliyor.

Ruby ve Rails Dünyasından

anonim

Sözü fazla uzatmadan kısa günün sonunda net aleminde Ruby ve Rails ile ilgili hatırlanması gereken notlarımıza bir bakalım.

* Murat Çeliker in yazdığı ilk türkçe Ruby on Rails kılavuzu'nun birinci bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.
* Aslen bir java idesi olarak başlayan jedit projesine Ruby ile güzelliklerini katan eklentileri burada bulabilirsiniz.
*Migrating data and schema videosunda anlatılan kodlara buradan ulaşabilirsiniz.
* Son olarak Atilla ÖZGÜR ün yazdığı Web Application Testing in Ruby ( WATIR ) ve SQL Enjeksiyon ve Watir başlıklı makalelerde oldukça ilgi çekici ve faydalı...

Ruby'yi Özelleştirmek

anonim

Ruby'yi gördünüz beğendiniz. Onunla kod yazmaya uygulama geliştirmeye başladınız. Ama gün geldi Ruby size yetmedi. Daha fazlasını istiyorsunuz veya varolan eklentileri NIH sebebiyle kullanmıyorsunuz. O zaman sizi Ruby için eklenti geliştirme kılavuzuna alalım. Ruby'nin kendisini veya arkasındaki büyük gücü kullanarak sizde Ruby için eklentiler yazabilirsiniz. Tabi ki her zaman ki Ruby kolaylığı ve eğlencesiyle. Code Ruby Be Happy...