Ruby on Rails Topluluğunda Neler oluyor?

0
dueSouth
Şimdilerde Rails konuşlandırmak için en çok önerilen sunucu olan Mongrel'in ilk geliştiricisi Zed Shaw kendi blog sayfasında Rails topluluğunun iç dünyası hakkında bilgi veriyor. Görünüşe göre topluluktan bazıları onu kızdırmışlar ve oldukça ağır bir eleştiri olan bu yazıyı yazmasına ve aktif olarak Rails geliştiriciliğinden çekilmesine sebep olmuşlar.
Uzun ve çokca küfür içeren sayfada Zed'in iş dünyasında karşılaştığı saçmalıklar da var. Zed, büyük firmaların ve yazılım danışmanlık şirketlerinin işleri nasıl yürüttükleri ve insan kaynakları hakkında kötü bir portre çiziyor. Bunun dışında Rails dünyasındaki ana geliştiricilerin ve Rails destekçilerinin (evangelist'lerin) nasıl Rails ve Ruby hatalarına karşı gözlerini yumdukları uzun yazıda anlatılanlar arasında. İlginç bilgilerden bir tanesi ise Rails kurucusu DHH'nin Zed'e ağ sunucusunu günde 400 defa tekrar başlatması gerektiğini söylediği an.

Ruby yeni bir sanal makine ile hızlandırılmaya çalışılırken Merb ve Nitro gibi Rails'e rakip geliştirme çatıları kendi başlarına ilerliyorlar. Tabii diğer dillerdeki geliştirme çatılarını da unutmamak lazım, en fazla dikkat çekenlerden biri de Python ile yazılmış olan Django. Tüm bu çatıların ortak özellikleri herhalde Rails kadar topluluk çekememeleri ve onun kadar dökümantasyonun bulunmaması.

Bakalım gelecek Rails ve diğer ağ uygulama geliştirme çatıları hakkında ne getirecek.

Görüşler

0
acemi_
Linki verilen yazının benim için faydası, yazının bir yerinde adı geçen Lua adlı programlama dilini farketmemi sağlaması oldu.
0
FZ
Valla çevremdeki bir grup web yazılımcısı arkadaş Python + Django'ya epey bel bağlamış ve bununla ticari iş yapıyor durumdalar. Daha önce Rails de kullanmış bu insanlar sık sık artık Python ve Django tercih ettiklerini söylüyorlar.
0
SHiBuMiGo
Bu da karşı cepheden gelen cevap.
0
redogre
tam cevap olamamış, çünkü zaten zed in şahane adamdır dediği kişilerden fernandez, diğer yüklendiği tayfadan bir cevap var mı acaba? (Aç bak google var, evet var da benim bu iki yazı dışında konuyla ilgim yok, çıkıp şu yazı iyi bir cevap veya saçma diyemem)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby on Rails 1.2 RC1 Unicode Desteği ile Çıktı

anonim

Ruby on Rails 1.2 RC1 çok istenen Unicode desteği de dahil olmak üzere yeni özellikleri ile çıktı.

EclipseCon 2006: En iyi Geliştirici Aracı Ödülü RadRails'in

anonim

Rails 1.0 ve Agile Web Development with Rails kitabının Jolt ödüllerini kazanmalarından sonra Rails ile ilgili bir başka araç daha birinci geldi.

Rails için Eclipse platformu üzerinde çalışan bir entegre geliştirme ortamı olan RadRails, Ruby on Rails sitesinde de kullanılması tavsiye edilen editörlerin arasında gösteriliyor.

IBM'den Ruby'ye destek

anonim

IBM, Rails ile DB2 veritabanı kullanacak gelişticiler için özel bir araç seti hazırlamış.

IBM gibi önemli bir firma Ruby on Rails'i kendi ürünü için desteklerken hala kafasını kuma gömen kaldıysa onlar için uyanmanın vakti gelmiş demektir ;)

Symbian OS için Ruby, Symbian Tarafından Yayımlandı

anonim

Symbian firması Symbian OS için kendi hazırladığı Ruby implementasyonunu yayımladı.
Bu uygulamanın ilginç tarafı Symbian'ın kendi inisiyatifi ile hazırlanmış olması. Ruby'nin yaygınlaştığının ve değerinin daha iyi anlaşılmakta olduğunun bir göstergesi olarak algılanabileceği gibi Ruby denince akla sadece Rails ve Web programlama gelmesinin yanlış olacağına dair de örnek teşkil ediyor.

Haber kaynağı: PINguAR

Google Sonunda Ruby'yi de Kutsadı

anonim

Favori arama motorumuz Google'ın çıkardığı SketchUp isimli üç boyutlu modelleme yazılımı betik dili olarak Ruby'yi kullanıyor.