Ruby on Rails Topluluğunda Neler oluyor?

0
dueSouth
Şimdilerde Rails konuşlandırmak için en çok önerilen sunucu olan Mongrel'in ilk geliştiricisi Zed Shaw kendi blog sayfasında Rails topluluğunun iç dünyası hakkında bilgi veriyor. Görünüşe göre topluluktan bazıları onu kızdırmışlar ve oldukça ağır bir eleştiri olan bu yazıyı yazmasına ve aktif olarak Rails geliştiriciliğinden çekilmesine sebep olmuşlar.
Uzun ve çokca küfür içeren sayfada Zed'in iş dünyasında karşılaştığı saçmalıklar da var. Zed, büyük firmaların ve yazılım danışmanlık şirketlerinin işleri nasıl yürüttükleri ve insan kaynakları hakkında kötü bir portre çiziyor. Bunun dışında Rails dünyasındaki ana geliştiricilerin ve Rails destekçilerinin (evangelist'lerin) nasıl Rails ve Ruby hatalarına karşı gözlerini yumdukları uzun yazıda anlatılanlar arasında. İlginç bilgilerden bir tanesi ise Rails kurucusu DHH'nin Zed'e ağ sunucusunu günde 400 defa tekrar başlatması gerektiğini söylediği an.

Ruby yeni bir sanal makine ile hızlandırılmaya çalışılırken Merb ve Nitro gibi Rails'e rakip geliştirme çatıları kendi başlarına ilerliyorlar. Tabii diğer dillerdeki geliştirme çatılarını da unutmamak lazım, en fazla dikkat çekenlerden biri de Python ile yazılmış olan Django. Tüm bu çatıların ortak özellikleri herhalde Rails kadar topluluk çekememeleri ve onun kadar dökümantasyonun bulunmaması.

Bakalım gelecek Rails ve diğer ağ uygulama geliştirme çatıları hakkında ne getirecek.

Görüşler

0
acemi_
Linki verilen yazının benim için faydası, yazının bir yerinde adı geçen Lua adlı programlama dilini farketmemi sağlaması oldu.
0
FZ
Valla çevremdeki bir grup web yazılımcısı arkadaş Python + Django'ya epey bel bağlamış ve bununla ticari iş yapıyor durumdalar. Daha önce Rails de kullanmış bu insanlar sık sık artık Python ve Django tercih ettiklerini söylüyorlar.
0
SHiBuMiGo
Bu da karşı cepheden gelen cevap.
0
redogre
tam cevap olamamış, çünkü zaten zed in şahane adamdır dediği kişilerden fernandez, diğer yüklendiği tayfadan bir cevap var mı acaba? (Aç bak google var, evet var da benim bu iki yazı dışında konuyla ilgim yok, çıkıp şu yazı iyi bir cevap veya saçma diyemem)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby, Microsoft ve .NET

anonim

Microsoft Ruby'ye de el atmış durumda. RubyCLR'yi geliştiren John Lam'ı işe alan Microsoft, IronPython ile gerçekleştirdiği hareketin bir benzerini Ruby için de yapmışa benziyor. Böylece CLR (Common Language Runtime) ortamının ve dolayısı ile .NET programlama platformunun hem dil açısından zenginleşmesi hem de Python, Ruby gibi etkileşimli, çok hızlı program geliştirme sağlayan dinamik dillerle daha uyumlu hale gelmesi bekleniyor.

Kaynak: http://news.com.com

Rails 2.0 ve hatta 2.0.2 çıktı

butch

İlgilenen üye kalmamış olacak ki bu haber FM'e ulaşmadı. Yabancı olduğum bir konu olmakla beraber meraklılarının bu sürümü heyecanla beklediklerini biliyorum. 7 Aralık tarihinde 2.0 sürümü ile arenaya dönen Ruby On Rails'deki yenilikler için buraya, bu duyurunun hemen ardından gelen 2.0.2 sürümü için de burayı ziyaret edebilirsiniz. Rails 2.0 ile ilgili Türkçe bir yorumu da bildirgec.org'da bulabilirsiniz.

RDT ve RadRails: Eclipse için Ruby ve Ruby on Rails eklentileri

anonim

Hızla yaygınlaşan Ruby dilini Eclipse ortamında programlamak isteyenlere iki güzel eklenti: Genel Ruby programlama için Ruby Development Tools ve RoR kullanan Ruby programcıları için özel olarak tasarlanan RadRails .

Ruby için geliştirme ortamı arayanlara faydalı olacağını umarım.

EclipseCon 2006: En iyi Geliştirici Aracı Ödülü RadRails'in

anonim

Rails 1.0 ve Agile Web Development with Rails kitabının Jolt ödüllerini kazanmalarından sonra Rails ile ilgili bir başka araç daha birinci geldi.

Rails için Eclipse platformu üzerinde çalışan bir entegre geliştirme ortamı olan RadRails, Ruby on Rails sitesinde de kullanılması tavsiye edilen editörlerin arasında gösteriliyor.

Ruby On Rails Reklamları

meddah

Rails Envy ekibi, Apple'ın PC ve Mac reklamlarından ilham alarak çok hoş RoR reklamları hazırlanmış. Peki kime karşı dersiniz;
Ruby on Rails vs PHP
Ruby on Rails vs Java