Ruby on Rails Topluluğunda Neler oluyor?

0
dueSouth
Şimdilerde Rails konuşlandırmak için en çok önerilen sunucu olan Mongrel'in ilk geliştiricisi Zed Shaw kendi blog sayfasında Rails topluluğunun iç dünyası hakkında bilgi veriyor. Görünüşe göre topluluktan bazıları onu kızdırmışlar ve oldukça ağır bir eleştiri olan bu yazıyı yazmasına ve aktif olarak Rails geliştiriciliğinden çekilmesine sebep olmuşlar.
Uzun ve çokca küfür içeren sayfada Zed'in iş dünyasında karşılaştığı saçmalıklar da var. Zed, büyük firmaların ve yazılım danışmanlık şirketlerinin işleri nasıl yürüttükleri ve insan kaynakları hakkında kötü bir portre çiziyor. Bunun dışında Rails dünyasındaki ana geliştiricilerin ve Rails destekçilerinin (evangelist'lerin) nasıl Rails ve Ruby hatalarına karşı gözlerini yumdukları uzun yazıda anlatılanlar arasında. İlginç bilgilerden bir tanesi ise Rails kurucusu DHH'nin Zed'e ağ sunucusunu günde 400 defa tekrar başlatması gerektiğini söylediği an.

Ruby yeni bir sanal makine ile hızlandırılmaya çalışılırken Merb ve Nitro gibi Rails'e rakip geliştirme çatıları kendi başlarına ilerliyorlar. Tabii diğer dillerdeki geliştirme çatılarını da unutmamak lazım, en fazla dikkat çekenlerden biri de Python ile yazılmış olan Django. Tüm bu çatıların ortak özellikleri herhalde Rails kadar topluluk çekememeleri ve onun kadar dökümantasyonun bulunmaması.

Bakalım gelecek Rails ve diğer ağ uygulama geliştirme çatıları hakkında ne getirecek.

Görüşler

0
acemi_
Linki verilen yazının benim için faydası, yazının bir yerinde adı geçen Lua adlı programlama dilini farketmemi sağlaması oldu.
0
FZ
Valla çevremdeki bir grup web yazılımcısı arkadaş Python + Django'ya epey bel bağlamış ve bununla ticari iş yapıyor durumdalar. Daha önce Rails de kullanmış bu insanlar sık sık artık Python ve Django tercih ettiklerini söylüyorlar.
0
SHiBuMiGo
Bu da karşı cepheden gelen cevap.
0
redogre
tam cevap olamamış, çünkü zaten zed in şahane adamdır dediği kişilerden fernandez, diğer yüklendiği tayfadan bir cevap var mı acaba? (Aç bak google var, evet var da benim bu iki yazı dışında konuyla ilgim yok, çıkıp şu yazı iyi bir cevap veya saçma diyemem)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pilli Network: RoR ile Koşuyor

postexitus

Türkiye'nin en eski ve en büyük bloglarından hafif.org ve bildirgec.org yanlarına 3ayak.org ve zamazing.org'u da alarak, Türkiye'nin ilk gelir paylaşımlı blog ağı olan pilli network'ü oluşturdular. Bunun fazlamesai.net ahalisini ilgilendiren tarafıysa tüm altyapının Ruby On Rails ile yazılmış olması.

Ruby On Rails 1.2

avukatahmetusta

Uygulama geliştirme altyapısı Ruby On Rails, 1.2 sürümüne ulaştı.

Ruby'nin yeni sürümlerinde desteklenecek olan UTF-8 şimdiden RoR tarafından destekleniyor bile.

Ruby Yüklemeden Ruby Çalışın

FZ

Ruby ismi epey popüler bugünlerde, iyi ama yeni bir dil ilginizi çekti diye bilgisayarınıza kurmanız şart mı? Internet ve 1 adet tarayıcı dururken neden değerli makinanızın değerli diskine bir şeyler kurasınız ki?

Try Ruby sitesine gidin ve sadece web tarayıcınızı kullanarak, sitedeki etkileşimli öğretici sistem aracılığı ile ilk Ruby deneyimlerinizi edinin!

Ruby on Rails

malkocoglu_2

Popüler nesnesel tabanlı dil Ruby için yeni bir altyapı projesi, Rails piyasaya çıktı. Rails, veri tabanı erişimi, görsel HTML kodlarınız için bir MVC altyapısı, sayfa içinde Ruby bazlı bir dil ile veriye erişim sağlayarak, Web odaklı kodlamanın tüm ihtiyaçlarını cevaplamaya talip bir proje. Java'dan sonra, lider olacak diğer dilin Ruby olacağını düşününen şahsımız için bu gelişme güzel bir haber oldu.

http://www.rubyonrails.com

"Rails is a full-stack, open-source web framework in Ruby for writing real-world applications with joy and less code than most frameworks spend doing XML sit-ups"

RDT ve RadRails: Eclipse için Ruby ve Ruby on Rails eklentileri

anonim

Hızla yaygınlaşan Ruby dilini Eclipse ortamında programlamak isteyenlere iki güzel eklenti: Genel Ruby programlama için Ruby Development Tools ve RoR kullanan Ruby programcıları için özel olarak tasarlanan RadRails .

Ruby için geliştirme ortamı arayanlara faydalı olacağını umarım.