Ruby on Rails Topluluğunda Neler oluyor?

0
dueSouth
Şimdilerde Rails konuşlandırmak için en çok önerilen sunucu olan Mongrel'in ilk geliştiricisi Zed Shaw kendi blog sayfasında Rails topluluğunun iç dünyası hakkında bilgi veriyor. Görünüşe göre topluluktan bazıları onu kızdırmışlar ve oldukça ağır bir eleştiri olan bu yazıyı yazmasına ve aktif olarak Rails geliştiriciliğinden çekilmesine sebep olmuşlar.
Uzun ve çokca küfür içeren sayfada Zed'in iş dünyasında karşılaştığı saçmalıklar da var. Zed, büyük firmaların ve yazılım danışmanlık şirketlerinin işleri nasıl yürüttükleri ve insan kaynakları hakkında kötü bir portre çiziyor. Bunun dışında Rails dünyasındaki ana geliştiricilerin ve Rails destekçilerinin (evangelist'lerin) nasıl Rails ve Ruby hatalarına karşı gözlerini yumdukları uzun yazıda anlatılanlar arasında. İlginç bilgilerden bir tanesi ise Rails kurucusu DHH'nin Zed'e ağ sunucusunu günde 400 defa tekrar başlatması gerektiğini söylediği an.

Ruby yeni bir sanal makine ile hızlandırılmaya çalışılırken Merb ve Nitro gibi Rails'e rakip geliştirme çatıları kendi başlarına ilerliyorlar. Tabii diğer dillerdeki geliştirme çatılarını da unutmamak lazım, en fazla dikkat çekenlerden biri de Python ile yazılmış olan Django. Tüm bu çatıların ortak özellikleri herhalde Rails kadar topluluk çekememeleri ve onun kadar dökümantasyonun bulunmaması.

Bakalım gelecek Rails ve diğer ağ uygulama geliştirme çatıları hakkında ne getirecek.

Görüşler

0
acemi_
Linki verilen yazının benim için faydası, yazının bir yerinde adı geçen Lua adlı programlama dilini farketmemi sağlaması oldu.
0
FZ
Valla çevremdeki bir grup web yazılımcısı arkadaş Python + Django'ya epey bel bağlamış ve bununla ticari iş yapıyor durumdalar. Daha önce Rails de kullanmış bu insanlar sık sık artık Python ve Django tercih ettiklerini söylüyorlar.
0
SHiBuMiGo
Bu da karşı cepheden gelen cevap.
0
redogre
tam cevap olamamış, çünkü zaten zed in şahane adamdır dediği kişilerden fernandez, diğer yüklendiği tayfadan bir cevap var mı acaba? (Aç bak google var, evet var da benim bu iki yazı dışında konuyla ilgim yok, çıkıp şu yazı iyi bir cevap veya saçma diyemem)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby On Rails 1.2

avukatahmetusta

Uygulama geliştirme altyapısı Ruby On Rails, 1.2 sürümüne ulaştı.

Ruby'nin yeni sürümlerinde desteklenecek olan UTF-8 şimdiden RoR tarafından destekleniyor bile.

Ruby on Rails 1.2 RC1 Unicode Desteği ile Çıktı

anonim

Ruby on Rails 1.2 RC1 çok istenen Unicode desteği de dahil olmak üzere yeni özellikleri ile çıktı.

Rehber: ActiveRecord modellerini projeler arası paylaştırmak

murat

Günümüzde microservis, dağıtık uygulamalar.. vs popüler olmaktan ziyade, otomatik ölçeklenen uygulamalar geliştirmek için gerekli bir yaklaşım halini aldı. Geliştirdiğimiz uygulamanın farklı görevleri olan kısımlarını farklı uygulamalar olarak dağıtabilmek için projeleri bölmeye başladık. Ben de böyle bir ihtiyaçtan yola çıkıp kompleks bir yapısı olan ve refactor gerektiren bir rails...

Rails 2.0 ve hatta 2.0.2 çıktı

butch

İlgilenen üye kalmamış olacak ki bu haber FM'e ulaşmadı. Yabancı olduğum bir konu olmakla beraber meraklılarının bu sürümü heyecanla beklediklerini biliyorum. 7 Aralık tarihinde 2.0 sürümü ile arenaya dönen Ruby On Rails'deki yenilikler için buraya, bu duyurunun hemen ardından gelen 2.0.2 sürümü için de burayı ziyaret edebilirsiniz. Rails 2.0 ile ilgili Türkçe bir yorumu da bildirgec.org'da bulabilirsiniz.

Ruby Haber Turu

anonim

Sözü uzatmaya gerek yok sırada bekleyen çok haber var. Hemen bakalım, geçtiğimiz günlerde Ruby dünyasında neler olmuş.

* Pınar Yanardağ verdiği ilk seminerinin sunumlarını buraya koymuş. (Tabi ki Ruby semineri. Seminerlerinin devamını dileriz...)
* MySQL yükselen Ruby güneşine kayıtsız kalamamış ve resmi sitesinde Ruby Formunu açmış.
* 25000 satır Changelog'un incelenmesiyle ortaya çıkan Changes in Ruby 1.9 belgesi incelenmeye değer.
* O'Reilly Radar a göre geçtiğimiz 3 aylık sürede Python kitabı satışları %20 artarken Ruby kitap satışlarındaki artış 1552% olmuş.
* Hazır kitap bahsi açılmışken Ruby ile grafik arayüzlü programlar geliştirmek isteyenler için Rapid GUI Development with QtRuby kitabının 8.50$ lik pdf sürümü ekonomik ve önemli bir kaynak olarak Ruby'cileri bekliyor.