Prof. Dr. Erdal İnönü´ye Dev Madalya

0
FZ
Eski Türk Fizik Derneği Başkanı ve Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erdal İnönü'nün 'Wigner Madalyası'yla ödüllendirildiği açıklandı. 'Wigner madalyası' fizik alanında Nobel'den sonra en önemli ödül kabul ediliyor.

Grup Teorisi ve Temel Fizik Vakfı Başkanı Prof. Dr. Arno Bohm, 2004 Wigner Madalyası'nın İnönü'ye verileceğini açıkladı. İnönü madalyasını 2-6 Ağustos 2004 tarihlerinde Meksika'da yapılacak 'Fizikte Grup Kuramı Metotları 25. Ululararası Kollokyumu'nda düzenlenecek törende alacak.

Wigner Madalyası, ünlü Macar asıllı ABD'li Fizikçi Eugene Paul Wigner adına veriliyor. Madalya, 'Grup Kuramı'nı kullanarak fizik alanında en önde gelen katkıları ödüllendirmeyi amaçlıyor.

Detaylar için tıklayın.

Görüşler

0
malkocoglu
Prof. Dr. Inonu'nun, bu bulusun tarihcesi hakkinda yaptigi bir konusmanin metni ektedir.

http://www.physics.umd.edu/robot/wigner/inonu.pdf
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

7d6 Demoparty

Tarık

7dx'in 5'nci ayağı ve Türkiye'nin 7. scene partisi olan 7D6 kendi sitesinde duyuruldu. Parti 2-3 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek. Giriş bedelsiz. Partiye katılmak için formu doldurmanız gerekiyor.

FreeBSD Çekirdek (Core) Geliştirme Ekibi ile Röportaj

FZ

Karşınızda çekirdek FreeBSD yazılım uzmanları ile yapılmış bir röportaj. Wes Peters, Greg Lehey and M. Warner Losh ve Scott Long ile konuşulan konular arasında şunlar var: Sun Microsystems tarafından desteklenen Java port´u, Linux ile rekabet, 5.x sürümü ve diğer UNIX sistemlerle kıyaslamalar, yeni dosya sistemi UFS2, XFree86 uygulaması, SCO ve UNIX ile ilgili fikri mülkiyet meseleleri. Eğer öyle ya da böyle UNIX uyumlu herhangi bir işletim sistemi ile muhatapsanız (ya da MS Windows üzerinde TCP/IP kullanıyorsanız :-P) bu röportajı mutlaka okumalısınız.

4 lastik alana gsm hattı bedava......

kuzen

İtalyan lastik üreticisi Pirelli ile giyim şirketi Benetton, İş Bankası ile GSM operatörü Aria'yı kuran Telecom Italia'nın hisselerini satın aldı. Pirelli Başkanı Marco Tronchetti Provera, Lüksemburg merkezli Bell Holding'in Telecom Italia'nın bağlı bulunduğu Olivetti şirketindeki yüzde 23'lük hisseyi 6.1 milyar dolara devretmeyi kabul ettiğini bildirdi. Artık pirelli bayilerinde "4 lastik alana aria hattı bedava diye görebiliriz."

Plazma Çıktı

anonim

Türk Demoscene tayfası tarafından hazırlanan bir diskmag olan Plazma çıktı.

Daha fazla bilgi için Tr-demoscene forumlarına bakabilir veya diskmag'i indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yahoo mail servisinde yenilikler başladı

e2e

Gmail'in duyurulmasının ardından Yahoo da mail servisini yenileyeceğini ve ücretsiz hesaplarda disk alanını 100 MB'a çıkaracağını duyurmuştu.

Bugün itibariyle bahsedilen değişiklik gerçekleşti. Yahoo mail servisi yeni arayüzü, 100 MB'lık kullanım alanı ve 10 MB'lık mesaj transfer limitiyle faaliyete geçti.