Php Web Programlamaya Giriş Belgeleri

0
Guardian
Bir süredir php programlama diline giriş yapmak isteyenler için hazırladığım belgelerin giriş amaçlı olan kısmını bitirdim ve www.samkon.org'da yayınladım.

Belgelerin pdf formatındaki hallerini sıkıştırılmış olarak buradan indirebilirsiniz. (3.8 MB)
PHP

Görüşler

0
Guardian
düzenleme için teşekkürler parsifal.
0
Guardian
pardon diğerlerini görmedim. sizlere de teşekkürler butch ve zekzekus
0
Tarık
Bravo, başlayıp bitirebilmene sevindim. Çalışmalarının devamını dilerim.
0
anonim
Çok teşekkür ederim Tarık,

uzun zaman oldu. Bu konularda şevk kazanmamda sana büyük borcum var.

Bu sadece başlangıç, umarım hem yeni projemde hemde geri kalan php dökümanlarında daha güzel günler göreceğiz..

İyi çalışmalar dilerim..
0
Tarık
Evet uzun zaman oldu. Yapmak istediysen kendin yapmışsındır. Bu konuda kimsenin kimseye borcu olmaz. Varolan birşey varsa bilgi adına, bunu paylaşırız olur biter. Netice itibariyle senin ve benim bulunduğum ortamda yüzlerce kişi mevcuttu. Birilerine birşeyler verebiliyor olsaydım senden başka kimseler de istifade ettikleri ölçüde yararlanıp ortaya birşey koyarlardı.

delikanlı adamın yapacağı iş döner dolaşır kendi bilek/beyin/bilgi gücüne dayanır. :)

selametle...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP 4.1.0 sonunda hazır

anonim

Çıkacak, çıkıyor derken sonunda PHP'nin yeni sürümü 4.1.0 php.net sitesinden duyuruldu. Mesajı yolladığım şu sıralarda sitede yalnızca kaynak kodu bulunuyor, bu nedenle Windows binary kullanıcılarının biraz daha beklemesi gerekecek.

4.1.0 ile bir çok yeni özellik eklendiği belirtilmiş (henüz kullanma fırsatı bulamadım), bunların arasında beni en çok şaşırtan cümle şu oldu: "We want to thank Brett Brewer and his team in Microsoft for working with us to improve PHP for Windows."

izbul.net ve turk-php.com Bilgi Yarışması

oktay

Turk-PHP.com sitesinin hediyeli bilgi yarışmaları izbul.net'ten 6 ay ücretsiz hosting hediyeli son sayısıyla karşınızda. Yarışmada her hafta bir kişiye ücretsiz web hosting hediye edilmesi planlanıyor.

Ayrıntılı bilgi için lütfen http://www.turk-php.com/pages.php?page=Yarisma adresini ziyaret ediniz.

İyi şanslar.

PHP ile RoR: Symfony

fsniper

Siz de benim gibi, RoR haberlerini görüp, ağzı sulanan PHP kullanıcılarından mısınız? Ben de raylara binmek isterim, uçmak kaçmak isterim mi diyorsunuz? Dakikalar içinde blog uygulaması yazmak mı istiyorsunuz?

İşte symfony Üstelik AJAX da destekliyor: 10 dakikalık quicktime filmi.

Programlama Dillerine Göre Programcıların Gelir Seviyeleri

xYroN

Yapılan bir araştırmaya göre .NET programcılarının daha fazla para kazandığı ortaya çıkmış. Aynı listede PHP ise ikinci sırada bulunuyor. Aşağıdaki linklerden araştırmanın kaynağına ulaşabilirsiniz. Zend Developer Zone sitesinde ise konu ile ilgili küçük bir yazı bulunuyor.

http://devzone.zend.com/, http://www.bestcodingpractices.com/, http://blog.phpist.net/?p=34

MyObjects Zend'in PHP 5 Yarışmasında 7. Oldu

resilence

MySql ve PHP 5 nesne kalıcılık kütüphanesi (Object Persistence Library) uygulaması olan MyObjects, Zend firmasının düzenlediği Php 5 programlama yarışmasında 150'den fazla uygulama içerisinde 7. oldu.

MyObjects BSD lisansı ile dağıtılan bir uygulama, yani ticari olsun ya da olmasın her türlü php uygulaması MyObjects ile geliştirilebilir ya da MyObjects entegre edilerek geliştirilebilir. Uygulamanın genel amaçları ve özellikleri şöyle: