Panic Attack!

0
sundance
Dün gece Fazlamesai.net, servis sağlayıcısı, PhpNuke yazarları ve MySQL firmasının DDOS saldırısı sonucu yaklaşık iki saat kadar offline kaldı :)))

1) Servis sağlayıcımız, öyle çat diye hiç haber vermeden gece yarısı bir gibi MySQL sunucularını update etti.
2) PhpNuke `FULLTEXT` gibi gayet genel bir ismi tablolarından birine alan ismi olarak kullanmış.
3) MySQL`de yeni versionunda FULLTEXT`i reserved word yapıp, buna bir fonksiyon yüklemiş.

Sonuç olarak dün gece Fazlamesai sayfaları okunmaz oldu, yaklaşık bir buçuk saat boyunca ne backuplardan geri dönebildik, ne de php scriptlerinde bir hata bulabildik. Fakat Butch`un ısrarlı takibi sonunda, iki saatin bitiminde `ulan bu da değildir herhalde` yaklaşımı ile field ismini değiştirmesi ile sorun çözüldü.

Bu sinsi komployu şiddetle kınıyoruz :))

Görüşler

0
FZ
This is what I call hard-core, mean & lean, down to the guts debugging ! ;-)
0
conan
Hmm demek ki FM tablo ismi olarak phpnuke''un orcinal tablo isimlerini kullaniyormus... hmmmmmmmmmm....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net´e soralım: Programcı Verimliliği, UML, DSM

FZ

Birden fazla programcının belli bir sektöre yönelik olarak geliştirdikleri ve pek çok farklı insan tarafından kullanılacak olan uygulama programlarını geliştirmek belli bir dilde ``kodlama´´ bilgisinden çok daha fazlasını getirir. Bu tür projelerin geliştirilmesi için yazılım mühendisliği disiplini bağlamında pek çok metodoloji, disiplin, vs. önerilmiş, denenmiştir. Bunlardan en önemlisi, en ciddi mantalite değişkliği belki de nesneye yönelik programlamadır.

Nesneye yönelik programlama kavramı tüm dünyayı etkilemiş ve başka kavramların, soyutlamaların, vs. ortaya atılmasına yol açmıştır. UML yani "Unified Modelling Language" son yıllarda epey popülerdir ve bunu geliştiren ekibin geliştirdiği RUP (Rational Unified Process) de yazılım mühendisliğini bir üst seviyeye taşıma iddiasındadır.

Fazlamesai.net hakkında birkaç istatistik...

butch

Dikkat edenler farkedecektir. Bu yazı Fazlamesai'de yayınlanan 300'üncü yazı. Bu rakama varmış olmamız gerçekten gurur verici. Ama bundan daha önemli detaylar var işin içinde, size biraz bunlardan bahsetmek istiyorum...

Patronlar ve çalışanlar....

anonim

Biraz önce bir yazıya yorum yazdım. "Bana mı ilerliyorsun ey teknoloji !" yazısına... Ama aslında yazdıklarım yeni bir yazı olmayı hakkediyor bence. Bu yüzden biraz daha detaylı olarak tekrar yazacağım affınıza sığınarak.
Sorun patronlar, çalışma saatleri, teknoloji geliştikçe niye daha az çalışmıyoruz sorunu...

fazlamesai.net'e soralım: Teknoparklar İşe Yarayacak Mı?

FZ

Önce bir alıntı:

Devletlerin bu konudaki en cüretkâr adımı teknopark diye adlandırdığımız özel teknoloji geliştirme bölgeleri. Teknoloji alanında yazılım, donanım ya da hizmet üretimi yapacak firmalar bu özel bölgelerde çeşitli vergi avantajları sayesinde rekabetçi bir yapıya bürünüyor. Bunun bizdeki yansıması ise genellikle sadece vergi avantajından faydalanmak için ortada teknopark mantığı içinde ürettiği hiçbir şey olmayan firmaların tüm operasyonunu bu alanlara kaydırması oluyor. Teknopark arazilerinin sahibi olarak metrekare başına aldıkları fahiş kira bedelleriyle üniversitelerin de keyfi yerinde... Sonucun ne olduğu sektörü takip edenlerin malumu. İnşallah 10 yıl sonra 'Teknopark modeli işe yaramıyor, uyguladık, olmadı' gibisinden şeyler duymayız.


Sonra bir soru: Sizce yazılım ve donanım alanında Türkiye kökenli şirketlerin dünya devleri ile rekabet edebilmeleri için Teknopark yapılanması anlamlı ve uzun vadede işe yarayacak bir oluşum mudur?

del.icio.us

cbc

del.icio.us yer imleri(bookmark) saklamak için kullanılan bir site. Tüm üyelerin yer imlerini incelemek mümkün.

http://del.icio.us/rss/uyeadı adresini ziyaret ederek yerimlerini rss olarak almak, /html/uyeadı adresini ziyaret ederek düz html olarak aynı veriye erişmek mümkün.