İlgili Yazılar

Java Programcıları için QT Jambi

Sijiero

Trolltech şirketi C++ da olduğu gibi şimdi Java programcıları için de Qt Jambi'yi duyurdu. Qt'nin C++ için getirmiş olduğu kolaylıklarıJjava için de görebiliriz. Ayrıca aynı proje içinde hem C++ kodu hem de Java kodu kullanmamıza olanak sağlıyor..

Open source dağıtımı da bulunmakta.

Java Kitap Projesi - Bölüm 7

anonim

Türkçe Java Kitap Projesinin yeni bölümü yayında. Yeni bölümün içeriği:
Arayüz (Interface)
Birleştiricilik
Arayüz(Interface) ve Soyut sınıflar(Abstract classes)
Arayüz(Interface) ile çoklu kalıtım(Multiple inheritance)
....

Anti-Java Profesörü ve İşsiz Programcılar

FZ

New York Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri profesörü olarak görev yapan Robert Dewar, bugün Java’yı iyi bilen ve sık kullanan mezunların geleceğin pizza teslimatçılarından bir farkları olmadığını söylerken, bu kadar çok Üniversitede çekirdek dil olarak Java okutulmasının zayıf bilgisayar bilimleri mezunları yaratacağını belirtiyor.

Struts Nedir? Nasıl Kurulur?

anonim

MVC (Model View Controller) yapısı her geçen gün web tabanlı projelerde daha sık kullanılmaktadır. Struts projesi MVC tasarım kalıbımının iyi bir uygulatıcısıdır.

Sun® firmasından olumlu bir adım

roktas

Son birkaç gün içinde Simon Phipps'in de belirttiği gibi sessiz sedasız önemli bir gelişme oldu ve Sun, Java dağıtımını belirleyen lisans şartlarını gevşetti. Bu değişikliğin en önemli sonucu Java'nın artık diğer Özgür Java gerçeklemeleriyle (GCJ, Kaffe, GNU Classpath vb.) birlikte (fakat onlarla karıştırılmadan) dağıtılabilecek olması. Daha da açık söylemek gerekirse Sun Java'yı Debian veya Ubuntu'da non-free depodan 'apt-get install sun-java5-jre ' komutuyla kurabileceksiniz, ilk paket hazır durumda.