OpenBSD Çekirdeği Artık SMP Destekliyor

0
Challenger
8 yıl boyunca ön tanımlı kurulum ile sadece 1 adet uzaktan erişim açığı çıkmış olan, dünyanın en güvenli işletim sistemlerinden birisi OpenBSD' nin bu zamana kadarki en büyük eksikliklerinden birisi SMP desteğinin olmayışı idi. OpenBSD Journal' da yer alan bu habere göre artık OpenBSD çekirdeğinde SMP destekleniyor.

İlgili Yazılar

OpenOffice.Org 1.1.4 çıktı!

qorkem

OpenOffice.org 1.1.4 ün İngilizce stabil sürümünü resmi sitesinden indirebilirsiniz.

Vim 7 çıktı!

sundance

Unix camiasının en eski editörlerinden vi'ın steroidli hali, VİM'in 7.0 sürümü Bram Moolenar tarafından anons edildi.

Yeni özelliklerini görmek ve kullanmak istiyorsanız buradan indirebilirsiniz. Daha Amiga sürümü çıkmadı, Amiga'cılar bir zahmet Subversion'a.

Tabi bir de unutmadan; cat flames.txt > /dev/null

StarLogo artık OpenStarLogo

FZ

StarLogo ekibinden Eric Klopfer'in dünkü bir e-posta iletisine göre 8 Haziran 2006 itibariyle StarLogo artık OpenStarLogo adı altında kamuya açık kodlu olarak sunulmaktadır.

OpenStarLogo web sitesinde sistemin hem kaynak kod dosyalarını hem de derlenmiş hallerini bulmak mümkün. Böylece tüm dünyadaki programcı camiasının OpenStarLogo ve dolayısı ile StarLogo'ya katkıları kabul edilirken StarLogo ekibi de StarLogo TNG üzerindeki çalışmalarına odaklanmaya devam edecek.

Dillo 0.6.5

m1a2

200 KB civarı kilosuyla çok işler yapabilen minik browser`ınız yeni sürümüyle karşınızda. Sun Sparc`tan iPAQ`e kadar bir çok platform`da çalışan Dillo`nun Fazlamesai`nin yorum alanlarında kaybolmaması için yeni sürümü de fırsat bilerek şöyle bir vitrine koymak güzel olur diye düşündük. Hemen şuradan indirip, derleyelim ve deneyelim. Bu işlem için harcayacağımız vakit ayrıntılı bir tanıtımı okumaya ayrılacak süreden daha kısa olacaktır kanaatimizce ;) Yeni sürümün flash özelliğini belirtelim ama. 0.6.5 çerez (cookie) desteğiyle geliyor ve tabii olmazsa olmaz bugfix`lerle.

Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

anonim

Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.