OpenBSD Çekirdeği Artık SMP Destekliyor

0
Challenger
8 yıl boyunca ön tanımlı kurulum ile sadece 1 adet uzaktan erişim açığı çıkmış olan, dünyanın en güvenli işletim sistemlerinden birisi OpenBSD' nin bu zamana kadarki en büyük eksikliklerinden birisi SMP desteğinin olmayışı idi. OpenBSD Journal' da yer alan bu habere göre artık OpenBSD çekirdeğinde SMP destekleniyor.

İlgili Yazılar

Az bilinen bir işletim sistemi: Plan 9

misafir

Bell laboratuvarlarının bilgisayar dünyasına katkısı UNIX(TM) ve C dilinden ibaret değil. İlk kez 1993'te dağıtılan ve 2002'de bir özgür yazılım lisansına kavuşan Plan 9 işletim sistemi de bu katkılardan biri.

OpenBSD 3.0, 1 Aralıkta resmi olarak çıkıyor

anonim

OpenBSD 3.0 , 1 Aralık`ta resmi olarak çıkıyor. Güvenliği ön plana çıkartan OpenBSD , her 6 ayda bir yeni bir sürüm çıkartıyor. Sürümlerinde yeni özelliklerden çok sistemin düzgün ve sağlam çalışmasına yönelik geliştirmelere yer veren işletim sistemi 3.0 sürümünde 10 farklı donanım mimarisini destekliyor: i386, alpha, macppc, amiga, hp300, mvme68k, mac68k, vax, sparc ve sparc64. http://www.openbsd.org

İşleri bir yerde tutmak bu kadar zor mu?

huseyin

Elimde MS Windows ve GNU/Linux yüklü bir makina, Ericsson R520M ve IPAQ PDA var.
Tek istediğim, bir şekilde bunlardan birkaçıyla senkronize çalışıp, yapılacak işler, proje ve ajanda'yı yönetecek bir program.
Bugüne kadar denediklerim aşağıda yazıyor. Biriniz çıkar bir yol söylesin, yoksa bi ajanda alıp hepsini çöpe atacağım.

2 Günde İşletim Sistemi Yazabilir Misiniz?

FZ

Programlamaya bir şekilde girmiş hemen herkesin aklından bir ara geçmiş sorulardan biridir, "işletim sistemi nasıl yazılır?". İşletim sistemleri bilgisayar dünyasının en popüler, en gizemli, en çok tartışılan ve piyasayı belirleyen konularından biri olagelmiştir. Kimisine göre basit, kimisine göre karmaşık olan bu işte kavram karmaşası da az değildir, çekirdek ile dağıtımı karıştıranlar mı istersiniz, neyin temel işlevsellik olduğu üstüne sabaha dek tartışanlar mı yoksa hangi donanımların esas alınması ve hangi sürücülerin desteklenmesi gerektiğine dair kavga edenler mi istersiniz... BSD, Solaris, Linux, BeOS, VMS, MS Windows ve daha pek çok geliştirme ekibine bakınca konunun popülaritesini ve karmaşıklığını anlamak mümkündür.

Pekiyi bu konuda birkaç günlük bir çalışma ile işin temellerini öğrenmek mümkün müdür? 2 günde işletim sistemi yazabilir misiniz?

Mono ve .NET

raistlinthewiz

Bugün osnews.com da görmüş olduğum bir makalenin giriş yazısı hayli ilgimi çekti. Makaleyi okudum ve beğendim. Giriş yazısını aynen paste ediyorum:

"In the Brazilian martial art capoeira, it can be hard to tell if the participants are fighting or dancing. Players cooperate and compete, and spend as much energy trying to impress the crowd and one-up each other as they do in combat"

Makalenin tamamı için: http://techupdate.zdnet.com/techupdate/stories/main/0,14179,2907356,00.html