NVIDIA

0
HoLY
NVIDIA linux icin ekran kartı driverlarının 1.0-2880 versiyonunu release etmiş.Yeni versiyonda GeForce4 and Quadro4 kartlar desteklenmiş,ve tabiki bazı bug fixler giderilmiş.Nvidia ekran kartınız var ve 3D oyunlarda sorunlar yaşıyo yada mesela xine de fullscreen supportu calışdıramıyorsanız hemen bu driverları yüklüyorsunuz.
Benim elimde tnt 2 bi ekran kartım var,işletim sistemim Mandrake 8.1 siteden gerekli iki rpm paketini çekdim ve X imi kapattım.Paketleri yükledikden sonra,XF86Config dosyamızı editliyoruz.4.x sürümünü kullanıyorsanız /etc/X11 altındaki XF86Config-4 dosyamızı editliyoruz.Editörümüzle dosyamızı actıktan sonra "Driver" section i altinda Driver "nv" yi Driver "nvidia" olarak degiştiriyoruz,ve Module bölümünede Load "glx" ekliyoruz,ve eğer varsa bende yokdu:) Load "dri" ve Load "GLcore" satırlarını kaldırıyoruz.İşlemimiz tamamdır artık x imizi acabiliriz.Eger bi sorunla karşılaşmazsak X acılış ekranında Nvidianin logosunu görmemiz lazım,karşılaşırsakda yapılacak iş belli RTFM:)

Görüşler

0
sundance
Valla bildiğim kadarıyla Gforce 4 kullanmayanları ilgilendiren bir değişiklik yok bu versiyonda. Onun dışında diyebilirim ki nVidia çok süper bir iş yapıyor Linuxu bu şekilde destekleyerek. Yeni sistem alacak ve işletim sistemi olarak Linux kullanmayı düşünen herkese herhangibir nVidia kartını öneririm.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eski işlemcilerinizi yeniden değerlendirin

tongucyumruk

Herkesin dilinde, teknoloji çok hızlı gelişiyor. Peki teknoloji geliştikçe, siz daha yeni oyunları oynamak için geçen haftakinden daha kuvvetli işlemciler aldıkça eski donanımlar ne oluyor sizce? Hayır donanım cennetine gitmiyorlar, onun yerine gitgide büyüyen, silikon ve bakır ağırlıklı malzemelerden oluşan bir donanım çöplüğüne gidiyorlar.

Çevre kirliliğinin, küresel ısınmanın dilimizden düşmediği bu günlerde siz de eski donanımlarınızı yeniden değerlendirmeye ne dersiniz?

fazlamesai.net'e soralım: İşlemciyi nasıl seçsek?

pulsar

GAIM ile online olduğum kısa zaman diliminde bir arkadaşım işlemci testi linki gönderdi. Yazıyı incelerken aklıma nasıl işlemci seçtiğimiz geldi. Eskiden işler gayet kolaydı. INTEL mimarisi için herkes benzer işlemcilerle benzer başarımlar elde ederdi. Biz de kafa yormazdık hiç. Ama son iki üç yıldır PC mimarisi için gelen işlemcilerin takibi gitgide güçleşmeye başladı. Bu işlemciler gitgide daha da içinden çıkılmaz biçimde gerek komut setleri gerekse hyperthreading ve de çift çekirdek gibi yeni özelliklerle iyice kafa karıştırır oldular.

HD DVD Kapımızıda

St

PCWorld'ün haberine göre NEC CD, DVD, ve HD DVD entegrasyonunu gerçekleştiren ilk okuyucuyu geliştirdi. Ülkemizde henüz yeterince yaygınlaşma imkanı bile bulamayan DVD teknolojisinden HD DVD teknolojisine yumuşak bir geçiş için üretilen okuyucu, üç kuşak optik diski desteklemesi sayesinde kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacak.

Orjinal Haber: http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,118976,00.asp

Lego Mindstorms NXT

tongucyumruk

Sizin de her yılbaşında size ne hediye alacağını bilemeyen "non-geek" arkadaşlarınız var mı? Eğer varsa, onlara şimdiden iyi haberi iletebilirsiniz. Bilgisayar dünyasındaki pek çok iyi şey (Linux, Dijkstra, Tanenbaum vs...) gibi bu haber de kuzey ülkelerinden. Danimarka'lı Lego firması 1998'den beri bilgisayar düşkünlerinin hayallerini süsleyen oyuncağı Lego Mindstorms'un yeni versiyonunu duyurdu.

Çift işlemcili XEON, ikili AMD? Kalsın, bende 12 işlemcili masaüstü PC var!

FZ

Çift işlemcili bilgisayar mı? Son teknoloji ha? "Dual-processor"? Hmm, evet belki sıradan insanlar, oyun oynayan ve ciddi işlerle uğraşmayan gençler için "idare edebilir". Ama gerçek hesap gücüne ihtiyaç duyan gerçek mühendisler ve gerçek bilimadamalarını "kesmez".

Masaüstü PC büyüklüğünde. Tam randımanla çalışırken 220 watt güç harcıyor. 12 işlemcili. 36 Gflop performansında. 24 GB DDR SDRAM ana hafıza ve 1 terabyte kapasitesinde hard diski var. Fiyatı 10.000$'ın biraz altından başlıyor. Optimize edilmiş sürücüleri barındıran bir GNU/Linux dağıtımı ile yüklü olarak geliyor. MPI ve benzeri yöntemlerle paralel programlama yapmanızı sağlayan araçlar da yanında.

Tabii eğer biraz daha sofistike işlerle uğraşan bir analist, mühendis ya da bilimadamı iseniz o zaman 96 işlemcili 300 Gflop kapasitesinde olan model de var. O da bir masaüstü PC büyüklüğünde. 192 GB ana hafıza ve 96 terabyte hard disk depolama alanı.

Eylül'ün sonuna doğru Orion Multisystems tarafından satışa sunulacak ve bir hayli fırtına koparacağa benzeyen bu sistemlerle ilgili detaylar için buraya bakabilirsiniz.