NVIDIA

0
HoLY
NVIDIA linux icin ekran kartı driverlarının 1.0-2880 versiyonunu release etmiş.Yeni versiyonda GeForce4 and Quadro4 kartlar desteklenmiş,ve tabiki bazı bug fixler giderilmiş.Nvidia ekran kartınız var ve 3D oyunlarda sorunlar yaşıyo yada mesela xine de fullscreen supportu calışdıramıyorsanız hemen bu driverları yüklüyorsunuz.
Benim elimde tnt 2 bi ekran kartım var,işletim sistemim Mandrake 8.1 siteden gerekli iki rpm paketini çekdim ve X imi kapattım.Paketleri yükledikden sonra,XF86Config dosyamızı editliyoruz.4.x sürümünü kullanıyorsanız /etc/X11 altındaki XF86Config-4 dosyamızı editliyoruz.Editörümüzle dosyamızı actıktan sonra "Driver" section i altinda Driver "nv" yi Driver "nvidia" olarak degiştiriyoruz,ve Module bölümünede Load "glx" ekliyoruz,ve eğer varsa bende yokdu:) Load "dri" ve Load "GLcore" satırlarını kaldırıyoruz.İşlemimiz tamamdır artık x imizi acabiliriz.Eger bi sorunla karşılaşmazsak X acılış ekranında Nvidianin logosunu görmemiz lazım,karşılaşırsakda yapılacak iş belli RTFM:)

Görüşler

0
sundance
Valla bildiğim kadarıyla Gforce 4 kullanmayanları ilgilendiren bir değişiklik yok bu versiyonda. Onun dışında diyebilirim ki nVidia çok süper bir iş yapıyor Linuxu bu şekilde destekleyerek. Yeni sistem alacak ve işletim sistemi olarak Linux kullanmayı düşünen herkese herhangibir nVidia kartını öneririm.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünyanın en hızlı CD-RW sürücüleri

larweda

Yamaha, CEBIT öncesi dünyanın ilk 20 hızlı CD-R (yazılabilir) ve CD-RW (tekrar yazılabilir) sürücülerini duyurdu.

Nokia 770: GNU/Linux + GNOME + Debian

roktas

Sihirli bir birleşim :-) Telekomünikasyon devi Nokia®'nın[1] yeni niche'i: Nokia 770. Bu cihaz bir İnternet Tableti: İnternet'te dolaşabiliyor, epostalarınızı okuyor, PDF başta olmak üzere çeşitli dosyalara bakabiliyorsunuz (evet, Flash® v6 desteği de mevcut).

The Ultimate Reset Button

iozeren

“Ctrl+Alt+Del” kombinasyonu ya da reset tuşunu çok kullanmanız gereken bir işletim sistemi mi kullanıyorsunuz ? Bu ürün tam size göre. The Ultimate Reset Button

Sony Bilgisayarları PlayStation 3 Yongasını Kullanmaya Başlıyor

spiderman

Sony firması PlayStation 3 (PS3) konsolunda kullandığı yonganın (çip) aynısını kullanarak işlem yapabilen bir "prototip" bilgisayar geliştirdiğini açıkladı. IBM, Sony, Sony Computer Entertainment (SCEI) ve Toshiba işbirliğiyle üretilen yonga, her biri birbirinden ayrı dört adet yongadan oluşuyor ve saniye başına 230Gflops (floating point operations per second) büyüklüğünde işlemi gerçekleştirebiliyor.

İTÜ Robot Olimpiyatları '08

FZ

İTÜ Robot Olimpiyatları, Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından düzenlenen, Türkiye’de özellikle lise ve üniversite düzeyinde robotik eğitiminin önemini ve verimini sorgulayan, dünyada olağanüstü hızda gelişme gösteren robotik alanında Türkiye’nin gücünü artırmayı hedefleyen bir organizasyonlar zinciridir. Bu amaçları doğrultusunda yapısında, tüm Türkiye’den öncelikle lise ve üniversitelerden olmak üzere öğrenci katılımlarına hitap eden yarışmalar, robotik konusunda uluslar arası arenada söz sahibi olan seçkin akademisyenlerin katıldığı seminerler-konferanslar, gerek öğrencilerin gerekse endüstri temsilcilerin çalışmalarının yer aldığı sergiler bulundurmaktadır. Ulusal nitelikte olan İTÜ Robot Olimpiyatları uzun vadede uluslar arası hale gelme amacındadır.