NVIDIA

0
HoLY
NVIDIA linux icin ekran kartı driverlarının 1.0-2880 versiyonunu release etmiş.Yeni versiyonda GeForce4 and Quadro4 kartlar desteklenmiş,ve tabiki bazı bug fixler giderilmiş.Nvidia ekran kartınız var ve 3D oyunlarda sorunlar yaşıyo yada mesela xine de fullscreen supportu calışdıramıyorsanız hemen bu driverları yüklüyorsunuz.
Benim elimde tnt 2 bi ekran kartım var,işletim sistemim Mandrake 8.1 siteden gerekli iki rpm paketini çekdim ve X imi kapattım.Paketleri yükledikden sonra,XF86Config dosyamızı editliyoruz.4.x sürümünü kullanıyorsanız /etc/X11 altındaki XF86Config-4 dosyamızı editliyoruz.Editörümüzle dosyamızı actıktan sonra "Driver" section i altinda Driver "nv" yi Driver "nvidia" olarak degiştiriyoruz,ve Module bölümünede Load "glx" ekliyoruz,ve eğer varsa bende yokdu:) Load "dri" ve Load "GLcore" satırlarını kaldırıyoruz.İşlemimiz tamamdır artık x imizi acabiliriz.Eger bi sorunla karşılaşmazsak X acılış ekranında Nvidianin logosunu görmemiz lazım,karşılaşırsakda yapılacak iş belli RTFM:)

Görüşler

0
sundance
Valla bildiğim kadarıyla Gforce 4 kullanmayanları ilgilendiren bir değişiklik yok bu versiyonda. Onun dışında diyebilirim ki nVidia çok süper bir iş yapıyor Linuxu bu şekilde destekleyerek. Yeni sistem alacak ve işletim sistemi olarak Linux kullanmayı düşünen herkese herhangibir nVidia kartını öneririm.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

150$'a Laptop PC

Onur_Yerlikaya

Asus'un son günlerde dikkatleri üzerine topladığı minicik laptop'una dair haberi okurken Slashdot sitesinde dikkatimi çeken 150$ gibi bir fiyatta laptop oldugundan bahsediliyor.

Pentium´un Sahte MHZ´leri!!!

Evil_Empire

Pentium 4'ün yavaş kalmasının sebebi pipeline sayısının iki kat olması sonucu tahmin algoritmalarının işleri biraz karıştırması. Ayrıca MHZ bazındaki aldatmaca.

Gerçek Tesadüfi (!) Sayıların Peşinde.

FZ

Tayvan merkezli chipset, anakart, vs. üreticisi VIA Technologies firması tesadüfi (random) sayı üretilmesini donanımsal olarak sağlayan bir mekanızmayı son geliştirdiği C3 isimli mikroişlemcisine eklediğini açıkladı.

Yakmayan tungsten ampuller

m1a2

Malum olduğu üzere günümüzün en yaygın aydınlatma malzemesidir tungsten ampuller. Teknolojik açıdan Edison`dan bu güne çok fazla değişiklik de geçirmemiştir. Aydınlatma vazifesini görürken bir anda bozulan bir ampulü -bir keresinde benim yaptığım gibi- boş bulunup çıplak elle değiştirmeye kalkışırsanız bu teknolojinin en önemli zaafını da zor yoldan öğrenmiş olursunuz. Tungsten ampullerin verimi berbattır. Elektrik enerjisinin %5`ini ışık olarak verir, kalan %95 ise ısıya -oradan da bir `ah yandım!`a- dönüşür :)

Kandaki Yakıt Hücreleri

vst

Slashdot'ta bildirildiğine göre, bir Japon araştırma grubu, kanda faaliyet gösteren bir yakıt hücresi geliştirmiş. Glikozdan elektronları çekip çıkartan hücrenin faaliyeti sonrasında toksin de açığa çıkmıyor. Belki de birgün insanları seri bağlayarak küçük bir şehrin elektrik gereksinimi karşılayabilir, ya da paralel bağlayarak, dizüstü bilgisayarımızı kesintisiz kullanabiliriz. İstihdamı arttırmak için başka önerisi olan?