NVIDIA

0
HoLY
NVIDIA linux icin ekran kartı driverlarının 1.0-2880 versiyonunu release etmiş.Yeni versiyonda GeForce4 and Quadro4 kartlar desteklenmiş,ve tabiki bazı bug fixler giderilmiş.Nvidia ekran kartınız var ve 3D oyunlarda sorunlar yaşıyo yada mesela xine de fullscreen supportu calışdıramıyorsanız hemen bu driverları yüklüyorsunuz.
Benim elimde tnt 2 bi ekran kartım var,işletim sistemim Mandrake 8.1 siteden gerekli iki rpm paketini çekdim ve X imi kapattım.Paketleri yükledikden sonra,XF86Config dosyamızı editliyoruz.4.x sürümünü kullanıyorsanız /etc/X11 altındaki XF86Config-4 dosyamızı editliyoruz.Editörümüzle dosyamızı actıktan sonra "Driver" section i altinda Driver "nv" yi Driver "nvidia" olarak degiştiriyoruz,ve Module bölümünede Load "glx" ekliyoruz,ve eğer varsa bende yokdu:) Load "dri" ve Load "GLcore" satırlarını kaldırıyoruz.İşlemimiz tamamdır artık x imizi acabiliriz.Eger bi sorunla karşılaşmazsak X acılış ekranında Nvidianin logosunu görmemiz lazım,karşılaşırsakda yapılacak iş belli RTFM:)

Görüşler

0
sundance
Valla bildiğim kadarıyla Gforce 4 kullanmayanları ilgilendiren bir değişiklik yok bu versiyonda. Onun dışında diyebilirim ki nVidia çok süper bir iş yapıyor Linuxu bu şekilde destekleyerek. Yeni sistem alacak ve işletim sistemi olarak Linux kullanmayı düşünen herkese herhangibir nVidia kartını öneririm.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sabit Sabit Disk

FZ

Bilgisayarlarımızdaki hareketli parça sayısı gittikçe azalıyor. SanDisk 2.5"lik ve 32 GB kapasiteli SSD SATA 5000 sabit diskini duyurdu. Bu sabit diskin özellikle dizüstü bilgisayarlarda ve diğerlerinde geleneksel sabit disklerin yerini alması bekleniyor.

Lego Mindstorms NXT

tongucyumruk

Sizin de her yılbaşında size ne hediye alacağını bilemeyen "non-geek" arkadaşlarınız var mı? Eğer varsa, onlara şimdiden iyi haberi iletebilirsiniz. Bilgisayar dünyasındaki pek çok iyi şey (Linux, Dijkstra, Tanenbaum vs...) gibi bu haber de kuzey ülkelerinden. Danimarka'lı Lego firması 1998'den beri bilgisayar düşkünlerinin hayallerini süsleyen oyuncağı Lego Mindstorms'un yeni versiyonunu duyurdu.

HD DVD Kapımızıda

St

PCWorld'ün haberine göre NEC CD, DVD, ve HD DVD entegrasyonunu gerçekleştiren ilk okuyucuyu geliştirdi. Ülkemizde henüz yeterince yaygınlaşma imkanı bile bulamayan DVD teknolojisinden HD DVD teknolojisine yumuşak bir geçiş için üretilen okuyucu, üç kuşak optik diski desteklemesi sayesinde kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacak.

Orjinal Haber: http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,118976,00.asp

Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

zentoo

Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

Yakmayan tungsten ampuller

m1a2

Malum olduğu üzere günümüzün en yaygın aydınlatma malzemesidir tungsten ampuller. Teknolojik açıdan Edison`dan bu güne çok fazla değişiklik de geçirmemiştir. Aydınlatma vazifesini görürken bir anda bozulan bir ampulü -bir keresinde benim yaptığım gibi- boş bulunup çıplak elle değiştirmeye kalkışırsanız bu teknolojinin en önemli zaafını da zor yoldan öğrenmiş olursunuz. Tungsten ampullerin verimi berbattır. Elektrik enerjisinin %5`ini ışık olarak verir, kalan %95 ise ısıya -oradan da bir `ah yandım!`a- dönüşür :)