NumSum , Web Tabanlı Hesap Tablosu

0
anonim
Tamam excel yada open office calc kadar yetenekli değil ama ufak tefek hesap tabloları hazırlamak ve arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsanız numsum işinize yarayabilir.

Örnek bir sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
bm
Kullanilan su: http://trimpath.com/project/wiki/TrimSpreadsheet
0
osmanizbat
Burda da bir web kelime işlemci var: http://www.writely.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FJAX - Flash ve Ajax

larweda

AJAX, son dönemde çok sıklıkla adını duyduğumuz, ve çoktandır başarılı örneklerini görmeye başladığımız (Gmail, Flickr, Hotmail, Pageflakes vs.) bir web teknolojisi. Bu konuda bir çok kütüphane ve geliştirme aracı da hali hazırda mevcut. Bu araçlara yeni eklenmiş, ama farklı bir bakış açısı getiren bir teknoloji var: FJAX. Araçların hemen hemen hepsi bi javascript kütüphanesi sunarken, FJAX tarayıcı tarafında yapılacak XML yorumlama işini boyut olarak küçük bir flash objesine yaptırıyor. Bu, hem tarayıcının işini kolaylaştırıyor, hem de diğer araçlar gibi geliştirme sürecini azaltmayı hedefliyor. Üstelik bu konuda çalışan insanların çoğunun başının belası olan tarayıcı uyumluluğu problemlerini de azalttığını iddia ediyor.
İncelemek ve indirmek için: www.fjax.net
Fjax'ın geliştiricileri Jay ve Steve McDonald ile webmonkey'in yaptığı detaylı bir röportaj da burada.

Gmail´i Genel Depolama Alanı Olarak Kullanın!

FZ

GmailFS size Gmail hesabınız için ayrılmış Gmail disk alanını "mount" etmenizi sağlayıp sonra da bunu genel bir disk alanı gibi kullanmanıza izin veren bir tür sanal dosya sistemi sunar. GmailFS bir Python uygulaması olup FUSE isimli altyapıdan ve libgmail fonksiyon kitaplığından faydalanmaktadır.

GmailFS, "read", "write", "open", "close", "stat", "symlink", "link", "unlink", "truncate" ve "rename" gibi işlemleri destekler. Bu da şu demektir, Gmail hesabınız için size ayrılmış uzaktaki disk alanı sanki kendi makinanızdaymışçasına ve sanki normal bir disk alanı gibiymişçesine " cp", "ls", "mv", "rm", "ln", "grep", vb. komutları çalıştırabilirsiniz.

Meraklısı GmailFS ana sitesine bakabilir.

Bu yazılıma dikkatimi çeken Can Burak Çilingiroğlu'na teşekkürler.

EnderUNIX'in Yeni Projesi: Scanhill MSN Dinleyici

anonim

EnderUNIX'in 16. projesi olan Scanhill yayımlandı. Scanhill yazılımı, şimdilik MSN Messenger protokolunu dinleyip mesajları yakalayıp istenildiğinde standart çıktıya yani ekrana ya da MySQL veritabanına aktarılabilmektedir.

Detaylı bilgi için: http://www.enderunix.org/scanhill

OpenOffice.org'da Türkçe Yazım Denetimi

anonim

Uzun zamandır Türkçe konuşan kullanıcılar arasında OpenOffice.org'un yayılmasının önündeki en önemli engel olarak duran Türkçe yazım denetimi sorunu aşılmış görünüyor. Mehmet D. Akın ve Ahmet A. Akın liderliğindeki Zemberek ekibi tarafından geliştirilen "Zemberek" (eski adıyla tspell) adlı yazım denetimi aracının OpenOffice.org'a entegre edilmesi işlemi tamamlandı. Zemberek'in sitesinden indirilebilen bir OpenOffice.org eklentisi sayesinde Türkçe yazım denetimi yapmak mümkün hale geliyor. Konuyla ilgili olarak Görkem Çetin e-posta listelerine aşağıdaki mesaj gönderdi:

Ch: C/C++ Yorumlayıcısının 6.0 Sürümü Duyuruldu.

Tarık

SoftIntegration' un daha evvel şurada tanıtmaya çalıştığımız ürünü Ch: C/C++ Yorumlayıcısı 6.0 sürümüne ulaştı. Bu sürümde gömülü uygulamalarda kullanacağınız yorumlayıcı için hata ayıklama aracı (debugger) ve uygulamalar için çoklu iş parçacığı(multi thread) desteğide beraberinde geliyor.