Netscape 8 geliyor

0
Soulblighter
Netscape 7.0 sürümünden sonra bir daha tarayıcı yapmayacağını açıklayana AOL, Netscape'in 8 sürümünün BETA'sını duyurarak tarayıcı savaşlarına tekrar katıldı.
Tabi ben de hemen indirip kurdum :) tarayıcı modern bir görünüme sahip. Firefox'ta bulunan LiveContent özelliği Netscape'de de var. Hatta daha da gelişmiş hali. Kullanımı gerçekten hoş ve zevkli. Zaten bir çok özelliği açısından Firefox'la birebir. Örneğin Download yöneticisi tamamen aynı. PassCard özelliği ise kullanıcı adı ve şifre isteyen sitelerdeki bilgilerinizi saklayarak ileride otomatik giriş yapmanızı sağlıyor. Netscape'de e-posta hesabınız varsa direkt olarak e-postalaraınıza bakmayı sağlayan özelliği de mevcut.

Benim gördüğüm tek olumsuz yanı çok şatafatlı görünüme sahip olması ve bu yüzden biraz kafa karıştırması ama buna da alıştığınızda gerçekten keyifle kullanılabilecek bir tarayıcı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kendi yaptığım testte (ne kadar doğru sonuç verir tartışılır ama) Netscape ile Novell'in sitesini 28 saniyede açtım. Firefox ile aynı siteyi 16 saniyede açtım.

Herşeye rağmen pazara çeşitlilik getirmesi açısından bile bence önemli bir yazılım diye düşünüyorum. Kaldı ki sunduğu özelliklerle gerçekten güzel ve dişli bir rakip olacak...

BETA sürümünü indirmek için buraya tıklayın...

Görüşler

0
simor
netscape in 6 ve 7 sürümlerinde de netscape hesabı olanları direk bağlayan bir sistem vardı ama telekom galiba imap protokolünü desteklemediğinden olacak ki adsl e geçtiğim anda o hizmetten yoksun kaldım. Yada netscape ayarları değişirdi bilmiyorum. Netscape in hiç bi yerinde bu tür bilgi bulamadım. Telekoma telefon açıp sorduğumda ise öyle bir protokol destreklemiyoruz dediler. BU işin uzmanları bilir diye düşünüyorum, imap mail protokolünü proxy mi geçirmez, yada telekom imapı neden desteklemez yada destklemeyebilirmi :?
0
bm
Imap herhangi bir TCP'ye dayali protokolden farkli degil. Telekom size yanlis cevap vermis (soruyu anlamamislardir). Imap'in calismamasi icin ozellikle o portu blokluyor olmalari lazim.

Netscape'in sunucu adreslerini bilmiyorum ama biraz mincikladim.


p4:~/tmp> telnet pop3.isp.netscape.com 143
Trying 216.200.145.19...
Connected to 216.200.145.19.everyone.net.
Escape character is '^]'.
* OK EON-IMAP on pop02 Welcomes You
^]
telnet> close
Connection closed.
p4:~/tmp>

en azindan imap2 portunu dinliyorlar (220/imap3 cevap vermiyor).

Telnetle bir deneyin baglanamiyorsaniz makinede firewall vs. birsey kurulu mu onu kontrol edin. Siz blokluyor olabilirsiniz.

0
simor
Evet muhtemelen anlamamıştır. Telnetle denedim bağlanıyor. şimdi Firewall umu da kontrol ettim ama imap ile ilgili bir kısıtlama (port 143 için baktım) göremedim. Şİmdi netscape 8 betayı yükleyecem ayarları unuttum. Umarım şimdi çalışıyordur. Belki ozaman firewall ayarları default iken olmuş olabilir . Direk telekomu suçlamak daha kolay geldi heralde, ordaki de öyle cevap verince uğraşmadım açıkçası. Ama işte telnet diye bişey var :). Bilgisayar haberleşmesi temelleri konusu üzerine eğilmem lazım. Teşekkür ediyorum bm.

0
hayalci
Firefox'un geliştiricilerinden Blake Ross, sitesinde Netscape 8'i incelemeye başlamış.

ilk kısmı burada http://blakeross.com/index.php?p=69#comments
0
realist
Çok afedersiniz, şebek olmuş bu. Böyle adlandırdığım programlara benzemiş. Üzüldüm şahsen.
0
perusias
Gerçekten iyi bir program olacağı daha şimdiden belli olan bir Netscape 8...İnşallah ülkemize biran önce gelir de alma şansına sahip oluruz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Netscape Navigator 10 yaşında

Soulblighter

Bundan 10 yıl önce Netscape Navigator'un ilk beta sürümünü yayınladı. Her ne kadar kendisi günümüzde çok kullanılmasa da, yerini Mozilla'ya bıraktı. Mozilla yaşadığı sürece Netscape de benim kalbimde yaşayacak. Nerede benim mendilim? :) Özellikle JavaScript gibi harika bir betik dilini bize kazandırdığı için kendisine çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.

Netscape'in 13 Ekim 1994'de yeni çıkardığı Navigator ile ilgili haberin orjinalini buradan okuyabilirsiniz.

Penzilla

SHiBuMi

tongucyumruk'un birkaç yorumdur bahsettiği Mozilla üzerinde uygulama geliştirme ile ilgili yeni bir araç çıkmış: Penzilla. Aslında yeni demek pek doğru olmaz, OEOne firmasını daha önce duyduysanız uzunca bir süredir Mozilla tabanlı bir ev bilgisayarı üzerinde çalıştıklarını biliyorsunuzdur. Amaç, ev kullanıcılarının internette surf ve alışveriş yapma, elektronik postalarına bakma, ofis uygulamaları gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak ve kullanıcıyı işletim sistemi ile muhattap etmeden direk olarak Mozilla arayüzünü kullandırmak. Penzilla da bu platform üzerinde çalışacak uygulamaların daha rahat hazırlanabilmesi için geliştirilmiş bir araç. Mozilla'nın bu yönü ile ilgili hemen hemen hiçbir dokümantasyonun ve aracın olmadığını düşünürsek, bu atılan dev bir adım.

Netscape için yeni umut

anonim

Yaklaşık bir haftadır Netscape'in 6.1 sürümünü kullanıyorum - önceden de 6.0 ı yoğun biçimde kullanıyordum - ve Netscape için umutların yeni baştan yeşerdiğine gerçekten inanmaya başladım.

Öncelikle, 4.x kullanıcıları bir elleri kanda da olsa 6.1 e terfi etmeliler. 6.0 ile hayal kırıklığına uğrayanlar varsa, 6.1 e bir şans daha versinler, çünkü bu sürüm en azından 6.5 olacak derecede geliştirilmiş durumda.

Netscape ve Mozilla

SHiBuMi

Son altı ayının her gününün en az 6 saatini Netscape karşısında geçiren biri olarak, aşağıdaki linkte yer alan yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Microsoft, .Net, Mozilla, Netscape ve tarayıcıların geleceği açısından güzel bir doküman, burada.

iFrame sorunu çözüldü!

ninja-g

Netscape 6.0 çıktı. Beraberinde bir çok style olayını çözdüğünü görüyoruz. Gömülü frame olarak kullanılan iFrame sorununu halletmişler. Fakat Netscape açılana kadar 2012 yıl bekliyoruz. Sayın Netscape yetkilileri kimse bu kadar bekleyemez. Kusmak için :http://home.netscape.com/browsers/6/feedback/ problem.html