Penzilla

0
SHiBuMi
tongucyumruk'un birkaç yorumdur bahsettiği Mozilla üzerinde uygulama geliştirme ile ilgili yeni bir araç çıkmış: Penzilla. Aslında yeni demek pek doğru olmaz, OEOne firmasını daha önce duyduysanız uzunca bir süredir Mozilla tabanlı bir ev bilgisayarı üzerinde çalıştıklarını biliyorsunuzdur. Amaç, ev kullanıcılarının internette surf ve alışveriş yapma, elektronik postalarına bakma, ofis uygulamaları gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak ve kullanıcıyı işletim sistemi ile muhattap etmeden direk olarak Mozilla arayüzünü kullandırmak. Penzilla da bu platform üzerinde çalışacak uygulamaların daha rahat hazırlanabilmesi için geliştirilmiş bir araç. Mozilla'nın bu yönü ile ilgili hemen hemen hiçbir dokümantasyonun ve aracın olmadığını düşünürsek, bu atılan dev bir adım.

İlgili Yazılar

Netscape Navigator 10 yaşında

Soulblighter

Bundan 10 yıl önce Netscape Navigator'un ilk beta sürümünü yayınladı. Her ne kadar kendisi günümüzde çok kullanılmasa da, yerini Mozilla'ya bıraktı. Mozilla yaşadığı sürece Netscape de benim kalbimde yaşayacak. Nerede benim mendilim? :) Özellikle JavaScript gibi harika bir betik dilini bize kazandırdığı için kendisine çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.

Netscape'in 13 Ekim 1994'de yeni çıkardığı Navigator ile ilgili haberin orjinalini buradan okuyabilirsiniz.

iFrame sorunu çözüldü!

ninja-g

Netscape 6.0 çıktı. Beraberinde bir çok style olayını çözdüğünü görüyoruz. Gömülü frame olarak kullanılan iFrame sorununu halletmişler. Fakat Netscape açılana kadar 2012 yıl bekliyoruz. Sayın Netscape yetkilileri kimse bu kadar bekleyemez. Kusmak için :http://home.netscape.com/browsers/6/feedback/ problem.html

Netscape ve Mozilla

SHiBuMi

Son altı ayının her gününün en az 6 saatini Netscape karşısında geçiren biri olarak, aşağıdaki linkte yer alan yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Microsoft, .Net, Mozilla, Netscape ve tarayıcıların geleceği açısından güzel bir doküman, burada.

Netscape için yeni umut

anonim

Yaklaşık bir haftadır Netscape'in 6.1 sürümünü kullanıyorum - önceden de 6.0 ı yoğun biçimde kullanıyordum - ve Netscape için umutların yeni baştan yeşerdiğine gerçekten inanmaya başladım.

Öncelikle, 4.x kullanıcıları bir elleri kanda da olsa 6.1 e terfi etmeliler. 6.0 ile hayal kırıklığına uğrayanlar varsa, 6.1 e bir şans daha versinler, çünkü bu sürüm en azından 6.5 olacak derecede geliştirilmiş durumda.

Netscape 8 geliyor

Soulblighter

Netscape 7.0 sürümünden sonra bir daha tarayıcı yapmayacağını açıklayana AOL, Netscape'in 8 sürümünün BETA'sını duyurarak tarayıcı savaşlarına tekrar katıldı.