.NET İçin C Derleyici

0
lifesdkver0_1
C ile .NET uygulamaları geliştirmek için atılan adımların meyvaları alınmaya başlanmış. Yazdığınız C kodunu .NET'in IL (Intermediate Language) bytecode'una çeviren ve en önemlisi, iş gören bir C derleyicisine bu adresten ulaşabilirsiniz.

[FlameWarsON] Eh, devir bytecode devriyken; üst seviye uygulamalar için C'ye kimin ne ihtiyacı var? [/FlameWarsOFF]
gnu

Görüşler

0
mentat
aklima sadece varolan c kodunu baska platformlara (embedded vs) tasimak icin ise yarayabilirmis gibi geliyor. ama c derleyicisi olmayan bir platformda .net bulma ihtimalin nedir onu da bilemiyorum. aslinda .net ile gelistirilen bir c derleyicisi projesi daha enteresan ve faydali olurdu..

yani illa .net kullanacaksan ve sifirdan baslayacagin bir projede kullanacaksan, c ile niye kasacaksin, hiz farki olmadiktan sonra iki hafta otur VB ogren, olmadi c# ogren.. zate bu kismi flamewar altinda soylenmis, bana ne ben de soylemek istedim.
0
malkocoglu
.NET dunyasindan gelen bazi bilgilere gore, C# diger butun dillerden oksijeni cekmis, ve tek standart (de facto) dil olarak kalmis. MS pazarlama departmani (ki teknoloji departmanindan daha yeteneklidir) bir kez daha milleti "cok dilli ortam" safsatalari ile uyutmayi basardi. Benim esk ifavori dilim Eiffel'da MS (Borg?) evrenine katilmisti, neyse hala Unix mevcudiyetleri var, cunku hic .NET Eiffel projeleri duymuyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

The Free Software Song

barisozyurt

Özgür yazılımın kendisine ait bir şarkısı olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik bu şarkının sözlerini GNU'nun yaratıcısı ve Richard Stallman' ın yazdığını?...

Yeni bir Proje: FlashB2B

huseyin

http://www.turquaz.com/flashb2b/

FlashB2B dokümanlar ve/veya protokoller arasında geçişi sağlayarak iki farklı sistemin veya işletmenin birbirleriyle iletişim kumasını sağlar.

Aslen Sabancı Üniversitesi 'nde okuyan öğrencilerin bitirme projesi olarak hazırladığı program, IBM Linux yarışması için baştan yazıldı. Yukarıda linki verilen adresten indirebilirsiniz.

Patent yasasına yeni protesto

yuxel

Şu anda gördüğünüz yazı zannımca patentlenmiştir. Hatta buraya yorum olarak birşeyler yazmak isterseniz kullanacağınız textarea'lar, submit button'lar da birileri tarafından patentlenmiştir ;). FFII.org'un başlattığı, GNU.org'un da desteklediği protesto yine gündemde. Her 0'a 1'e patent koymaya kararlı Avrupa Parlementosu, özgür yazılımı, özgür düşünceyi baltalamaya kararlı gibi görünüyor. Siz de ana sayfanıza bir protesto mesajı ile buna bir nebze destek olabilirsiniz .

Debian; keyif mi, bela mı ?

sundance

Şimdiye kadar yaklaşık 20 Unix varyantı kullanmış birisi olarak, son kullandığım dağıtım hakkında bir şeyler yazmasam rahat edemezdim :) FM`de m1a2'nin Debian Kurulumu 1 ve 2 yazılarından sonra birilerinin de yorum babında bir yazı yazması şarttı.
Yaklaşık üç haftadır, Debian kullanıyorum...

Yazılım Geliştiricilerinin Yeni Buluşma Noktası

anonim

Yazılım geliştiricilerine yeni bir ortam daha eklendi.
Bilgi yayılımına, paylaşımına dayalı, dil gelistiricilerine, linux tutkunlarına ve açık kaynak kod düşkünlerine, açık hesap.
irc.webliyacelebi.com
Sevgi saygı ve Linux :)