Mozilla Firefox 0.8

0
Soulblighter
"Ne zaman yeni sürüm çıkacak?" diye söyleniyordum kendime. Siz de benim gibi yeni sürüm manyağıysanız, hemen Mozilla Firebird'ünüzü güncelleyin ve yepyeni, çevik Mozilla FireFox´a kavuşun.
Mozilla Firebird yeni sürümle beraber isim değiştirdi ve Firefox ismini aldı. Tabii değişen sadece isim değil. İsimle beraber birçok değişiklik, daha doğrusu yenilik ve eklenti var. Slackware kutuma vakit kaybetmeden Firefox kurdum. İlk gözüme çarpanları da söyleyeyim dedim.

"Tools" menüsü genişlemiş. Yeni cicili bicili birşeyler gelmiş. Oldukça kullanışlı yeni bir "Downloads" eklenmiş. Bunun yanında tamamen yeni bir özellik olan "DOM Inspector" ile bir sayfanın DOM yapısını görebilirsiniz. Bu menüye yeni eklenen "Page Info" ile sayfa hakkında geniş bilgi alabilirsiniz. Bunların yanında "Bookmarks" bölümünde de yenilikler var. Bunun yanında güzel bir düzeltme de yapılmış. Önceden ".wma", "rar" gibi tarayıcıya yanlışlıkla kendini "text/plain" olarak gösteren ve sayfaymış gibi açılmaya çalışılan dosyalar, bundan böyle Firefox tarafından sorunsuz indirilebilecek.

Daha bir çok yeniliği http://www.mozilla.org/products/firefox/releases adresinden okuyabilirsiniz...

Adı sürekli değişse de Mozilla hep bildiğimiz gibi: Güzel, hızlı, çevik, kullanışlı, açık kodlu, özgür bir Internet efsanesi ;-)

Görüşler

0
anonim
ben de edindigim bir kac izlenimi sizler ile paylasayim:

o. bir onceki firefox (yani firebird) surumune nazaran oldukca hizli acildi! (Neredeyse yari yariya hiz artisi var acilista)

shell$ time firefox

real 0m2.918s
user 0m1.883s
sys 0m0.160s

shell$ time MozillaFirebird

real 0m4.900s
user 0m2.547s
sys 0m0.253s

(tabiki burada sys ve user degerli onemli bizim icin)

o. en sonunda "work offline" ozelligini file menusunuz ekleme hassasiyetini gostermisler.

simdilik dikkatimi en cok ceken noktalar bunlar oldu
0
mturker
Mozilla veya türevleriyle www.ntvmsnbc.com a girdiğinizde ekran MS explorer daki gibi gözükmez , web server niyeyse sizin tarayıcınızın user agentına göre farklı farklı gösterimlerde bulunur. Firefox'a eklenen UserAgent Switcher extensionunu biliyorsunuz. Onunla default gelen Agentlar bu sorunu çözmüyor ama siz yeni bir tane ekleyip:

Description: Internet Explorer 5(Mac_PowerPC)
User Agent : Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Mac_PowerPC)
yaparsanız nerdeyse herşey düzgün görünüyor. Zadece ana sayfadaki büyük resimin yanındaki alt alta gelen haberler normalde sağa ve sola doğru devamlı değişirken (veya mouse la) bunda sabit kalıyor. Sadece MAC ile çalışması da ilginç, aslında daha fazla deneme yapıp tam doğrusu da bulunabilir heralde. Oraya verdiği hatalar da (JavaScript Console da) şöyle:

Error: document.SHOLD has no properties
Source File: http://www.ntvmsnbc.com/news/default.asp
Line: 298

Error: categ is not defined
Source File: http://www.ntvmsnbc.com/news/default.asp
Line: 448

Bunları da hep şuradaki
if (document.f.ak.value.length > 0)
return true;
else
return false;

return false satırına veriyor. Niye bilmem. Fikri olan varmıdır acaba?

İyi çalışmalar.....

Mehmet Türker
http://www.turker.name.tr

0
Soulblighter
Merhaba,

Yazını okuduktan sonra ben de User Agent Switcher kurdum. Sonra da IE 5.5 olarak ayarladım ve www.siberalem.com.tr adresine gittim. Maalesef yine de açılmadı.

Benim anlayamadığım konu bu siteleri yapanlar nasıl beceriyorlar da sadece IE destekleyen siteler yapabiliyorlar. :) Ben Linux üzerinde Bluefish ile web sayfaları yapıyorum. IE üzerinde test etme şansım olmamasına rağmen, daha sonra IE ile siteye gittiğimde aynı şekilde problemsiz çalıştığını görüyorum...

Bir arkadaşımın dediği gibi, sadece bir Internet gözatıcısına uygun site yapmak acemiliktir. Bir site her türlü Internet gözatıcısı ile aynı şekilde açılmalı...

Ben Mozilla kullanıyorum ve Mozilla desteklemeyen sitelere girmiyorum.
0
mturker
Selam;
En düzgün IE 5 (Power_PC Mac) olarak çalışıyor ama tabi birsürü yerde yine de hatalar çıkıyor, bazı Java Scriptler çalışmıyor. Bence bunların nedeni , çoğu Web Designer'ın abuk subuk MS toollarını (veya MS için özel geliştirilmiş) kullanarak bu siteleri yapmaları. Adam Frontpage den başka birşeyle uğraşmamışki, illaki onunla yapıyor, tabi fronpage de sadece MS e özel birtakım componentleri kullanarak yapıyor bu sayfaları, sonra biz de sayfaları adam gibi göremiyoruz.
Ben bir ara kendisini MS Internet Explorer a kılıf olarak geçiren Avant Browser kullanmıştım, bu web browser aslında tamamen Internet Explorer alt yapısını kullanmasına rağmen yine de bazı sayfalarda Internet Explorer olmadığı için düzgün göstermiyor veya bazı scriptler çalışmıyor. Neyse bakalım şu microsoftun kaybettiği davanın getirileri neler olacak, belki de browser farkları ortadan kalkmaya başlar.
Mehmet Türker
http://www.turker.name.tr
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla Firefox 0.9 Çıktı

Challenger

Mozilla Firefox'un 0.9 sürümü duyuruldu. Firefox'un bu sürümü yeni bir tema ve SmartUpdate ile birlikte geliyor. SmartUpdate, FireFox'un yeni sürümlerini kontrol ederek tarayıcınızın güncel kalmasını sağlıyor. Ayrıca Windows kullanıcıları için sadece 4.7 mb' lık bir kurulum programı var. Hata düzeltmeleri de içeren Firefox 0.9, önceki sürümü olan 0.8'e oranla %8 daha hızlı. Bu arada Mozilla 1.7'nin de haftaya duyurulması bekleniyor.

Mozilla 1.0 Çıktı

tongucyumruk

Ailemizin browser'ı Mozilla sonunda 1.0 sürümü ile karşımızda... Resmi sitesi'nde Mozilla 1.0 Released gibi olabilecek en sadece biçimde yapılan duyuru ile Mozilla 1.0 Sürümüne adımını attı... Ayrıntılar için 1.0 Release Notes'a buradan ulaşabilirsiniz. Konuyla ilgili Slashdot'ta çıkan haberi ve gelen yorumları da buradan okuyabilirsiniz. (Bu arada FazlaMesai'de Mozilla sürüm takip sitesine dönüşmeye başladı gibi neredeyse günlük CVS updateleri bile haber olacak)

Firefox Güvenlik Güncellemesi

Soulblighter

Mozilla Vakfı, Firefox'un 1.0.1 sürümünü duyurdu. Yeni sürüm, yeni bir özellik sunmuyor. Sadece güvenlik güncellemeleri içeriyor. Düzeltilen güvenlik açıklarının listesine buradan ulaşabilirsiniz.

En hızlı browser hangisi?

anonim

En hızlı web browserinin ne oldugu konusunda tartışmalar güncelliğini koruyadursun, Linux, Mac ve Windows işletim sistemleri altında yapılan bir test ilginç sonuçlar ortaya koydu.

FireFox'u Savunalım!

anonim

Ortada W3ORG standartları olduğu halde inatla sadece IE uyumlu web sayfası yapan kişi ve kurumları teşhir etmek için kampanya başlamış.

Defending The Fox