Microsoft ve Mavi Şapkalılar

0
o_ozardic
Fazlamesai tartışmalarımızın vazgeçilmez aktörü Microsoft, hacker'lara dair düşüncelerini değiştirmişe benziyor.

Microsoft, bir süre önce aldığı karar ile Blue Hat adını verdiği güvenlik birfingleri etkinliğine ev sahipliği yapmakta. Bunların üçüncü ve en sonuncusu geçtiğimiz haftalarda yapılmış: Third 'Blue Hat' hacker event at Microsoft
Bu adresten, birifinglerde ne anlatıldığına dair kısa özet dışında konuşmacılarla yapılan röportajların podcast'lerine bağlantılar verilmiş.
Şapkanın maviliğinin nedenini merak edenler de buraya bakabilirler.

Blue Hat Blog

Görüşler

0
memisko
"The 'Blue' part comes from the color of badges that Microsoft staffers wear on campus."
Ben de şapkanın maviliği Windows'daki mavi renkli hata ekranlarından geliyor sanmıştım. :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Micros~1 Meydan Muharebesi Tüm Hızıyla Sürüyor...

darkhunter

Wired dergisini kolaçan ederken Şubat 2005 saysında şöyle bir yazı dikkatimi çekti. Tarih itibariyle pek yeni sayılmaz ama konuyu eğlenceli bir grafikle açıkladıklarından paylaşmak istedim :-)

Savaş tüm hızıyla sürüyor, siz hangi taraftasınız?

Microsoft´tan Java´ya karşı yeni ataklar

elrond

Microsoft bu hafta yeni bir araç ile Java Developerları .Net platformuna davet ediyor. Microsoft J++'ın yeni sürümü Visual J#.Net.(Tam anlamıyla bir yükseltme sürümü kabul edemeyiz aslında) J# altında yazılan programlar tahmin edebileceğiniz(!) gibi, bildiğimiz Java VM'ler ile çalışmıyor. J#'ın amacı yeni kod bilgisi gerekmeden bildiğiniz Java kodları ile .Net platformunda çalışacak uygulamalar geliştirmek. Eskiden geliştirdiğiniz Java uygulamaları var ise bunları J# ta derleyip .Net` e taşımak mümkün olacak.

MSH (Microsoft Shell) Rehberi

tongucyumruk

Microsoft Windows'un yeni sürümü Vista'da Microsoft özellikle sistem yöneticilerinin uzun süredir beklediği kullanılabilir, işe yarayan, "gerçek" bir komut satırını kullanıcılarına sunuyor. MSH sayesinde sistem yöneticileri uzun zamandır UNIX ortamlarında kullanılan betik yazma, betikler yardımıyla sistem işlerini otomatikleştirme gibi imkanlara kavuşyorlar. MSH hakkında birçok dedikodu ortalıkta dolaşırken, sonunda Ars Technica'da yayınlanan detaylı bir inceleme sayesinde MSH'ın özellikleri gün ışığına çıktı.

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.

Bilgisayarı Olup da Kullanamamanın Dayanılmaz Ağırlığı

FZ

Dün akşam başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum... Makinanın başında güzel güzel işime gücüme bakarken ve bir yandan "hmm, acaba önce ödevimle ilgili olarak Prolog mu çalışsam yoksa keyifli bir şekilde Common Lisp mi çalışsam" diye düşünürken ve Emacs'i her ikisi için de ayarlamış, dosyaları filan açmışken telefonum acı acı çaldı. Arayan, İTÜ Matematik Müh. bölümünden bir dostumdu. Kendisi birkaç yıldır bir lisede matematik öğretmenliği yapıyordu. Müsait olup olmadığımı, bana gelip bilgisayarımı kullanması gerektiğini söyledi. Hay hay, tabii ki dedim ve şöyle düşündüm: Bu dostumun evinde iki bilgisayar var, gemi mühendisi eşinin kullandığı güçlü bir bilgisayar ve kendisinin kullandığı yine yeni alınmış sağlam bir alet, herhalde ikisinde de ciddi bir sorun oldu ki bana gelmesi gerekti. Biraz sonra okuyacağınız gibi durum biraz daha çetrefilli imiş...