Microsoft`un yeni guvenlik strateji uzmani

0
conan
Computerworld bugün Microsoft`un yeni güvenlik stratejileri yoneticisini açıkladı: Scott Charney. Amerikan Adalet Bakanlığında uzun süreler bilgisayar suçlarına verdiği savaşla tanınan ve de NY merkezli PricewaterhouseCoopers isimli şirketin de ortağı olan Charney, 28 Ocak`ta istifa eden Howard Schmidt`in yerini alıyor. Schmidt, Bush yonetimindeki hükümette yeni bir goreve basladığından dolayı Microsoft`taki görevinden istifa etmişti.
Charney`in yeni görevine 1 Nisan`da başlaması bekleniyor. Charney`nin takımı ise Hacking Exposed kitabinin yazarlarından Eric Schultz, Windows guvenlik uzmanı David LeBlanc, ve eski SANS çalışanı Jasper Johansen.

Charney`e yeni görevinde başarılar diliyoruz...

İlgili Yazılar

Matematik Dünyası Dergisi Kapanma Tehlikesi İle Karşı Karşıya

FZ

Prof. Dr. Ali Nesin'in çağrısına [PDF] kulak verelim:

Arkadaslar,

Buyuk olcude Yaysat’in uyguladigi en son dagitim politikasi yuzunden MD’nin gelecegi sonmek uzere. Bu oyle bir politika ki, Yaysat’in sattigi MD’lerden dolayi Yaysat’a borclu cikabiliriz...

Biraz hesap yapalim. Olgular soyle:

QPS - Quantum Positioning System

FZ

Bu siteyi takip eden üyelerin çoğu en azından kavram olarak küresel konumlandırma sistemini (GPS - Global Positioning System) biliyorlardır ve/veya duymuşlardır.

Söz konusu sistemin kuantum versiyonunu geliştiren ve QPS (Quantum Positioning System) olarak adlandıran MIT araştırmacıları üzerinde durdukları iki önemli nokta var:

Dünya Sosyal Forumu ve Açık Kaynak Kodlu Özgür Yazılımlar

e2e

Geçtiğimiz günlerde, Brezilya'nın Porto Alegre kentinde düzenlenen "Dünya Sosyal Forumu"nda konuşan EFF'den John Perry Barlow, fakir ülkelerin açık kaynak kodlu yazılımları kullanmalarını önerdi.

Barlow, Brezilya'nın kullandığı yazılımlar için ödediği linans ücretlerinin, açlık için harcadığı paradan daha fazla olduğunu belirtiyor.

Kaynak: The Seattle Times

Turkecom freelance webmaster arıyor

pulsar

Aslında reklam gibi olacak ama olay fazlamesai topluluğunun ilgisini çekecek biçimde oluştuğundan yazma gereği duydum.
Turkecom FREELANCE (evet öyle freelance) webmaster arıyor.
Başvurular İşTürk.net'te

Küba Açık Kaynak Peşinde

ali_deren

Venezüella'nın lideri Hugo Chavez, ilginç muhalefet tarzıyla unutturduğu Küba Başkanı Fidel Castro'ya da ilham kaynağı oldu. Chavez'in ülkesini uluslararası yazılım tekellerinden kurtarmak için başlattığı açık kaynaklı yazılım ve sistemlere dönüş hamlesine Küba da destek vereceğini açıkladı.