Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0

0
FZ
Bilindiği üzere Microsoft pek çok büyük yazılımının güvenlikle ilgili durumunu elden geçiriyor ve bu işi bir süreliğine yeni yazılım çıkarmama kararı alacak kadar abartmış durumda.
Şirketin bu bağlamda ortaya koyduğu ürünlerden biri olarak ele alınabilecek bu güvenlik analiz yazılımı - Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0 sisteminizi işletim sistemi, servisler, şifreler, web sunucu (IIS), veritabanı (SQL Server), tarayıcı (explorer) ve MS Office ile ilgili olarak test ediyor, olası güvenlik açıklarını ve bunlarla ilgili çözümleri listeliyor.
Söz konusu yazılım ağ üzerindeki makinaları test etmek ve bunlara dair sonuçları XML formatında depolayıp HTML formatında sunabilmek gibi özelliklere de sahip.

Epey yeni olan bu yazılım ile ilgili ilk izlenimler olumlu olmakla birlikte gene de 2.5 MB büyüklüğündeki yazılımı çekip kendi sisteminizde denemenizde fayda var.

Görüşler

0
anonim
İlk yorumu sıcağı sıcağına yazayım dedim, program sorunsuz bir şekilde kuruldu ve çalıştı, Windows 2000 Professional sistemin üzerinde 5-6 dakikalık bir taramadan sonra epey detaylı bir rapor üretti, kullanıcı şifreleri ile ilgili problemlerden tutun da makinamdaki shared folderlara kadar, buradan birtakım servislerdeki birtakım açıklara kadar epey bir bilgi verdi ve gayet kolay kullanılan bir grafik aracılığı ile beni bunların çözümlerine yönelik yamaların (patch) adreslerine ilişkin linkleri sundu (istersem bu yamaları yükleyebileceğim şekilde).

Network üzerindeki diğer makinalara bağlanıp onları da test etme opsiyonu vardı ancak bununla uğraşmadım, bunu deneyip yorum yazan olursa güzel olur.

Not: (FM) Link counter gene problemli gibi.
0
elrond
4 Subnette (Routed) 78 makina da tarafımdan denendi gayet küsel çalışıyor.
0
FZ
Deneyip yorum yazdığın için teşekkür ederim, peki söz konusu makinalardaki eğer varsa önemli güvenlik açıklarını yakaladı mı ve dikkatini çekti mi? Bunların çözümüne dair seni doğru yerlere ve patchlere yönlendirdi mi?

Genel izlenimler olumlu olmakla birlikte vunet sitesindeki bir habere göre söz konusu yazılım meşhur HfNetChk yazılımının grafik arabirim giydirilmiş versiyonundan daha fazla bir şey değil gibi. Kullanıcıların en büyük şikayeti ise buna en önemli alternatif olan ve daha gelişmiş özellikleri bulunan HfNetChkPro yazılımının paralı olması. Bir kullanıcıya göre sistemdeki güvenlik açıklarını tespit edecek bir aracı para ile satmak nerede ise kullanıcılara hakaret etmek gibi bir şey. Tabii PRO versiyon ile bedava versiyon arasında ne kadar detay farkı olduğunu bilemediğim için çok fazla teknik yorum yapamıyorum şimdilik.
0
elrond
Bir sürü patch eksikti.Daha sonra bazılarına Live Update, bazılarına SP2 RollUP uygulayıp tekrar denediğimde raporlar düzeldi.(Tabiki tamamı değil sounçta yaptığım update ler tüm fixleri kapsamıyordu) HFNetcheck ile ilgli yorum doğru ama sadece grafik arabirim değil SUBNet Scan de önemli.(Bu arada DOS HFNetcheck Subnet scan yapıyordu ama okunabilir bir rapor çıkarması önemli)

Ancak benzer bir tool diğer sistemlerde var mı bilmiyorum bence oldukça faydalı. (Diğer sistemlerde açık yokki filan demeyin çok komik olur). RedHat te live update' i para ile sunuyor bildiğim kadarı ile?

Bu arada taradığım tüm makinalar Compaq serverdı. Kötü hardware ve Network ortamında problemler olabilir.
0
FZ
Yani saha deneyimine dayanarak bu programın karmaşık network ortamlarında da güvenlik açıklarını tespit etme ve bunlara yönelik raporları sunma konusunda işini iyi bir şekilde gördüğünü söylüyorsun anladığım kadarı ile. Yorumların için teşekkür ederim çünkü ben kendi makinamda kişisel sistemde denemiştim ancak tabii ki network ortamındaki performansı da önemli böyle bir programın.
0
elrond
Evet. Ancak bu tip toolar her zaman şüphe le bakmak lazım. En temizi kendin gidip bakıcan hocam DLL versyonu ne diye;-) Anlaşılan ayda 2-3 fix çıkaracak bu adamlar. Bu nedenle patch takip etmek gerçekten zor ve sıkıcı bir iş. MS' e tavsiyem Roll Up pack leri 2 ayda bir çıkarması, Bu tip patchler için Servis paketi beklemek riskli ne de olsa. En fazla 1 aylık risk alırız böylece ;-) (İç network makinaları için konuşuyorum tabi! Internet' e bakan makinalar için günde 10 kere yeni patch varmı diye bakmak lazım)
0
conan
RedHat Live update'i para ile soyle sunuyor. Eger bir bilgisayarin varsa RHN icin hemen hersey bedava. Ama birden cok bilgisayarin varsa sanirim belirli bir miktar para oduyorsun. Yillik bilgisayar basina 60$ olabilir. Simdi hatirlamiyorum, bakmaya da usendim. Yillik 240$ verirsen de premium bir servis anlasmasi yapiyorsun ki ne oldugunu bilmiyorum :) Benim onemli 4 bilgisayarim var RedHat. Ben de 4 tane user accountu actim :)))) gayet de belese isi goturuyoruz bakalim neler olacak :)))))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En Son Ne Zaman Badana Yaptınız?

FZ

Boya deyip geçmeyin, eğer sağda solda kablosuz ağ sistemleri çoğalmaya başladı ise, sinyallerle başa çıkmakta güçlük çekiyorsanız o zaman belki de izolasyona dair bazı şeyler yapmanın zamanı gelmiştir.

Force Field Wireless şirketi bu tür kaygıları olanlar için özel bir boya katkısı üretmiş. Duvarları, tavanı ve zemini boyamak için kullanacağınız boyaya bu katkı malzemesini eklediğinizde görüntüde herhangi bir değişiklik olmuyor ancak kablosuz iletişimde epey bir izolasyon sağlanıyor (diye iddia ediliyor).

Şirketin iddiasına göre duvara homojen olarak yayıldığında söz konusu malzeme 100 Mhz - 5 Ghz frekans aralığındaki sinyalleri yansıtarak odayı bir tür Faraday kafesine dönüştürüyor.

Kaynak: Information Week

GMAIL güvenlik açığı

mos

Anet haber sunucusu, son_dakika ve internet.guvenlik gruplarına bu akşam yollanan habere göre İsrail web sitesi Nana, Google'ın beta aşamasındaki eletronik posta hesabı Gmail'in çok önemli bir güvenlik sorununa sahip olduğunu açıkladı. Buna göre yalnızca kullanıcı ismi ile, herhangi bir şifre gerektirmeden bir Gmail hesabını tam yetkiyle ele geçirmek mümkün.

Dreamcast kullanarak firewall nasıl delinir...

conan

Yaratıcılıkta sınır tanımayan hacker "dostlarımız", artık ebay`den 100$'ın altına bulunabilen Dreamcast`leri içine Linux yükleyerek şirketlerin sistemlerine giriyorlarmış. Dreamcast`i seçmelerinin asıl nedeni ucuz olması ve içinde ethernet bağlantısıyla gelmesi 1 2. Yöntem ise oldukça güzel :) Şirket içinde networke bir oyun makinası getirdim diyerekten aslında bir ayağı firewall dışında bir ayağı ise içeride olan bir hackbox sokmuş oluyorlar. Bu kutu içerisinde SSH, Web browsers gibi toollar ekleyerek de firewall bypass edilmiş bölgeye istedikleri bir yerden sızabiliyorlar. (Günümüzde tuvaletten bile network kablosu geçtiği düşünülürse basit bir ziyaretçi bile içeri bir box sokabilir hehe)

Visa&Mastercard Hacked !

anonim

İki firmanın salı günü en büyük güvenlik sızmalarından biri olarak belirttikleri olayda, bir bilgisayar korsanı toplam 8 milyon Visa ve MasterCard hesabına erişti.

Kuyruklu yalan dolmuşuna binmeyin...

ftaski

Geçen gün icq mesajlarıma bakarken boş forward yapmayacağına inandığım bir zat tarafından "Symantec 17 Nisan'da bulunan yeni bir virüsün, antivirüs programları tarafından tanınmadığı, ayrıca 1 haziranda aktif olacağını açıkladı. PC'nizde bu virüsün olup olmadığını incelemek için SULFNBK.EXE adlı dosyayı arattırın." şeklinde bir mesaj aldım. Olayın aslını merak etmeden dosyayı arattım ve bir güzel sildim (Bu dosya uzun dosya isimlerini saklamaya yarayan bir exe imiş). Kıllandığımda geçti çünkü Symantec in sayfasında konu ile ilgili linkte "Category: Hoax"(!!!) yazmaktaydı... Gerek e-maille gerek icq ile gelen her mesaja inanmayınız/inandırtmayınız; zira ben bu mesajı forward ettiğim herkese pişmanlık ve uyarı dolu yeni mesajlar attım ve bazılarına bu dosyayı bulup yolladım. Aman Dikkat. http://www.symantec.com/