Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0

0
FZ
Bilindiği üzere Microsoft pek çok büyük yazılımının güvenlikle ilgili durumunu elden geçiriyor ve bu işi bir süreliğine yeni yazılım çıkarmama kararı alacak kadar abartmış durumda.
Şirketin bu bağlamda ortaya koyduğu ürünlerden biri olarak ele alınabilecek bu güvenlik analiz yazılımı - Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0 sisteminizi işletim sistemi, servisler, şifreler, web sunucu (IIS), veritabanı (SQL Server), tarayıcı (explorer) ve MS Office ile ilgili olarak test ediyor, olası güvenlik açıklarını ve bunlarla ilgili çözümleri listeliyor.
Söz konusu yazılım ağ üzerindeki makinaları test etmek ve bunlara dair sonuçları XML formatında depolayıp HTML formatında sunabilmek gibi özelliklere de sahip.

Epey yeni olan bu yazılım ile ilgili ilk izlenimler olumlu olmakla birlikte gene de 2.5 MB büyüklüğündeki yazılımı çekip kendi sisteminizde denemenizde fayda var.

Görüşler

0
anonim
İlk yorumu sıcağı sıcağına yazayım dedim, program sorunsuz bir şekilde kuruldu ve çalıştı, Windows 2000 Professional sistemin üzerinde 5-6 dakikalık bir taramadan sonra epey detaylı bir rapor üretti, kullanıcı şifreleri ile ilgili problemlerden tutun da makinamdaki shared folderlara kadar, buradan birtakım servislerdeki birtakım açıklara kadar epey bir bilgi verdi ve gayet kolay kullanılan bir grafik aracılığı ile beni bunların çözümlerine yönelik yamaların (patch) adreslerine ilişkin linkleri sundu (istersem bu yamaları yükleyebileceğim şekilde).

Network üzerindeki diğer makinalara bağlanıp onları da test etme opsiyonu vardı ancak bununla uğraşmadım, bunu deneyip yorum yazan olursa güzel olur.

Not: (FM) Link counter gene problemli gibi.
0
elrond
4 Subnette (Routed) 78 makina da tarafımdan denendi gayet küsel çalışıyor.
0
FZ
Deneyip yorum yazdığın için teşekkür ederim, peki söz konusu makinalardaki eğer varsa önemli güvenlik açıklarını yakaladı mı ve dikkatini çekti mi? Bunların çözümüne dair seni doğru yerlere ve patchlere yönlendirdi mi?

Genel izlenimler olumlu olmakla birlikte vunet sitesindeki bir habere göre söz konusu yazılım meşhur HfNetChk yazılımının grafik arabirim giydirilmiş versiyonundan daha fazla bir şey değil gibi. Kullanıcıların en büyük şikayeti ise buna en önemli alternatif olan ve daha gelişmiş özellikleri bulunan HfNetChkPro yazılımının paralı olması. Bir kullanıcıya göre sistemdeki güvenlik açıklarını tespit edecek bir aracı para ile satmak nerede ise kullanıcılara hakaret etmek gibi bir şey. Tabii PRO versiyon ile bedava versiyon arasında ne kadar detay farkı olduğunu bilemediğim için çok fazla teknik yorum yapamıyorum şimdilik.
0
elrond
Bir sürü patch eksikti.Daha sonra bazılarına Live Update, bazılarına SP2 RollUP uygulayıp tekrar denediğimde raporlar düzeldi.(Tabiki tamamı değil sounçta yaptığım update ler tüm fixleri kapsamıyordu) HFNetcheck ile ilgli yorum doğru ama sadece grafik arabirim değil SUBNet Scan de önemli.(Bu arada DOS HFNetcheck Subnet scan yapıyordu ama okunabilir bir rapor çıkarması önemli)

Ancak benzer bir tool diğer sistemlerde var mı bilmiyorum bence oldukça faydalı. (Diğer sistemlerde açık yokki filan demeyin çok komik olur). RedHat te live update' i para ile sunuyor bildiğim kadarı ile?

Bu arada taradığım tüm makinalar Compaq serverdı. Kötü hardware ve Network ortamında problemler olabilir.
0
FZ
Yani saha deneyimine dayanarak bu programın karmaşık network ortamlarında da güvenlik açıklarını tespit etme ve bunlara yönelik raporları sunma konusunda işini iyi bir şekilde gördüğünü söylüyorsun anladığım kadarı ile. Yorumların için teşekkür ederim çünkü ben kendi makinamda kişisel sistemde denemiştim ancak tabii ki network ortamındaki performansı da önemli böyle bir programın.
0
elrond
Evet. Ancak bu tip toolar her zaman şüphe le bakmak lazım. En temizi kendin gidip bakıcan hocam DLL versyonu ne diye;-) Anlaşılan ayda 2-3 fix çıkaracak bu adamlar. Bu nedenle patch takip etmek gerçekten zor ve sıkıcı bir iş. MS' e tavsiyem Roll Up pack leri 2 ayda bir çıkarması, Bu tip patchler için Servis paketi beklemek riskli ne de olsa. En fazla 1 aylık risk alırız böylece ;-) (İç network makinaları için konuşuyorum tabi! Internet' e bakan makinalar için günde 10 kere yeni patch varmı diye bakmak lazım)
0
conan
RedHat Live update'i para ile soyle sunuyor. Eger bir bilgisayarin varsa RHN icin hemen hersey bedava. Ama birden cok bilgisayarin varsa sanirim belirli bir miktar para oduyorsun. Yillik bilgisayar basina 60$ olabilir. Simdi hatirlamiyorum, bakmaya da usendim. Yillik 240$ verirsen de premium bir servis anlasmasi yapiyorsun ki ne oldugunu bilmiyorum :) Benim onemli 4 bilgisayarim var RedHat. Ben de 4 tane user accountu actim :)))) gayet de belese isi goturuyoruz bakalim neler olacak :)))))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Alcatel DSL Modemlerde Güvenlik Sorunları

parsifal

Eğer Alcatel DSL modeminiz varsa şunu bilin ki herhangi bir internet kullanıcısı modeminizin ayarlarını ve şifrenizi değiştirebilir, bilgilerinizi çalabilir veya zevk için modeminizi bozabilir.

Bunu keşfeden ise Tsutomu Shimomura. Shimomura 1994 yılında Kevin Mitnick'in izini bulmuştu. Mitnick ise ABD'nin aranan en ünlü internet hackerlarından biri idi. Sayısız bilgisayar sistemine girip şifrelerden tutun gizli program kodlarına kadar pek çok bilgiyi ele geçirmişti.

Açık Sistemler ve Güvenlik - 3

FZ

"Sana söylemem gereken çok gizli bir şey var: 934FAB9234ASFDGER345ASDF" Anonim

Açık sistemlerde serbestçe kullanabileceğiniz şifreleme yazılımı GnuPG (Gnu Privacy Guard - gpg) isimli özgür güvenlik yazılımını temel alarak anlattığım yazı dizisinin 3. ve son bölümüne hoş geldiniz.

Bu bölüm en kısa ve az detay içeren bölüm ancak burada kısaca ele alacağım konuları ve yazılımları tam olarak kavrayabilmek için 1. ve 2. bölümleri okumuş olmanız gerekiyor.

O gün geldi mi ?

sundance

Bruce Schneier'ın Weblog'unda yayınlanan bir bloga göre Lexus marka arabaların bazı modelleri, sahip oldukları gprs telefonlar sayesinde bilgisayar virüsü kapabiliyorlar, dahası sistemleri bu yüzden devre dışı kalabiliyor.

Acaba "O" gün yaklaştı mı ?

Çocuğunuz Internette Güvende Mi?

muratdicle

Bu aslında kısmen reklam olacak. Ancak konu başlığında gördüğünüz gibi, çocuk sahibi kişilerin kendilerine de sordukları bir sorudur.

Kızım benden dolayı, 4 yaşlarında internet ile tanıştı. Tabi hemen şaşırmayın, sadece benim belirlediğim sitelere girerek, elbise giydirme ve 4 yaşındaki bir çocuğun basitçe yapabileceği türden oyunlar oynuyordu.

Ama bir gün..

Zombie virüsü geri döndü

FZ

Korku filmi başlığı gibi göründüğüne bakmayın, tüm zamanların en karmaşık virüslerinden biri olan Zombie, geri döndü ve bu sefer daha da gelişmiş ve güçlenmiş.

Symantec`ten Peter Szor`un açıklamalarına göre Mistfall motorunu kullanan virüs, hafızada kendine 32 MB yer ayırıp, bulaşmaya çalıştığı programı "decompile" edebiliyor. Daha sonra program kodunun bir kısmını belirleyip iptal ediyor, kendini o bölgeye yerleştiriyor, veri referanslarını yeniden oluşturup, çalışabilir program dosyasını (.exe dosyayı) yeniden derliyor. Böylece ZombieMist, bulaştığı şeye dönüşmüş oluyor. Szor'un açıklamalarına göre böyle bir durumla ilk defa karşılaşılıyor.