İşte size bir Linux virüsü..

0
skoylu
Almanya'dan bir arkadaş, ekte bir virüs yollamış. Basit bir ELF/x86 virüsü. Görünürde tek yaptığı, x86 ELF binary'lerine bulaşmak. Bu daha önceki kodlara benzemiyor, yani eski bir virüs değil.
Korunmak için virüs temizleyici filan almanız gerekmiyor. Sistemi root olarak kullanmayın ve executable dosyalarınıza kullanıcı için yazma hakkı vermeyin yeterli. Zaten hep yaptığımız da bu değil mi? Standart dağıtımlar tüm executable dosyaları böyle kuruyor. Size kalan sistemi root olarak kullanmamak sadece...
Bu arada virüsü inceliyorum derken sildim :( Yenisi elime geçince dileyenlere bir örnek yollarım..

Görüşler

0
anonim
http://www.vnunet.com/News/1130066
0
anonim
bide buna bakın

http://wildsau.idv.uni-linz.ac.at/~k3032e4/virus-writing-HOWTO/_html/

0
hodbin
peki bu virusu root olarak girip engelleme sansımız yokmu?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

#1 Numaralı Hacker Klübünün Kurucusu Öldü

sundance

Dünyaca ünlü Chaos Computer Club'ın başkanı Wau Holland geçirdiği bir kalp krizi sonucu öldü.

CCC 1981 yılında Almanya'da kurulmuş ve o tarihten bu yana kendine bilgisayar kültürünün gelişmesini amaç edinmiş bir grup. İlk eylemlerini çok ucuza ve kolayca üretilebilecek modem şemaları yayma şeklinde gerçekleştiren grup, daha sonra bir çok White Hat (İyinin yanında, doğrunun koruyucusu :) Hack eylemine imzasını atmıştır.

TÜBİTAK Milli Bir Yazılımla Şifrelemeli Cep Telefonu Geliştirdi

anonim

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), tamamen özgün ve milli bir yazılımla şifreleme özellikli cep telefonu geliştirdi.

M$ Word´deki Açık Makroları Uyarı Olmadan Çalıştırıyor

Challenger

Olympos.org' da yer alan bu habere göre M$ Word' deki bir açık sayesinde, makro virüsleri, Word size bir uyarı vermeden otomatik olarak çalışabiliyor.

"Açık sayesinde bir saldırganın kötü amaçlı bir doküman hazırlayarak macro güvenlik modelini aşması mümkün oluyor. Eğer doküman açılırsa, ayarlı olan macro güvenlik ayarı ne olursa olsun ekli olan makro otomatik olarak çalışıyor. Kötü amaçlı makro dosya ekleme, değiştirme, silme, bir web sitesi ile haberleşme ve disk sürücüyü formatlama gibi kullanıcının yetkisi olduğu tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor."

Not: Eh be Micros~1 kelime işlemciyi bile baş belası haline getirdin ya! Helal olsun!

BIND 9 Dynamic Update DoS Zaafiyeti

onal

Tüm Bind9 sürümlerini etkileyen kritik bir açıklık yayınlandı. Açıklığı değerlendiren kötü niyetli biri tek bir udp paketiyle dns sunucunuzu devre dışı bırakabiliyor.

Açıklığın detaylarını anlatan kısa bir blog girdisi hazırladım. Ilgilenenler buradan ulaşabilir

OpenBSD 3.5 pf firewall sistemi geliştiricileri ile söyleşi

FZ

Aralarında Can Erkin Acar´ın da bulunduğu OpenBSD pf firewall güvenlik sistemi geliştiricileri ile yapılmış O´Reilly söyleşisinin 2. bölümünü burada okuyabilirsiniz.

Söz konusu söyleşi OpenBSD 3.5 çıkışına dikkatleri çekmek ve güvenlik konusunda hassasiyetleri ile bilinen geliştirici ekibinin ortaya koyduğu ``pf´´ (packet filter) firewall sistemini daha iyi tanıtmak amacı ile yapılmış.