Mathematica'nın Yaratıcısı Şimdi de Telefon Melodisi İşine Girdi

0
FZ
DDJ'den Michael Swaine'in, derginin son sayısındaki "Programming Paradigms" köşesini okurken dumura uğradım! İngilitere’de, geçen sene telefon melodisi satışları CD satışlarını geçmiş, hem adet hem de ciro olarak. Swaine enteresan bir siteden bahsediyor. İşin içinde Mathematica’nın yaratıcısı dahi Stephen Wolfram var. CA (Cellular Automata) konusuna kafayı takmış olan Wolfram (ki bu konuyu pek çok değişik fenomene uyguladığı tuğla kitabı A New Kind of Science kitabı pek çok hararetli tartışmaya yol açmıştır) bu sefer de "dur hele şu CA algoritmalarını kullanıp bir nevi random, bir nevi kişiye özel, bir nevi kullanıcı dostu, böyle bir nevi çok popüler olabilecek bi cep telefonu melodi üreteci sitesi hazırlayalım, hem meşhuruz, akıllı adam olarak nam saldık alemlerde” deyivermiş. Pekiyi ya sonuç ne olmuş dersiniz?
Sonuç: http://tones.wolfram.com.

Genel olarak belli bir temayı koruyup belli varyasyonlarla rastsal ses üretmek (melodi?) bazı durumlar için anlamlı olabilir ama tembel olduğu varsayılan cep tel. tüketicisi gidip bu oyuncakla uğraşıp kendine özgü cep tel. melodisi yaratmakla vakit kaybeder mi? Hazır birileri yapmışken onu "indirmeyi" tercih etmez mi? Bu site "geek" ve "nerd" tayfa arasında meşhur ve efsane olur mu? Ben gidip oradan bir melodi üretir miyim? (Elimdeki eski Ericsson’ın dandik arayüzünü kullanıp çok sıradan bir ses dizisi oluşturmak ve böyle cep tel.imin zilinin başka hiç kimseninki ile karışmamasını sağlama bana yetmişti de artmıştı bile ;-) )

Kaynak: http://ileriseviye.org/blog/?p=199

Görüşler

0
BBK
Keşke ücretsiz bir iki melodi indirme imkanı tanısaymış.. Melodi başına 2$ pahalı geliyor nedense..

Site çok hoş ama sıradan kullanıcıyı cezbedecek cafcaf tan yoksun; anca bizim gibi insanlara hitap edecek kadar sade bir tasarımı var..
0
FZ
Valla caf caf filan hiç belli olmaz bu Internet aleminde, işimize geldiğimize aşağıladığımız o sıradan kullanıcı, bir bakmışsınız siteyi acayip benimser, sağa sola haber verir, popüler eder filan...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

8. Türkiye`de Internet Konferansı

FZ


8. TURKİYE'DE INTERNET KONFERANSI
4-6 Kasım 2002
Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi
İstanbul
AKTİF KATILIM ÇAĞRISI


Türkiye'de Internet ile ilgili grupları bir araya getirerek Internet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, Internet teknolojileri aracılığı ile toplumsal verimliliği artırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla, daha önce ilk altısı yapılan, ulusal boyutta bir konferans düzenlenmiştir.

Yeni bilgi kaynağınız

sundance

Bir ülke hakkında güncel olarak bazı istatistiki bilgilere ulaşmak mı istiyorsunuz? Alman vatandaşlarının yaş ortalamasını ya da Uganda'daki rejim partisinin eğilimi hakkında bilgiye mi ihtiyacınız var?

Bu ihtiyaçlarınıza kolayca ve güvenilir! cevaplar bulmanız çok kolay. Yine mi Google diyenler yanıldı, bu sefer CIA hem de yıllardır.

Tembelim Ama Sorumsuz Değilim - odevim.com

FZ

Tembelim ama sorumsuz değilim diyen yurdum genci, okuldaki ödevlerle boğuşmak ve bu boğuşmadan yüzünün akı ile çıkabilmek için yepyeni bir kaynağa kavuştu! Şimdiye dek benzerlerini yurtdışında gördüğümüz, genellikle İngilizce olan ödev sitelerine benzeyen bir site olan odevim.com nihayet Türk gençlerinin hizmetinde.

E-gineer :: Web Mühendislerinin Sitesi

SHiBuMi

Esasında e-gineer.com uzunca bir süredir yayında olan bir site. İçeriği genel olarak Web geliştiricilerini, özel olarak da PHP geliştiricilerini kapsıyor. Özellikle "PHP Hacker's Paradise" başlıklı yazı, bütün programcılar tarafından okunması faydalı bir "yol gösterici". En çok sevdiğim sözlerden birisi de bu siteye ait: "Web gurus know that speed of coding is much more important than speed of code"...

Türk usulü CAPTCHA!!!

sundance

Web sitelerine bilgisayar marifetiyle otomatik giriş yapılmasını engellemek amacıyla geliştirilmiş (insan olduğunuzu ispat için, ekranda gösterilen deforme edilmiş harf ve sayıları tanımlayıp tanımlayamadığınızı test eden) CAPTCHA teknolojisini biliyorsunuz.

Başka bir konuyla ilgili dolaşırken rastladığım, Serkan Feyvi'nin blogunda, tesadüfi olarak o anda üretilen imajlara dayalı teknolojinin, Türk usulü uygulamasının haberini Bu nasıl CAPTCHA? başlığı ile okuduğumda gülmekten sandalyemden yuvarlanıyordum...