Mathematica'nın Yaratıcısı Şimdi de Telefon Melodisi İşine Girdi

0
FZ
DDJ'den Michael Swaine'in, derginin son sayısındaki "Programming Paradigms" köşesini okurken dumura uğradım! İngilitere’de, geçen sene telefon melodisi satışları CD satışlarını geçmiş, hem adet hem de ciro olarak. Swaine enteresan bir siteden bahsediyor. İşin içinde Mathematica’nın yaratıcısı dahi Stephen Wolfram var. CA (Cellular Automata) konusuna kafayı takmış olan Wolfram (ki bu konuyu pek çok değişik fenomene uyguladığı tuğla kitabı A New Kind of Science kitabı pek çok hararetli tartışmaya yol açmıştır) bu sefer de "dur hele şu CA algoritmalarını kullanıp bir nevi random, bir nevi kişiye özel, bir nevi kullanıcı dostu, böyle bir nevi çok popüler olabilecek bi cep telefonu melodi üreteci sitesi hazırlayalım, hem meşhuruz, akıllı adam olarak nam saldık alemlerde” deyivermiş. Pekiyi ya sonuç ne olmuş dersiniz?
Sonuç: http://tones.wolfram.com.

Genel olarak belli bir temayı koruyup belli varyasyonlarla rastsal ses üretmek (melodi?) bazı durumlar için anlamlı olabilir ama tembel olduğu varsayılan cep tel. tüketicisi gidip bu oyuncakla uğraşıp kendine özgü cep tel. melodisi yaratmakla vakit kaybeder mi? Hazır birileri yapmışken onu "indirmeyi" tercih etmez mi? Bu site "geek" ve "nerd" tayfa arasında meşhur ve efsane olur mu? Ben gidip oradan bir melodi üretir miyim? (Elimdeki eski Ericsson’ın dandik arayüzünü kullanıp çok sıradan bir ses dizisi oluşturmak ve böyle cep tel.imin zilinin başka hiç kimseninki ile karışmamasını sağlama bana yetmişti de artmıştı bile ;-) )

Kaynak: http://ileriseviye.org/blog/?p=199

Görüşler

0
BBK
Keşke ücretsiz bir iki melodi indirme imkanı tanısaymış.. Melodi başına 2$ pahalı geliyor nedense..

Site çok hoş ama sıradan kullanıcıyı cezbedecek cafcaf tan yoksun; anca bizim gibi insanlara hitap edecek kadar sade bir tasarımı var..
0
FZ
Valla caf caf filan hiç belli olmaz bu Internet aleminde, işimize geldiğimize aşağıladığımız o sıradan kullanıcı, bir bakmışsınız siteyi acayip benimser, sağa sola haber verir, popüler eder filan...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kendi e-dergini kendin yap: FUMK.NET

anonim

FUMK.NET ile isteyen herkese kendi e-dergisini online bir arayüz yardımıyla oluşturabilecekleri bir site. Aynı zamanda sosyal bir ağ olan fumk.net' de kullanıcılar kendi e-dergilerini diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor ve sosyal ağlarını genişletebiliyorlar. e-dergi yanında portfolyo, fotoğraf albümü, e-yıllık, e-kitap da oluşturulabiliyor.

Bir kaç ilginç rakam

conan

Internet üzerine ordan burdan topladığım birkaç istatistiksel veri:

- Google'da şu an ki indexlenmiş web sayfası sayısı: 2,073,418,204
- 2000 yılında tahmin edilen Internet'teki reklam pazarı payı 5 Milyar $
- Fortune 500 listesindeki şirketlerin sadece %30'unun web sayfası var.

E-Posta, HTML ve Gereksizlik Üzerine

sundance

E-posta, Internet'in belki de en çok kullanılan araçlarından biri. Taa ARPANET zamanlarından itibaren insanların haberleşmesi için kullanılan, daha sonra 70'lerin sonundan itibarense USENET vasıtasıyla çok daha geniş kitlelere ulaşan e-posta, hemen hepimiz için normal postadan daha önemli bir araç halini aldı.

Önceden tamamen text olan e-posta'lar, zamanla dosya naklini mümkün kılmak için attachment kabul eder bir hale geldiler. Uzun süre böyle devam ettikten sonra (bildiğim kadarıyla Microsoft'un bir hareketiyle) HTML e-posta kavramı geldi. Artık e-postamızda, süper html formatında yazılar, resimler, kimden geldiğini bile bilmediğimiz reklam bombardımanları ve katastrofik virüsler başgösterdi.

İyi de Laz'ın söylediği gibi "Şart midur ?"*

Cypherpunk Revolutionary: Assange

sundance

Wikileaks ve kurucusu Assange hakkında birçok makale yazıldı, bir çok yorum yapıldı.

Bunların belki de en iyisi çok kısa bir süre önce "The Monthly" dergisinde yayınlandı.

Çok kısa bir süre içinde gösterilen ilginin yoğunluğu yüzünden derginin sitesi yükü kaldıramadı Facebook'tan destek aldı; Bölüm 1 Bölüm 2 Bölüm 3

Oldukça uzun olan makale malesef İngilizce, Türkçe'ye çeviren olursa (tabi ki The Monthly'nin de iznini almak şartıyla) Fazlamesai'de de yayınlamak isteriz.

Peki... Uzaktan eğitim konusunda ne düşünüyorsunuz?

cayfer

FM'deki tartışmalardan büyük zevk alıyorum ve yararlanıyorum. Tek sorun fikirlerini öğrendiğim kesimin elit bir kesim olması. Keşke daha geniş bir kitleye erişebilsek...

Neyse, uzaktan eğitim (distance learning) araçlarıyla bilişim eğitimi verilip verilemeyeceği konusunda ne düşünüyorsunuz?