Mathematica'nın Yaratıcısı Şimdi de Telefon Melodisi İşine Girdi

0
FZ
DDJ'den Michael Swaine'in, derginin son sayısındaki "Programming Paradigms" köşesini okurken dumura uğradım! İngilitere’de, geçen sene telefon melodisi satışları CD satışlarını geçmiş, hem adet hem de ciro olarak. Swaine enteresan bir siteden bahsediyor. İşin içinde Mathematica’nın yaratıcısı dahi Stephen Wolfram var. CA (Cellular Automata) konusuna kafayı takmış olan Wolfram (ki bu konuyu pek çok değişik fenomene uyguladığı tuğla kitabı A New Kind of Science kitabı pek çok hararetli tartışmaya yol açmıştır) bu sefer de "dur hele şu CA algoritmalarını kullanıp bir nevi random, bir nevi kişiye özel, bir nevi kullanıcı dostu, böyle bir nevi çok popüler olabilecek bi cep telefonu melodi üreteci sitesi hazırlayalım, hem meşhuruz, akıllı adam olarak nam saldık alemlerde” deyivermiş. Pekiyi ya sonuç ne olmuş dersiniz?
Sonuç: http://tones.wolfram.com.

Genel olarak belli bir temayı koruyup belli varyasyonlarla rastsal ses üretmek (melodi?) bazı durumlar için anlamlı olabilir ama tembel olduğu varsayılan cep tel. tüketicisi gidip bu oyuncakla uğraşıp kendine özgü cep tel. melodisi yaratmakla vakit kaybeder mi? Hazır birileri yapmışken onu "indirmeyi" tercih etmez mi? Bu site "geek" ve "nerd" tayfa arasında meşhur ve efsane olur mu? Ben gidip oradan bir melodi üretir miyim? (Elimdeki eski Ericsson’ın dandik arayüzünü kullanıp çok sıradan bir ses dizisi oluşturmak ve böyle cep tel.imin zilinin başka hiç kimseninki ile karışmamasını sağlama bana yetmişti de artmıştı bile ;-) )

Kaynak: http://ileriseviye.org/blog/?p=199

Görüşler

0
BBK
Keşke ücretsiz bir iki melodi indirme imkanı tanısaymış.. Melodi başına 2$ pahalı geliyor nedense..

Site çok hoş ama sıradan kullanıcıyı cezbedecek cafcaf tan yoksun; anca bizim gibi insanlara hitap edecek kadar sade bir tasarımı var..
0
FZ
Valla caf caf filan hiç belli olmaz bu Internet aleminde, işimize geldiğimize aşağıladığımız o sıradan kullanıcı, bir bakmışsınız siteyi acayip benimser, sağa sola haber verir, popüler eder filan...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet´teki Komşular - Gerçek Dünyadaki Komşular

FZ

Sitenize komşu siteleri öğrenmek istemez misiniz? Hayır hayır bilgisayar ağlarından ve ping sürelerinden bahsetmiyorum. Fiziksel olarak size yakın sitelerden bahsediyorum. Hayır, web sayfalarınızın hangi web sunucuda durduğunun bir önemi yok. Önemli olan o sayfaları hazırlayan kişi ya da kurum olarak sizin bulunduğunuz yer.

GeoURL işte tam da bu konuda bizlere yardımcı olmak için geliştirilmiş bir veritabanı. Siteyi ziyaret edip inceledikten sonra kendi sitenizi ve bulunduğunuz yeri sisteme nasıl dahil edeceğinizi buradan öğrendikten sonra kendi sitenizi bu sayfa aracılığı ile (ya da küçük bir betik ile) sisteme ekleyebiliyorsunuz.

Sistemin asıl özelliği sitenize komşu olan siteleri göstermesi. Nasıl bir şeye benzediğini merak ediyorsanız ileriseviye.org'daki alttaki GeoURL düğmesine basın ;-)

MSN için İngilizce-Türkçe sözlük botu

acemi_

Bilgisayar başında İngilizce metinleri okurken sözlük kullanma ihtiyacı duyan arkadaşlara faydalı olacağını düşündüğüm, kendi hazırladığımız bir servisi duyurmak istiyorum. MSN arkadaş listenize ensozluk@beyaz.us adlı bot'u ekleyerek Türkçe anlamını öğrenmek istediğiniz İngilizce kelimeleri, bu bot'a gönderebilirsiniz.

Tembelim Ama Sorumsuz Değilim - odevim.com

FZ

Tembelim ama sorumsuz değilim diyen yurdum genci, okuldaki ödevlerle boğuşmak ve bu boğuşmadan yüzünün akı ile çıkabilmek için yepyeni bir kaynağa kavuştu! Şimdiye dek benzerlerini yurtdışında gördüğümüz, genellikle İngilizce olan ödev sitelerine benzeyen bir site olan odevim.com nihayet Türk gençlerinin hizmetinde.

Evinizde/Ofisinizde Kendi Sunucularınız

sundance

Ev/Ofisinizde ISP`nizden bağımsız e-mail kurmak, spamdan korunmak istiyorsunuz, ama bütün bu email mekanizması size anlaşılmaz mı geliyor ? Artık derdiniz yok, çünkü eğer teknik okuma yapmayı seviyorsanız mükemmel bir makale ile UnixReview.com size bu işi en ince detaylarına kadar anlatıyor.

Bazen bir makale görürsünüz ve ufkunuz açılır. İşte bu da onlardan biri...

İ.T.Ü ve Internet

redogre

Bu aslında uzun zamandır yazmayı düşündüğüm ama mahkemeye intikal edebileceği için geriye attığım bir konu. Kısa bir özet geçersem, İTÜ yüksek lisans programını öğrenci kayıt sisteminde ki hatalardan dolayı bırakmak zorundayım.

İTÜ lüler bilir, artık kayıt internetten yapılıyor. Ne güzel değil mi? Kayıt olmak için okula gitmek gerekmiyor... Burada yanıldınız işte, çünkü harç dekontunu elden vermek zorundasınız, ayrıca İşbankası'nın online harç ödeme seçeneği var ama İTÜ bunu kabul etmiyor.