Mathematica'nın Yaratıcısı Şimdi de Telefon Melodisi İşine Girdi

0
FZ
DDJ'den Michael Swaine'in, derginin son sayısındaki "Programming Paradigms" köşesini okurken dumura uğradım! İngilitere’de, geçen sene telefon melodisi satışları CD satışlarını geçmiş, hem adet hem de ciro olarak. Swaine enteresan bir siteden bahsediyor. İşin içinde Mathematica’nın yaratıcısı dahi Stephen Wolfram var. CA (Cellular Automata) konusuna kafayı takmış olan Wolfram (ki bu konuyu pek çok değişik fenomene uyguladığı tuğla kitabı A New Kind of Science kitabı pek çok hararetli tartışmaya yol açmıştır) bu sefer de "dur hele şu CA algoritmalarını kullanıp bir nevi random, bir nevi kişiye özel, bir nevi kullanıcı dostu, böyle bir nevi çok popüler olabilecek bi cep telefonu melodi üreteci sitesi hazırlayalım, hem meşhuruz, akıllı adam olarak nam saldık alemlerde” deyivermiş. Pekiyi ya sonuç ne olmuş dersiniz?
Sonuç: http://tones.wolfram.com.

Genel olarak belli bir temayı koruyup belli varyasyonlarla rastsal ses üretmek (melodi?) bazı durumlar için anlamlı olabilir ama tembel olduğu varsayılan cep tel. tüketicisi gidip bu oyuncakla uğraşıp kendine özgü cep tel. melodisi yaratmakla vakit kaybeder mi? Hazır birileri yapmışken onu "indirmeyi" tercih etmez mi? Bu site "geek" ve "nerd" tayfa arasında meşhur ve efsane olur mu? Ben gidip oradan bir melodi üretir miyim? (Elimdeki eski Ericsson’ın dandik arayüzünü kullanıp çok sıradan bir ses dizisi oluşturmak ve böyle cep tel.imin zilinin başka hiç kimseninki ile karışmamasını sağlama bana yetmişti de artmıştı bile ;-) )

Kaynak: http://ileriseviye.org/blog/?p=199

Görüşler

0
BBK
Keşke ücretsiz bir iki melodi indirme imkanı tanısaymış.. Melodi başına 2$ pahalı geliyor nedense..

Site çok hoş ama sıradan kullanıcıyı cezbedecek cafcaf tan yoksun; anca bizim gibi insanlara hitap edecek kadar sade bir tasarımı var..
0
FZ
Valla caf caf filan hiç belli olmaz bu Internet aleminde, işimize geldiğimize aşağıladığımız o sıradan kullanıcı, bir bakmışsınız siteyi acayip benimser, sağa sola haber verir, popüler eder filan...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yanlış adamı tutukladınız

onu2

En büyük 'BitTorrent tracker' "The Pirate Bay" ile ilgili davanın (1, 2, 3, 4) yeni bir etkisi daha: filesharer.org

"It is us, the millions who use their site. They've got the wrong people."

Şu ana kadar harekete katılan 803 kişi bulunuyor.

Belki sizde bir suçlusunuz?

Yaşasın explorer dışında ki tüm tarayıcılar !!!

redogre

İ.T.Ü yüksek lisans öğrencisinizdir, kayıtlar internetten denir, sayfayı 30 kere açmanıza rağmen çalışmaz, dellenip mozilla indirirsiniz, o da scriptlerde problem yaşadığı için kayıt sayfasının linkine basamaz, explorerdan linki okuyup, mozillada yazar, sonunda kayıt olursunuz. Ve okulun bilgi işlem birimini tebrik edersiniz.

Tipografik Kitap Arama: AmazType

FZ

Keita Kitamura ve Yugo Nakamura tarafından Amazon Web Servisleri kullanılarak geliştirilmiş çılgın bir tipografik kitap arama sistemi: amaztype. Yaptığı şey konu ile ilgili kitap kapak görüntülerini alıp aradığınız sözcüğün harflerini oluşturarak dizmek. Söz gelimi Lisp aradığınızda karşınıza koca bir Lisp yazısı geliyor ve gelen görüntüdeki grafiklere tıklayarak "zoom" yapabiliyor, kitapla ilgili detaylı bilgi alabiliyor ve doğrudan kitabın sayfasına gidebiliyorsunuz.

En çok aranan sözcükleri burada görebilirsiniz. Konu ile ilgili eğlenceli bir makaleyi de burada okuyabilirsiniz.

Chris Stephenson bu akşam CNN Türk'de

fkoksal

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölüm başkanı Chris Stephenson bu akşam CNN Türk'de yayınlanan Gece Görüşü programında Internet 2 hakkında konuşacak.

e-öğrenme: Online Educa Berlin 2008′in Ardından

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi eMBA yazılım geliştirme ekibinin lideri ve uzaktaneğitim blogu yazarlarından Memduh Er ile, 1 ay kadar önce katıldığı ve dünyanın en büyük uzaktan internet tabanlı eğitim konferanslarından biri olan Online Educa Berlin hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik,e-öğrenme dünyasının bugünü ve yarını hakkında konuştuk, teknolojik ve pedagojik açıdan nereye doğru ilerlediğimizi anlamaya çalıştık.